StopNezodpovednym majitelom nebezpecnych psov! Zbrojny pas!

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste za prísnejšiu kontrolu majitelov tzv bojových plemien ?

Áno súhlasím, treba s tým už niečo rkonečne robiť. !!!
59
43%
Mne neprekážajú.
13
9%
Nie, nemám psa.
1
1%
Nezodpovednú majiteľku okamžite ju potrestať a agresívneho psa dať nadobro uspať.
22
16%
Záleží na majiteľlovi, ten pes za to akého ma debilného pána nemôže.
42
31%

Celkom hlasov: 137

hughito
Redeemer
Redeemer

Re: StopNezodpovednym majitelom nebezpecnych psov! Zbrojny pas!

Príspevok od používateľa hughito »

Stoporko napísal:hughito - kukni si napr. film Bowling for Columbine - je tam ukázané, že v Kanade sú zbrane voľne dostupné a kriminalita omnoho nižšia. Tak isto je tu možnosť poukázať na rozdiely medzi štátmi v USA - kde sú zbrane povolené a rozšírené, je kriminalita menšia. Ono stačí sa nad tým zamyslieť logicky: pokiaľ sú zbrane všeobecne rozšírené a potenciálny zločinec o tom vie, tak sa bude báť niekoho napadnúť, lebo vie, že môže velice zle skončiť. Uvedom si, že dnes nie je problém si nelegálne zaobstarať strelnú zbraň. A ver tomu, že kriminálne živly ich majú občas aj "legálne". A priemerný slušný občan? Je rád, ak má teleskop/kaser. Trochu nepomer, čo? Aj preto je agresivita a neohrozenosť gangstrov, zlodejov a inej hávede na takej vysokej úrovni. Zaveďme ešte aj farmársky zákon a bude po akýchkoľvek problémoch - prirodzený výber zafunguje na 100%.
V Kanade to tak bolo, to si pamätám z toho dokumentu, ale v USA ani zďaleka. Tam je obrovská kriminalita a zločinnosť a zjavne im ani tento ľahký prístup k zbraniam podľa tvojej logiky nepomáha.
Počet vrážd na Slovensku a v USA na 100 000 obyvateľov: zatiaľ čo my sa pohybujeme okolo priemeru 3 vraždy, v Amerike je to v priemer okolo 10, aj keď v posledných rokoch sa to zničuje na cca 6.
Takisto počet násilných trestných činov je u nás za posledných 5 rokov okolo 300 na 100 000 obyvateľov, v Amerike a posledných 5 rokov okolo 500 a to nehovorím o tom, že v 90-tych rokoch sa tie čísla dostávali až k 800 trestným činom.

Každopádne, ja som za to, aby sa posilnili práva na bránenie a takisto som za to, aby sa sprísnili tresty za takéto činy, lebo to, čo sa dnes deje, je neuveriteľné (myslím tým rozsudky nad rôznymi deviantmi, resp. tie smiešne tresty).
Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

pryja - myslíš sterilizovať tých debilov alebo tie zvieratá (psy)? :D Hughito - aby sa sprísnili tresty môžme len snívať, o posilnení obranných možností slušných občanov taktiež. Skôr sa musíme modliť, aby neobmedzili to, čo zatiaľ máme. Ono je to aj o mentalite nášho národa - "my sme národ holubičí..." ako spievali LaS
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

Stoporko napísal:pryja - myslíš sterilizovať tých debilov alebo tie zvieratá (psy)? :D ........... "my sme národ holubičí..." ako spievali LaS
Jednoznačne toho majiteľa, lebo ten pes za to nemôže. On robí len to, čo mu dakto natlačí, resp. nenatlačí do hlavy. Je rozdiel, keď sa takýto pes podhrabe alebo dáko inak dostane ven zo zabezepečeného miesta a dačo urobí, a keď ho k tomu dáky primitív burcuje.

K tomu národu holubičiemu, tak to sme, ale ako tak pozerám systémom: " kto dá zrno tam utekám a kašlem na ostatných ... "
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjj »

Heh....

Chudák pán poslanec....

Zase z toho asi nič nebude...

http://www.nrsr.sk/Default.aspx?sid=zak ... terID=3238

:( :smt098

Návrh poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Tomáša GALBAVÉHO na vydanie zákona, ktorým sa mení zákon č.282/2002 Z. z., ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov a o zmene a doplnení niektorých zákonov
COTHW
Medium Star
Medium Star

Ten zákon už bol prezentovaný resp. jeho stiahnutie na 9 strane tejto diskusie. Jediná dobrá vec, ktorú ten človek mohol urobiť. Totiž ten zákon nebol vôbec dobre spracovaný (hodnotenie, ktorý pes je nebezepčný).
male pivo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa male pivo »

Vsetko je vina majitelov :smt033
COTHW
Medium Star
Medium Star

anonym1234 napísal:Neviem naco su ludom take "bojove psy" mna uz aj taky nahanal ked preskocil z nicoho nic branu
Načo sú ľudom zbrane ? Načo sú ľudom cigarety, drogy, alkohol ? Načo sú nám kasína? Načo sú nám ploty okolo domov ? Načo sú nám .... Bez milióna vecí môžu žiť ľudia, a prečo bez toho nežijú ? Lebo nechcú, lebo sme slobodný ... Bránu môže preskočiť aj nebojové plemeno psa.
Waldo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Waldo »

pryja a jjj vy ste snad najlepsi exemplar ludi akych som kedy videl, co si absolutne nevedia vypocut a pochopit aj nazor druhej strany a stale si melu to iste dookola a nevedia konstruktivne riesit ani prd.

//hovorim len o tejto teme samozrejme.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Waldo napísal:pryja a jjj vy ste snad najlepsi exemplar ludi akych som kedy videl, co si absolutne nevedia vypocut a pochopit aj nazor druhej strany a stale si melu to iste dookola a nevedia konstruktivne riesit ani prd.

//hovorim len o tejto teme samozrejme.
Aha, cize ked 10 ludi bude tvrdit, ze Star Wars je super film a ja budem tvrdit, ze je to blbost, tak som exemplar? Alebo skus skocit do politiky, tam su ine exemplare :D
Ja nazor druhej strany plne chapem, ale mam aj svoj vlastny. Keby mal kazdy na vsetko rovnaky nazor, o com by boli diskusne fora?
Waldo
Medium Star
Medium Star

Ano v "politike" je to dost podobne ako v tejto teme. Proste jednostranne nazory od Vas dvoch a odstrasujuce priklady, skatulkovanie, zaujatost, ale ziadne konkretne rozumne riesenia alebo aspon pokus o to navrhnut nieco konstruktivne. Isteze ma v tejto teme tiez kazdy vlastny nazor, ale zaujate nazory, fotky, clanky atd objektivnej diskusii nijak nepomozu.

Vela ludi (aj zo strany privrzencov tychto psov) sa tu snazi davat normalne realne riesenia, pripadne sa aspon snazia diskutovat na urovni. Ci uz zvysenie zodpovednosti za tychto psov, pripadne moznosti beztrestnej obrany proti tymto psom atd. Len potom pride niekto ako ty alebo jjj trepne sem strasne objektivny (citaj fantasmagoricky) clanok ktory samozrejme pasuje na vsetkych ludi a psov a posle celu diskusiu do kanala mierne povedane.

Keby si chapala a akceptovala nazor ostatnych tak by si vedela ze tu nejde o to aby kazdy s kazdym suhlasil, ale o to aby sa tu k niecomu dospelo a nie len aby si kazdy tlachal to svoje. Presne o tom su podla mna diskusne fora.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Waldo napísal:Ano v "politike" je to dost podobne ako v tejto teme. Proste jednostranne nazory od Vas dvoch a odstrasujuce priklady, skatulkovanie, zaujatost, ale ziadne konkretne rozumne riesenia alebo aspon pokus o to navrhnut nieco konstruktivne. Isteze ma v tejto teme tiez kazdy vlastny nazor, ale zaujate nazory, fotky, clanky atd objektivnej diskusii nijak nepomozu.

Vela ludi (aj zo strany privrzencov tychto psov) sa tu snazi davat normalne realne riesenia, pripadne sa aspon snazia diskutovat na urovni. Ci uz zvysenie zodpovednosti za tychto psov, pripadne moznosti beztrestnej obrany proti tymto psom atd. Len potom pride niekto ako ty alebo jjj trepne sem strasne objektivny (citaj fantasmagoricky) clanok ktory samozrejme pasuje na vsetkych ludi a psov a posle celu diskusiu do kanala mierne povedane.

Keby si chapala a akceptovala nazor ostatnych tak by si vedela ze tu nejde o to aby kazdy s kazdym suhlasil, ale o to aby sa tu k niecomu dospelo a nie len aby si kazdy tlachal to svoje. Presne o tom su podla mna diskusne fora.
Neprezivas to ty nejako moc? V tom linku, co som uviedla v jednom poste je dost konkretnych "konstruktivnych" a myslim aj dost realnych navrhov, ako tento problem riesit a snazia sa o to mnohe europske krajiny, co sa o Slovensku povedat neda. Tak ma tu nemaj za debila, co tu dokola vypisuje nejake bludy, ktore sa rodia v jeho chorej hlave. Ja som tuto temu nezalozila, akurat ma zaujala. Videla som kvanta dokumentov, kde museli byt tieto psi utratene, lebo sa ich agresivita nedala zvladnut a to nemuseli ani nikoho napadnut. A tak isto netvrdim, ze kazdy jeden pes=bestia. Tiez mam kamarata, ktory ma 2 rotwajlerov, ktori spavaju s nim v posteli a nikdy ma ani na sekundu nenapadlo, ze by som si mala dat pozor alebo sa ich bat.
Nazor ostatnych je vacsinou, ze pes za to nemoze, na vine je vzdy majitel. S tym plne suhlasim, ale na veci to nic nemeni. A v dalsej odpovedi skus napisat aj nieco k teme. Lebo zatial si sa vyjadroval len ku mne :wink:
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Waldo napísal:pryja a jjj vy ste snad najlepsi exemplar ludi akych som kedy videl, co si absolutne nevedia vypocut a pochopit aj nazor druhej strany a stale si melu to iste dookola a nevedia konstruktivne riesit ani prd.
Ja som to zažil na vlastnej koži !!!
Kdežto ty tu iba moralizuješ a snažíš sa ma tu tými tvojimi " argumentmi " presvedčiť že sa vlastne vôbec nič nestalo, že tzv bojové psy su úplne rovnaké ako každé iné plemeno. A to je ten problém. Zaútočiť vďaka nezodpovednému majiteľovi môže akékoľvek plemeno psa, no rozdiel je aké budú následky.
Keď sa ti do nohy zakusne taký ratlík jazvečík alebo maltezák či bišonik vec tomu že ta noha ti ostane celá a maximálne ti tam ostanú odtlačky zubov.
Lenže keď také niečo urobí prepnutý pitbul nemecký ovčiak rotvailer alebo doberman teda psy ktoré majú už od prírody dané do vienka určité schopnosti a danosti ktoré ich robia pre okolie nebezpečnými...
Teda inak povedané je možné že ten pes ti tu nohu kľudne aj odkusne ...

A to je to o čo v tejto téme ide...
Ide o to aby sa vďaka nezodpovedným ľahostajným a inak zvráteným majiteľom takéto incidenty nestávali.
Človek čo si takéhoto psa kúpi jednoducho musí rátať s tým ťa takýto pes potrebuje poriadny výcvik pevnú ruku a veľa veľa času.
Pravidelný pohyb, láska a pozornosť majiteľa sú pre takéhoto psa nutnosť.
Keď ten pes niečo z toho nemá nemusí to skončiť dobre..
A z5 k tomu môjmu incidentu...
TY si asi ani nevieš čo i len prestaviť ako by si sa cítil keby tvoju psovi ten pitbul ktorý takmer prizabil môjho psa chytil tvojho psa úplne bezdôvodne pod krk a zametal s ním takým spôsobom že som bol až prekvapený že ten môj pes ostal v jednom kuse a že ho veterinár nemusel skaldať po kúskoch ako lego !!!
Tak už kur..(ník) nedrístaj a pozri sa na to aj z druhej strany...
Z mojej strany ako normálneho chalana ktorému jeden nezodpovedný kkt ktorý sa vozí na BMW X6-ke pracuje v Blave a má svojho psa absolútne na saláme ... nechal ho matke nech sa stará... spôsobil psychickú ujmu...
A takmer som kebyže nezasiahnem o toho psa prišiel.
Odvtedy u seba nosím kasera a vyskakovací nožík.
Ak sa to nebodaj zopakuje tak toho psa naozaj zapichnem....

Písal som to plný emócií a naozaj nemám chuť to prepisovať...
Waldo
Medium Star
Medium Star

k teme som pisal na zaciatku celeho topicu (a myslim ze celkom dost) kym ma neomrzelo to ze hocico som napisal dosiel jjj postol obrazky, alebo bulvarne clanky z Blesku (cesky novy cas), urobil bu bu bu a nikam to neviedlo. Rovnako aj ty pryja. Prides povies ze vo Viedni sa zabavaju turci neviem akym zvratenym sposobom a uz to tak samozrejme musi byt vsade. Pripadne dalsi vsevypovedajuci clanok na tejto strane. Krista co ja mozem za nejakeho dementa co krmi mackami svojho psa? Takze kym povies ze nepisem k teme skus si pozriet vsetky moje minule prispevky. A jjj ja som cital celu temu, pisal som ze chapem ze to co sa ti stalo je tazke a ja by som to bral rovnako, ale ty proste emotivne kvoli tvojmu zazitku hadzes vsetkych do jedneho vreca a nic ale absolutne nic tym neriesis.

Islo mi len o to ze ma neskutocne irituje ked sa v teme zavadza, skatulkuje a kazi to celkovu snahu nieco vyriesit. Su tu ludia co sa snazia bavit o tychto veciach na urovni (napr Frikso, Stoporko, Pinhead, Hughito a vela dalsich co neprispeli v takom mnozstve) a nie stylom senzacia ala JOJ
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Ano priznávam...

Niesom úplne nestranný.

Mám na to sakra dobrý dôvod...

Situácia je taká že kvoli pár idiotom ktorí sa nevedia o svojho psa posratať je v očiach radového slováka bežný slušný majiteľ, ktorý má psa tzv bojového plemena, zaškatulkovaný a zaradený medzi tých zlých a nezodpovedných... :sly:
Ak to dokážeš zmeniť tak to zmeň....
Ludia sa boja...
Strach je silnejší...

PS:
A vypadá to tak že skutočne ten upravený zákon prejde. :smt059

Jeden človek z SDKU sa do toho zahrizol a zákon teda návrh zákona je defacto hotový, už sa iba doľaďujú podrobnosti.. :wink:

Dúfam, že po voľbách sa nájde dostatok slušných poslancov ktorí ten zákon schvália a konečne a začne tento nekontrolovaný chov nebezpečných posv konečne regulovať. Ideálne by bolo keby sa zaviedli aj vyššie sanckie za priestupky ako sa to roibí priavidelne pri autách a testných činoch a priestupkoch.
Nech si ten potencionálny majiteľ,
((ktorý sa rozhoduje aké plemeno psa si kúpi.. ))
Konečne uvedomí či takéhoto psa pustí alebo nie,
Či bude riskovať 400 eurovú pokutu za napadnutie človeka alebo jeho psa.
O toto sa snažím a nepustím sa toh lebo kurnik sa nechcem dožiť toho že sa to nebodaj zopakuje.
A svet bude možno o trošku bezpečnejší... :-)

Tieto zákony sa dotknú iba ľudí ktorí ich buú porušovať.
Ak ten zákon neporušíš , nemusí ťa vôbec trápiť že takýto zákon existuje... ;-)
MrMarosko14
Novice
Novice

Príspevok od používateľa MrMarosko14 »

inak ked by ste na taku vec chceli strenlu zbran normalnu taak to je somarina lebo na sidlisku nemozete strielat len tak po nicom ved sa moze gulka odrazit a moze trafit od auta az okno aa dnu dakoho zabit a este mozete pri takejte bitke pssov trafit svojho. ja by som poradil Teleskop jedna rana a pitbul bude tahat sa prec...
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

A ze pittbul je zly :lol:
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

kali520 napísal:

A ze pittbul je zly :lol:
hm, rozpisanie sa na viacero tem naraz. Zbrane by mali byt povolene, preco? LEBO. pokial bude mat zlodej posobisko ako teraz, jeeeeeej stara babka podme ze to jej zobrat kabelku, ved mi nic nespravi a policia ma nedostihne tak preco by som ju neokradol. Ale pokial bude hrozit ze babka vytiahne 357 magnum a napali mu styri do chrbta ked bude utekat tak si to prooste chlapec rozmysli. to je proste dany fakt. Tak isto aj niektori "spoluobcania" ktori s oblubou kradnu na poliach a zahradkach, to co si dedusko s babickou poctivo vypestuju, alebo ina rodina, a policia im vzhladom nato ze sa nic cenneho neukradlo im moze fukat do riti akurat, tak to budu robit dalej (nehovoriac o kradnuti inych veci, ako naradia, alebo kralikov atd atd atd). Ale pokial vyjde dedulo s poloautomatickou gulovnicou a troch zastreli, tak uz proste znova nepridu. pridu? tak si dedko zastriela znova. . .

Ku psom? ved je to PES!!! co sa seriete? ja by som neobvinoval ani majitela ani psa, kto ma problem,nech si chodi vonku s teleskopom, "kudlou" (rozmer RAMBO nozik---NIE rybka, ako ked sme mali 10 rokov) alebo sprejom na psy, napadne nas zly psik? druhu ruku predsa mame volnu, ci vlciak, alebo pitbul ranu po chrbte s teleskopom nevydrzi, popripade poriadnu po hlave. Sprej? novyamid do nufaka? to musi zlozit kazdeho psa, odporucam ho potom naramne agresivne dokopat na mieste. (on zautocil, tak co .... a je to PES!!..... ) Alebo rambo nozik, kusne vas tak hop do nho, pichnut, a poriadne a samozrejme nie raz, a to aj vlciacik velky pochopi ked mu pojde cepel 18 cm pod rebra na piaty krat ze uz nema v papuli tolko sily a ze je nieco blbě . . .
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

qwerty - výnimočne píšeš relatívne múdro :D v princípe s tebou súhlasím - pokiaľ bude voľné nosenie zbraní a obranných prostriedkov plus bude nastolené niečo ako farmársky zákon, tak budú mať zlodeji a "sýkorky" po ptákoch, o akčných psoch ani nevravím. No v prvom rade treba uľahčiť získanie oprávnenia nosiť zbraň (nie len držať) a upraviť legislatívu ohľadom jej používania viac na stranu obrancu (teda toho, čo strieľa). Len tak na margo - ty si fakt myslíš, že babička by udržala v ruke 4 výstrely z 357m? :D :smt006 Tak .22 možno...
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

Stoporko napísal:qwerty - výnimočne píšeš relatívne múdro :D v princípe s tebou súhlasím - pokiaľ bude voľné nosenie zbraní a obranných prostriedkov plus bude nastolené niečo ako farmársky zákon, tak budú mať zlodeji a "sýkorky" po ptákoch, o akčných psoch ani nevravím. No v prvom rade treba uľahčiť získanie oprávnenia nosiť zbraň (nie len držať) a upraviť legislatívu ohľadom jej používania viac na stranu obrancu (teda toho, čo strieľa). Len tak na margo - ty si fakt myslíš, že babička by udržala v ruke 4 výstrely z 357m? :D :smt006 Tak .22 možno...
:D tak to neviem co by udrzala ta babicka ale ide o princip zeby si to mozno zlodej myslel, jednoducho by vedel ze nemusi skoncit dobre ... aaaleeee aspon ze sa rozumieme, ... a ohladom kriminality, kto chce niekoho zabit nepotrebuje na to pistol, ludia sa bezne vrazdia sekacikmi, kuchynskymi nozmi, topia sa, dusia sa,vyhadzuju sa do luftu, davaju sa im jedy, kto ma kumšt tak druheho dobije palicou, kamenom, panvicou na pecenie, kladivom, tehlou,lopatou, dokope ho, ..... Ludia su fajnsmejkri, zabiju sa hocicim ked chytia nervy.... a niektori si to dokonca aj patricne uzivaju no nie ? 65 bodnych ran, 48 bodnych ran, .... ved to mate cas od casu v spravach, ....
COTHW
Medium Star
Medium Star

Takto, k tým zbrojným pasom je to vážne hlúposť, že bežný človek si môže vybaviť max to Céčko (opravte ma ak sa mýlim). Na také Ačko, ktoré vás oprávnuje na nosenie zbrane a munície asi bežný smrteľník nedosiahne, nehovorím tu teraz o polícii, ZVJS, Armáde atď kde má každý samozrejme Ačko, a prečo my občania nemôžeme mať Ačko, keď podmienky sú tie isté ???
Pri chladných zbraniach by som zaviedol, že fajn môžete ich nosiť, ale žiadny alkohol ani omamné látky, a keď je dakto pod vplyvom týchto látok tak nech ide kľudne do basy ako za nedovolené ozbrojovanie, lebo skrátka človek sa chová inak.
PS: qwerty, tá tvoja babička nemôže streliť do chrbta toho zlodeja, bohužiaľ ani keby ju znásilní, lebo keď dokončí pohlavný styk tak môže pokojne oddísť, lebo v tejto chvíli už nie je priamo hrozbou a bla bla bla a jeho zabitie by sa nerovnalo sebaobrane ale vražde. Hold taký je zákon.

Ale toto je už OT.

Takže ale nezabúdajme, že aj pes sa dá použiť ako nátroj sebaobrany. A hlavne, čo sa týka bojových plemien psov.
Napísať odpoveď