1 Gbit wifi router

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: 1 Gbit wifi router

Príspevok od používateľa Michaelo »

Na FHD ti staci ak mas spolahlivy 4Mbit internet a pre online hry ti tiez staci kludne aj 4Mbit, lagy nesposobuje rychlost netu ale ping.

Ja osobne mam 100/100Mbit za 20€ a som spokojny, viac nepotrebujem, aj takto som schopny stiahnut 30GB 1080p film behom par minut.
LukineskoNR
Expert
Expert

Príspevok od používateľa LukineskoNR »

A ja za 20€ 300Mb proste za tu istú cenu čo som platil som mohol mať rýchlejší.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Nemas jedno ci hru stiahnes za hodinu alebo dve? Stiahnes taku hru jednu za pol roka, mozno za rok.
LukineskoNR
Expert
Expert

Ale má to vyhodu aj ked ho poziva viacero zariadeni nespomaluje to tak rychlosť na jednom.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Heker: Ked ozes mat vyssiu rychlost za tu istu cenu, tak si myslim ze to za to stoji. Tiez by som to ihned zobral, kedze ja toho cocam pomerne dost... Teda, lepsie povedane v davkach. Su dni ked som schopny stiahnut stovky GB dat a fakt sa to hodi, hlavne ked potrebujes nieco narychlo stiahnut a vypadnut prec.

Napr. u mna je ten upload fantasticky, ale problem je, ze takmer uplne vsade mas upload limitovany na 1MB/s, takze by som kludne vymenil 200/20Mbit za podobnu cenu.
Nemusis to potrebovat stale, ale ked to je treba, proste sa to velmi hodi.
eldorado08

Príspevok od používateľa eldorado08 »

Ahojte, zháňam náhradu wifi routera TP-Link TL WR-740N za niečo lepšie, s pokrytím nie je problém, ani vonku na dvore, ale stáva sa, že signál nie je stabilný, vypadáva. Rýchlosť netu 5/50Mb/s, na jar prejdem na balík 10/100. Do wifi routera bude zapojený stolny PC cez LAN kábel a cez wifi bude pripojený notebook Lenovo Z500 (sieťová karta 10/100 a aj v stolnom PC), Xperia Z2, a 2x smart tv cez LAN kábel z routera do tv.

Aký router mi doporučujete? TP Link alebo Asus preferujem. Oplatí sa mi priplatiť za Gbit router alebo bude stačiť aj 100Mb? Viete doporučiť nejaké osvedčené modely? Chcem stabilný signál, dobré pokrytie a rýchlosť.

Díky.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tento je odporucany a vychvalovany tu na fore: https://www.alza.sk/asus-rt-n18u-d2142205.htm
eldorado08

Dik za tip, tento Asus poznám, len neviem, či mi nebude zbytočny pri mojom balíku taky drahy router, a čo tento TP Link https://www.alza.sk/tp-link-tl-wr1043nd ... d=18843092 . V sobotu bol u mňa jeden známy a on zas hovoril, že mi bude na dve veci Gbit router, nato mám pomalý net. On mi doporučil tento model https://www.alza.sk/asus-rt-n12-ver-di- ... d=18843092 Tak neviem...
LukineskoNR
Expert
Expert

Zober ten https://www.alza.sk/asus-rt-n12-ver-di- ... d=18843092 bude ti stacit a je to spolahlive zariadenie tp-link ja uz nikdy mal som dva a padalo stále mam asus https://www.alza.sk/asus-rt-n18u-d2142205.htm uz rok a ani raz nepadol ešte.
eldorado08

Tiež som čítal u viacerých, že majú problém s TP Linkom. Takže z tohto hľadiska je Asus spoľahlivejšie riešenie... Teraz čítam, ja som zle uviedol novší balík je to 100/100Mb/s, s poznámkou 10Mb/s je upload pri FTTH. To čo znamená? Aj pri takejto rýchlosti bude stačiť ten slabší Asus?
jami
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jami »

Ja mam uz druhy tplink wr1043nd. Predtym som mal V1 ale koli gigovej sieti som kupil V2 a max spokojnost. Od kedy som ho nastavil tak slape ako ma a prrdchadzajuci takisto.
LukineskoNR
Expert
Expert

eldorado08 napísal:Tiež som čítal u viacerých, že majú problém s TP Linkom. Takže z tohto hľadiska je Asus spoľahlivejšie riešenie... Teraz čítam, ja som zle uviedol novší balík je to 100/100Mb/s, s poznámkou 10Mb/s je upload pri FTTH. To čo znamená? Aj pri takejto rýchlosti bude stačiť ten slabší Asus?
Bude ti stacit ten Asus. Internet ti pojde cez Lan či wifi ?
eldorado08

Do wifi routera bude zapojený stolny PC cez LAN kábel a cez wifi bude pripojený notebook Lenovo Z500 , Xperia Z2, a 2x smart tv cez LAN kábel z routera do tv. Sieťové karty 10/100Mb/s ešte budú stačiť na nový balík?
LukineskoNR
Expert
Expert

Vtom sa nevyznam ale asi ano ak nie tak to je otazka par eur.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ja osobne som si k mojmu 100/100Mbit netu kupil tento z tych lacnejsich: https://www.alza.sk/zyxel-nbg6515-d2739 ... d=18843092
Cez Wi.Fi bez problemu zvlada cez 100Mbit (a/c), ma dual Wi-Fi, Glan atd. Jedina nevyhoda je , ze ma iba 100Mbit (full duplex) WAN, no viac potrebovat ani nebudes.

Problem tych ostatnych za podobnu cenu co tu mas je, ze nedaju cez wi-fi viac ako 45Mbit.
René
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa René »

Ahojte, nebudem zakladat novu temu. Mam router TP-Link TL1043ND v1. Cize ano, je stary.
Doteraz som pouzival macbook pro pripojeny cez lan kabel a wifi som mal vypnute. pred par dnami mi dorazil novy, ktory uz vstup na kabel nema, takze fungujem cez wifi, no ide to akosi pomaly..
Mam optiku od telekomu, predtym mi to tahalo nejakych 13-14MB/s, teraz max. 4MB/s.

Aky router by ste mi odporucili?
Uvazujem, ze vezmem tento: https://www.alza.sk/asus-rt-n66u-d297580.htm

Inak doma su zapojene tieto veci:
macbook pro (wifi)
laptop asus (wifi)
iphone 6 (wifi)
samsung galaxy s5 (wifi)
tv samsung (wifi)
tv panasonic (lan)
playstation 4 (lan)

Dakujem.
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

René
Medium Star
Medium Star

nechcem airport..
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

Kretenov v Apple by som nakopal do riti, ked nedaju rj45 port na TU predrazenu masinu. Btw si si vedomy, ze ziaden router ti neda plnu rychlost ako kabel...
René
Medium Star
Medium Star

rj45 mi ani nechyba, len by som fakt potreboval zvysit rychlost.. ano je mi jasne, ze to nepojde ako predtym cez kabel, ale aspon o nieco by som ju rad zvysil..
Napísať odpoveď