Obsah fóra www.hojko.com
TV, Rádiá, Online Filmy, MP3 - všetko na jednej stránke
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Založená slovenská verzia Metapédie!
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Politika Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4, 5  Ďalšia 
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  

Je existencia Metapédie pozitívom?
Áno.
47%
 47%  [ 21 ]
Nie.
27%
 27%  [ 12 ]
Ako v čom...
25%
 25%  [ 11 ]
Celkom hlasov : 44

Autor Správa
Michal.
Novice
Novice

Stav: Odhlásený
Založený: 22.10.2007

PríspevokZaslal: 23 Okt 2007, 18:49    Predmet: Odpovedať s citátom  

Aryan Angel napísal:
Michal zaujimave, ale neslo o velmi zasadne upravy..

http://sk.metapedia.org/wiki/Hitler_a_holokaust
Ano, neslo o vela uprav a da sa povedat, ze neboli ani nijak prevratne, ale preco ma zablokoval? Ako som si vsimol, stalo sa to viacerym.
Moj zaver je ten, ze pan Vilkas nestrpi na svojej encyklopedii nic co by kazilo image jeho oblubenych "revizionistov". Napriklad to, ze David Irving hlasa uplne ine ako vacsina inych "revizionistov". Taktiez tam nesmu byt udaje kritizujuce tvrdenia "revizionistov" atd. Samozrejme nic neuviedol ani neupresnil, ze preco to maze, ze preco ma cenzuruje. Tento moj clanok som mu hned po publikovani poslal resp. link nan a do dnesneho dna neodpisal. Ironicky potom zneju niektore nadpisy casti jeho clankov (ako si mozno vsimnut slov. metapediu robi prakticky Vilkas sam) dost ironicky:
"Ak je oficiálna verzia v poriadku, prečo tlmiť diskusiu?"
Ak je "revizionisticka" verzia v poriadku, preco cenzurovat a blokovat fakty vyvracajuce revizionisticke tvrdenia?
a podobne. (len pre upozornenie, ja sa stotoznujem s prof. Lipstadt, co sa tyka zakonov o Osviencimskej lzi, t.j. nesuhlasim s nim a odmietam ho)

Co sa tyka toho linku, ktory niekomu posielas, tak myslim, ze podobne ako vacsina inych clankov z metapedie, postrada akekolvek zdroje. Tym nechcem pochybovat o autenticite tam uvedenych citatov, lebo nie som az takym znalcom hitlerovych prejavov, ale v kazdom pripade ten clanok bez zdrojov nemozno brat moc vazne.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Založený: 14.09.2005

PríspevokZaslal: 23 Okt 2007, 19:19    Predmet: Odpovedať s citátom  

Suhlasim s Michalom, vecsina clankov nema ziadne zdroje, to je zasadna chyba lebo tak tam aj ja mozem napisat ze Hess bol moj dedko..

Potom ak autor a stranka chcu naozaj propagovat slobodu slova nemali by mazat prispevky ktore maju zdroje len preto ze su proti ich ideologiji...

A keby tie clanky pisali vzdelany ludia co sa do toho rozumeju tak sa podpisu alebo nieco.. a nejsu anonymny

Takze celkovo metapediu si kuknem.. ale neberem ju vazne
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
kali520
Guru wannabe
Guru wannabe

Založený: 15.03.2006

PríspevokZaslal: 23 Okt 2007, 20:17    Predmet: Odpovedať s citátom  

Inac taketo kraviny robi aj wikipedia

http://www.prop.sk/o_co_ide_wikipedii.html
http://www.zvedavec.org/komentare/2007/08/2209-z-wikipedie-je-mi-spatne.htm
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Založený: 14.09.2005

PríspevokZaslal: 23 Okt 2007, 20:58    Predmet: Odpovedať s citátom  

To mi je jasne ze to robi aj wikipedia, ale neodpovedal si na otazku preco to stranka, ktora propagujue slobodu slova maze..

A uz aj v skolke nas ucili ze ale aj on to robi.. neni vyhovorka Wink
Návrat hore
Aryan Angel
Addict
Addict

Založený: 05.08.2004

PríspevokZaslal: 23 Okt 2007, 21:07    Predmet: Odpovedať s citátom  

Smile

Pravda, vela clankov vyzera nedokoncenych alebo len rozpracovanych co sa tyka aj zdrojov atd.
Návrat hore
zvonenie33
Medium Star
Medium Star

Založený: 09.06.2005

PríspevokZaslal: 25 Okt 2007, 19:42    Predmet: Odpovedať s citátom  

kali520 napísal:
Inac taketo kraviny robi aj wikipedia

http://www.prop.sk/o_co_ide_wikipedii.html
http://www.zvedavec.org/komentare/2007/08/2209-z-wikipedie-je-mi-spatne.htm
Lenze metapedia sa prezentuje ako skutocne slobodne medium, ktore kladie doraz na slobodu slova Confused
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky MSN Messenger
eMPiko
Medium Star
Medium Star

Založený: 11.01.2007

PríspevokZaslal: 27 Okt 2007, 19:11    Predmet: Odpovedať s citátom  

zvonenie33 napísal:
Lenze metapedia sa prezentuje ako skutocne slobodne medium, ktore kladie doraz na slobodu slova Confused
tak tak, a vo wikipedii maju urcite podmienky a podla toho, ako administrator wikipedie zareagoval to nebol celkom koser prispevok...
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Aryan Angel
Addict
Addict

PríspevokZaslal: 22 Dec 2007, 17:00    Predmet: Odpovedať s citátom  

Wikipedia Sued For Nazi Sympathies

Laughing
Návrat hore
Striborg
Novice
Novice

Založený: 27.05.2007

PríspevokZaslal: 18 Jan 2008, 15:11    Predmet: Odpovedať s citátom  

Citácia:
Lenze metapedia sa prezentuje ako skutocne slobodne medium, ktore kladie doraz na slobodu slova
Tu kopírujem moju reakciu z diskusie Sme:

METAPÉDIA NEPORUŠILA ZÁSADY SLOBODY SLOVA,

AK NIEKTO REŠPEKTUJE SLOBODU SLOVA, PREDSA NEZNAMENÁ, ŽE SI NECHÁ DO SVOJEJ ENCYKLOPÉDIE VKLADAŤ AKÉKOĽVEK NEZMYSLY. Zaujímalo by ma, ako by napr. šéfredaktor SME reagoval, keby mu začal jeho noviny nekontrolovane upravovať nejaký Vilkas...

Čítal som článok toho židáka a musím povedať, že viaceré veci, ktoré vkladal do Metapédie boli preukázateľne nepravdivé či zavádzajúce (spochybňoval napr., že D. Cole bol donútený zmeniť svoje názory, pričom mu bolo vyhrážané smrťou - a iný revizionista bol už predtým zavraždený za svoje názory).

Jednoducho bola (opodstatnená) hrozba, že takýchto vecí bude pridávať čoraz viac. Preto sa nečudujem, že administrátori Metapédie zasiahli ako zasiahli.

Aj keď úplne nesúhlasím s tým, že dané veci boli ihneď zmazané, no napr. v článku o Irvingovi sa tá informácia opäť objavila, podobne ako "väčšina západných historikov" v článku Polemika o holokauste - teda Metapédia sa nebráni novým faktom, iba ich odmieta uverejňovať v zavádzajäcom kontexte ako to robil Abramov.

Čo sa týka toho, že články nemajú zdroje, mnohé vaše komentáre sú už neaktuálne, pretože napr. aj do článku Hitler a holokaust sa už doplnili. Snáď bude tento trend pokračovať.
Návrat hore
Striborg
Novice
Novice

Založený: 27.05.2007

PríspevokZaslal: 18 Jan 2008, 15:21    Predmet: Odpovedať s citátom  

Citácia:
a do dnesneho dna neodpisal
Asi má na práci dôležitejšie veci. Tvoj názor by tým beztak nezmenil.
Návrat hore
eMPiko
Medium Star
Medium Star

Založený: 11.01.2007

PríspevokZaslal: 18 Jan 2008, 21:41    Predmet: Odpovedať s citátom  

Kupte si tyzdennik Zurnal, tam sa trochu do Metapedie zahryzli na zaciatku jedneho clanku (Internet: Oaza neonacistov, alebo tak cosi)
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Aryan Angel
Addict
Addict

PríspevokZaslal: 18 Jan 2008, 23:15    Predmet: Odpovedať s citátom  

Preskenuj : p
Návrat hore
Kosh
King
King

PríspevokZaslal: 19 Jan 2008, 0:17    Predmet: Odpovedať s citátom  

velmi fandim tomuto projektu, pretoze sloboda rozmyslania, sloboda historickeho skumania su velmi dolezite veci. ved ako chceme skumat historiu, ak nam zakon vravi "bolo to tak a tak, ak povies nieco ine, pojdes do vezenia". taktiez ak nam niekto da prikazom to, ako sa udiala nejaka historicka udalost, to je taktiez z hladiska slobody velmi nebezpecne, pretoze to uz zavana totalitnym rezimom. ved ak povedia "bolo to takto, ak povies nieco ine, tak budes stihany" - > tak zabranuju ludom premyslat - > presne toto robili komunisti, bol statny nazor na rozne "osobnosti" s komunistickeho ruska, kto povedal nieco ine, mal obrovske problemy -> v sucasnosti je to rovnake zo sionistami

je dobre ze metapedia vznikla, asi na nu aj budem zo svojich stranok odkazovat
Návrat hore
foodoo
Light Expert
Light Expert

Založený: 05.02.2008

PríspevokZaslal: 05 Feb 2008, 23:36    Predmet: Odpovedať s citátom  

Ja som kritický voči tomuto projektu. Články nemajú žiadne relevantné zdroje, na wikipédii sa o to aspoň snažia. Ak editorom niečo vadí na encyklopedických heslách nech ich upravia vo wikipedii a keď k tomu pridajú dôveryhodný zdroj tak ich úprava by tam mala zostať.

V článku o Hitlerovi ani slovo o tom že bol zodpovedný za smrť miliónov židov, a celé toto neonacistické vytváranie dejín vo svoj prospech by sa nemalo tolerovať.

Každá informácia je vo svojej podstate subjektívna a metapedia iba odraza pohľad pravicových fanatikov. A ten bude priťahovať ďalších a ďalších... v tom je podľa mňa hrozba tohto. Sloboda slova je velmi relatívny pojem, ktorý podľa mňa v plnej miere nemôže nikto využiť.
Návrat hore
Kosh
King
King

PríspevokZaslal: 06 Feb 2008, 0:56    Predmet: Odpovedať s citátom  

foodoo - praveze o tom je sloboda a demokracia. kazdy clovek ma pravo posudit vsetky dostupne informacie. ak mu budu nejake informacie nasilne upierane, tym viac ich bude vyhladavat, alebo na druhu stranu, zacne automaticky prijimat tie "spravne" informacie - > co su hrozby pre demokraticku spolocnost
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Politika Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4, 5  Ďalšia
Strana 3 z 5

Prejdi na: