Som v podobnej ale zároveň úplne opačnej situácii než mal zakladateľ témy - a to teda že kazišukom som ja
Pokúsim sa vysvetliť situáciu a problém z nej už by mal byť jasný. Takže bývam na intráku v maličkej izbe pre 2 ľudí do ktorej vedenie intráku z kapacitných dôvodov natlačilo tretiu posteľ a teda bývame traja na dvojke izbe, v ktorej nie je takmer žiadny priestor už len vďaka nábytku a ešte keď sa tu natlačia traja ľudia tak sa tu prakticky nedá pohnúť.
Jeden zo spolubývajúcich si našiel frajerku a ako čerství zaľúbenci má už druhý mesiac neustálu potrebu ju mať na izbe v podstate stále, keď má príležitosť. A teda takmer každý deň (aj noc).
Ten druhý spolubývajúci tu väčšinou nie je, takže to žiaľ ani nie je spoločný problém, ale iba môj. Najprv som sa snažil byť maximálne ústretový, šiel som sadnúť na pivo, pár krát som prespal u kamoša, ktorý mal na izbe voľno, snažil som sa proste chlapcovi dopriať priestor nech si užije radosti. Lenže ponúkni ľuďom prst...
Myslel som si, že keď páriku doprajem 2-3x do týždňa pokoj, tak na moju prítomnosť budú brať väčší ohľad. Ale kdeže. Stále, keď prídem na vlastnú izbu a sú tu oni dvaja osamote (čo je dosť často) som vystavený obviňujúcim pohľadom (čo si to predsa dovoľujem ich rušiť) a cítim sa teda dosť trápne aj za nich dvoch. Nemám žiaľ peniaze na každodenné vysedávanie po podnikoch a taktiež ma nebaví bývať u iných ľudí, keď mám izbu, za ktorú si platím.
Pokúsil som sa dať im najavo, že mi to začína prekážať a to pomerne jasnými gestami (keď prídem na izbu a vyruším ich, tak väčšinou rovno poviem , že je mi fakt ľúto že vyrušujem, ale bývam tu aj ja) a nič, pokračuje to aj druhý mesiac. Na dvojke izbe sme po väčšinu času 3-4 ľudia a je tu proste tesno. Korunkou už je iba fakt, že tá jeho frajerka mi prichodí ako ozaj neskutočne otravná osoba (hodinové telefonáty o somarinách s kamarátkami, púšťanie priblblej muziky atď.) Pokúšal som sa na to ísť okľukou cez kamarátku jeho frajerky, ktorá sa za mňa prihovorila ale nič nedocielila. Pokúsil som sa ísť na to aj priamo a spýtal som sa spolubývajúceho, či nemôžu aj oni ísť niekam inam keď sa potrebujem učiť. On ma odbavil len tým, že budú ticho a bolo..
Momentálne sa potrebujem učiť na skúšky lenže po celý čas je tu hluk, musím počúvať oné telefonáty a aj vďaka tomu teraz namiesto učenia píšem takéto príspevky.