Vodné fajky
-
JohnFrusciante
Star
-
jin
VIP
- Kontaktovať používateľa:
UhlíkyRastaman napísal:Caute chlapi. Uz som raz tuto temu cital, ale dvakrat sa mi nechce a nestiham. Takze kde v Bratislave zozeniem lacny tabak (u mna mozem 50g za 250sk, takze nieco lacnejsie) a kde by sa dali kokosove uhliky, ktore nesmrdia, myslim, ze to su ony. Ci sa mylim? Dakujem za odpovede. Abstaky zacinaju...
Tabaky zoženieš v malých potravinách pri intrákoch v mlynskej doline, pohodlne sa tam dá dostať busom, je to vedľa podniku Lagúna (aspoň myslím, že sa tak volá). Tam máš gram tabaku za korunu a majú 250g a 50g balenia. Záleží na tom, kedy je tovar.
Príjemné bafkanie
//FT: Kua prááávda chlape
-
olololwtfomg
Expert
som sa vykašľal na kupovanie tabaku hlavne kvôli cene a začal som si vyrábať vlastný ....
lenže ma sere pár vecí :
1. keďže je v ovocí asi 95% vody a nakoniec fajčiteľná dužina je len 5%
2. neviem koľko tam asi dať tabaku (poprípade či to ide aj bez neho)
3. ako sa dajú robiť herbálne tabaky teda z byliniek čo si sám natrhám teda či tie bylinky majú byť čerstvé alebo usušené (zbieram hlavne mätu vďaka širokému spektru použitia (korenina, sedatívum, prísada do tabaku,...), a poznám sakra veľké pole kde rastú menej ako hodinu od domu).
lenže ma sere pár vecí :
3. ako sa dajú robiť herbálne tabaky teda z byliniek čo si sám natrhám teda či tie bylinky majú byť čerstvé alebo usušené (zbieram hlavne mätu vďaka širokému spektru použitia (korenina, sedatívum, prísada do tabaku,...), a poznám sakra veľké pole kde rastú menej ako hodinu od domu).
-
jin
VIP
Že Ťa škriabe bude chyba v množsve tepla, skús počas fajčenia posúvať uhlík, nakladať radšej menej tabaku a viac prevzdušneného, občas vymeň komplet dym, daj do vody ľad a citrón. Šlauch - zdá sa mi, že henten model má gumené vnútro, čiže by nemal byť problém. Pokiaľ by však predsa bol papierový, tak to bude po čase problém - začne Ti z neho ísť pri fajčení čierny popolček.IMI napísal:takze kupil som si aj ja .. neskor hodim foto... zaujima ma par veci .. kupil som nakhla visnu chuti dobe len obcas ma skrabe v hrdle . koli comu to tal je ? dalej preplachol som šlauch , vadi to velmi ?![]()
O dužine som zistil dvev veci. Je brutálne zbytočná a naviac aj výrobcovia používajú menej ako 1% pri výrpbe. Kedysi som aj ja vyrábal tabaky s dužinou a nič moc... Chuť tabaku záleží na aditívnej aróme, ktorá je pridaná do melasy - tá ochucuje samotný tabak. Preto "čierny tabak" tzv. arabák je tabak s čistou neochutenou melasou. Preto prestávame cítiť chuť skôr, ako nám prestane ísť dym. Vypáli sa melasa a potm tlejú už iba samotné tabakové listy. Dnes už nie je problém kúpiť ochutené melasy so širokým spektrom chutí.olololwtfomg napísal:som sa vykašľal na kupovanie tabaku hlavne kvôli cene a začal som si vyrábať vlastný ....
lenže ma sere pár vecí :
Nakoľko sme si povedali, že dužina je zbytočnosť, ktorá prekáža dobrému tleniu, tak tabaku 99% + 1 % môže byť šťava z ovocia na dochutenie, prípadne maximálone usužená dužina.
S herbálnymi tabakmi nemám skúsenosť no dedukujem, že je to podobný princíp - ergo miesto tabaku melasu naleješ na bylinky.A rozhodne všetko sušené, nakoľko vlhkosť dodáva melasa. Inak počul som aj, že sa do nej môže pridať med
-
jin
VIP
Nu.....zistíš to podľa toho, či sa objaví popolček, alebo nieIMI napísal:jin: dufam ze to ma gumenne vnutro .. jak to zistim lebo ked a dnu pozrem tak to nevidim a s tym citronom a ladom to ako normalne mam do sklenenej vazdy napustat vodu dat lad citron ako citronove kvapky nabit korunku a fajcit ?
Ľad - dopustiť vodou do potrebnej výšky - pridať pár kvapiek cotrónu - nabiť - zapáliť - bafkať
//Ak, tak sa Ti popolček objaví na jazyku po tom, ako dáš prvý ťah s fajky po tom, čo bude dlhšie stáť. Nič príjemné a zatiaľ neviem, kao tomu zabrániť.
v takom serioznejsom ethno shope najdes aj fajky aj tabaky aj uhliky...aj bonga a vsetko mozne...ethoshopy 4 everRastaman napísal:Caute chlapi. Uz som raz tuto temu cital, ale dvakrat sa mi nechce a nestiham. Takze kde v Bratislave zozeniem lacny tabak (u mna mozem 50g za 250sk, takze nieco lacnejsie) a kde by sa dali kokosove uhliky, ktore nesmrdia, myslim, ze to su ony. Ci sa mylim? Dakujem za odpovede. Abstaky zacinaju...
Zdravim vas ludia zlati. Mam otazocku, co je to na obrazku v prilohe? Dal mi to kamarat a myslim, ze by to mohol byt uhlik pre vodnu fajku ale neviem z coho je a ci vlastne je. Urcite to nebude samorozpalovaci ale skor kokosovy (ten som pozrel len na nete, ale tam su kokosove cierne a kockate) nazivo som este nevidel takyto typ a farbu. Radsej sa presvedcit ako zapalovat nejaku bombu
Diki moc za kazdu radu... + uz doma sedi 250g maty, uff...
ok, ok, kupim pre istotu 100g tabaku a 10 uhlikov. dik.
//autoeditácia príspevku ( 16 Jul 2008, 23:20 )
este rychlo otazka do zajtra: v KE v dargove na poschodi maju tabaky, IMI mi pisal, ze 79 sk stoji 50g, ze je to Nakhla pokial dobre pamatam, ci ako sa to vola. na smokeshop.sk maju Nakhla 50G hociaky, ale 240 sk
tak oplati sa z dargova? su tam dobre tabaky?
//autoeditácia príspevku ( 16 Jul 2008, 23:20 )
este rychlo otazka do zajtra: v KE v dargove na poschodi maju tabaky, IMI mi pisal, ze 79 sk stoji 50g, ze je to Nakhla pokial dobre pamatam, ci ako sa to vola. na smokeshop.sk maju Nakhla 50G hociaky, ale 240 sk