1) Takouto argumentáciou je Ústava od samého začiatku neplatná, pretože už samotný štátny znak by bol tým pádom neústavný, ktorý patrí medzi základné štátne symboly.mLuks napísal: 13 nov 2020, 21:00 ako nechel som, ale nedá mi to proste ...
napísal ti to už epramko, v preambule ustavy sa síce píše, že sa hlásime k cyrilometodskému odkazu, kresťanstvu atď, ale prvá hlava píše, že sa neviažeme na žiadnu ideológiu ani naboženstvo. Defacto je Vatikánska zmluva prijatá Dzurindovou vládou v rozpore s ustavou SR, keďže nás Vatikánstva zmluv zaväzuje ku konkrétnemu náboženstvu. Čítaj Ústavu.
Veriaci sú najdisciplinovanejší hej? Počas zákazu vychádzania, keď boli zrušené omše, bola omša o štvrtej ráno v jednom z Košických kostolov na hlavnej, teda v čase keď neplatil zákaz vychádzania. Ako disciplinovaný musíš byť, aby si vydrbal zo systémom a presunul omšu na štvrtú ráno, len aby ovečky mohli prísť do kostola?
keď sa oháňaš právom na slobodu vierovyznania, kde je moja sloboda vierovyznania, keď nechcem aby boli rimokatolické sviatky uznané ako dni pracovného pokoja? Prečo ja ako ateista nemožem ísť do práce počas rimokatolických sviatkov? Prečo nie sú aj hinduistické sviatky uznané ako dni pracovného pokoja?
...tu je to ale offtopic, máme tu tému na toto
štátne sviatky vyplývajú z protiústavnej Vatikánskej zmulvy
2) Áno, bez debaty veriaci sú najdisciplinovanejší. Ak tie opatrenia berieme z teleologického výkladu, teda čo prijaté opatrenia sledovali za cieľ, tak to bola ochrana spoločnosti. Koho reálne ohrozovalo tých pár ľudí o štvrtej ráno v kostole?
3) Práve tým vykonávaš svoje právo slobodného vierovyznania, že ťa ich nikto nenúti oslavovať. Presne si aj odpovedal na otázky tvojich kolegov prečo SR sleduje v prvom rade kresťanské hodnoty, ALE ti ich nevnucuje
4) Vatikánska zmluva je dovtedy v súlade s Ústavou, kým sa to nevyhlási za neústavnú
Autoeditácia príspevku po 4 min 28 sek:
Nie, podpriemernú úroveň majú iba tvoje sarkastické príspevkyjackb napísal: 13 nov 2020, 21:07 Ako si spravne napisal, Preambula je nezavazna, preto je bezpredmetne o nej hovorit.
Samozrejme ked su kostoly zatvorene a je v kostole len knaz, tak sa nepodavaju ruky, nespieva sa zoborova a z kalichu pije len sam
Slova nasho Spasitela Jezisa Krista je pre teba podpriemerna uroven? Ked teda nie si krestan, preco potrebujes otvoreny kostol?