Ake LIDL - TESCO produkty mate najradsej ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
retkvic
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Ake LIDL - TESCO produkty mate najradsej ?

Príspevok od používateľa retkvic »

Rampy boli aj pred Ficom, čo mohol zákon urobiť, je trochu urýchliť ich nasadenie, ale tak ničomu neškodia, tak nevidím problém. Inač tie rampy majú aký zmysel, vedia nejako zabrániť krádeži, ak niekto niečo nenablokuje, alebo to nejak sníma čiarové kódy, alebo v čom je problém, že sú v obchodoch rampy?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Nemas uz volny odchod, ze len tak prejdes s tovarom. Stale vies pockat na ineho, ktory prichadza a prejst s nim.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Ja si myslim ze je to tam aj kvoli tomu aby ludia brali blocky z pokladne :D , predtym tam byvali bezne pol metrove bloky. Lidl ma tie pokladne fakt rychle a 1 polozka sa da do 10s bez problemov nablokovat a ist.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Dalej to zabranuje aby ludia nechodili do obchodu cez samoobsluzne pokladne. Pravidelne som si to tak skracoval.
wladas
Redeemer
Redeemer

Viem ze minuly rok bola slaba uroda oliv plus vplyv inflacie na vyrobu olivoveho oleja zdvihlo jeho cenu citelne. Teraz stoji liter stredne kvalitneho oleja cca 16€.
Bol som ale teraz v Spanielsku (Tenerife) a ako by povedal klasik normalne mi z ruky lata vypadla.
Lacnejsi olej 5€, stredna cena 6,5€ a akciove vacsie balenia 3,5€. To je brutal.
Nejaky 50% rozdiel by som este pochopil, predsa je to ich produkt. Ale nasobok?? Preco?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

wladas napísal: 25 máj 2025, 11:22 Viem ze minuly rok bola slaba uroda oliv plus vplyv inflacie na vyrobu olivoveho oleja zdvihlo jeho cenu citelne. Teraz stoji liter stredne kvalitneho oleja cca 16€.
Bol som ale teraz v Spanielsku (Tenerife) a ako by povedal klasik normalne mi z ruky lata vypadla.
Lacnejsi olej 5€, stredna cena 6,5€ a akciove vacsie balenia 3,5€. To je brutal.
Nejaky 50% rozdiel by som este pochopil, predsa je to ich produkt. Ale nasobok?? Preco?
v Španielsku su kvalitnejsie potraviny a mnohe aj lacnejsie.
Ono ale celkovo s olivovymi olejmi je obcas ten problem ze sa falšujú, hlavne tie ktore by mali byt kvalitnejsie /extra virgin/
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

Na Tenerife produkuju vela vlastneho olivoveho oleja, lokalnost hra rolu v cene.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Dnes som sa dozvedel o existencii perlového kuskusu. :D Majú to u nás aj v nejakom supermarkete?
wladas
Redeemer
Redeemer

Mozes to lepsie specifikovat? Prvy krat pocujem.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

wladas napísal: 14 aug 2025, 22:54 Mozes to lepsie specifikovat? Prvy krat pocujem.
Proste štandardne u nás predávaný kuskus je marocký, ktorý má zrniečka ako piesok. Z Blízkeho Východu je perlový kuskus, ktorý ma veľkosť (veľmi prekvapivo) ako perla. Volá sa aj Jeruzalemský kuskus. Viacfarebná verzia pripomína našu zmes do polievok "hŕstku" (mix strukovín) a bezfarebná verzia zase tarhoňu. Ale je to kuskus. Rozdiel by mal byť iba vo veľkosti tých zrniečok.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

zabralo mi to asi sekundu, na starej vajnorskej v bratislave v obchode ktory navstevujem pravidelne ho maju, da sa objednat aj v ramci dorucenia ak niesi z okolia

https://www.foodland.sk/vegetarianske-p ... ie:1%20kus

aj ked je teda marocky, no perlovy je
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Ja som nasiel tu:

https://www.kaufland.sk/product/491849400/

No ja som presiel na celozrnny kuskus, takze by som vyskusal celozrnny perlovy kuskus, ale taky som nenasie, aj ked vraj existuje, bude asi tazke ho najst u nas.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

FB plný obrázkov ako treba bojkotovať samoobslužné pokladne v zmysle "nie som platený obchodom za blokovanie tovaru".
Ako vnímate túto kampaň na FB ? Ja som toho názoru, že kto chce nech si ide blokovať tovar, kto chce nech ide platiť k pokladni.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Lenze su stale predajne, kde nemas inu moznost. Poznam jeden Lidl, kde bezia len samoobsluzne.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Áno tam teda nedali na výber. Pôvodne mali byť samoobslužné na menšie nákupy. Aj dôsledok konfliktov pokladník-kupujúci.
Len teda je FB plný obrázkov o tom. Tak ale prišla aj satirická odozva napr. "nechcem bankomaty, nie som zamestnanec banky".
gogo956
Redeemer
Redeemer

roky chodim uz len na samoobsluzne. Pravdupovediac baví ma to viacej si to sam naskenovat ako iba pasívne stat a cakat..Robim si to svojim tempom, v pohodičke.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Závisí od toho, čo kupuješ. Skús pivo alebo pýtať si od samoobslužnej tabak :D
Tiež sa občas niečo blbo hľadá, trebárs niektoré pečivo. Ak je viac druhov napríklad jabĺk - pokladníčka vie ktoré beriem. Automat nie.
gogo956
Redeemer
Redeemer

starysomar napísal: 15 jan 2026, 16:56 Závisí od toho, čo kupuješ. Skús pivo alebo pýtať si od samoobslužnej tabak :D
Tiež sa občas niečo blbo hľadá, trebárs niektoré pečivo. Ak je viac druhov napríklad jabĺk - pokladníčka vie ktoré beriem. Automat nie.
alkohol nekupujem v podstate vôbec. Pečivo nejem, ked už tak občas celozrnny baleny chlieb ktory ma kod priamo na obale. Co sa tyka ovocia, tak chodievam väčšinou do kauflandu a tam si clovek musi navážiť napr jablka ešte predtým sám v sekcii ovocia a na sacok si dat kód.

Ale nezvyknem robit obrovske nakupy, takze rozumiem ze pri velkom mnozstve poloziek je lepsie ist na normalnu kasu, alebo potom to riesit cez ten ručny skener hned ako to clovek vklada do vozika/kosika. :)
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Veď áno - niečo nieje žiadny problém automatickou no iné je. V Lídli ma tie samoobslužné pokladne občas nasier.... Aj platba hotovosťou znamená, že ju musí živá sila ísť realizovať do pokladne.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

starysomar napísal: 15 jan 2026, 16:56 Závisí od toho, čo kupuješ. Skús pivo alebo pýtať si od samoobslužnej tabak :D
alko je len o schválení veku, buď to urobí na kase alebo na svojom ovládacom panely
Ale veď ty vieš aké jablká si berieš. Je ťažké si zapamätať či si berieš Gala, ukladané, sypané, či Evelyna, atď a podľa toho si to nájsť na pokladni? Ani tie pokladníčky nemajú všetky kody v hlave a hľadajú v katalogu

Autoeditácia príspevku po 2 min 26 sek:
starysomar napísal: 15 jan 2026, 18:04 Veď áno - niečo nieje žiadny problém automatickou no iné je. V Lídli ma tie samoobslužné pokladne občas nasier.... Aj platba hotovosťou znamená, že ju musí živá sila ísť realizovať do pokladne.
Lidl to má hlupo spravené, Tesco a Kauf majú samobslužne aj na hotovosť.

Inak, najlepšia vec čo mi aj najviac vyhovuje je snac and shop, teda ten skener už počas nákupu. Rovno si to ukladám do tašiek, košíka a mám pokoj až po auto.
Napísať odpoveď