Obsah fóra www.hojko.com
Game-Points
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  CS  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Zdravie, ľudské telo, choroby
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Život, štýl, cestovanie... Choď na stránku 1, 2  Ďalšia 
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Frikso
Guru
Guru

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Stav: Odhlásený
Založený: 07.03.2006

PríspevokZaslal: 27 Nov 2006, 16:11    Predmet: Zdravie, ľudské telo, choroby Odpovedať s citátom  

Keďže takáto téma na fóre ešte nie je, bol po nej viackrát ohlas a mnoho tém (nechápem logiku) ohľadom zdravia a hlavne chorôb bolo smerovaných do sekcie erotika a vzťahy, tak zakladám túto univerzálnu tému, kam prosím smerujte všetky ohlasy, otázky a problémy tíkajúce sa zdravia sem. Smile Ďakujem.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky MSN Messenger
zuzkazuzka
Moderátorka
Moderátorka

Pohlavie: Pohlavie:Žena
Založený: 01.09.2006

PríspevokZaslal: 27 Nov 2006, 17:41    Predmet: Odpovedať s citátom  

tak ja to tu otvorim: ma niekto skusenost/vie nieco blizsie o liecbe arachnofobie alebo fobii vseobecne???
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
kupo
Light Professional
Light Professional

Založený: 31.08.2005

PríspevokZaslal: 27 Nov 2006, 19:21    Predmet: Odpovedať s citátom  

zuzkazuzka napísal:
tak ja to tu otvorim: ma niekto skusenost/vie nieco blizsie o liecbe arachnofobie alebo fobii vseobecne???

Citácia:
Štandardná terapia arachnofóbie je formou umocňovania kontaktu s pavúkmi a množstvom morálnej podpory. Znecitlivenie vnímania pavúka ako nebezpečenstva musí prebie¬hať postupne. Môžeme začať s obyčajnými obrázkami pavúkov, alebo brožúrkami na to určenými (pozri sprievodnú dokumentáciu), kde môžeme pozorovať rôzne krásy a zaujímavosti ich existen¬cie a uvedomiť pacienta o skutočno¬stiach zo života pavúkov. Vo finálnej fáze sa nám môže podariť pacientov priamy kontakt s pavúkom. Najnovšie medicínske postupy pri liečbe Arachno¬fóbie využívajú pomoc virtuálnej reality. Tento umelý svet dokáže dopĺňať, alebo nahrádzať objekty a situácie, ktoré môžu spôsobiť chorobné stavy strachu (fóbie)
zdroj: http://www.pavuky.sk/arachnofobia.doc
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
erytrocyt
Moderátor
Moderátor

Založený: 10.08.2006

PríspevokZaslal: 27 Nov 2006, 19:49    Predmet: Odpovedať s citátom  

zuzkazuzka napísal:

Ty máš fóbiu z pavúkov?
Lebo ja mám silnú fóbiu z hadov. Do lesa nesmiem ísť sám, a aj napriek tomu že mám 22 rokov, na miestach, kde hady žijú by ma mal sprevádzať dospelý človek Confused
A dôvod? Smile Keď ma had prekvapí, strácam orientáciu v priestore a podlieham panike, a môžem si ublížiť. Nič ma nikdy nerozhádže, ale hady Confused Popritom sa na nich rád dívam v telke.
Návrat hore
Te-wei
Light Professional
Light Professional

Založený: 04.10.2006

PríspevokZaslal: 27 Nov 2006, 19:53    Predmet: Odpovedať s citátom  

eritrocit napísal:
Ty máš fóbiu z pavúkov?
Lebo ja mám silnú fóbiu z hadov. Do lesa nesmiem ísť sám, a aj napriek tomu že mám 22 rokov, na miestach, kde hady žijú by ma mal sprevádzať dospelý človek Confused
A dôvod? Smile Keď ma had prekvapí, strácam orientáciu v priestore a podlieham panike, a môžem si ublížiť. Nič ma nikdy nerozhádže, ale hady Confused Popritom sa na nich rád dívam v telke.
ja milujem hadov... a chcel by som mať Veľhada Královského. je to môj malý sník... Embarassed
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
Lord_3D
Guru
Guru

Založený: 27.11.2005

PríspevokZaslal: 27 Nov 2006, 20:15    Predmet: Odpovedať s citátom  

ja mam fymozu a musim ku doktorovi, kua Sad
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
zuzkazuzka
Moderátorka
Moderátorka

PríspevokZaslal: 27 Nov 2006, 22:25    Predmet: Odpovedať s citátom  

fobie nie su sranda ludia.... seriozne, kto ju nema, tak naozaj nevie, co to obnasa. chcem sa jej raz a navzdy zbavit, lebo je to az take zle, ze nedokazem kliknut ani na ten link, co mi tu niekto poslal..... proste mam problem co len si o tych hnusnych osemnohych nieco precitat, nie to sa este pozerat na nejake obrazky....
su nejake specializovane centra na liecbu fobii??
Návrat hore
kvint3
Medium Expert
Medium Expert

Založený: 01.10.2005

PríspevokZaslal: 28 Nov 2006, 0:25    Predmet: Odpovedať s citátom  

Lord_3D napísal:
ja mam fymozu a musim ku doktorovi, kua Sad

bez bez...radsej skorej nez neskor Wink
Návrat hore
Sheep
Addict
Addict

Založený: 18.02.2005

PríspevokZaslal: 28 Nov 2006, 1:28    Predmet: Odpovedať s citátom  

zuzkazuzka napísal:
fobie nie su sranda ludia.... seriozne, kto ju nema, tak naozaj nevie, co to obnasa. chcem sa jej raz a navzdy zbavit, lebo je to az take zle, ze nedokazem kliknut ani na ten link, co mi tu niekto poslal..... proste mam problem co len si o tych hnusnych osemnohych nieco precitat, nie to sa este pozerat na nejake obrazky....
su nejake specializovane centra na liecbu fobii??
verim ti Smile sranda to neni podla mna ak sa bojis pavukov tak sa maximalne snaz s nimi nedostat do kontaktu lebo sa zblaznis, konkretne ja sa pavukov nebojim ale maju premna odpudivy vzhlad...

len pre zajimavost: v USA sa vsadili traja manici a jeden z nich mal strach z malych uzavretych priestorov a stavili sa ze ked vide vytahom hore od suterenu az po 100te poschodie tak mu daju 1000 dolarov, on to aj vyskusal ale nevydrzal to a ked vytah prisiel na 100te poschodie tak clovek bol uz mrtvy...uplne sa zblaznil...
Návrat hore
Lord_3D
Guru
Guru

Založený: 27.11.2005

PríspevokZaslal: 28 Nov 2006, 16:45    Predmet: Odpovedať s citátom  

kvint3 napísal:
bez bez...radsej skorej nez neskor Wink
jj, uz sa na to chystám... Sad
Návrat hore
zuzkazuzka
Moderátorka
Moderátorka

PríspevokZaslal: 28 Nov 2006, 16:57    Predmet: Odpovedať s citátom  

Sheep napísal:
verim ti Smile sranda to neni podla mna ak sa bojis pavukov tak sa maximalne snaz s nimi nedostat do kontaktu lebo sa zblaznis, konkretne ja sa pavukov nebojim ale maju premna odpudivy vzhlad...

no len ono to nie je az take jednoduche vzdy.... ale je pravda, ze to dost zavisi aj od situacie a momentalneho naladenia. raz som bola nutena existovat v ich blizkosti a hojnom mnozstve 4 mesiace a mala som tam len zopar zachvatov. vacsina pobytu bola v pohode. ale potom sa to znovu vratilo.... hladam teda odbornu pomoc, takze ak by ste fakt mali niekto nejaky kontakt alebo skusenost, tak sa podelte!
Návrat hore
Racius
Light Professional
Light Professional

Založený: 18.01.2006

PríspevokZaslal: 28 Nov 2006, 18:21    Predmet: Odpovedať s citátom  

Ja sa akože ničoho nebojím, strach nemávam prakticky z ničoho, až na jednu čudnú fóbiu :
fóbiu z niektorých častí ľudského tela. Prišiel som na to na prírodopise, keď sa preberali kosti (prvý raz v 3. triede na ZŠ), potom v 7. a v 9. keď sa preberali obličky. Neviem ako je to možné, normálne si o tom môžem čítať, vnímať informácie, ale akonáhle o tom niekto začne rozprávať a ukazovať obrázky, príde mi strašne zle, začne sa mi točiť hlava, strašne teplo mi je a niektorí hovorili aj že som zelený. A to len pri kostiach a obličkách.
Neviem jak je to možné, dokáže mi niekto vysvetliť, čo mi to je ? Sad
Návrat hore
Frikso
Guru
Guru

Založený: 07.03.2006

PríspevokZaslal: 28 Nov 2006, 18:25    Predmet: Odpovedať s citátom  

V škole máme takého spolužiaka, čo má panický strach z pavúkov. Raz po okne liezol taký malinkatý pavúčik, tak som sa s ním začal hrať, neskor som ho dal spolužiakovi, ktorý ho na toho bojaceho sa hodil (ktorý nas mimochodom celý čas pozorne sledoval, že čo s pavúkom spravíme). Ako ho naňho hodil, spolužiak dostal záchvat paniky, začal okolo seba divo metať rukami Laughing nuž pavúk niekam padol a bežal sa zrejme schovať.
-Keď sa ten spolužiak konečne ukludnil, ukázal som prstom na takú špinu na zemi pri jeho stoličke, on sa ani nepozrel, čo to je a mrte začal na to dupať Hehe akoby chcel vlašský orech rozlúsknuť.. Smile Nuž aj takúto paniku vie jeden nevinný pavúčik sposobiť..
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky MSN Messenger
erytrocyt
Moderátor
Moderátor

Založený: 10.08.2006

PríspevokZaslal: 28 Nov 2006, 18:32    Predmet: Odpovedať s citátom  

zuzkazuzka napísal:
...

Liečba fóbie napr. z pavúkov je taká.
Pohodlne ťa posadia. V ordinácii je príjemná atmosféra, a ukážu ti živého pavúka. Najprv zdiaľky a pri neustálom povzbudzovaní lekárom ti pavúka postupne donesú až k tebe. Liečba je založená na psychickej podpore lekára. Dokážu ťa od fóbie odbremeniť až do takej miery, že sa pavúka nebudeš mať strach dotknúť.
To isté je aj s hadmi. Ja mám fóbiu z hadov. Ak stretnem hada v prírode, je to so mnou mnoho krát zlé. Ak hada vidím z diaľky, nevadí mi. Vyhnem sa mu. A zdiaľky si ho aj poobzerám. Ale ak ma had prekvapí, podlieham panike a strácam orientáciu. Už som aj na chvíľku odpadol. To bolo najhoršie. Stalo sa mi to len raz, ale znova sa to môže zopakovať.
Ešte v auguste som šiel na Ružín autom. Šoféroval som, už neviem kvôli čomu som šiel pomaličky, a zrazu som pred sebou zbadal hada. Inštinktívne som zdvihol nohy z pedálov Laughing Kamarátka keď to zbadala, začala sa rehotať.
//Hadík to prežil Smile Prešiel som ho tak, že bol akurát medzi kolesami, takže sa mu nič nestalo. Boli sme sa naň pozrieť Smile Ale ja len zdiaľky Embarassed
Návrat hore
matus121
Light Professional
Light Professional

Založený: 14.01.2006

PríspevokZaslal: 28 Nov 2006, 20:08    Predmet: Odpovedať s citátom  

hmmm, ja mam cistu alebo nieco take, ale pravdepodobne je to cista a nasli mi to tusim v celustnej dutine a dost to ovplyvnuje moje zdravie(mam velmi casto zapal nosovej dutiny a aj teraz mam silnu nadchu Sad ) Mal to uz niekto?
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Život, štýl, cestovanie... Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
Strana 1 z 2

Prejdi na: