V Kanade to tak bolo, to si pamätám z toho dokumentu, ale v USA ani zďaleka. Tam je obrovská kriminalita a zločinnosť a zjavne im ani tento ľahký prístup k zbraniam podľa tvojej logiky nepomáha.Stoporko napísal:hughito - kukni si napr. film Bowling for Columbine - je tam ukázané, že v Kanade sú zbrane voľne dostupné a kriminalita omnoho nižšia. Tak isto je tu možnosť poukázať na rozdiely medzi štátmi v USA - kde sú zbrane povolené a rozšírené, je kriminalita menšia. Ono stačí sa nad tým zamyslieť logicky: pokiaľ sú zbrane všeobecne rozšírené a potenciálny zločinec o tom vie, tak sa bude báť niekoho napadnúť, lebo vie, že môže velice zle skončiť. Uvedom si, že dnes nie je problém si nelegálne zaobstarať strelnú zbraň. A ver tomu, že kriminálne živly ich majú občas aj "legálne". A priemerný slušný občan? Je rád, ak má teleskop/kaser. Trochu nepomer, čo? Aj preto je agresivita a neohrozenosť gangstrov, zlodejov a inej hávede na takej vysokej úrovni. Zaveďme ešte aj farmársky zákon a bude po akýchkoľvek problémoch - prirodzený výber zafunguje na 100%.
Počet vrážd na Slovensku a v USA na 100 000 obyvateľov: zatiaľ čo my sa pohybujeme okolo priemeru 3 vraždy, v Amerike je to v priemer okolo 10, aj keď v posledných rokoch sa to zničuje na cca 6.
Takisto počet násilných trestných činov je u nás za posledných 5 rokov okolo 300 na 100 000 obyvateľov, v Amerike a posledných 5 rokov okolo 500 a to nehovorím o tom, že v 90-tych rokoch sa tie čísla dostávali až k 800 trestným činom.
Každopádne, ja som za to, aby sa posilnili práva na bránenie a takisto som za to, aby sa sprísnili tresty za takéto činy, lebo to, čo sa dnes deje, je neuveriteľné (myslím tým rozsudky nad rôznymi deviantmi, resp. tie smiešne tresty).