Ake LIDL - TESCO produkty mate najradsej ?
Re: Ake LIDL - TESCO produkty mate najradsej ?
pritom Studentska pecet nie je kvalitna cokolada /ani Milka/. Kvalita začína niekde na urovni Lindt a vyššie /aj to zavisi od konkretneho vyrobku/.
Proste predajca nahodi premrštenu cenu aby potom mohol povedzme o dva tyzdne urobit "akciu" kde cenu sice znizi ale aj tak bude dost vysoka. Lenze mnohi ludia vidia nápis "akcia" a už kupujú bez toho aby siniečo ktomu preratali.
Proste predajca nahodi premrštenu cenu aby potom mohol povedzme o dva tyzdne urobit "akciu" kde cenu sice znizi ale aj tak bude dost vysoka. Lenze mnohi ludia vidia nápis "akcia" a už kupujú bez toho aby siniečo ktomu preratali.
nemyslím si, že studentská mala byť pre študentov. Určite nie, od kedy ju kúpil Orion.aacid napísal: 30 sep 2024, 18:56 no a ten vtip je ze sa vola STUDENTSKA, co tak nejak indikuje ze by mala byt urcena pre studentov, o ktorych je celkom zname ze vacsinou nemaju vela penazi na rozhadzovanie.
Práve naopak Orion skôr Študentskú pečať prezentoval ako premiovu značku nad obyčajnými Orion čokoládami. Teda vždy bola Orion Študentská drahšia ako klasická Orion čokoláda. Trochu ma aj nahnevali, pretože Orion zrušil moju obľúbenú Orion tvaroh a čučoriedky (tej som mohol jesť aj na kilá
Autoeditácia príspevku po 23 min 20 sek:
na mňa tie akcie trochu neplatia, keďže si ešte zbežne pamätám ceny z čias keď som robil v Tescu.gogo956 napísal: 30 sep 2024, 19:06 pritom Studentska pecet nie je kvalitna cokolada /ani Milka/. Kvalita začína niekde na urovni Lindt a vyššie /aj to zavisi od konkretneho vyrobku/.
Napr. Millermilch tie ochutené mlieka boli cca 7 rokov dozadu v akciách za 0,59 alebo 0,69. Nedávno som ich videl v akcii za 0,99 pri pôvodnej cene 1,29 co som fakal ich kúpiť, ale teraz ich majú v Tescu za 0,69 čo sa oplatí.
Veľké Milky mali bežnú cenu okolo 3€ akciovú 1,99 a menej, veľké Lindt-ky vtedy stáli nejakých 6€, svoju obľiúbenú Orionku veľkú som kupoval za 1,69 v akcii.
A čo sa týka tých cien, tak jo, niekedy sa zvyšovali aj tesne pred akciami. V pondelok som roznášal ceny o 5,10, 20, 30 centov na hor, aby som v utorok roznášal akciové ceny z nových pôvodných lebo začínal leták. Nebolo to pri všetkých položkách ale len pri niektorých.
Najlepšie je keď si človek vyrobí sladkosti sám lebo vie presne čo tam dáva a v akej kvalite. Napr domáci koláč.
Alebo zmiešať tvaroh s trochou kyslej smotany + nastruhana tmava čokolada na varenie a kto je naročný môže si pridať sušené ovocie. Je to chutné a zároveň plné bielkovín takže to má aj výživovu hodnotu.
Alebo zmiešať tvaroh s trochou kyslej smotany + nastruhana tmava čokolada na varenie a kto je naročný môže si pridať sušené ovocie. Je to chutné a zároveň plné bielkovín takže to má aj výživovu hodnotu.
studentska je preto, lebo zmes orechov a hrozienok, ktore obsahuje sa nazyva studentska zmes.aacid napísal: 30 sep 2024, 18:56 no a ten vtip je ze sa vola STUDENTSKA, co tak nejak indikuje ze by mala byt urcena pre studentov, o ktorych je celkom zname ze vacsinou nemaju vela penazi na rozhadzovanie.
jasne, ono sa to aj predava samostatne. ale vola sa to tak presne pre to ze je to akoby studentska sladkost lebo su to lacne suroviny.
studentska pecet sa to volalo preto že na obale bola štylizovana pečiatka. A lacná až tak nebola, lebo v roku 1975 stála 16,50Kčs /200g/ pri vtedajšej priemernej mzde 2271Kčs. Naviac táto čokoláda ani nebola uplne bežne v potravinach k dostaniu ale bola to taká "prémiovka". 
Obyčajnejšie cokolady stáli vtedy cca 5Kčs za 100g.
Obyčajnejšie cokolady stáli vtedy cca 5Kčs za 100g.
Určite je tento údaj pravdivý? Ja od našich počúvam, že kedysi stálo mlieko 1,5Kčs a na starých knihách je údaj, že kniha stála 6kčs, 9kčs, 13 kčs a pod.gogo956 napísal: 01 okt 2024, 10:26 studentska pecet v roku 1975 stála 16,50Kčs /200g/ pri vtedajšej priemernej mzde 2271Kčs.
retkvic napísal: 03 okt 2024, 17:01 Určite je tento údaj pravdivý? Ja od našich počúvam, že kedysi stálo mlieko 1,5Kčs a na starých knihách je údaj, že kniha stála 6kčs, 9kčs, 13 kčs a pod.
Som ani nevedel že študentská pečať bola taký luxus 
Vždy som ju mal za lacnú čokoládu, s hnusnou chuťou, hrozienka a želé tomu tiež nepridali, minimum kakaa...
Vždy som ju mal za lacnú čokoládu, s hnusnou chuťou, hrozienka a želé tomu tiež nepridali, minimum kakaa...
tak sme sa aspon nieco dozvedeli, tiez som si myslel ze studentska pecat je lowend ale ako ideme uz dlhe roky patri medzi topku 
Jedol niekto to balene sushi z Lidla? Oplati sa to? Viem, ze cerstve v restike bude cerstve, ale tak za skusku nic nedam.
Mal som raz. Nechutilo mi to.
Tiež som to kupoval s tým, že to nebude chutiť ako čerstvé, ale ten rozdiel je veľký.
Tiež som to kupoval s tým, že to nebude chutiť ako čerstvé, ale ten rozdiel je veľký.
ano, je to dost velky rozdiel. ale je pravda ze sme to kupili viac krat. nie je to zle ale skratka je to sushi set za 4 eura (ci kolko), netreba od toho ocakavat viac.
Tak som to kupil a nebolo to zle. Za tych 3,80 eur ci kolko stal maly box, tak celkom v pohode. Samozrejme sa to neda zrovnat s cerstvym sushi v restauracii, ale ako taka chutovka to bolo za mna v pohode.
-
denial
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
Pokladne s obsluhou vs bez
Bol som v predajni Lidl na nemenovanom mieste a došlo tam k stretu inteligencií. Všetky ľudské pokladne boli zatvorené. Zo 6 pokladní s umelou inteligenciou fungovali tak 4. Na (ľudskej) dvojke čakal jeden pán s vyloženým tovarom na páse, ale žiadny pokladník tam nebol, takže len čakal (sám). Zaradil som sa teda do radu na umelé pokladnice a po chvíli prišiel ten pán, ktorému údajne niekto predtým povedal, že má ísť na dvojku, a zvolal: "je*em VÁS, UŽ SEM NIKDY NEPRÍDEM!" a odhodil tovar. Keďže neuskutočnil nákup, nedostal z pokladnice bloček a bez bločka sa nedá opustiť predajňa cez umelé pokladne, lebo je tam závora na kód. Na to ľudská pracovníčka Lidla, ktorá asistuje umelým pokladniam, začala udalosť hlásiť skrz firemný headset kolegom a možno aj do nemeckej centrály, keďže ich na pozadí počúva umelá inteligencia a hovorí nahlas: "POVEDAL, ŽE je*e NA MŇA A je*ol NÁKUP O ZEM." Na to sa z ničoho nič zapojila do prebiehajúcej diskusie aj prítomná ďalšia zákazníčka - dôchodkyňa, že aj jej tie umelé pokladne vadia a či môže dostať knihu sťažností. Pracovníčka argumentovala, že ona si tie pokladne nevymyslela a že existujú aj iné potraviny [lenže tam sú tie pokladne tiež]. Potom sa doterajší traja aktéri začali medzi sebou hádať, že oni husi spolu nepásli. To sa už do napätej atmosféry zamiešal aj pracovník SBS, ktorý sa pokúšal situáciu slovne deeskalovať, ale moc sa mu to nedarilo. Medzitým som sa dostal na rad, podarilo sa mi nákup nablokovať vlastnou hlavou a urýchlene som opustil predajňu v záujme vlastného zdravia a bezpečnosti.
Vždy jeden zamestnanec by mal stále stáť pri tých pokladniach ako okamžitý poradca pri takýchto problémoch.
No aj tak nesúhlasím, aby si zákazníci sami blokovali tovar, nie sú za to platený a čakanie s radami sú tam aj tak.
Jedine taký zákazník ktorý si chce sám blokovať tovar, vie že si to nablokuje rýchlejšie od pokladníka, nebudú rady.
Ten konkrétny prípad - zákazník si dal nákup na pás pokladne kde nikto nebol. To si mal zamestnanec/zamestnanci všimnúť a presmerovať ho k tým pokladniam kde stáli ľudia. Ak dotyčný zákazník nevie blokovať tovar, mala mu pomôcť zamestnankyňa ktorá tam potom strečkovala.
Aj jej vyjadrovanie na zákaznikové správanie mohla riešiť nie jeho doslovnou citáciou, ale použiť slová že sa vulgárne vyjadril a položil nákup.
Pokiaľ nemá dotyčná prevádzka dostatok zamestnancov hoci predtým ich mohli prehadzovať vidlami, je to ich chyba a slabo zaučený personál.
No aj tak nesúhlasím, aby si zákazníci sami blokovali tovar, nie sú za to platený a čakanie s radami sú tam aj tak.
Jedine taký zákazník ktorý si chce sám blokovať tovar, vie že si to nablokuje rýchlejšie od pokladníka, nebudú rady.
Ten konkrétny prípad - zákazník si dal nákup na pás pokladne kde nikto nebol. To si mal zamestnanec/zamestnanci všimnúť a presmerovať ho k tým pokladniam kde stáli ľudia. Ak dotyčný zákazník nevie blokovať tovar, mala mu pomôcť zamestnankyňa ktorá tam potom strečkovala.
Aj jej vyjadrovanie na zákaznikové správanie mohla riešiť nie jeho doslovnou citáciou, ale použiť slová že sa vulgárne vyjadril a položil nákup.
Pokiaľ nemá dotyčná prevádzka dostatok zamestnancov hoci predtým ich mohli prehadzovať vidlami, je to ich chyba a slabo zaučený personál.
To je vec danej predajne potravín, či práve v tej chvili ponuka moznost platit na pokladni so "živou obsluhou".
Pokial viem, neexistuje žiaden zákon, ktorý by predajniam prikazoval akym spôsobom má zákazník byť obslúžený.
Pokial viem, neexistuje žiaden zákon, ktorý by predajniam prikazoval akym spôsobom má zákazník byť obslúžený.
No neprikazuje ani to, že zákaznik má robiť prácu (nablokovanie tovaru) za zamestnancov, za ktorú zákazník nedostane finančnú odmenu.
Ani na autoumyvacke nedostanem peniaze, aby som si wapkou umyl auto, dokonca naopak, ja tam musim nahadzat mince. Ani na cintorine nemam kvety zadarmo, musim si ich kupit v stanku pri vstupe a odniest k hrobu. Ani v Obi mi nikto nenalozi vrecia s raselinou do kosika, hoci ich musim zaplatit na pokladni. Ani v nemocnici mi neurobia RTG zlomenej ruky, najskor musim prist a vystat radu na traunatologii, odtial prejst do vedlajsieho pavilonu na RTG a potomnsa vratit spat, hoci ma nemocnica ukony zaplatene.
Ak mas problem so samoobsluznymi pokladnicami, tak ta nikto nenuti tam nakupovat. Mozes ist na nakup do malej vecierky, do Jednoty, do CBA alebo inde.
Autoeditácia príspevku po 12 sek:
Ani na autoumyvacke nedostanem peniaze, aby som si wapkou umyl auto, dokonca naopak, ja tam musim nahadzat mince. Ani na cintorine nemam kvety zadarmo, musim si ich kupit v stanku pri vstupe a odniest k hrobu. Ani v Obi mi nikto nenalozi vrecia s raselinou do kosika, hoci ich musim zaplatit na pokladni. Ani v nemocnici mi neurobia RTG zlomenej ruky, najskor musim prist a vystat radu na traunatologii, odtial prejst do vedlajsieho pavilonu na RTG a potomnsa vratit spat, hoci ma nemocnica ukony zaplatene.
Ak mas problem so samoobsluznymi pokladnicami, tak ta nikto nenuti tam nakupovat. Mozes ist na nakup do malej vecierky, do Jednoty, do CBA alebo inde.
Autoeditácia príspevku po 12 sek:
To čo opisuješ je spoplatnená služba. Kúpiť si tovar a robiť ako zákazník aj pokladníka je niečo iné. Ten prípad z Lidla sú zase pochybenia 2. strán.
Ked už spomínaš tú rašelinu, my v rodine máme skúsenosť, že predajca tie vrecia naloží na vozik a odvezie až na dvor k autu. Iný kraj iný mrav.
Tak sme boli my obslúžený ale aj další zákazníci, akurát že sa nejednalo o OBI ale inú firmu. Samozrejme vrecia si vieme aj sami dať do auta.
Ked už spomínaš tú rašelinu, my v rodine máme skúsenosť, že predajca tie vrecia naloží na vozik a odvezie až na dvor k autu. Iný kraj iný mrav.
Tak sme boli my obslúžený ale aj další zákazníci, akurát že sa nejednalo o OBI ale inú firmu. Samozrejme vrecia si vieme aj sami dať do auta.