|
|
|
| Autor |
Správa |
Frikso Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 07.03.2006 Príspevky: 2809 Bydlisko: Cífer [19] Karma: 
|
Zaslal: 27 Nov 2006, 16:11 Predmet: Zdravie, ľudské telo, choroby |
|
|
Keďže takáto téma na fóre ešte nie je, bol po nej viackrát ohlas a mnoho tém (nechápem logiku) ohľadom zdravia a hlavne chorôb bolo smerovaných do sekcie erotika a vzťahy, tak zakladám túto univerzálnu tému, kam prosím smerujte všetky ohlasy, otázky a problémy tíkajúce sa zdravia sem. Ďakujem. |
|
| Návrat hore |
|
 |
zuzkazuzka Moderátorka

Pohlavie:  Stav:  Založený: 01.09.2006 Príspevky: 1294 Bydlisko: BA Karma: 
|
Zaslal: 27 Nov 2006, 17:41 Predmet: |
|
|
| tak ja to tu otvorim: ma niekto skusenost/vie nieco blizsie o liecbe arachnofobie alebo fobii vseobecne??? |
|
| Návrat hore |
|
 |
kupo Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 31.08.2005 Príspevky: 743
Zaslal: 27 Nov 2006, 19:21 Predmet: |
|
|
| zuzkazuzka napísal: |
| tak ja to tu otvorim: ma niekto skusenost/vie nieco blizsie o liecbe arachnofobie alebo fobii vseobecne??? |
| Citácia: |
| Štandardná terapia arachnofóbie je formou umocňovania kontaktu s pavúkmi a množstvom morálnej podpory. Znecitlivenie vnímania pavúka ako nebezpečenstva musí prebie¬hať postupne. Môžeme začať s obyčajnými obrázkami pavúkov, alebo brožúrkami na to určenými (pozri sprievodnú dokumentáciu), kde môžeme pozorovať rôzne krásy a zaujímavosti ich existen¬cie a uvedomiť pacienta o skutočno¬stiach zo života pavúkov. Vo finálnej fáze sa nám môže podariť pacientov priamy kontakt s pavúkom. Najnovšie medicínske postupy pri liečbe Arachno¬fóbie využívajú pomoc virtuálnej reality. Tento umelý svet dokáže dopĺňať, alebo nahrádzať objekty a situácie, ktoré môžu spôsobiť chorobné stavy strachu (fóbie) |
zdroj: http://www.pavuky.sk/arachnofobia.doc |
|
| Návrat hore |
|
 |
erytrocyt Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 10.08.2006 Príspevky: 2936 Bydlisko: Tam dze še muchy obracaju Karma: 
|
Zaslal: 27 Nov 2006, 19:49 Predmet: |
|
|
Ty máš fóbiu z pavúkov?
Lebo ja mám silnú fóbiu z hadov. Do lesa nesmiem ísť sám, a aj napriek tomu že mám 22 rokov, na miestach, kde hady žijú by ma mal sprevádzať dospelý človek
A dôvod? Keď ma had prekvapí, strácam orientáciu v priestore a podlieham panike, a môžem si ublížiť. Nič ma nikdy nerozhádže, ale hady Popritom sa na nich rád dívam v telke. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Te-wei Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 04.10.2006 Príspevky: 936 Bydlisko: Hlohovec Karma: 
|
Zaslal: 27 Nov 2006, 19:53 Predmet: |
|
|
| eritrocit napísal: |
Ty máš fóbiu z pavúkov?
Lebo ja mám silnú fóbiu z hadov. Do lesa nesmiem ísť sám, a aj napriek tomu že mám 22 rokov, na miestach, kde hady žijú by ma mal sprevádzať dospelý človek
A dôvod? Keď ma had prekvapí, strácam orientáciu v priestore a podlieham panike, a môžem si ublížiť. Nič ma nikdy nerozhádže, ale hady Popritom sa na nich rád dívam v telke. |
ja milujem hadov... a chcel by som mať Veľhada Královského. je to môj malý sník...  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Lord_3D Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 27.11.2005 Príspevky: 2944 Bydlisko: Koho že to ?! Karma: 
|
Zaslal: 27 Nov 2006, 20:15 Predmet: |
|
|
ja mam fymozu a musim ku doktorovi, kua  |
|
| Návrat hore |
|
 |
zuzkazuzka Moderátorka

|
Zaslal: 27 Nov 2006, 22:25 Predmet: |
|
|
fobie nie su sranda ludia.... seriozne, kto ju nema, tak naozaj nevie, co to obnasa. chcem sa jej raz a navzdy zbavit, lebo je to az take zle, ze nedokazem kliknut ani na ten link, co mi tu niekto poslal..... proste mam problem co len si o tych hnusnych osemnohych nieco precitat, nie to sa este pozerat na nejake obrazky....
su nejake specializovane centra na liecbu fobii?? |
|
| Návrat hore |
|
 |
kvint3 Medium Expert

Stav:  Založený: 01.10.2005 Príspevky: 94
Zaslal: 28 Nov 2006, 0:25 Predmet: |
|
|
| Lord_3D napísal: |
ja mam fymozu a musim ku doktorovi, kua  |
bez bez...radsej skorej nez neskor  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Sheep Addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 18.02.2005 Príspevky: 4544
Zaslal: 28 Nov 2006, 1:28 Predmet: |
|
|
fobie nie su sranda ludia.... seriozne, kto ju nema, tak naozaj nevie, co to obnasa. chcem sa jej raz a navzdy zbavit, lebo je to az take zle, ze nedokazem kliknut ani na ten link, co mi tu niekto poslal..... proste mam problem co len si o tych hnusnych osemnohych nieco precitat, nie to sa este pozerat na nejake obrazky....
su nejake specializovane centra na liecbu fobii?? |
verim ti sranda to neni podla mna ak sa bojis pavukov tak sa maximalne snaz s nimi nedostat do kontaktu lebo sa zblaznis, konkretne ja sa pavukov nebojim ale maju premna odpudivy vzhlad...
len pre zajimavost: v USA sa vsadili traja manici a jeden z nich mal strach z malych uzavretych priestorov a stavili sa ze ked vide vytahom hore od suterenu az po 100te poschodie tak mu daju 1000 dolarov, on to aj vyskusal ale nevydrzal to a ked vytah prisiel na 100te poschodie tak clovek bol uz mrtvy...uplne sa zblaznil... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Lord_3D Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 27.11.2005 Príspevky: 2944 Bydlisko: Koho že to ?! Karma: 
|
Zaslal: 28 Nov 2006, 16:45 Predmet: |
|
|
| kvint3 napísal: |
bez bez...radsej skorej nez neskor  |
jj, uz sa na to chystám...  |
|
| Návrat hore |
|
 |
zuzkazuzka Moderátorka

|
Zaslal: 28 Nov 2006, 16:57 Predmet: |
|
|
| Sheep napísal: |
verim ti sranda to neni podla mna ak sa bojis pavukov tak sa maximalne snaz s nimi nedostat do kontaktu lebo sa zblaznis, konkretne ja sa pavukov nebojim ale maju premna odpudivy vzhlad... |
no len ono to nie je az take jednoduche vzdy.... ale je pravda, ze to dost zavisi aj od situacie a momentalneho naladenia. raz som bola nutena existovat v ich blizkosti a hojnom mnozstve 4 mesiace a mala som tam len zopar zachvatov. vacsina pobytu bola v pohode. ale potom sa to znovu vratilo.... hladam teda odbornu pomoc, takze ak by ste fakt mali niekto nejaky kontakt alebo skusenost, tak sa podelte! |
|
| Návrat hore |
|
 |
Racius Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 18.01.2006 Príspevky: 887 Bydlisko: Prievidza SR Karma: 
|
Zaslal: 28 Nov 2006, 18:21 Predmet: |
|
|
Ja sa akože ničoho nebojím, strach nemávam prakticky z ničoho, až na jednu čudnú fóbiu :
fóbiu z niektorých častí ľudského tela. Prišiel som na to na prírodopise, keď sa preberali kosti (prvý raz v 3. triede na ZŠ), potom v 7. a v 9. keď sa preberali obličky. Neviem ako je to možné, normálne si o tom môžem čítať, vnímať informácie, ale akonáhle o tom niekto začne rozprávať a ukazovať obrázky, príde mi strašne zle, začne sa mi točiť hlava, strašne teplo mi je a niektorí hovorili aj že som zelený. A to len pri kostiach a obličkách.
Neviem jak je to možné, dokáže mi niekto vysvetliť, čo mi to je ?  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Frikso Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 07.03.2006 Príspevky: 2809 Bydlisko: Cífer [19] Karma: 
|
Zaslal: 28 Nov 2006, 18:25 Predmet: |
|
|
V škole máme takého spolužiaka, čo má panický strach z pavúkov. Raz po okne liezol taký malinkatý pavúčik, tak som sa s ním začal hrať, neskor som ho dal spolužiakovi, ktorý ho na toho bojaceho sa hodil (ktorý nas mimochodom celý čas pozorne sledoval, že čo s pavúkom spravíme). Ako ho naňho hodil, spolužiak dostal záchvat paniky, začal okolo seba divo metať rukami nuž pavúk niekam padol a bežal sa zrejme schovať.
-Keď sa ten spolužiak konečne ukludnil, ukázal som prstom na takú špinu na zemi pri jeho stoličke, on sa ani nepozrel, čo to je a mrte začal na to dupať akoby chcel vlašský orech rozlúsknuť.. Nuž aj takúto paniku vie jeden nevinný pavúčik sposobiť.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
erytrocyt Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 10.08.2006 Príspevky: 2936 Bydlisko: Tam dze še muchy obracaju Karma: 
|
Zaslal: 28 Nov 2006, 18:32 Predmet: |
|
|
Liečba fóbie napr. z pavúkov je taká.
Pohodlne ťa posadia. V ordinácii je príjemná atmosféra, a ukážu ti živého pavúka. Najprv zdiaľky a pri neustálom povzbudzovaní lekárom ti pavúka postupne donesú až k tebe. Liečba je založená na psychickej podpore lekára. Dokážu ťa od fóbie odbremeniť až do takej miery, že sa pavúka nebudeš mať strach dotknúť.
To isté je aj s hadmi. Ja mám fóbiu z hadov. Ak stretnem hada v prírode, je to so mnou mnoho krát zlé. Ak hada vidím z diaľky, nevadí mi. Vyhnem sa mu. A zdiaľky si ho aj poobzerám. Ale ak ma had prekvapí, podlieham panike a strácam orientáciu. Už som aj na chvíľku odpadol. To bolo najhoršie. Stalo sa mi to len raz, ale znova sa to môže zopakovať.
Ešte v auguste som šiel na Ružín autom. Šoféroval som, už neviem kvôli čomu som šiel pomaličky, a zrazu som pred sebou zbadal hada. Inštinktívne som zdvihol nohy z pedálov Kamarátka keď to zbadala, začala sa rehotať.
//Hadík to prežil Prešiel som ho tak, že bol akurát medzi kolesami, takže sa mu nič nestalo. Boli sme sa naň pozrieť Ale ja len zdiaľky  |
|
| Návrat hore |
|
 |
matus121 Light Professional

Stav:  Založený: 14.01.2006 Príspevky: 882 Bydlisko: Big city Karma: 
|
Zaslal: 28 Nov 2006, 20:08 Predmet: |
|
|
hmmm, ja mam cistu alebo nieco take, ale pravdepodobne je to cista a nasli mi to tusim v celustnej dutine a dost to ovplyvnuje moje zdravie(mam velmi casto zapal nosovej dutiny a aj teraz mam silnu nadchu ) Mal to uz niekto? |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|