1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-2023) + Odorova vláda (2023)

Diskusie na politické témy...
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Re: 1. Matovičova vláda (2020-2024)

Príspevok od používateľa ropman »

Tak toto uz je moc, katolibanec matovic potrebuje silou mocou otvorit kostoly, ktore vobec nemusia byt otvorene kedze ciernoprdelnici peniaze dostavaju tak ci tak a navyse sa tam bude grupovat najohrozenejsia cast obyvatelstva - dochodcovia. Ale aby to nevyzeralo az tak okato tak k tomu prida kina a divadla... Lebo tam je samozrejme ovela mensia pravdepodobnost nakazy ako v restauracii.
Leslie10
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Leslie10 »

ropman napísal: 13 nov 2020, 17:32 Tak toto uz je moc, katolibanec matovic potrebuje silou mocou otvorit kostoly, ktore vobec nemusia byt otvorene kedze ciernoprdelnici peniaze dostavaju tak ci tak a navyse sa tam bude grupovat najohrozenejsia cast obyvatelstva - dochodcovia. Ale aby to nevyzeralo az tak okato tak k tomu prida kina a divadla... Lebo tam je samozrejme ovela mensia pravdepodobnost nakazy ako v restauracii.
Reálne nechápem čo máš proti otváraniu kostolov...
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa wladas »

"sa tam bude grupovat najohrozenejsia cast obyvatelstva - dochodcovia"

Neviem co na tom nechapes.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

A na platy sa kňazom všetci skladáme, aj keď sú kostoly zatvorené. Takže pokojne mohli ostať zatvorené aj ďalej.
Leslie10
Light Professional
Light Professional

wladas napísal: 13 nov 2020, 18:39 "sa tam bude grupovat najohrozenejsia cast obyvatelstva - dochodcovia"

Neviem co na tom nechapes.
Aaahaa, myslíš tých 20 dôchodcov? To je fakt vrchol všetkej drzosti. Máš pravdu. Načo by som platil za rozhlas a RTVS celkovo, keď ja telku nepozerám? Jaj, že niekto iný by si chcel pozrieť večerné správy? To není môj problém.. Vidíš, aj učitelia.. načo by som mal prispievať na plat učiteľom? Však aj školy sú zatvorené, čo viac, ja do školy nechodím, nech si to platia tí, ktorí tam chodia... A čo tak finančná správa alebo polícia? Však ja nie som platcom DPH, ani podvodník. Tak načo? Hasiči? Nech si ich vyplatí ten komu zhorel dom, nie?

Jednoducho povedané, posudzovať v dnešnej dobe čo má byť dovolené a čo zakázané iba podľa vlastných-osobných preferencií by som dovolil tvrdiť, že súperí s egoizmom. Mne to chýbať nebude. Ale možno desiatkam, stovkám, tisíckam áno
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Leslie10 napísal: 13 nov 2020, 19:22 Aaahaa, myslíš tých 20 dôchodcov? To je fakt vrchol všetkej drzosti. Máš pravdu. Načo by som platil za rozhlas a RTVS celkovo, keď ja telku nepozerám? Jaj, že niekto iný by si chcel pozrieť večerné správy? To není môj problém.. Vidíš, aj učitelia.. načo by som mal prispievať na plat učiteľom? Však aj školy sú zatvorené, čo viac, ja do školy nechodím, nech si to platia tí, ktorí tam chodia... A čo tak finančná správa alebo polícia? Však ja nie som platcom DPH, ani podvodník. Tak načo? Hasiči? Nech si ich vyplatí ten komu zhorel dom, nie?

Jednoducho povedané, posudzovať v dnešnej dobe čo má byť dovolené a čo zakázané iba podľa vlastných-osobných preferencií by som dovolil tvrdiť, že súperí s egoizmom. Mne to chýbať nebude. Ale možno desiatkam, stovkám, tisíckam áno
Ty si nedostal vzdelanie za peniaze daňových poplatníkov alebo čo? Príde mi smiešne, keď "kostoly" prirovnávaš k esenciálnym službám, ktoré sú nevyhnutné pre chod štátu a spoločnosti (teda pokiaľ sa nechceme vrátiť k životu lovcov a zberačov).

Asi si nepochopil, že na platy duchovným sa skladáme všetci bez rozdielu vierovyznania. Ak by to zrušili, tak vám veriacim predsa nikto nezakazuje ďalej financovať cirkev zo svojich vlastných peňazí.

A ak sa cirkev bojí, že od ovečiek prestane dostávať peniaze, keď to bude dobrovoľné...tak nech sa páči, pokojne to môžeme mať tak ako v Rakúsku, že keď sa oficiálne hlásiš k nejakej viere (napr. pri sčítaní obyvateľstva), tak povinne platíš cirkevnú daň.

Ak by veľká časť katolíkov neplatila cirkvi peniaze, keď to bude dobrovoľné, tak je to len a len problém cirkvi a služieb, ktoré poskytuje. Fakt neviem, prečo by sme mali financovať nenávistné pastierske listy a život biskupov, ktorí sú pápežskejší ako pápež. Pre nich som len občan druhej alebo tretej kategórie, ale zvláštne že moje prachy ich nesmrdia...
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Leslie10 - jeden o voze, druhy o koze. Ja riesim zgrupovanie najohrozenejsej populacie.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Leslie10 napísal: 13 nov 2020, 19:22 Jednoducho povedané, posudzovať v dnešnej dobe čo má byť dovolené a čo zakázané iba podľa vlastných-osobných preferencií by som dovolil tvrdiť, že súperí s egoizmom. Mne to chýbať nebude. Ale možno desiatkam, stovkám, tisíckam áno
To si uplne vystihol, presne to robi ten tvoj Igor - vybera co ma byt otvorene podla vlastnych preferencii, keby to bolo posudzovane objektivne teda na zaklade miery rizika, dopadu na ekonomiku a zivobytie ludi tak namiesto kostolov otvori radsej restauracie.
Leslie10
Light Professional
Light Professional

ephramko napísal: 13 nov 2020, 19:46 Ty si nedostal vzdelanie za peniaze daňových poplatníkov alebo čo? Príde mi smiešne, keď "kostoly" prirovnávaš k esenciálnym službám, ktoré sú nevyhnutné pre chod štátu a spoločnosti (teda pokiaľ sa nechceme vrátiť k životu lovcov a zberačov).

Asi si nepochopil, že na platy duchovným sa skladáme všetci bez rozdielu vierovyznania. Ak by to zrušili, tak vám veriacim predsa nikto nezakazuje ďalej financovať cirkev zo svojich vlastných peňazí.

A ak sa cirkev bojí, že od ovečiek prestane dostávať peniaze, keď to bude dobrovoľné...tak nech sa páči, pokojne to môžeme mať tak ako v Rakúsku, že keď sa oficiálne hlásiš k nejakej viere (napr. pri sčítaní obyvateľstva), tak povinne platíš cirkevnú daň.

Ak by veľká časť katolíkov neplatila cirkvi peniaze, keď to bude dobrovoľné, tak je to len a len problém cirkvi a služieb, ktoré poskytuje. Fakt neviem, prečo by sme mali financovať nenávistné pastierske listy a život biskupov, ktorí sú pápežskejší ako pápež. Pre nich som len občan druhej alebo tretej kategórie, ale zvláštne že moje prachy ich nesmrdia...
Jednu vec je potrebné si uvedomiť. Naša republika (vlastne celá V4) je stavaná na kresťanských hodnotách (Kľudne si otvor Ústavu :) ) A presne, kľudne sa smej koľko sa ti zachce, ale náboženstvo, resp. právo slobodného vierovyznania patrí medzi základné ľudské práva a slobody a esenciálne prvky života. A keď mi to nie je zabezpečené, tak jednoducho ide o porušenie mojich základných ľudských práv a slobôd. Viem, je ťažké si to predstaviť, ale je to proste tak. Financovanie cirkvi je vnútroštátna záležitosť a za to, že ty s financovaním cirkvi nesúhlasíš, tak pani Margitka z dediny tiež nebude súhlasiť s tým, že ty budeš za to, aby štát prestal podporovať cirkev. Áno, dostal som vzdelávanie zadarmo a práve na základe toho si aj oprávnene očakávam, že štát rovnakým spôsobom bude ochraňovať a zabezpečovať aj ostatné hodnoty, ktoré sa zaviazal ochraňovať

Autoeditácia príspevku po 13 min 19 sek:
ropman napísal: 13 nov 2020, 19:53 To si uplne vystihol, presne to robi ten tvoj Igor - vybera co ma byt otvorene podla vlastnych preferencii, keby to bolo posudzovane objektivne teda na zaklade miery rizika, dopadu na ekonomiku a zivobytie ludi tak namiesto kostolov otvori radsej restauracie.
Nie, nie je to môj Igor. A to nemyslíš vážne. Reštaurácie? Však pokiaľ viem, donáškové služby fungujú naďalej. Ja si myslím, že by sme mali merať každého podľa rovnakého (ale racionálneho!) merítka. Je mi smutno, keď čítam všade o rozhorčení ľudí v súvislosti s otváraním kostolov, ale kiná, resp. divadlá im až tak neprekážajú... Druhá vec je, že kostoly patria medzi najmenej rizikové oblasti naproti ostatným miestam zhromaždenia čo sa týka nákazy. Jednoducho nemôžeš porovnať malú reštauráciu s obrovskou katedrálou. Ale jasné, chápem aj tú druhú stranu, ale nemyslím si, že celé by si to mali odniesť veriaci - lebo oni všetko môžu. Povedzme si pravdu - práve oni sú jedni z najdisciplinovsnejších, tak nechápem prečo práve ich musíme urážať a do nich kopať
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Leslie10 napísal: 13 nov 2020, 20:19 Druhá vec je, že kostoly patria medzi najmenej rizikové oblasti naproti ostatným miestam zhromaždenia čo sa týka nákazy.
Máme potvrdené 3 ohniská nákazy priamo z kostolov. Kiná a divadlá 0. Plus nerozumieš, že to otváranie je len kvôli ekonomike? Aký ma pozitívny dopad na ekonomiku, keď otvoríme kostoly? Maximálne taký, že zarobia majitelia pohrebníctiev a krematórii...
Leslie10 napísal: 13 nov 2020, 20:19 Jednu vec je potrebné si uvedomiť. Naša republika (vlastne celá V4) je stavaná na kresťanských hodnotách (Kľudne si otvor Ústavu :) ) A presne, kľudne sa smej koľko sa ti zachce, ale náboženstvo, resp. právo slobodného vierovyznania patrí medzi základné ľudské práva a slobody a esenciálne prvky života. A keď mi to nie je zabezpečené, tak jednoducho ide o porušenie mojich základných ľudských práv a slobôd. Viem, je ťažké si to predstaviť, ale je to proste tak. Financovanie cirkvi je vnútroštátna záležitosť a za to, že ty s financovaním cirkvi nesúhlasíš, tak pani Margitka z dediny tiež nebude súhlasiť s tým, že ty budeš za to, aby štát prestal podporovať cirkev. Áno, dostal som vzdelávanie zadarmo a práve na základe toho si aj oprávnene očakávam, že štát rovnakým spôsobom bude ochraňovať a zabezpečovať aj ostatné hodnoty, ktoré sa zaviazal ochraňovať
Slovenská republika je zvrchovaný, demokratický a právny štát. Neviaže sa na žiadnu ideológiu ani náboženstvo. Hneď prvý článok Ústavy SR.
Nechceš kandidovať na ústavného sudcu, keď si ústavné právo na náboženskú slobodu vysvetluješ tak, že sa ti na to neveriaci musia skladať? :D Pretože v skutočnosti to právo je o tom, že ťa za tvoju vieru nemôžu zatvoriť...

Naša republika je postavená aj na antických hodnotách a rímskom práve. Posielaš Talianom a Grékom prachy?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Okrem toho, ze kino a divadlo platia dan z prijmu, nenamcas tam ruku do tej istej vody ako ini ludia, sucast pobytu tam nie je podavanie si ruk a zborovy spev a nikto tam nepodava nic rukami do ust, alebo sa nepije z jednej nadoby.

V Pisme stoji, ze sa treba modlit v skrytosti. Takze neexistuje dovod kostoly otvarat. Kto tvrdi opak ide proti Pismu a teda je kacir a mal by byt exkomunikovany. Ak si to prosis takto fundametalisticky.

Otvoril som si Ustavu a som zdeseny. Snad nam katolici hnusne neluhaju!
Čl. 1

(1) Slovenská republika je zvrchovaný, demokratický a právny štát. Neviaže sa na nijakú ideológiu ani náboženstvo.
Tak ja neviem už
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Leslie10 napísal: 13 nov 2020, 20:19 Jednu vec je potrebné si uvedomiť. Naša republika (vlastne celá V4) je stavaná na kresťanských hodnotách (Kľudne si otvor Ústavu :) ) A presne, kľudne sa smej koľko sa ti zachce, ale náboženstvo, resp. právo slobodného vierovyznania patrí medzi základné ľudské práva a slobody a esenciálne prvky života. A keď mi to nie je zabezpečené, tak jednoducho ide o porušenie mojich základných ľudských práv a slobôd. Viem, je ťažké si to predstaviť, ale je to proste tak. Financovanie cirkvi je vnútroštátna záležitosť a za to, že ty s financovaním cirkvi nesúhlasíš, tak pani Margitka z dediny tiež nebude súhlasiť s tým, že ty budeš za to, aby štát prestal podporovať cirkev. Áno, dostal som vzdelávanie zadarmo a práve na základe toho si aj oprávnene očakávam, že štát rovnakým spôsobom bude ochraňovať a zabezpečovať aj ostatné hodnoty, ktoré sa zaviazal ochraňovať
Prosim vymenuj mi tie krestanske hodnoty, stale sa o nich hovori, ale akosi mi nie je jasne, ktore to su.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Leslie10 napísal: 13 nov 2020, 20:19 Nie, nie je to môj Igor. A to nemyslíš vážne. Reštaurácie? Však pokiaľ viem, donáškové služby fungujú naďalej. Ja si myslím, že by sme mali merať každého podľa rovnakého (ale racionálneho!) merítka. Je mi smutno, keď čítam všade o rozhorčení ľudí v súvislosti s otváraním kostolov, ale kiná, resp. divadlá im až tak neprekážajú... Druhá vec je, že kostoly patria medzi najmenej rizikové oblasti naproti ostatným miestam zhromaždenia čo sa týka nákazy. Jednoducho nemôžeš porovnať malú reštauráciu s obrovskou katedrálou. Ale jasné, chápem aj tú druhú stranu, ale nemyslím si, že celé by si to mali odniesť veriaci - lebo oni všetko môžu. Povedzme si pravdu - práve oni sú jedni z najdisciplinovsnejších, tak nechápem prečo práve ich musíme urážať a do nich kopať
Divadla a kina mi neprekazaju, pretoze tie divadla a kina su niekoho zivobitie a nie je tam taka koncentracia rizikovych skupin osob ako v kostoloch. To ze kostoly su menej rizikove je nicim nepodlozena spekulacia. V malej restauracii bude zaroven menej ludi ako vo velkej katedrale.

Mimochodom ja som tiez veriaci, verim v lietajuce spagetove monstrum. Ziadne kostoly nemame a vobec mi to neprekaza.
Leslie10
Light Professional
Light Professional

ephramko napísal: 13 nov 2020, 20:30 Máme potvrdené 3 ohniská nákazy priamo z kostolov. Kiná a divadlá 0. Plus nerozumieš, že to otváranie je len kvôli ekonomike? Aký ma pozitívny dopad na ekonomiku, keď otvoríme kostoly? Maximálne taký, že zarobia majitelia pohrebníctiev a krematórii...

Slovenská republika je zvrchovaný, demokratický a právny štát. Neviaže sa na žiadnu ideológiu ani náboženstvo. Hneď prvý článok Ústavy SR.
Nechceš kandidovať na ústavného sudcu, keď si ústavné právo na náboženskú slobodu vysvetluješ tak, že sa ti na to neveriaci musia skladať? :D Pretože v skutočnosti to právo je o tom, že ťa za tvoju vieru nemôžu zatvoriť...

Naša republika je postavená aj na antických hodnotách a rímskom práve. Posielaš Talianom a Grékom prachy?
Preambulu si preskočil? :) Aj keď je to nezáväzná časť Ústavy, je to základným východiskom. A keby si mal ešte nejaké pochybnosti, kľudne sa pozri na štátny znak, resp. na štátne sviatky.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

ako nechel som, ale nedá mi to proste ...
Leslie10 napísal:Jednu vec je potrebné si uvedomiť. Naša republika (vlastne celá V4) je stavaná na kresťanských hodnotách (Kľudne si otvor Ústavu :)
napísal ti to už epramko, v preambule ustavy sa síce píše, že sa hlásime k cyrilometodskému odkazu, kresťanstvu atď, ale prvá hlava píše, že sa neviažeme na žiadnu ideológiu ani naboženstvo. Defacto je Vatikánska zmluva prijatá Dzurindovou vládou v rozpore s ustavou SR, keďže nás Vatikánstva zmluv zaväzuje ku konkrétnemu náboženstvu. Čítaj Ústavu.
Leslie10 napísal:Ale jasné, chápem aj tú druhú stranu, ale nemyslím si, že celé by si to mali odniesť veriaci - lebo oni všetko môžu. Povedzme si pravdu - práve oni sú jedni z najdisciplinovsnejších, tak nechápem prečo práve ich musíme urážať a do nich kopať
Veriaci sú najdisciplinovanejší hej? Počas zákazu vychádzania, keď boli zrušené omše, bola omša o štvrtej ráno v jednom z Košických kostolov na hlavnej, teda v čase keď neplatil zákaz vychádzania. Ako disciplinovaný musíš byť, aby si vydrbal zo systémom a presunul omšu na štvrtú ráno, len aby ovečky mohli prísť do kostola?

keď sa oháňaš právom na slobodu vierovyznania, kde je moja sloboda vierovyznania, keď nechcem aby boli rimokatolické sviatky uznané ako dni pracovného pokoja? Prečo ja ako ateista nemožem ísť do práce počas rimokatolických sviatkov? Prečo nie sú aj hinduistické sviatky uznané ako dni pracovného pokoja?

...tu je to ale offtopic, máme tu tému na toto
Leslie10 napísal:na štátne sviatky.
štátne sviatky vyplývajú z protiústavnej Vatikánskej zmulvy
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ephramko napísal: 13 nov 2020, 20:30 Máme potvrdené 3 ohniská nákazy priamo z kostolov. Kiná a divadlá 0. Plus nerozumieš, že to otváranie je len kvôli ekonomike? Aký ma pozitívny dopad na ekonomiku, keď otvoríme kostoly? Maximálne taký, že zarobia majitelia pohrebníctiev a krematórii...
ja sice som za oddelenie cirkvi od statu a kostoly ma absolutne nezaujimaju ale obavam sa ze v tomto moc pravdu nemas.

tento krok nema nic spolocne s ekonomikou. realne mi povedz ako kina a divadla vytrhnu slovensku ekonomiku z problemov? keby otvoria restauracie ci zvysia povolene pocty ludi v obchodoch, ok, ale sorry, tych par kin a divadiel na slovensku pomoze maximalne tak tym hercom a predavacom pukancov. a asi ani to nie moc, lebo si neviem predstavit ze divadla boli doteraz nejak extra zarobkovo lukrativne, tak kto vie ako sa im bude darit ked tam budu mat o 1/3 zakaznikov menej.

toto opatrenie je cisty populizmus, aby sa aspon nieco uvolnilo a aby ludia prestali trochu kricat. ale samozrejme to vobec nefunguje, lebo teraz budu kricat ti co chceli toho otvorit viac a zaroven ti ktorym sa nepaci ze otvorili to co otvorili.

no a uprimne ked niekto silou mocou potrebuje ist do kina ci divadla, tak rovnakym sposobom treba respektovat ze niekto potrebuje silou mocou ist do kostola.
Leslie10
Light Professional
Light Professional

jackb napísal: 13 nov 2020, 20:37 Okrem toho, ze kino a divadlo platia dan z prijmu, nenamcas tam ruku do tej istej vody ako ini ludia, sucast pobytu tam nie je podavanie si ruk a zborovy spev a nikto tam nepodava nic rukami do ust, alebo sa nepije z jednej nadoby.

V Pisme stoji, ze sa treba modlit v skrytosti. Takze neexistuje dovod kostoly otvarat. Kto tvrdi opak ide proti Pismu a teda je kacir a mal by byt exkomunikovany. Ak si to prosis takto fundametalisticky.

Otvoril som si Ustavu a som zdeseny. Snad nam katolici hnusne neluhaju!

Tak ja neviem už
V momentálnej krízovej situácií ani na obratoch nie sú žiadne podávanie rúk, ani zborový spev a neuveríš, ale sa ani nepije z jednej nádoby. Ale odkiaľ by si to mal vedieť, keď hovoríš bez osobných skúseností, že? :)

Na druhý odsek ani nemá zmysel reagovať, celá veta svedčí sama o svojej podpriemernej úrovni.

Odkazujem na svoj príspevok vyššie
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

mLuks napísal: 13 nov 2020, 21:00 keď sa oháňaš právom na slobodu vierovyznania, kde je moja sloboda vierovyznania, keď nechcem aby boli rimokatolické sviatky uznané ako dni pracovného pokoja? Prečo ja ako ateista nemožem ísť do práce počas rimokatolických sviatkov? Prečo nie sú aj hinduistické sviatky uznané ako dni pracovného pokoja?
za prve, do roboty mozes ist kedykolvek, to ze tvoj zamestnavatel sa rozhodol respektovat statne sviatky je problem tvojho zamestnavatela, nie kostola. zamestnaj sa na cerpacej stanici a mozes pracovat aj cez sviatky.

za druhe, hinduisticke sviatky nie su uznane ako dni pracovneho pokoja pretoze o to nema realne nikto zaujem. pokial si demokraticky zvolime do parlamentu politicku stranu ktora vyznava hinduizmus tak verim tomu ze budu presadzovat pracovny pokoj pocas ich sviatkov.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Ako si spravne napisal, Preambula je nezavazna, preto je bezpredmetne o nej hovorit.
Samozrejme ked su kostoly zatvorene a je v kostole len knaz, tak sa nepodavaju ruky, nespieva sa zoborova a z kalichu pije len sam :)
Slova nasho Spasitela Jezisa Krista je pre teba podpriemerna uroven? Ked teda nie si krestan, preco potrebujes otvoreny kostol?
Matúš 6:1-25
A keď sa modlíte, nebuďte ako pokrytci, ktorí sa radi postojačky modlievajú v synagógach a na rohoch ulíc, aby ich ľudia videli. Veru, hovorím vám: Už dostali svoju odmenu. Ale keď sa ty ideš modliť, vojdi do svojej izby, zatvor za sebou dvere a modli sa k svojmu Otcovi, ktorý je v skrytosti. A tvoj Otec ťa odmení, lebo on vidí aj v skrytosti. Keď sa modlíte, nehovorte veľa ako pohania. Myslia si, že budú vypočutí pre svoju mnohovravnosť. Nenapodobňujte ich; veď váš Otec vie, čo potrebujete, prv, ako by ste ho prosili.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

aacid napísal: 13 nov 2020, 21:05 za prve, do roboty mozes ist kedykolvek, to ze tvoj zamestnavatel sa rozhodol respektovat statne sviatky je problem tvojho zamestnavatela, nie kostola. zamestnaj sa na cerpacej stanici a mozes pracovat aj cez sviatky.

za druhe, hinduisticke sviatky nie su uznane ako dni pracovneho pokoja pretoze o to nema realne nikto zaujem. pokial si demokraticky zvolime do parlamentu politicku stranu ktora vyznava hinduizmus tak verim tomu ze budu presadzovat pracovny pokoj pocas ich sviatkov.
ja chápem veci v súvislostiach, mne to nemusíš vysvetlovať, tie otázky sú tak debilne položene preto, aby to aj ten druhý, menej chápavý významu slobody vierovyznania, pochopil na čo narážam. ...keďže on tomu rozumie, že počas pandemickej situáacie nemože ísť do kostola, tak je mu odopreté právano slobody vierovyznania, v tejto logike je aj mne odopreté právo slobody vierovyzniania, ak nemôžem ísť do práce počas cirkevných sviatkov. A teda, aj pre neho platí tá ista rada ako pre mňa, nech sa odsťahuje do krajiny kde nezakazali omše počas pandemie.
Napísať odpoveď