Vodné fajky

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Fajcite vodne fajky?

Ano, v podniku
109
14%
Ano, doma/u kamarata/ked je moznost
399
50%
Nie
296
37%

Celkom hlasov: 804

violator
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa violator »

jin napísal:Nuž takto: Nie je to zlý výber, ale na tvojom mieste by som bral VF TopMark 26/1 Stredná. Prečo? Tá tricina je totiž čistý marketingový ťah. tým, že je otočná - teda podstavcom zmenili jej výšku, ale to pre fajčenie nehrá žiadnu rolu, nakoľko nazväčšili aktívnu plochu fajky (telo), ale na ňu hodili kovový podstavec, čo je dobré akurát tak do čajovní, inak je to fakt oštara (prvú VF som mal tiež otočnú). Často sa mi to nevošlo do dresu a tak som to musel plniť fľašou vody. ďalej slovíčko "ľad". Zbytočnosť jak hrom, nakoľko to nemá vôbec žiadny účinok na dym, iba Ti to mierne ochladí telo. Ak niekde má ľad zmysel, tak je to teda priamo vo vode, čo Ti dym priamo ochladí. Takže radšej zober tú 26ku a za zvyšné prachy kúp kvalitný šlauch, nakoľko hentie sú papierové, desne sa zanášajú a keď ich prepláchneš, tak ti z nich začne ísť taký hnedý hnusný prášok.
ok, myslim ze ta 26 bude lepsia, ale aky mam kupit slauch, googlil som a na TopMark som nenasiel slauch alebo je to jedno akej znacky by som pouzil?

Inak su aj ine kvalitne znacky ako TopMark? Ja som zatial videl len Aladin..
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Silmer napísal:no podla mna to neni az taka zla fajka jak hovoris jin, brat si ju kupil len modru, minuly rok a uplne v pohode..., uplna spokojnost..
a vysoka je dost, ale to neni problem...a mne sa k tomu paci :) , dalej ty to plnis v drese?..., heh neni to jednoduchsie dat do vane, aj tam celkovo vsetko umyt a naplnit...teda ak mas vanu :D
aj ja presne rozmyslam nad tou VF TopMark 26/1 Stredná ..., kedze uz jednu velku doma mame, tak mi staci aj stredna , a nevizera k tomu zle :)
Hou hou!! Hneď nazačiatku som povedal, že to nie je zlý výber, no hovorím, že zaplatí 770SKK navyše, kvôli kusu železa na banke a bezvýznamnej nádobe na ľad pri korunke.
violator napísal:ok, myslim ze ta 26 bude lepsie, ale aky mam kupit slauch, googlil som a na TopMark som nenasiel slauch alebo je to jedno akej znacky by som tam pouzil?
p.s.:Vyrabaju sa aj take kde by som nemusel menit slauch, nejake kvalitne?
:D :D Jaaaj chápem, že sa do VF nevyznáš, ale pobavil som sa - prepáč :lol:
Šlauchy sú totálne univerzálne a nie sú značkové. A na slovenskom internetovom trhu sa najviac oplatia tieto, nakoľko sú premývateľné bez toho, aby sa šlauch vodou poškodil. A čuduj sa svete dokonca smokeshop.sk dal aj fajn cenu :wink:
A či sú aj iné "kvalitné" značky, ako TopMark? Nuž takto. Aladin, TopMark a fajky, ktoré majú svoju značku sú robené sériovo, pre európsky trh a často aj v Európe. Skutočne kvalitnú fajku by si kúpil, pokiaľ by bola priamo z Egyptu / Sýrie / Libanonu / Turecka apod. Tam sa fajky vyrábajú v manufaktúrach a pokiaľ človek nájde dobrý kus, je to investícia na dlhú dobu. Teraz mám práve doma jednu stredne veľkú z egyptu - ťažké liatinové telo s insígniou arabským písmom - a veru, že je skvelá! :wink:
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

tak dik za radu , jin, kupil som si tam tie uhliky a som zvedavy ake budu, dnes skusim :)
..inak ta predavacka sa ma pytala , ci to kupujem do kostola :D
Eru
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eru »

fajcim pravidelne v podniku, ale na leto budem kupovat aj domov :) oblubeny tabak asi jablkovy alebo mango
bany
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bany »

jasan ze fajciim :) ...
toto leto som si v tunisku konecne kupil, a je celkom dobra... tam to mali na kazdom kroku, takze aj zjednavat sa dalo celkom dobre... pytal za nu 135 a nakoniec som ju zjednal na 45 dinarov a dal mi k tomu aj balenie tabaku :D ... takze keby ste si to chceli kupit a mate v plane ist tam na dovolenku, nekupujte ju tuto, racej vydrzte, hentam je fakt celky vybet a po dohode aj dobre ceny :P ...
inak, moje oblubene prichute su jablko, banan a ovocny mix... nemam moc rad tie bylinove ako napr. mata.... :) :)
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zvonenie33 »

Odbil sa mi kusok tej nadoby na vodu :( :( Nieje na to neake "vodovzdorne" lepidlo? Alebo da sa kupit ta nadobka zvlast?
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

urcite existuje ale zalezi od toho aky kusok... a ano - nadobka sa da kupit osobitne
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zvonenie33 »

Maki napísal:urcite existuje ale zalezi od toho aky kusok... a ano - nadobka sa da kupit osobitne
A vsetky velkosti nadobik maju rovnaky ten otvor hore? Aby mi tam pasoval zvysok..
Maki
Darca
Darca

hmm - toto ti radit velmi nechcem, ale kedze sa predavaju nahradne nadobky tak predpokladam ze minimalne rovnaka znacka bude mat toto rovnake... ale ci sa to aj medzi znackami lisi? neviem - skor ti poradi jin,,
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

zvonenie33 napísal:A vsetky velkosti nadobik maju rovnaky ten otvor hore? Aby mi tam pasoval zvysok..
Mrkni na:
http://www.smokeshop.sk/shop.php/produc ... nstvo/vazy
http://www.bongoshop.tk/
Prekvapivo aj smokeshop má prijateľné ceny, ale rozhodne nekupuj drahšiu nádobu, ako 500SKK, potom sú predražené. Do 500 je konštantná cena na trhu. Pri VF záleží na priemere hrdla - takže si odmeraj, aký priemer má tá, čo máš teraz a kúp podľa toho a pre istotu rovno aj s tesneniami - občas sa stane, že nová nádoba dobre nedosadne na staré tesnenie, bývajú tam rozdiely v milimetroch často :wink:
rixo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rixo »

Ahojte,ja fajčím vodnú fajku hlavne na oslavách a vtedy vyfajčíme minimálne jednu krabičku tabaku a asi 7 uhlíkov:) raz som tam skúsil dať miesto vody mlieko ako sa tu písalo ale to mlieko tým bublaním sa dostalo do hadice no hnus,pri fajčení mi ide o tri veci:1.aby bol neskutočne hustý dym to sa snažím dojsť na to ako to urobiť,len neviem ako,2.o to aby sa točila hlava,3.aby to dlho vydržalo.V podstate je najlepší ten hustý dym ale mohli by ste poradiť ako spraviť alebo čo spraviť aby som dosiahol hentie tri body?
thx k+
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

rixo napísal:1.aby bol neskutočne hustý dym to sa snažím dojsť na to ako to urobiť,len neviem ako
Pri tomto bode ide aj o tabak samotný. Pokiaľ máš tabak zosušený, tak Ti pôjde skôr redší dym, ktorý skorej stratí chuť. Pokiaľ je však zasa tabak príliš vlhký, tak mu musíš dodať príliš tepla, čo nerobí dobre fajke. Musíš sa zariadiť podľa konštrukcie a hlavne musíš mať v oku pomer vlhkosť tabaku : dodané teplo. Teplom myslím, či použiješ tarbušu, či uhlík rozlomíš na viacero menších častí, alebo či použiješ kokosové uhlie. Vo všeobecnosti však naj recept je začať fajčiť s celým uhlíkom, posúvať ho po obvode korunky a keď si za polkou, tak ho rozbiť a prykryť tarbušou.
rixo napísal:2.o to aby sa točila hlava
Toto Ti ťažko poradím, nakoľko každý organizmus má inú toleranciu na nikotín. Nikdy som však osobne nemal problém, že by sa mi hlava netočila pri tabakoch nakhla, mazag, alebo whala. Problém som mal pri tabakoch serbetli a al-sultan. Sám som to neskúsil, počul som však, že dosť odpalovačka je vysypať cigaretu navrch tabaku do korunky. Skúšať na vlastné riziko
rixo napísal:3.aby to dlho vydržalo.
Easy. Kúp kokosové uhlie ak máš na to nervy a fajka Ti vydrží aj 90 minút (vlastná skúsenosť). Teda ale vydrží, ako vydrží. Pri takomto objeme tepla veľmi záleží na naložení korunky a kokosové uhlie by sa vyslovene nemalo používať na korunky malej kapacity. Skôr na veľké, kde sa môže teplo kvalitne rozložiť. Samozrejme tarbuša len pomôže :wink:

Inak práve som sa vrátil z Egypta, takže prírastok do rodinky fajok. Tarbuša, tepané telo, trojdielny premývateľný šlauch z ťavej kože, banka 1,5L. K tomu 20 krabičiek tabaku zrejme všetky známe príchute, uhlíky, tri korunky. Jediné, čo bolo na fajke naprd bol vzduchový ventil a tesnenia, ale to už som všetko vymenil. Toto všetko v prepočte za asi 2000SKK, samozrejme po úmornom zjednávaní pri hektolitroch koly a troch vodných fajkách. I like Egypt!! :)
Prílohy
Nová - sorry za kvalitu - K800i
Nová - sorry za kvalitu - K800i
inkognitto
Star
Star

Príspevok od používateľa inkognitto »

jin, kolko ty uz vlastne mas fajok ?
Maki
Darca
Darca

jin: nice... nabuduce ked pojdes mi nejaku tiez zjednaj ;) cena dobra - velmi dobra
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

inkognitto: Tri z toho dve funkčné. Túto mám teraz nadoma, menšiu rozoberaciu na párty apod a jednu nefunkčnú na náhradné diely.

Maki: Objednávka evidovaná :wink:
Maki
Darca
Darca

boze ja chcem vodaro domooooov - vcera sme si dali so spoluziakom chill-out kedze som nemal doma fotrovcov, doniesol irenku(vodaro), ja som zaobstaral caj a hudbu a bola sukromna cajovna... takto par dni pred maturami to uz ako dobre padlo :)

a tu je irenka - sice nist moc ale staci :)
Prílohy
irenka :) sorka za kvalitu - k810i
irenka :) sorka za kvalitu - k810i
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Maki:Pekne fajka :) Páči sa mi, že má dlhú hadicu, aspoň ju nikto neprevrhne.. ja mam krátku.. Práve si dávam banánový tabačik, pohodka, hudba hraje, vonná palička :smt015 Jak mám rád tieto nedele..
Flinstone
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Flinstone »

Dzive kružka sa daju robiť a je to super kamarát má takú velkú ale podľa mňa ked tam dáš niečo iné ako tabak :D vieme všetci o čom je reč :D tak je to nanič nezhuliš sa z toho :lol: :lol: :lol:
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Maki: Irenka musela po chvíľke páliť predpokladám, ale šlauch dobrý. A pred maturami treba veru :wink:
Frikso: Si si radšej mal spraviť atmošku večer ne? :)
Flinstone: Choďte s trávou doriti z tejto témy! :new05:
Maki
Darca
Darca

jin: no prve nalozenie, spoluziak roztahal, ja som si 2x potiahol a bol som dooobre natom uz a po minutke uz bola tuha - hold super uhlik ale vhodny skor na vacsiu korunku mno... sa povolil ventil, trosku sa precistilo a uz bolo faaaaajn :)
Napísať odpoveď