Mňa práve zaujíma výsledky routra ktorý kúpil Hojko. Pretože ak to bude podobné cez wifi tak sa mi ho neoplatí kúpiť. Keby sa pripájam cez kábel to by sa mi oplatilo pretože ten typ čo kúpil v pohode dosiahne 600-800 Mbit. Mňa ale zaujíma výsledok cez wifi.
1 Gbit wifi router
-
vladenko007
VIP
Re: 1 Gbit wifi router
Ale ja toto predsa viem ja som to konštatoval ako max. rýchlosť ktorú som schopný dosiahnuť.
Mňa práve zaujíma výsledky routra ktorý kúpil Hojko. Pretože ak to bude podobné cez wifi tak sa mi ho neoplatí kúpiť. Keby sa pripájam cez kábel to by sa mi oplatilo pretože ten typ čo kúpil v pohode dosiahne 600-800 Mbit. Mňa ale zaujíma výsledok cez wifi.
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Trochu Googlu nezaskodi
http://www.czc.cz/recenze-asus-rt-n18u- ... kou/clanek
Rychlost, dosah signálu a praktické zkušenosti
Kromě nabízených funkcí jsou u routerů samozřejmě také velmi důležité dvě vlastnosti – dosah bezdrátového signálu a rychlost přenosu v rámci WiFi sítě. V druhé zmiňované problematice by měl router nad konkurencí vynikat. Výrobce totiž slibuje, že dokáže z aktuálně nejrozšířenějšího standardu 802.11n vymáčknout až úctyhodných 600 Mbit/s.
V praxi jsme skutečně dosahovali výborných výsledků. Z připojeného SSD disku dokázal router přenášet data rychlostí až 84,9 MB/s. Nutno podotknout, že WiFi signál se v tomto testu šířil v rámci jediné místnosti. Ve vzdálenosti cca deseti metrů a navíc za jednou bytovou příčkou byla rychlost stále velice přijatelná (78 MB/s). Výsledky byly velmi slušné dokonce i za třemi zdmi (okolo 69 MB/s).
Rychlost, dosah signálu a praktické zkušenosti
Kromě nabízených funkcí jsou u routerů samozřejmě také velmi důležité dvě vlastnosti – dosah bezdrátového signálu a rychlost přenosu v rámci WiFi sítě. V druhé zmiňované problematice by měl router nad konkurencí vynikat. Výrobce totiž slibuje, že dokáže z aktuálně nejrozšířenějšího standardu 802.11n vymáčknout až úctyhodných 600 Mbit/s.
V praxi jsme skutečně dosahovali výborných výsledků. Z připojeného SSD disku dokázal router přenášet data rychlostí až 84,9 MB/s. Nutno podotknout, že WiFi signál se v tomto testu šířil v rámci jediné místnosti. Ve vzdálenosti cca deseti metrů a navíc za jednou bytovou příčkou byla rychlost stále velice přijatelná (78 MB/s). Výsledky byly velmi slušné dokonce i za třemi zdmi (okolo 69 MB/s).
-
vladenko007
VIP
Vďaka za údaje.
Ale ja potrebujem ako sa to bude chovať pri 300 Mbit internete ktorý mám aj ja. Preto som sa pýtal kto má tento internet od telekomu a tento router.
Prenášanie súborov cez wifi vrámci siete ma nezaujíma pretože to nepoužívam. Teda v rámci siete mám na mysli prenos z jedného PC na druhý prípadne iné prenosy medzi zariadeniami v sieti.
Ale vidím že si ochotný poradiť a preto ti idem dať K+
Ale ja potrebujem ako sa to bude chovať pri 300 Mbit internete ktorý mám aj ja. Preto som sa pýtal kto má tento internet od telekomu a tento router.
Prenášanie súborov cez wifi vrámci siete ma nezaujíma pretože to nepoužívam. Teda v rámci siete mám na mysli prenos z jedného PC na druhý prípadne iné prenosy medzi zariadeniami v sieti.
Ale vidím že si ochotný poradiť a preto ti idem dať K+
-
Michaelo
Hardcore addict
Vladenko, ako hovorím, ak dá rýchlosť 85MB/s cez wi-fi, tak ten tvoj internet ho ani nezaťaží. A ak že by ti to šlo pomaly, tak to už nie je vec routru, ale vec telekomu že ti internet nedáva toľko, koľko má.
Ako keby si mal 2 litrovú fľašku a chceš vedieť koľko do nej vojde, tak ja tam nalejem vodu a ty povieš že nie, ja tam chcem čaj, lebo toho tam na 100% vojde menej... Je to to isté
Ak ti to proste nepôjde max rýchlosťou, je to v Telekome.
Na tvojom mieste by som si ten router kúpil. Ten čo máš dáva 100Mbit, viac z neho nevytiahneš. Koľko z neho vlastne dávaš cez LAN? Ak ti to dá tých 300Mbit cez LAN, môžeš byť rád.
Ešte jedna vec, s čím sa na ten router napájaš? Podporuje to Nko a máš ho na routri vôbec zapnuté?
Ako keby si mal 2 litrovú fľašku a chceš vedieť koľko do nej vojde, tak ja tam nalejem vodu a ty povieš že nie, ja tam chcem čaj, lebo toho tam na 100% vojde menej... Je to to isté
Ak ti to proste nepôjde max rýchlosťou, je to v Telekome.
Na tvojom mieste by som si ten router kúpil. Ten čo máš dáva 100Mbit, viac z neho nevytiahneš. Koľko z neho vlastne dávaš cez LAN? Ak ti to dá tých 300Mbit cez LAN, môžeš byť rád.
Ešte jedna vec, s čím sa na ten router napájaš? Podporuje to Nko a máš ho na routri vôbec zapnuté?
-
vladenko007
VIP
Ešte raz teda aby si to pochopil.
Ja mám TP-link TL-WR1042ND. Mal by zvládať cez wifi (teoretických) 300Mbit samozrejme reálne je to vždy menej tak 100-130Mbit. Čo sa mi aj podarilo (131Mbit)
Ďalej má napísané že zvládne aj (LAN, 10/100/1000 Mbit/s) lenže to proste nedokáže. Cez kábel pustí download max. 150Mbit čiže reálne som sťahoval z netu max. 17MB/sek cez kábel. Cez wifi cca 12MB/sek.
Ale mám 300Mbit optiku. Teda brzdí má môj wifi router.
Stále sa ale bavíme o sťahovaní z internetu nie o prenose súborov medzi zariadeniami v sieti. Nemám totiž žiadné iné zariadenie v sieti a ani sa nechystám takže rýchlosť LAN mám na háku.
A mne ide len o to, aby niekto kto má také isté pripojenie čiže (300Mbit od Telekomu) a router ktorý kúpil Hojko zistil prípadne odmeral akú max. rýchlosť downloadu je schopný cez uvedený wifi router dosiahnúť.
Chápeš? Lebo ak s ním za ideálnych podmienok (cez wifi) dosiahne napríklad max. 150Mbit tak sa mi ho neoplatí kúpiť. Pretože či dosiahnem 130 alebo 150 to mi je jedno. Ale ak je schopný dosiahnúť 200-300Mbit ((wifi) download z netu nie prenos v sieti) tak to by som si ho kúpil.
Dúfam že si ma už pochopil.
Problematiku sieti nastavenie routra a iné mi vysvetľovať nemusíš to poznám veľmi dobre.
-
Michaelo
Hardcore addict
Tak to ti drzim palce aby si niekoho nasiel 
Ak si precitas moje prve posty v tejto teme, prides na to, ze s mojim starym routrom (ktory tiez mal mat 1Gbit porty som daval max tych 100Mbit) som mal rovnake problemy, po vymene mi ide vsetko takmer 1Gbps. Samozrejme hovorim o LANku a Wi-Fi, kedze nemam tak rychly internet aby som to vobec vyuzil. U mna bola priorita mat velmi rychle a spolahlive spojenie medzi mojim PC a HTPC v obyvacke, kedze tam streamujem aj 20GB filmy, co ten stary router proste nezvladal ani cez LAN...
Ako, je to na tebe, stale ho mozes objednat, otestovat a ak nesplni ocakavania, tak ho proste vratis a prides o 5€ na postovnom...
Ak si precitas moje prve posty v tejto teme, prides na to, ze s mojim starym routrom (ktory tiez mal mat 1Gbit porty som daval max tych 100Mbit) som mal rovnake problemy, po vymene mi ide vsetko takmer 1Gbps. Samozrejme hovorim o LANku a Wi-Fi, kedze nemam tak rychly internet aby som to vobec vyuzil. U mna bola priorita mat velmi rychle a spolahlive spojenie medzi mojim PC a HTPC v obyvacke, kedze tam streamujem aj 20GB filmy, co ten stary router proste nezvladal ani cez LAN...
Ako, je to na tebe, stale ho mozes objednat, otestovat a ak nesplni ocakavania, tak ho proste vratis a prides o 5€ na postovnom...
-
vladenko007
VIP
Nie nebudem ho objednávať kým mi niekto nepotvrdí rýchlosť cez wifi. Samozrejme pri LAN nieje o čom a keby som ho využil určite si ho kúpim. 
-
Michaelo
Hardcore addict
No tak to ti drzim palce aby si niekoho nasiel s presne tym routrom a tvojim internetom... 
-
hojko
Site Admin
Nemal som po ruke notebook, tak som skusil len v ramci siete prenos zo stareho netbooku Asus. S prehladom 9,5MB/s, ale tam som bol limitovany 802.11g, zial. Co sa tyka internetu a wan, nemam to ako otestovat. Myslim s vsak, ze nahananie sa za mbitmi v pripade, ze ci to ide 220mbit alebo 300mbit je uplne nezmyselne, pokial sa nejedna o serverovnu. A ked ide o serverovnu, tak tam nepojde takyto router.
vladenko mal som ten tplink na 300Mbit linke mi stahovalo 6 MB/s cez wifi aj kabel.. tak to mas este krasny download
cez ten asus na n300 wifine to ide takto (s lepsim ac adapterom dokaze tahat aj cez 20 MB/s)
kablovo taha plnkou cez 30 MB/s
cez ten asus na n300 wifine to ide takto (s lepsim ac adapterom dokaze tahat aj cez 20 MB/s)
kablovo taha plnkou cez 30 MB/s
-
LukineskoNR
Expert
Vladenko aj ja mam 300Mb/s s tplinkom po lane mi to taha 22MB/s cez wifi nestahujem tak tam to moc nevnimam ale ak ti mam poradit ja asi idem kupit zycel zatial je nan malo recenzii ale zatial su dobre je to znacka ktora by nemala sklamat navise wifinu ma pasmo AC. https://www.alza.sk/zyxel-nbg6616-d2218580.htm
//autoeditácia príspevku (17 Máj 2015, 19:11)
Vladino kludne kup ten asus mam ho aj ja aj 300Mb/s dowload cez lan mi ide 38MB/s a to mam kapel natiahnuty od routra 10 m.
//autoeditácia príspevku (17 Máj 2015, 19:11)
Vladino kludne kup ten asus mam ho aj ja aj 300Mb/s dowload cez lan mi ide 38MB/s a to mam kapel natiahnuty od routra 10 m.
-
vladenko007
VIP
LAN nepoužívam ide mi čisto len o prenos cez Wifi.
Ale Ďakujem
Ale Ďakujem
-
LukineskoNR
Expert
Tak pozriem kolko to ide cez wifi
Ahojte chalani. Mam taky 'problemik'. Uz dost dlhu dobu mam internet 300/30 [telekom XL] a ani za prd sa neviem dostat cez 40Mbps. Takto to ide cez wifi http://www.speedtest.net/result/4909049654.png
Zariadenia mam od nich, cize modem Huawei EchoLife HG8240H a router F5D8235-4 v2000. Wifi aj casto pada, napr. youtube ani nenacita atd. Viete mi niekto poradit ako to vyriesit prosim vas? Dakujem
Zariadenia mam od nich, cize modem Huawei EchoLife HG8240H a router F5D8235-4 v2000. Wifi aj casto pada, napr. youtube ani nenacita atd. Viete mi niekto poradit ako to vyriesit prosim vas? Dakujem
-
kukiak
Addict
a aku mas wifi kartu? sa pozri akou rychlostou ta pripaja.. mozno mas starsiu wifi kartu a pripoji ta len 72,2 mb/s - o by odpovedalo tej rychlosti, kedze realne rychlosti su cca polovicne.. ak mas 150mbs kartu, tak pomoze fixne nastavenie sirky pasma na 40mhz.. tak by ti to v reale malo stahovat cca 70 mb/s.
Wifi kartu mam Qualcomm Atheros AR9285 Wireless Network Adapter, cize podporuje bgn. Sirka pasma sa da nastavit na fixnych 20MHz alebo potom jedine 20/40MHz (tuto mam zvolenu).
-
kukiak
Addict
no a skus pozret v stave wifi pripojenie, ze akou teor. rychlostou ta pripoji.. ci tam aspon mas tych 150mb/s.
Pod linuxom mi to ukaze to iste, len som si nebol isty. Na mobile, tablete podobne rychlosti cez speedtest.
//autoeditácia príspevku (12 Dec 2015, 14:07)
Inak pred updatom na 300/30: viewtopic.php?p=2087270#p2087270
//autoeditácia príspevku (12 Dec 2015, 15:06)
Takze po pripojeni cez kabel je to takto: http://www.speedtest.net/result/4909329617.png
Ci uz na router alebo priamo na modem. Platim za 300/30Mbit a mam 100/30.
//autoeditácia príspevku (12 Dec 2015, 15:33)
Jedine co mi napada je, ze je problem v modeme Huawei, kedze lan kable mam cat5e.
//autoeditácia príspevku (12 Dec 2015, 14:07)
Inak pred updatom na 300/30: viewtopic.php?p=2087270#p2087270
//autoeditácia príspevku (12 Dec 2015, 15:06)
Takze po pripojeni cez kabel je to takto: http://www.speedtest.net/result/4909329617.png
Ci uz na router alebo priamo na modem. Platim za 300/30Mbit a mam 100/30.
//autoeditácia príspevku (12 Dec 2015, 15:33)
Jedine co mi napada je, ze je problem v modeme Huawei, kedze lan kable mam cat5e.
- Prílohy
-
- Untitled.png (9.83 KiB) 1642 zobrazení
-
- Untitled2.png (14.82 KiB) 1632 zobrazení
Čo tak to skúsiť s routrom , ktorý ma 1000 Mbps porty nie 100 Mbps ?
-
kukiak
Addict
aj to wifi mas daco zle.. najskor slaba karta, aj ked ani ten router nie je bohvieco. skus sa pohrat s ovladacmi a nastaveniami karty.