1 Gbit wifi router
Re: 1 Gbit wifi router
Skusal som to na dvoch roznych pc priamo s pripojenim na modem, nie na router. Rovnaky vysledok. Jedina moznost je zavolat na support ci? Velmi o tom pochybujem, ze je v mojej konfiguracii nieco zle. Ak hej, tak dotycny co to vyriesi ma u mna pivo.
// Spravil som dalsi test externou wifi kartou [wn722n-150Mbps]. To nebude chyba v mojich zariadeniach. Bud modem alebo uz priamo od nich to nejde 300. Inak to nevidim. http://www.speedtest.net/result/4909903237.png
// Spravil som dalsi test externou wifi kartou [wn722n-150Mbps]. To nebude chyba v mojich zariadeniach. Bud modem alebo uz priamo od nich to nejde 300. Inak to nevidim. http://www.speedtest.net/result/4909903237.png
Už si skúsil vytiahnúť optický kábel a očistiť ?Prípadne iba tak odpojiť a zapojiť späť, či to náhodou nepomôže ?
Neskusal, nemal by som mat na to nejaku specialnu vodicku na ocistenie ?
Neboli v krabici od modemu nejaké utierky ?Prípadne skúsiť nový kábel.
Boli, lenze ked som ich nedavno chcel pouzit na nieco ine, tak uz boli nepouzitelne.
Tak skús to vytiahnúť a zapojiť späť či sa niečo zmení.Prípadne to iba ofúkni.Ináč aj ja som si dal nedávno zaviesť optiku ale mám iba 40/4 , tak to ani nemôžem otestovať.Technik mi však povedal , že niekedy sa nepodarí správne zvariť kábel ku koncovke.Škoda že nemáš ešte jeden kábel na skúšku,Ja som sa dohodol s technikom a mám tak ešte jeden nový kábel, pre prípad.Možno je problém v tom ONT Huawei.
Ocistene no stale bez zmeny. No... to mi ani nenapadlo predtym. Zaviedli nam to uz davnejsie. Tak podla mna su len 3 moznosti, kde moze byt chyba. ONT modem, opticky kabel, alebo to, ze tam nenastavili 300 ale 100 Mbit download... Zavolam tam cim skor. Inak uz mi ide novy ac router, tak dam potom porovnanie.
Aj ja mám za tým nový router , pretože TP-Link Archer C2 AC750 mi nejako nesadol , tak ho budem používať iba ako2. router a hlavný mám teraz Asus.
Aký AC router si objednal?
Aký AC router si objednal?
Xiaomi mini wifi router, kedze som so znackou Xiaomi velmi spokojny (s telefonom Mi3, kamerou Yi, MiBandom, Pistonami v2, v3).
http://xiaomi-mi.com/mi-wifi/xiaomi-mini-wifi-router/
Dufam, ze ma nesklame.
http://xiaomi-mi.com/mi-wifi/xiaomi-mini-wifi-router/
Dufam, ze ma nesklame.
Tak daj vedieť ako to dopadne.Hlavne či máš nastavený net na 300.
Dam dam, skoda toho cakania na router tie 3 tyzdne. Ale dufam, ze sa to vyriesi. Myslis, ze by dalo uplatnit nejake odskodne ak by sa zistilo, ze mam od zaciatku povoleny iba 100Mbit ?
Tak to neviem ale skúsiť to môžeš.
Inak ten novy wifi router nie je pre mna, len ho chcem otestovat (hlavne dosah), kedze ma len 100Mbit porty (co je celkom nepochopitelne, ked je to ac router...).
Tak to je riadna blbost ked ac ma 100mbit
mozes to vyuzit vo vnutri wifiny, aj to by ma zaujimalo ake to dokaze dosiahnut rychlosti, ked sa tam vykaslali na lepsie lan porty.
Objednavku museli zrusit kvoli nejakym problemom.
//autoeditácia príspevku (16 Dec 2015, 15:36)
Problem vyrieseny. Zly driver v notebooku, chybna sietovka v stolnom pc, router treba vymenit.
//autoeditácia príspevku (16 Dec 2015, 15:36)
Problem vyrieseny. Zly driver v notebooku, chybna sietovka v stolnom pc, router treba vymenit.
-
LukineskoNR
Expert
Tu poviem len jedno v Telekome keď si kúpite 300Mb internet tak vám daju router ktorý to nevytiahne max 150Mb dá a keď som im to povedal tak oni povedali že majú písane pri tom balíku že do 300Mb/s čiže to môže byť aj 150Mb že keď chcem viac si mám kúpit osobitný router. Odporúčam potom Asus RT-N18U
Ako keby si tych 300mbit aj realne vyuzil, ze? Pritom je to len cislo, ze ci stiahnes film za dve minuty alebo za styri. Keby islo o serverovnu poskytujucu hosting, tak chapem, ale na domov? No neviem.
-
LukineskoNR
Expert
Tak sťahujem filmy rýchlo 37MB/s dosť hrám online hry na PS4 predtým som mal 100Mb/s a mal som sem tam problém s lagmi a teraz sa mi to hodi prišiel na slovensko netflix a 4k filmy a tam potrebuješ dosť veľkú rýchlosť. Ale išlo o to že keď si kúpim niečo tak aby to tak aj išlo a nie o polovicu menej. To už som mohol ostať u 100Mb
Vies ty vobec aky ma datovy prenos FullHD a 4K video, aky internet na to treba a co je to QoS?
-
LukineskoNR
Expert
Áno viem len proste aj tie filmy technológia ide dopredu a bude si vyžadovat väčšiu rýchlosť proste a ďalej to výhodu napríklad v hrách na konzolách ktoré majú aj 50GB a mám ich rýchlo stiahnute.