Čaj - Čajová kultúra
Re: Čaj - Čajová kultúra
pili ste uz puerh z mandarinky ? podla mna je uplne super...az na tu nenormalne prehnanu cenu u SK + ČR predajcov,
takze som patral na nete a nasiel som tento shop, ktory ich predava viac druhov, zatial najlacnejsie + postovne zadarmo...
http://china-cha-dao.com/
http://china-cha-dao.com/search?q=tangerine
takze som patral na nete a nasiel som tento shop, ktory ich predava viac druhov, zatial najlacnejsie + postovne zadarmo...
http://china-cha-dao.com/
http://china-cha-dao.com/search?q=tangerine
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ako dlho trvalo kym ti to prislo?
Btw ja som akurat predvcerom urobil vacsiu objednavku z dragonteahouse a dnes mi pisali, ze mi upgradli ucet a mam dalsie zlavy. Pri 10 dolarovych cajoch je to 1 dolar, pri 20 vyse 2 dolare atd
som zvedavy kde maju cenove dno pre vracajucich sa zakaznikov.
Btw ja som akurat predvcerom urobil vacsiu objednavku z dragonteahouse a dnes mi pisali, ze mi upgradli ucet a mam dalsie zlavy. Pri 10 dolarovych cajoch je to 1 dolar, pri 20 vyse 2 dolare atd
cez leto som si aj ja objednaval z Číny a trvalo to tusim nejake necele 2 tyzdne...cez zimu okolo Vianoc asi 4 tyzdne...
Zdravím všetkých.
Patrím tiež medzi čajíčkových maniakov a tak uprednostňujem najmä kvalitu čajov.
Najskôr som pijávala klasické bežne dostupné sáčkové čaje, neskôr som prešla na sypané a cca pred pol rokom som narazila na úplne rozpustné vo vode.
Z pomedzi všetkých som si najviac obľúbila japonský čaj Matcha, ktorý ma úplne ohromil. Nielen že skvele chutí a dá sa piť na milión 5 spôsobov, navyše mi pomohol odkyseliť organizmus, čo je pre zdravie človeka asi to najlepšie.
Pijem ho dokonca namiesto kávy, pretože má dlhší energetický účinok, čo je pre mňa veľmi dôležité
Objednávam ho len cez e-shop xxx, pretože inak je fakt ťažko dostupný
Takže som rada, že už nemusím skúšať každú novinku čo príde na trh, pretože tento mi vyhovuje na 100%

Patrím tiež medzi čajíčkových maniakov a tak uprednostňujem najmä kvalitu čajov.
Najskôr som pijávala klasické bežne dostupné sáčkové čaje, neskôr som prešla na sypané a cca pred pol rokom som narazila na úplne rozpustné vo vode.
Z pomedzi všetkých som si najviac obľúbila japonský čaj Matcha, ktorý ma úplne ohromil. Nielen že skvele chutí a dá sa piť na milión 5 spôsobov, navyše mi pomohol odkyseliť organizmus, čo je pre zdravie človeka asi to najlepšie.
Pijem ho dokonca namiesto kávy, pretože má dlhší energetický účinok, čo je pre mňa veľmi dôležité
Objednávam ho len cez e-shop xxx, pretože inak je fakt ťažko dostupný
Takže som rada, že už nemusím skúšať každú novinku čo príde na trh, pretože tento mi vyhovuje na 100%
odporuci mi niekto nejaky kvalitny,zeleny caj, ktory ma podobne ucinky ako kava a je vhodny na kazdodenne pitie aj namiesto vody? a da sa za rozumnu cenu kupit v BA?
-
Nadeo
Guru wannabe
Zdravim, rozmyslam, ze kupim nejaky lepsejsi caj mojej mame na vianoce. Viete mi odporucit nejaky troska luxusnejsi/vzacnejsi caj do 15-20€?(a samozrejme chutny
). Vobec sa do toho nevyznam. 
-
audiotrack
VIP
keďže voda nemá účinky ako káva, tak logicky ani čaj ktorý také účinky má nemôžeš piť ako voduSyDe napísal:odporuci mi niekto nejaky kvalitny,zeleny caj, ktory ma podobne ucinky ako kava a je vhodny na kazdodenne pitie aj namiesto vody? a da sa za rozumnu cenu kupit v BA?
Každý čaj, aj ten najslabší má isté množstvo teinu (látka podobná kofeinu) a niektoré aj kofein. Ak chceš povzbudzujúci, tak skús senchu, mate a podobne, prípadne čierne čaje ktoré toho kofeinu majú viac. Stále je to ale slabšie ako káva, a stále je tam aj množstvo látok ktoré ti budú škodiť (a nie len trochu, ale môžu ti spôsobiť vážne problémy) ak toho plánuješ vypiť 2 a viac litrov na deň.
a aky caj pije tvoja mama? ...odporucit ti mozeme vselico, ale je vysoko pravdepodobne, ze ten caj nebude vediet tvoja mama pripravit a ani jej nebude chutit...Nadeo napísal:Zdravim, rozmyslam, ze kupim nejaky lepsejsi caj mojej mame na vianoce. Viete mi odporucit nejaky troska luxusnejsi/vzacnejsi caj do 15-20€?(a samozrejme chutny). Vobec sa do toho nevyznam.
-
Nadeo
Guru wannabe
Casto pije zeleny caj, ale nemusi to byt zeleny caj.. A k priprave - predpokladam, ze to nieje az take narocne, sudim podla toho co som nasiel za 5 min googlenia.
-
audiotrack
VIP
zelené čaje sa väčšinou nezalievajú vriacou vodou, ale 70 - 75°C (ako ktoré, niektoré aj viac alebo menej). Aj dlžka luhovania je dosť podstatný údaj. Taktiež to, kedy ho piješ, a ako ho piješ aby si ho plne vychutnal. Ono to je celá veda okolo toho. Ak to chce čaj na bežné pitie, nech si kúpi pickwick v krabičke 
ale z tých zelených je asi najoblúbenejšia sencha, no tam neviem čo by si kupoval za 15-20. Ak to má byť niečo špeciálnejšie, tak by som asi išiel skôr do bieleho čaju, ktorý je zeleným veľmi blízky ale má čosi výnimočné. Osobne by som odporučil pai mu tan. Z tých zelených napríklad genmaicha čo je zaujímavá zmena ak tých čajov popila už viac (obsahuje restovanú ryžu čo mu dáva špecifickú chuť) alebo sa skús poradiť v obchode so sypanými čajmi. Dajú ti tam ovoňať, povedia o nich...
ak to má byť darček, možno by si mohol skúsiť ešte kúpiť nejaký lisovaný alebo kvitnúci.
ale z tých zelených je asi najoblúbenejšia sencha, no tam neviem čo by si kupoval za 15-20. Ak to má byť niečo špeciálnejšie, tak by som asi išiel skôr do bieleho čaju, ktorý je zeleným veľmi blízky ale má čosi výnimočné. Osobne by som odporučil pai mu tan. Z tých zelených napríklad genmaicha čo je zaujímavá zmena ak tých čajov popila už viac (obsahuje restovanú ryžu čo mu dáva špecifickú chuť) alebo sa skús poradiť v obchode so sypanými čajmi. Dajú ti tam ovoňať, povedia o nich...
ak to má byť darček, možno by si mohol skúsiť ešte kúpiť nejaký lisovaný alebo kvitnúci.
-
Nadeo
Guru wannabe
Diky za rady, tym bielym cajom si ma oslovil.
Je ten pai mu tan nejako narocny na pripravu?
-
Soviet
Darca
Ludze mojo, chcel by som si navyknut pijavat caj kazde rano v praci a teda somv tejto kategorii laik. Nechcem tieto klasicka popradske caje, ktore su povacsinou len tak for fun, ale rad by som uprednostil rozne cinske caje, ktorym viac doverujem z roznych dokumentov o tej kulture,zbere a podobne.
Vedeli by ste odporucit nejaky eshop a taktiez caj vhodny na zaciatok? Najlepsie taky, co by trochu nabudil cloveka zavcas rana a mal take "ukludnujuce" antistresove ucinky a co to aj pomahal organizmu
Vedeli by ste odporucit nejaky eshop a taktiez caj vhodny na zaciatok? Najlepsie taky, co by trochu nabudil cloveka zavcas rana a mal take "ukludnujuce" antistresove ucinky a co to aj pomahal organizmu
-
audiotrack
VIP
skús http://www.dragonteahouse.biz/ ale tam budeš dlho čakať, nakoľko je to z číny. Máš tam ale super ceny v porovnaní s našimi, a nájdeš tam aj veci čo tu nemajú. Ak slovenské, tak asi tee.sk
no a ten čaj teda neviem aký si predstavuješ, keď ťa má nabudiť aj ukludniť súčasne
To môžeš piť čistú vodu. Na ukludnenie je medovka, na nabudenie každý čo má kofein. Najviac ho má sencha a maté zo zelených, alebo hocijaký čierny
no a ten čaj teda neviem aký si predstavuješ, keď ťa má nabudiť aj ukludniť súčasne
hocijaky cierny zapi s 1 tabletkou diazepamu...Soviet napísal:Ludze mojo, chcel by som si navyknut pijavat caj kazde rano v praci a teda somv tejto kategorii laik. Nechcem tieto klasicka popradske caje, ktore su povacsinou len tak for fun, ale rad by som uprednostil rozne cinske caje, ktorym viac doverujem z roznych dokumentov o tej kulture,zbere a podobne.
alebo vyskusaj nejaky darjeeling, predavaju sa u nas aj drahsie a kvalitnejsie, darjeeling maju vacsinou jemnu chut
a http://www.tee.sk neodporucam, objednaval som si od nich mozno 2-3krat...naposledy mi dosli caje povysypane, kedze tie ich papierove sacky sa skladaju tak, ze lepia dno, a par sackov bolo zle zalepenych tak, ked som to vyberal z krabice, tak sa mi to zacalo sypat po izbe...
okrem toho niektore caje vobec nemali svoju vonu ani chut, niektore pachli takou zatuchlinou a myšacinou...takze maju urcite zle skladove priestory + stare caje...
okrem toho ich sumy objednavky na postovne zdarma je vyssia ako u konkurencie...
pred rokom aj nieco som im dal velmi nizke hodnotenie na heureka.sk a odvtedy si od nich nic neobjednal
pravidelne objednavam z http://www.caj.sk
- caje su vakuovo balene v plastovych tmavych sackoch
- postovne zdarma od nejakych 33 euro tusim, co je vyhodnejsie ako u konkurencie
- vzhladom na cenu som s kvalitou caju spokojny
- kupoval som od nich aj tie sklenene konvice z nemeckeho tvrdeneho skla, mam ich uz viac ako 2 roky a napriek tomu, ze sa mi Xkrat nahodou buchla o umyvadlo, alebo mi skleneny vrchnak aj sytko drbli na zem, tak sa nic nerozbilo ani neprasklo...
co vravite na tento luxusny cajovy obchod
http://en.kusmitea.com/tea-set/assortme ... ction.html
-
martina1992
Zablokovaný
Matcha čaj je najlepšííí, pijem ho už asi rok a som spokojnááá
konečne nemám problém s prekyslením
) tiež objednávam odiaľ ako Lulu 
-
tacosi
Moderátor
Samozrejme ze ho objednavas ako lulu,ked si to zasa len Ty sama 
Kludne mozes pokracovat so svojim predoslym nickom
Kludne mozes pokracovat so svojim predoslym nickom
caute, chcel by som aj ja vyskusat nejaky ten sypany caj, najskor asi zeleny, podla toho co som tu precital tak asi sencha na zaciatok by bola vhodna ak sa nemylim. hmm? ale hlavne by som chcel vediet kde v kosiciach sa da kupit, sypany caj aspon na akej-takej urovni? lebo som to tu nenasiel
a nechcem hned na zaciatok objednavat nieco zo zahranicia. dakujem za odpoved
-
audiotrack
VIP
http://galeriakosice.sk/-caje-tea-art
prvý link z googla, bolo ich tam kopec ale som lenivý to kopírovať keď ty si lenivý hľadať
prvý link z googla, bolo ich tam kopec ale som lenivý to kopírovať keď ty si lenivý hľadať
od moderatora by som ocakaval trochu viac inteligencie a prehladu. nie som lenivy si vygoolit. ale ak si precitas moj prvy prispevok tak zistis ze hladam nieco aspon na nejakej urovni s cim ma niekto aj skusenost. a nie prve co mi najde google. ja mam precitanu celu tuto temu a bolo tu spomenute ze ak ma obchod vylozene caje v skle na svetle tak ich to velmi znehodnocuje a tebou odporucana predajna to tak ma. mozno ze je to dobra predajna ale radsej by som to pocul od niekoho kto sa v tom vyzna a nie od niekoho kto je doktor cez google. takze tvoj urazajuci prispevok mi bol k nicomu.
a preco hned potrebujes najvyssiu kvalitu, ked pises sposobom, ze asi nemas s cajom nejake velke skusenosti?
-ak si z BA, tak v centre je tato rakuska predajna caju, kde maju caje v tmavych dozach...
http://www.demmer.sk/
-ono ak chces nakupovat japonsky caj najvyssej kvality, tak si davaj pozor na certifikaty a najlepsie je mat moznost si pozriet nazory ludi, ktori si ten konkretny caj uz kupili...lebo Cinanie tieto caje dost falsuju, ukazatelom ze nieco nie je v poriadku moze byt tiez podozrivo nizka cena, kazdopadne aj ked ma Cinan napisane ze sa jedna ho bio ultra najuzasnejsiu kvalitu z Japonska, tak to nekupuj...
-ak si z BA, tak v centre je tato rakuska predajna caju, kde maju caje v tmavych dozach...
http://www.demmer.sk/
-ono ak chces nakupovat japonsky caj najvyssej kvality, tak si davaj pozor na certifikaty a najlepsie je mat moznost si pozriet nazory ludi, ktori si ten konkretny caj uz kupili...lebo Cinanie tieto caje dost falsuju, ukazatelom ze nieco nie je v poriadku moze byt tiez podozrivo nizka cena, kazdopadne aj ked ma Cinan napisane ze sa jedna ho bio ultra najuzasnejsiu kvalitu z Japonska, tak to nekupuj...