Ake LIDL - TESCO produkty mate najradsej ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Ake LIDL - TESCO produkty mate najradsej ?

Príspevok od používateľa gogo956 »

Blastbit napísal: 05 okt 2024, 9:37 To čo opisuješ je spoplatnená služba. Kúpiť si tovar a robiť ako zákazník aj pokladníka je niečo iné. Ten prípad z Lidla sú zase pochybenia 2. strán.
ale Lidl nikde nema napisane, že garantuje živú obsluhu pri kase. Dáva ti moznost zaplatit pri samoobsluznej kase a ked s takym postupom nesuhlasis, tak si mozes ist nakupit inde. :)
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

gogo956 napísal: 05 okt 2024, 9:40 ale Lidl nikde nema napisane, že garantuje živú obsluhu pri kase. Dáva ti moznost zaplatit pri samoobsluznej kase a ked s takym postupom nesuhlasis, tak si mozes ist nakupit inde. :)
Tak nech aspoň stojí tá obsluha pri tých samoobslužných pokladniach a keď vidia že zákazník ide inde vykladať tovar majú ho presmerovať k samoobslužným pokladniam. Ked nevie, majú mu pomôcť a nie ho ešte zhovadiť preháňaním hore dole a keď mu rupnú nervy ešte ho citovať.
No oni sú tu pre zákazníka a nie zákazník pre nich. Ked každého odpálkuju "chod si teda nakupovať inde" urobia si "reklamu" aj veľa iných sporov.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Osobne sa tým samoobslužným dlhšie vyhýbam z viac dôvodov. Aj tá rampa je nezmysel - niekto môže zaplatiť len časť tovaru, skenne bloček, pustí ho to. Pokladničke prejde ťažšie.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Áno, mali sa správať profesionálne. No ľudsky to viem tiež pochopiť. Pravdepodobne na tej pobočke majú nedostatok zamestnancov alebo sú nejakí ľudia PN. Takže musia makať viac. V LIDL robia všetci všetko. A do toho príde debil, čo si vyloží nákup na zatvorenú pokladňu a začne sa rozčulovať. Pritom možno zamestnanci práve vykladali kamión a podobne. A samoobslužné pokladne fungovali a bola tam aj zamestnankyňa, ktorá by mu pomohla.

Trošku ohladuplnosti a ľudskosti by nezaškodilo.

Najmä keď sa bavíme o LIDL. Je to discont. Kedysi LIDL nemal ani regále, tovar bol rovno na paletách a zákazník si to musel sám vybaliť. Vykrikoval vtedy niekto "aaaaaaleee toto neni moja práca, ja som zákazník!!!".

Pán môže nakupovať aj v luxusnejšom obchode, kde keď vstúpi do predajne, hneď sa mu bude venovať nejaký zamestnanec a asistovať mu pri nákupe. Lenže tam asi budú mať aj iný cenník ako v LIDL. Proste keď idem na dovolenku do Senca do kempu a budem bývať v stane, nemôžem očakávať služby ako v luxusnom hoteli, kde sa platí niekoľko tisíc €€€ za jednu noc.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Prečo by mal byť debil, keď ho niekto poslal na ľudskú pokladňu 2. Zrejme dlhšie čakal na pokladníka, ten neprišiel a potom začali spory.
Samozrejme slová typu " ja som zákazník váš pán " tak by to tiež nemalo fungovať. Tie problemy medzi zakaznikmi a personalom má viac príčin.
Najlepšie by bolo vidieť tú opísanú situáciu na vlastné oči, aby sme vedeli kto teda prvý a ako pochybil, ked sa tam potom skupinka ludí háda, sr*ť na to, už je to tam. Vytráca sa umiernenosť reakcií, možno aj preto tie samoobslužné pokladne k dispozicii, ale to prináša iné možné problémy.
V Kauflande napriklad dopredu oznámia cez rozhlas - otvára sa pokladňa číslo 2. Zatvára sa pokladňa číslo 2 prosím nevykladajte si tovar na pás.
Hlavne teda ked Lidl a Kauf má jeden majiteľ a jedna strategia, ale otázne ako sa tam manažujú zamestnanci pri pracovných úkonoch. That´s all.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Blastbit napísal: 05 okt 2024, 10:39 Prečo by mal byť debil, keď ho niekto poslal na ľudskú pokladňu 2.
Pretože od covidu pribúda takýchto dezolátov, čo si idú honiť egá na predavačkách do LIDLa.

Dosť pochybujem, že ho niekto poslal k pokladni číslo 2. Lebo pri pokladniach nikto nebol. A keď si niekde vzadu na predajni, tak predsa nevidíš, že na pokladniach nikto nie je a nemáš sa tam potrebu pýtať zamestnanca, ku ktorej pokladni si môžeš vyložiť tovar.

Okrem toho v LIDL tiež majú tento automatický systém, ktorý zahlási otvorenie pokladne...v momente, keď uz si tam zamestnanec fyzicky sadol, zastrčil tam kasu a prihlásil sa.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak píšem len to čo napísal svedok toho incidentu. Napr u nás Kauf aj Lidl, ešte len oznámia rozhlasom o otváraní pokladne, pokladník tam síce ešte nie je, ale ludia si už vykladajú tovar na pás a pohoda bez hádok. On/ona si už len sadnú prihlásia sa a blokujú.
A ked začinal Lidl u nás (nebudem uvádzať mesto), regále normálne boli už vtedy. Najhorší incident v Lidli bolo v Pieštanoch bitka náckov s policiou. Ešte predtým trochu ostrá výmena názorov medzi predavačkami, sbs-karom vs premúdrelý nácek, 4.11.2021.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

gogo956 napísal: 03 okt 2024, 17:51:)
A si aj taký pametník, že vieš ako chutila :) Mala podobné zloženie ako dnešná pečať, alebo tam išlo hlavne o čokoládu? Čo ja si vypavujem, tak išlo vždy o tú kombináciu sladkého želé, arašídov a čokolády, ktorá neviem či od počiatku zmenila nejako svoju chuť, ale čo si velmi matne vybavujem, tak kedysi mala menej sladkú chuť a bolo tam asi viac kakaa.

Možno nás aj trochu rozmaznala tá cena čo bola pred vojnou a covidom, že ak sa ešte dobre pamatám, tak v akcii bola za 99 centov.

No a ak je pravda, že v tých 70tych rokoch bol priemerný plat 2271Kčs, tak 16,5kč je v pomere k dnešným priemerným platom cca 9€.
Ja som inač vždy chcel nájsť tu zlatú retiazku s tou pečaťou, čo kedysi bola tá akcia, no "záhadne" :) som nikdy to šťastie nemal.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Rovnako tak si vies nakupit aj v Lidli sam. Alebo chod do predajne kde je obsluha. Ked chces nizsie ceny, niekde sa setrit musi. Len tak orientacne, styria pokladnici po 7 dni v tyzdni na 12 hodin, 5x pracovny den a 2x vikend (priplatky). V cistom napr. 6 eur je pri fonde 168 hodin 1000 eur, cize superhruba mzda je skoro 1800 eur. A vikendove priplatky, tak 2000 eur. Pri 4 zamestnancoch je to 8000 eur. Ale mozu to premietnut do cien tovaru, ci?
gogo956
Redeemer
Redeemer

retkvic napísal: 05 okt 2024, 11:34 A si aj taký pametník, že vieš ako chutila :) Mala podobné zloženie ako dnešná pečať, alebo tam išlo hlavne o čokoládu? Čo ja si vypavujem, tak išlo vždy o tú kombináciu sladkého želé, arašídov a čokolády, ktorá neviem či od počiatku zmenila nejako svoju chuť, ale čo si velmi matne vybavujem, tak kedysi mala menej sladkú chuť a bolo tam asi viac kakaa.

Možno nás aj trochu rozmaznala tá cena čo bola pred vojnou a covidom, že ak sa ešte dobre pamatám, tak v akcii bola za 99 centov.

No a ak je pravda, že v tých 70tych rokoch bol priemerný plat 2271Kčs, tak 16,5kč je v pomere k dnešným priemerným platom cca 9€.
Ja som inač vždy chcel nájsť tu zlatú retiazku s tou pečaťou, čo kedysi bola tá akcia, no "záhadne" :) som nikdy to šťastie nemal.
k tej mzde: https://www.nrsr.sk/web/Dynamic/Documen ... cID=186683

Socializmus som zažil iba ako dieťa. A kedže konkrektne tá čokoláda bola na tu dobu pomerne drahá, tak som ju ani velakrat v tej dobe nejedol a zaroven myslim ani nebola bežne, hocikedy k dostaniu v predajniach. Bola to proste taka trochu "prémiovka". Takže neviem objektívne posudit či bola vtedy lepsia. Ale v podstate suhlasim s tebou, že ta dnešná ma asi viacej sladku chuť, tiež mam taký pocit a vnímam to osobne skôr negativne.

Čo si ale pamätám, je napr Vinea: kedysi , dokonca ešte v 90tych rokoch, bola lepšia. Bolo v nej viacej hroznovej stavy, nepouzival sa glukózo-fruktózový sirup ale iba cukor a voda bola z nejakeho prameňa. Tú dnešnú preto už vobec nepijem.
heker
Redeemer
Redeemer

No schvalne najdi zlozenie Vineii v tom case, to by ma zaujimalo. Cukor je drahsi ako fruktoza, mineralny pramen je drahsi ako cista voda. Cize to nebude o cene?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

On má zrejme pravdu - kupovávali sme pôvodnú Vineu aj Top-Topic - zmenila sa a prestali sme kupovať.

https://domov.sme.sk/c/4824766/vinea-uz ... yvala.html

A ešte jeden dôvod môže byť - boli sme mladší :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

heker
na nete sa daju najst z minulosti reakcie od ludi, ktorí tiež pisu že ta chut je iná, "umelšia", menej prirodna. A to je jednoznačne aj môj názor. Kedysi sa robil výluh z čerstvých bylín bazy ciernej ktora je sucastou Vinei ale dnes sa použiva už len extrakt. Potom je tu aj ten fakt, že predtym sa tam pridaval mušt z odrody Műller Thurgau, zatial co dnes tam davaju asi akykolvek mušt bez ohladu na odrodu.
Presne zlozenie povodnej Vinei som na nete nenasiel, v minulosti sa ale glukózo-fruktózový sirup nezvykol pouzivat.
Ja napriklad viem hned identifikovat ci je v potravine / napoji glukózo-fruktózový sirup alebo cukor.
Glukózo-fruktózový sirup mi totiz chutovo nesedí.
Cukor je drahsi ako fruktoza
fruktoza nie je to iste ako glukózo-fruktózový sirup :)

**
Ale samozrejme, ak niekomu dnesna Vinea chuti tak ok.
heker
Redeemer
Redeemer

Mustova odroda bieleho vina je omrem Mulleru aj veltinske zelene, co je najpestovsnejsia odroda - https://www.vinoteka-vinaren.sk/blog/50 ... m_vinarom/
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Zrejme trochu ine zlozenie, "stabilizatory"

https://www.ferpotravina.cz/napoje/vinea-2
heker
Redeemer
Redeemer

Starysomar, to nie je klasicka Vinea podla mna, ale daka verzia frizzante. Origo by mala byt tato - https://www.ferpotravina.cz/napoje/vinea-kofola-a-s a tato https://www.ferpotravina.cz/limonada/vi ... kofola-a-s

Tieto dve uz maju ine hodnoty a nemaju skodlive latky ako tebou linkovana Vinea.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

jj - dlho som ju nekúpil, nemám súčasný prehľad. Až mi kdesi padne do oka - kúpim. Ďakujem za tip :)
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Blastbit napísal: 05 okt 2024, 8:00Vždy jeden zamestnanec by mal stále stáť pri tých pokladniach ako okamžitý poradca pri takýchto problémoch.
No aj tak nesúhlasím, aby si zákazníci sami blokovali tovar, nie sú za to platený a čakanie s radami sú tam aj tak.
Jedine taký zákazník ktorý si chce sám blokovať tovar, vie že si to nablokuje rýchlejšie od pokladníka, nebudú rady.
Taktiez suhlasim, ze by mala byt otvorena aspon jedna pokladna s ludskou obsluhou, viac nizsie.

S tou rychlostou je to otazne, ja som bol v Lidli, bol tam dlhy rad pri samoobsluznych a ja som siel na ludsku pokladnu a cakal som 2 minuty, kupoval som aj par veci (zelenina), ktore bezne nekupujem a nemusel som to hladat.
heker napísal: 05 okt 2024, 11:49Rovnako tak si vies nakupit aj v Lidli sam. Alebo chod do predajne kde je obsluha.
Lenze Lidl ma obsluhu a tak by mal mat aspon jednu pokladnu s ludskou obsluhou IMHO - prip. potom niektore pobocky zmenit na samoobsluzne, ale jasne ich oznacit. Problem je ta nekonzistentnost, zakaznik je na nieco zvyknuty, hlavne senior a ked o to pride, zrazu, bez varovania, tak potom to ma rozne nasledky, tiez som zazil nieco podobne, ked seniorka vyzadovala otvorenie 1 ludskej pokladne a davala to dost nahlas najavo, nakoniec tam niekto prisiel.

Ten priklad s autoumyvarkou je dobry pre porovnanie, tam si moze zakaznik vybrat, pojde to samoobsluznej, obsluzi sa sam, alebo pojde tam kde je obsluha - ale prave Lidl nie je samoobsluzny obchod, predpokladam, ze vo vacsine je ludska obsluha.

Existuju v zahranici uplne samoobsluzne obchody, to je OK, ale je to tiez ine, ludia tam nemusia cakat v dlhych radoch, ako v Lidli, aby si nasledne este vsetko nablokovali sami. Taktiez, ak ludia maju iba samoobsluzne obchody, tak su nuteni sa to naucit, ale v Lidli nemusia ucit, tak to cast ludi ani nerobi.
starysomar napísal: 05 okt 2024, 10:15Osobne sa tým samoobslužným dlhšie vyhýbam z viac dôvodov. Aj tá rampa je nezmysel - niekto môže zaplatiť len časť tovaru, skenne bloček, pustí ho to. Pokladničke prejde ťažšie.
To je dobry postreh, vlastne sa tam da podvadzaj aj chytro a mozno to zacnu niektori ludia robit, ked prestane stat dotovat energie a naklady na byvanie sa zvysia. Napr. daju iny pocet rozkov, akoze preklep, iny druh ovocia, zeleniny, napr. najlacnejsie jablka pri kupe drahych, akoze sa pomylili, nevedeli a pod.

Podla mna je to o jasnom pomenovani a rozdeleni obchodov, nech spravia uplne samoobsluzne, aj bez ludskeho asistenta, ale nech ich oznacia - a ak sa to presadi, tak nech ich rozsiruju, cast ludi sa prisposobi a ina cast pojde to klasickych, aj ked budu dalej - ak sa to nepresadi, ludia to odmietnu, tak s tym budu musiet pockat.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Inak za tie rampy v potravinách pri samoobslužných poďakujte Ficovej vláde a ich trestnému zákonu. Tesco malo kedysi rampy len pri vstupe na predajnú plochu, neskôr ich zrušili a vstup bol bez rámp. Teraz sa vrátili rampy aj na vstup ale už aj na výstup zo samoobslužných.

Lidl už taktiež pridal rampy na výstup zo samoobsliužných.

Predtým som rampy na výstup zo samoobslužných evidoval len v OBI a v Hornbachu.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

ja som na 100% videl rampy v kauflande este pred novelou
Napísať odpoveď