Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Aka vysoka skola ?

Príspevok od používateľa 94jakub »

Ak ti niečo hovorí pojem limita, derivácia a vieš programovať aspoň v Pascale(tj. máš aspoň základy programovania), tak choď na trojročné.
Štvorroční idú od druhého ročníka presne tak isto ako trojroční od prvého.
piraten
Novice
Novice

Príspevok od používateľa piraten »

Ja chodím na celkom vychytené gymnázium a matiku tu máme si myslím na dobrej úrovni. Limity, derivácie a integrály sme už tiež brali, ibaže to teraz kvôli blížiacej sa maturite odkladám do ústrania, keďže to na mature nie je. Ďalej programovať v Pascale viem, a doma sa ešte popri tom učím Ccko.
Problém je, že tá úroveň vyučovania informatiky a programovania na gympli je podľa mňa nízka. :?

Išlo mi ale hlavne o tie technické veci, ktoré na gympli ani nie sú, preto som rozmýšľal nad 4-ročným. Matiky sa nebojím a s programovaním som tak na vážkach :D
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Programovanie sa aj tak berie od absolútnych základov. Ak vieš Pascal, je to výhoda.

Ak si mal dobrú matiku, choď na troj-ročné. Ja som po strednej nemal šajn, čo je derivácia, integrál, či ani poriadne limita.

Aké "technické veci" máš na gympli? Žiadne "technické veci" nepotrebuješ.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Tak čo potom riešiš. My sme sa na gympli limity(a všetko za tým) vôbec neučili(pokiaľ nerátam doučovanie/krúžok mimo školy s triednym) a v pohode som matalýzu zvládol. Otázne je ako to bude teraz s fyzikou :)

Neviem, čo rozumieš pod pojmom technické veci ale ak tomu dáš tri dni v semestri, tak sa tie technické veci doučíš. :)
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Fyzika sa pred rokom ci kedy zlahcovala, cize tam by nemal byt problem. Tiez som nevedel, co su limity. Integrovat poriadne ani teraz neviem :lol: ale matalyzu som nejak dal.
Technicke veci nemas ake vediet, ja som chodil na spse a za cely cas som vyzil jedine nieco pri ratani elektrotechniky a karnaughovych mapach. Na to tam ides, aby si sa to naucil.
piraten
Novice
Novice

Pod tými technickými vecami som myslel fyziku alebo elektrotechniku. Môj kamarát chodí na SPŠ a preto viem, že tam sa takéto veci učia poriadne. Ja z elektrotechniky neviem nič, a z fyziky detto.
Markoff
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Markoff »

FIIT vznikla preto aby sa viac zameriavala na IT a elektro je na FEI
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Záleží od odboru. Na informatike máš jeden semester fyziky(o čo viac je to technickejšie ako matematika?).
Na počítačových sieťach je aj elektrotechnika.
piraten
Novice
Novice

Zas až tak do toho nevidím, ale čo som pozeral študijné programy na FIIT-ke, tak v 3-ročnom tam sú predmety ako Princípy počítačového inžinierstva alebo Metódy inžinierskej práce, a podľa názvu mi to znie dosť strašidelne :D + 1. letný semester fyzika.
Naproti tomu v 4-ročnom programe to znie celkom ľahko. (Chcem ísť na štud. program Informatika)
Ale nakoniec si prihlášku podám asi na obidva programy a ako prioritu budem brať 3-ročný bc. program.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Tak si pozri predmety štvorročného v druhom ročníku :wink:
MIP nerieš :), na PPI sa naučíš za dva dni.
Tú fyziku ti ešte neviem povedať ale ak tomu venuješ aspoň minimum času tak to musíš zvládnuť.
ROKI49
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ROKI49 »

Na fyziku na FEI/FIIT treba venovat urcite "trochu" viac ako len minimum casu. :mrgreen: Doteraz tazko preglgnem, ked si spomeniem na tu fyziku :twisted:
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Spolieham sa na vetu, čo tu niekto spomenul, že sa fyzika zľahčovala :D
Ale tiež záleží, na čo má človek "talent." Niekto doteraz nemôže pochopiť štruktúry v C a niekto sa tam celý semester nudí.
Takto je to asi so všetkým, buď tomu porozumieš alebo sa s tým budeš trápiť.
Pascalwb
Addict
Addict

Elektrotechniky a elektroniky sa netreba vobec bat, to su take predmety aby sa nepovedalo, robia sa tam nejake meranie, kde len ides podla navodu a robis len dokumentaciu a skuska su len priklady. A info to nemaju vobec. Coho sa treba bat je matalyza, operacne systemy, datove struktury a algoritmy zvysok sa da.

Ta fyzika neviem ako presne je, ja som mal po starom, ale mal som stastie na cviciaceho, cize som to dal. Potom to minuly rok pomenili, ale co opakovali, tak mali aj C-cka, B-cka a hovorili, ze to bolo lahsie.
X-Faktor
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa X-Faktor »

každopádne nejaká technická univerzita!!!
etc.
Professional
Professional

Príspevok od používateľa etc. »

Neviem presne kam s týmto článkom, myslím že sa tu hodí a je naozaj podarený. Ako prežiť na výške
kemperik
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa kemperik »

Ja rozmýšľam ako piraten nad 4 a 3 ročným odborom ale ja idem na FIIT siete. Mám fakt veľký problém z matikou a fyzikou. Na strednej mám MAT iba jednu hodinu týždenne aj to sa nič neučíme a FYZ som mal asi len prvé 2 roky už si ani nepamätám. No zase viem základy v pascale a assembleri (základy myslím to, že princíp programovania chápem aspoň trochou, príkazy by som si musel zopakovať) a k tomu teraz začínam s JAVOu. Nedá sa mat a fyz naučiť na škole? veď nato tam idem, aby som sa učil. Ale ak budú chcieť, aby som zo strednej vedel hneď derivácie,integrály... tak neviem neviem. Mat aj Fyz sa viem naučiť, mám logické myslenie ale vzorce naspamäť to už je problém, radšej si ich budem 10min. odvodzovať.
piraten: ako si sa nakoniec rozhodol?
Pascalwb
Addict
Addict

Ked sa bojis matiky, tak chod na to 4 rocne. Ale da sa to. Staci si doma preratat priklady. Na ss som mal z matiky 2jku, ale nikdy som sa ju moc neucil. Ono to neni nic zlozite, len to chce ratat a ratat.
Syntax pri programovani je najmenej, nato je google. Naprogramujes sa tam bohuzial az az.
Vsetko sa da naucit, nikto si aj tak so strednej nic nepamata.

Inac mal si maturitu z matiky? Mam pocit, ze na 3-rocne sa da ist len s nou alebo ten test spravit. Ked bolo iba 3-rocne stacila aj AJ.
kemperik
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa kemperik »

Z mat. idem maturovať ale tak neviem ako to dopadne, lebo 5 sa nezapisuje a tak sa ani veľmi neučím ako stále hovorím: dajak bulo dajak budze. O tom, že na 3 ročné iba z maturitou z mat. počujem prvý krát, takou správou asi nepoteším spolužiakov :D
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa viper1993 »

Co sa tyka derivacii a integralov tak sa ani na 3-rocnom Bc. nemusis bat ze by niekto chcel aby si ich hned vedel zo strednej. Tieto uciva sme odzaciatku preberali na matematickej analyze 1. To ci to pochopis je uz druha vec. :) No na fyzike v 2. semestri uz rataju s tym, ze toto vsetko ovladas kedze by si uz mal mat absolvovanu tu MA1.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

kemperik napísal:Z mat. idem maturovať ale tak neviem ako to dopadne, lebo 5 sa nezapisuje a tak sa ani veľmi neučím...
krásny prístup. A čo spravíš keď dostaneš 4?
Napísať odpoveď