Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Runes
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Aka vysoka skola ?

Príspevok od používateľa Runes »

firstoneq napísal: maximálne ma demotivuje keď je zlý prístup profesorov a celkovo sa mi moc nepozdávajú ohlasy... chcem ja trošku voľného času na svoje projekty/športy :)

Na strednej sa riadim tým, že školu si za žiadnych podmienok nesmiem priniesť domov, tzn. prechádzam len s tým čo odsledujem na hodine (viem, na VŠ to už asi stačiť nebude :D).

FMFI - lepší prístup, voľnosť v predmetoch, ale zas matika, no myslím, že to by som bral radšej ako fyziku...
Zly pristup profesorov vies ono hlavne na VS to nefunguje ako na strednej ale vobec , na VS ti pride ujo postavi sa dopredu odrapoce a ide prec. Potom pride cviko de to bud vies abo nevies podla toho si za blba abo genia :D . No a potom skuska kde pride ujo rozhadze zadania kukas na to ze co to je sak take ani neprednasal a on ti povie ze VS je hlavne o samostudiu a on tam je nato aby si s nim konzultoval co ti nie je jasne. Cize zly pristup profesorov neni akurat su menej a viac odmerany :D a zasa bavime sa tu o jednom dvoch cize rozhodovat sa podla toho neviem, ono kazda skola ma svoje cerne ovce.

Volny cas je relativny pojem a zalezi od studaka ja som bol vacsinou na skuskach uspesne na C D E obcas dake A :D a casu som mal habadej, spoluziaci boli taky ze same A a furt ruka hore a aj taky ze same E a nevidel si ho bo furt v knihach na intraku.

Na VS sa da vyzit s toho co je na cviku a prednaske ale ked na to nekuknes doma tak sa rychlo asi stratis nejde o to ze by to bolo slabo vysvetlene ale ako som pisal na zaciatku nie kazdy profesor odprednasa co bude pozadovat a hlavne to co na strednej preberes za tyzden tuna do teba natlacia za dve hodky.

Matika fyzika na technickej skole bude potrebna vzdy a je jedno ktoru skolu vyberes ja som zacal FEI potom som siel na SJF a obsahovo to bolo to iste akurat na skuske to bolo mozno troska lahsie na SJF ale zasa tu matiku si stretaval cele studium cize tak ci tak si to msuel dohnat rovnako fyziku. Takze neviem ci to je to spravne rozhodovanie co davas :) a hlavne nevyberaj si skolu podla narocnosti ale podla uspesnosti absolventov pripadne si zober v com mas jasno a co chces aby ta presne zivilo a podla toho si pozri ktora skola to lepsie zvlada :)
firstoneq
Novice
Novice

Príspevok od používateľa firstoneq »

si zober v com mas jasno a co chces aby ta presne zivilo a podla toho si pozri ktora skola to lepsie zvlada
díky za odpoveď ;) no presne o to sa teraz nejak snažím... prešiel som toho veľa a zostala len FEI API a FMFI API, matika je v pohode, skôr ta fyzika sa mi moc nechce (FEI) :D Zatiaľ sa mi najviac pozdáva FMFI... vidím ten bordel na strednej a kamarát čo študuje FEI API vraví, že tam je tiež dosť bordel :D Ak sa nemýlim na tak na FEI je len jeden opravný a na FMFI sú dva čo je asi o dosť lepšie keď niekomu prihára... hlavne sa mi pozdáva aj to, že si môžem vybrať niektoré predmety a teda sa učiť hlavne to o čo mám záujem... to je zrejme to čo od VŠ očakávam... akurát mi stále chýba názor niekoho kto chodil na FMFI...
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

Iba jeden opravny? :shock: To som este nepocul nieco take... musis mat narok na jeden riadny termin a dva opravne. Mozno keby predmet konci zapoctom maj jeden opravny termin na zapoctovku alebo tak, no skuska tazko.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Záleží od fakulty / univerzity
BudGet
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa BudGet »

FEI STU má iba jeden opravný termín, neviem, čo je na tom také neuveriteľné...
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

bindo011 napísal:Iba jeden opravny? :shock: To som este nepocul nieco take... musis mat narok na jeden riadny termin a dva opravne. Mozno keby predmet konci zapoctom maj jeden opravny termin na zapoctovku alebo tak, no skuska tazko.
Na FIIT STU je všade iba jeden opravný. Žiadna výnimka. Dva opravné termíny sú len nerealistické fantázie študentov. A predmety, ktoré končia zápočtom nemajú ani jeden. Spravíš na prvý krát, alebo dovi.

Vraj je to kvôli tomu, že naša škola má akreditáciu uznávanú aj v UK, na rozdiel od väčšiny iných Slovenských škol, a toto bola jedna z podmienok. Na FEI je to zrejme rovnako.
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

Vďaka, za vysvetlenie. No samozrejme, že sa čudujem, počujem to totiž, prvý krát, že iba jeden opravný. To si u nás na škole ani nedokážem predstaviť... :D . Každopádne nechcel by som, musia tam byť dosť stresy a to ani nehovorím koľko, možno aj šikovných študentov kvôli tomu vypadne. Tri je lepšie ako dva.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Zo zakona mas narok na 1 opravny. Co je ale vyhoda FIIT, ze skusky sa dost casto opakuju, niekedy ale ani ne nepomoze.
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Mr-Freek »

Zdravíčko, za rok o takomto čase sa budem hlásiť na vysokú školu a prišlo mi vhod sa trochu bližšie poinformovať a pogoogliť, preto sa obraciam aj sem. Môj sen je pracovať s počítačmi a zároveň tvoriť, rozmýšlam nad budúcnosťou ako programátor. Hlboké vedomosti nemám zo žiadneho oboru ale venoval som sa programovaniu(pascal, python), grafike(photoshop), hardwaru(skladal som vlastný PC, čítam, čítam a čítam) a do vysokoškolského času by som sa rád pozrel zbližšia na databázy a úpravu videa. Neviem či je to potrebné sem pchať ale v škole mi ide bezproblémov matika (chápem, nie iba počítam) a aj fyzika len tam je učitel oproti matikárovi na dosť nízkej úrovni takže aj moje vedomosti tak vyzerajú, viac ovládam teoretickú fyziku o čiernych dierach čo som videl v dokumente ako základy.. Chodím na bilingválny gympel.

Teraz k mojej otázke, pred pár rokmi som si vzal do hlavy cieľ dostať sa na MUNI v brne ale odvtedy som už viac krát čítal kritiku na túto školu čo sa týka príliš teoretickej výučby, preto aj vo výbere školy si nechám poradiť. Inak sa chcem ale hlavne spýtať či má niekto skúsenosti s VŠP alebo tým seminárom (zbierka úloh zameraných na programovanie), ktorý usporiadava fakulta informatiky. Bol som na dni otvorených dverí a bolo mi odporúčané od "reprezentantov" školy snažiť sa vyhnúť tým oficiálnym prijímacím skúškam, ktoré usporiadava škola, po prvé sú veľmi ťažké a taktiež sú tam otázky o česku (?? na nete som o tom ale nič nevidel..).

Ďakujem za názory a pomoc.
mato55002
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mato55002 »

firstoneq : hlavne nechoď na FEI ak chceš voľný čas, na FEI ho teda nenájdeš :D. Tú fakultu by som asi ani nikomu nedoporučoval. Bol som tam síce iba jeden semester no ani jeden predmet ma nebavil možno tak ešte programovanie, na skúške dali úholu naprogramovať výťah ktorý ak si nevedel z logických systémov tak si mal smolu.
K ekonómií sa ani nevyjadrujem , absolutne zbytočný predmet v ktorom si sa musel učiť nezmyselné informácie, grafy a vzorce ktoré sú ti aj tak k ničomu.
Logickým systémom na prednáškach nikto nerozumel, naučiť sa dali jedine na cvikách alebo učením sa na internete, to isté aj matematika.
Fyzika ja som mal iba úvod do fyziky sa preberala kinematika, dynamika a samé trojuhoľníky :D.
Úvod do inžinierstva ďalší zbytočný predmet v ktorom sa začínalo od wordu cez matlab až po elektrické merania.
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

a na FIITku v BA si sa nepozeral? ak si myslis, ze ti ide matika, logika, fyzika, pravdepodobne by si sa dostal aj cez prvy rocnik. zvysok ta tam uz naucia, resp. nechaju ta to sa naucit. mas tam jeden semester aj databazove systemy, pracu s grafikou ... nie uplne, ze Photoshop, skor sa to berie na takej nizsej urovni (principy, teoria ..), ale je to celkom zaujimave ..
Leslie10
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Leslie10 »

Nemá niekto skúsenosti s právnickou, prip. filozofickou fakultou v KE? Diky
AllGoneDead
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa AllGoneDead »

Leslie10: tak pravo v KE je v rebricku asi na druhej priecke v ramci SR, ale ak nemas v rodine nikoho kto pracuje v tejto oblasti tak sa na to rovno vykasli. Bez postrcenia si robotu pravdepodobne nenajdes, mozno ako koncipient ale to budes makat nejaky ten rocik zdarma.
Na filozofickej aky odbor? Ale tak z celkoveho hladiska ako aj vsade inde: ucenie sa naspamat, vyhliadky ze sa zamestnas za slusnu mzdu minimalne.
mukel
Light Expert
Light Expert

Ktorá škola?

Príspevok od používateľa mukel »

Ahojte maturoval som z matematiky a informatiky.

Rozmýšľam nad nejakou školou zameranou práve na tieto dva odbory. Oplatí sa študovať Matematika alebo Informatika u nás na Slovensku? Počul som, že u nás nepripravujú školy študentov pre prax, preto, lebo učebné osnovy sú z čias minulých.
Veľmi ma baví matematika. Nemal som s ňou problémy od základnej školy a takisto ani na strednej, na gymnáziu som mal jednotky bez toho, aby som sa do toho extra pozeral.

Ktorú školu na Slovensku, prípadne v Čechách odporúčate? Pozeral som si tematické plány Masarykovej univerzity v Brne a zaujal ma odbor Matematika a Informatika pre prax. Študuje to niekto? Alebo je tu niekto kto študuje na Masarykovej Matematiku, prípadne informatiku?

Dík za radu.
dunno
Star
Star

Re: Ktorá škola?

Príspevok od používateľa dunno »

Ja som tiez mal jednotky na gympli z matematiky, bez toho aby som sa to nejak ucil. Potom som prisiel na VS a zrazu som mal z matiky D-čko a C-čko.

Podla mna samostatna matematika sa studovat neoplati, lebo ake to ma vyuzitie v praxi ? Co by si robil s matematikou ? Jedine ak by si chcel ucit, ci uz na strednej alebo na vysokej skole. Ale taka informatika, to by sa ti oplatilo. A znalosti z matematiky, logicke myslenie a podobne, v informatike su velke plus.

Asi ti vela ludi povie, ze skoly na Slovensku su nanic. Tak to aj je, ale nam uz na gympli hovorili, ze vysoka skola je hlavne o samostudiu. Ak sa budes ucit len to, co ti treba do skoly, tak daleko sa nedostanes. Ak si popri skole najdes aj pracu, brigadu, alebo sa budes venovat tomu, co ta bavi aj vo volnom case, nad ramec uciva preberaneho v skole, tak mozes ostat aj na Slovensku a mozes to dotiahnut daleko. Mas moznost pocas studia chodit napr. v lete na staz, pripadne aj v ramci skoly je mozne zapojit sa do roznych aktivit, ktore ti pomozu.

O konkretnych skolach ako Masarykova v Brne nech sa vyjadri niekto, kto tam studuje.
mukel
Light Expert
Light Expert

Re: Ktorá škola?

dunno napísal:Ja som tiez mal jednotky na gympli z matematiky, bez toho aby som sa to nejak ucil. Potom som prisiel na VS a zrazu som mal z matiky D-čko a C-čko.

Podla mna samostatna matematika sa studovat neoplati, lebo ake to ma vyuzitie v praxi ? Co by si robil s matematikou ? Jedine ak by si chcel ucit, ci uz na strednej alebo na vysokej skole. Ale taka informatika, to by sa ti oplatilo. A znalosti z matematiky, logicke myslenie a podobne, v informatike su velke plus.

Asi ti vela ludi povie, ze skoly na Slovensku su nanic. Tak to aj je, ale nam uz na gympli hovorili, ze vysoka skola je hlavne o samostudiu. Ak sa budes ucit len to, co ti treba do skoly, tak daleko sa nedostanes. Ak si popri skole najdes aj pracu, brigadu, alebo sa budes venovat tomu, co ta bavi aj vo volnom case, nad ramec uciva preberaneho v skole, tak mozes ostat aj na Slovensku a mozes to dotiahnut daleko. Mas moznost pocas studia chodit napr. v lete na staz, pripadne aj v ramci skoly je mozne zapojit sa do roznych aktivit, ktore ti pomozu.

O konkretnych skolach ako Masarykova v Brne nech sa vyjadri niekto, kto tam studuje.
Hej informatika bez matematiky sa zaobíde asi ťažko. Ja asi učiť by som neučil. Jasne, to viem aj ja, že bez samoštúdia sa daleko nedostanem. Zaujímalo by ma ale, aké sú rozdiely medzi školami v SR a Masaryčkou napr.

Ty študuješ informatiku? Kde?
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

nic take ako ucebne osnovy pre vysoke skoly nie je. iny absolvent informatiky vyjde z STUBA, iny vyjde z TUKE a iny vyjde z UKBA alebo UPJSky.
univerzita ti da teoreticky zaklad, ktory je dobry ako rozvoj logiky a to, co si na tom zaklade postavis je uz na tebe.
na matfyze ak pojdes na matiku, budes mat vynikajucu logiku a analyticke schopnosti, ale je pravdepodobne, ze na rozvoj tychto schopnosti budes musiet obetovat cas, ktory by si mohol stravit programovanim a zlepsovanim sa v nom (na matike programovanie je, ale urcite v mensej miere ako na informatike a predpokladam, ze na matike neriesia nejake UML alebo navrhove vzory)... na informatike to bude naopak, budes mat naprogramovane do aleluja, ale sachovy velmajster zrejme nebudes.
absolventi matiky idu casto robit analytikov, ci uz do bank alebo aj v IT oblasti. pripadne programuju. ale vacsina ostava pracovat na univerzite a robia vyskum.
mukel
Light Expert
Light Expert

mirak2 napísal:nic take ako ucebne osnovy pre vysoke skoly nie je. iny absolvent informatiky vyjde z STUBA, iny vyjde z TUKE a iny vyjde z UKBA alebo UPJSky.
univerzita ti da teoreticky zaklad, ktory je dobry ako rozvoj logiky a to, co si na tom zaklade postavis je uz na tebe.
na matfyze ak pojdes na matiku, budes mat vynikajucu logiku a analyticke schopnosti, ale je pravdepodobne, ze na rozvoj tychto schopnosti budes musiet obetovat cas, ktory by si mohol stravit programovanim a zlepsovanim sa v nom (na matike programovanie je, ale urcite v mensej miere ako na informatike a predpokladam, ze na matike neriesia nejake UML alebo navrhove vzory)... na informatike to bude naopak, budes mat naprogramovane do aleluja, ale sachovy velmajster zrejme nebudes.
absolventi matiky idu casto robit analytikov, ci uz do bank alebo aj v IT oblasti. pripadne programuju. ale vacsina ostava pracovat na univerzite a robia vyskum.
A ty študuješ informatiku?
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

mukel napísal:
A ty študuješ informatiku?
ja som dokoncil informatiku na UPJSke
mukel
Light Expert
Light Expert

mirak2 napísal: ja som dokoncil informatiku na UPJSke
To znamena ze si ju zacal niekde inde? Kde? S UPJS informatikov si spokojny? povedz mi o tom daco viac
Napísať odpoveď