3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre
Re: 3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre
Tak dalsia praca zabrala mi nieco okolo 5 dni 4,5 M polys, vray
dof tomu len uskodila, kedze ta najmenej podstatna cast (voda) je v popredi a zaostrena. chapem, ze to bol zamer, ale prilis tomu nerozumiem
tym chcem povedat, ze 5 dnovu robotu schovat do pozadia a rozmazat...
-
vladenko007
VIP
Ja sem tiež pridám svoj výtvor ale vopred upozorňujem že moje skúsenosti z 3D grafikou sú niekde pri nule. Nepracujem zo žiadnym profesionálnym 3D programom. Raz som ale v práci potreboval nakresliť pár primitívnych objektov. Nazval by som to odberové miesta a bolo to pre Slovenskú inšpekciu životného prostredia. Bol mi doporučený program Google SketchUp. Nakoľko sa mi zapáčilo vynikajúce a jednoduché ovladanie tak som sa trošku pohral a nakreslil som súčasť jedneho stroja. Není to nasvietené ani nijak rendrované ale to asi preto že to moc neviem a ani nemám dostatočne rýchli stroj aby som sa pohral. A taktiež Google SketchUp v sebe nemá žiadne profesionálne rendrovacie nástroje. Všetko sa musi dokúpiť doinštalovať. Ale ja sa tomu nemienim venovať profesionalne takže len také hranie.
Hral som sa s tým asi týžden. Vždy keď som mal čas.
ma to okolo 25000 hran a cca 9800 plôch.
Prosím vás neukameňujte ma že je to primitívne práca na túto tému. Inak Google SketchUp odporúčam kdo sa chce len troška pohrať je k dispozícii free verzia programu.
Hral som sa s tým asi týžden. Vždy keď som mal čas.
Prosím vás neukameňujte ma že je to primitívne práca na túto tému. Inak Google SketchUp odporúčam kdo sa chce len troška pohrať je k dispozícii free verzia programu.
-
TUCERO_SVK
Star
- Kontaktovať používateľa:
Neviem či je to mojim monitorom ale trochu mi pripadá tá voda ako želatína. Inak je to super práca.un_know napísal:Tak dalsia praca zabrala mi nieco okolo 5 dni 4,5 M polys, vray
Pochybujem že táto téma má nejakú stanovenú úroveň podľa ktorej sa hodnotia práce. Je tu pár profíkov ako un_know a i-cube ,ale to neznamená že akonáhle sem niekto dá jednoduchšiu prácu tak je nanič.vladenko007 napísal:Ja sem tiež pridám svoj výtvor ale vopred upozorňujem ...
Ak sa vezmú do úvahy tvoje skúsenosti a čas ktorý si tomu venoval tak je to pekný detailný model kde je vidieť že nieje odfláknutý.
Za primitívne práce sa považujú vačšinou tie na ktorých je vidieť že je to robené 5 min aj s renderom .
Model LCD monitora je robení v AutoCad 2012, upravený v Invertor Fusion 2012 a renderované v Blendery 2.6
moj prvy vacsi model - Ford Coupe 1930. Mam vsak velke problemy s materialmy
Robim mental ray a nejako neviem dosiahnut aby tie materialy nevyzerali umelo, bez ziadneho skrabanca, spiny prachu ... a tiez neviem preco mi robi to čo je na predposlednom obrazku 
-
TUCERO_SVK
Star
Hlavne pneumatiky by si mal upraviť tie vyzerajú najviac umelo. Inak super práca.
Konečne som sa dostal na pár hodín zase k maxu tak dokončujem rozpracované práce.
Mental ray.
render: 18 - 21 min.
Konečne som sa dostal na pár hodín zase k maxu tak dokončujem rozpracované práce.
Mental ray.
render: 18 - 21 min.
-
Grim
Darca
...ako model perfektné...vidno, že si sa pohral...čo sa týka materiálov je to HLBOKÝ podpriemer...veľmi zlé, veľmi...a je to nejaké rozlízané, kvalita rendra je na veľmi nízkej úrovni...možno by nebolo odveci skúsiť V-Ray...
cicik-pekny model, oprav tie pneumatiky a skus pouzit Vray
TUCERO_SVK - tak ako povedal Grim
no a ja som mal konecne tiez cas na maxko
do V-ray nejdem. Maxko mám legálne (študentská licencia) a na Vray nemám ani € ani studentsku licenciu 
-
TUCERO_SVK
Star
Pekný modelpippo napísal:cicik-pekny model, oprav tie pneumatiky a skus pouzit Vray
a prosím Vás čo presne by ste Vy vyžadovali za materiály lebo mne sa to zdá dosť reálne. Teda ano ten prvý render som sa snažil s DOF ale nejak nevydalo. Druhý už je čistejší. Ale tie materiály fakt neviem ako si to asi predstavujete, teda okrem tej hadice.
-
Grim
Darca
...niečo ako V-Ray materiály...
TUCERO_SVK - myslim ze DOF tomu ublizilo (vid obrazok) hadze tam take neprirodzene flaky resp.bodky, ktore je vidno na celej scene. Predpokladam, ze prave to sposobuje zle nastaveny DOF. Fakt by som odporucil skusit Vray, nasvietenie sa mi celkom paci, mozno by som pridal viac intenzity, kedze v laborke maju byt dobre svetelne podmienky. To uz je len taky detail 
Rethon - dost prazdna izba, je to sice zaujimavy future styl, no mas tam velmi malo modelov a aj tie su strasne jednoduche + ostre tiene
Rethon - dost prazdna izba, je to sice zaujimavy future styl, no mas tam velmi malo modelov a aj tie su strasne jednoduche + ostre tiene
-
Grim
Darca
...ak by mal niekto záujem, našiel som vľmi kvalitne spracovaný kanál o V-Ray a jeho nastaveniach...je to videotutoriál pre V-Ray 2.0, zmenilo sa len pracovné prostredie, keďže autor používa 3ds Max 2012, ale pre bežného užívateľa nebude žiadny problém jednotlivé voľby nájsť...
http://vimeo.com/vraycz/videos
http://vimeo.com/vraycz/videos
nový rozrobený projekt, dokončený asi tak na 15%. Hádam niekedy na jar by to mohlo byť hotové... 
chcel by som sa zacat venovat 3d grafike, vedel by mi niekto odporucit program ? skusal som Blender ale zatial nic moc , dik
-
lekoklatik
VIP
Co sa skryva pod pod pojmom "zatial nic moc"? Nejde ti to? Nepaci sa ti program?
Co ja viem tak na 3D moze byt fajn 3Ds Max, Blender, Maya (dalsie mozno niekto doplni), ale ani jeden z tychto nie je jednoduchy.
Co ja viem tak na 3D moze byt fajn 3Ds Max, Blender, Maya (dalsie mozno niekto doplni), ale ani jeden z tychto nie je jednoduchy.
Frko je pravda, ze blender nie je 100x user friendly... To skor ten 3DS max.. K lekovemu zoznamu doplnim snad len Cinema 4D. Ak sa ti nebudu ani tieto pacit, tak ti pomoze uz snad len Google Sketchup ^^
možnože Canvas3D od Amabilis software. Ten je free, trošku viac user friendly, aj keď od toho nečakaj nič moc. Pre začiatočníka je však lepší ako Blender