Ako ženy rozmýšľajú

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Ako ženy rozmýšľajú

Príspevok od používateľa uplink »

Yogi120 - vieš Yogi, keby som nepoznal tak príšerne veľa ľudí a stále sa mi nesťažovali na to ako ich na*rala manželka a ako ich ubíjajú detváky, ale namiesto toho by mi povedali aká úžasná je ich manželka, ako im pomáha a aké sú ich deti super, tak by som na to možno aj nejako zareagoval. Avšak tým že 100% ľudí čo poznám je nespokojných s tým čo majú, keď majú deti a rodiny, tak Ti na to ďalej reagovať neviem.

Tak Ti poviem, ešte som nespoznal človeka ako ja, ktorý by povedal: "Tak a teraz som šťastný a spokojný, chýba mi len to zdravie." Obvykle to je: "Keby tá žena to a hetno a tamto, keby tie deti to hento a tamto." Nikdy nepochvália a ak pochvália tak na každú pochvalu povedia tri ďalšie negatíva.

A ak by aj teraz niekto prišiel, tak by zadelil na truc že je happy, keby som mal jeho život na videu, hneď by som ukázal ostatným ako je happy. Ja by som svoj život mohol kľudne zverejniť, nech sa ostatní pozrú, ako žije šťastný, aj keď nie zdravým obdarený človek. Avšak ostatní sa tak neskutočne hanbia za svoj život, že ho nenaznačia ani len omylom, len v slabých chvíľkach.

Napríklad okrem mňa som tu nikoho nevidel napísať, ešte audia, že je s tým čo má šťastný, alebo uviesť nejaký reálny nepríkrašlený príklad zo života. Takých pokrytcov poznám dosť, čo "len aby bolo" povedia že sú happy. No a potom čuduj sa svete sa spýtam ich priateľky ako sa má a tak, a hneď začne rapotať ako im lezie priateľ na nervy, aké sú nešťastné a pod. Vieš, aj keď Ty ako chlap vystupuješ suverénne, žena Ťa skoro vždy podrazí a vykváka pravdu, takú aká je, resp. takú akú ju ona vidí. A potom mi nikto nenakuká do hlavy že práve on je šťastný s tou a onou babou.

Toľko ku Tvojej hypotetickej a mýlnej otázke.

A na margo faktu. Ja som tu ten s čistou pleťou a bez vrások v mojich skoro 29tich rokoch. Ostatní moji rovesníci sú šediví, vráskaví, ubitý a ustarostení, a tento fakt proste nezakryješ. Dúfam že teraz vytiahneš niečo ako genetickú predispozíciu, alebo podobný bs. Proste nie. Tým že nepijem, nefajčím, neku*vým sa a netrápim sa volovinami ako väčšina ľudí, vyzerám mlado a sviežo, zatiaľ čo ľudia v okolí čo sú "happy" si ich nežnými polovičkami vyzerajú ako zombíci. Tomuto sa hovorí ovocie skutkov, ktoré donášame a keď mi človek čo má kruhy pod očami, je zničený, ubitý, uštvaní povie že je šťastý vo vzťahu, Bohu žiaľ, pomyslím si svoje, lebo o tom nesvedčí jeho telo a teda ani duch.

P.S.: Sa mi ohromne páči ako tu píšeš v abstraktoch a svojho života si sa nedotkol ani prstom, alebo príkladom zo svojho života ;) čím to bude. Nože si niečo chytro vymysli, aby si ukázal aký si šťastný.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Yogi120 »

Drahy uplink. Pochop, ja nemam potrebu niekomu vysvetlovat co mam a aky som stastny. Pisal som pred tym co si myslim (a z praxe viem) o ludoch ktori tu potrebu maju . Ja som sa do tejto debaty pridal len kvoli tomu, ze si ma zaujal ako ucebnicovy priklad jedneho psychologickeho profilu .. Nepoznam Ta a ani Ta nejdem ani nechcem nijak sudit a vonkoncom oznacovat za primitiva alebo menej inteligentneho cloveka ako su ini. Bol som len kus zvedavy a mal som kus casu tak som ho takto vyuzil. Tak mi nemaj za zle prosim. Ako som uz pisal. Nijak som sa nechcel nikoho dotknut .
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Yogi - vidíš a Ty prosím Ťa pochop že ja som ten typ človeka, keď sa navážajú do niekoho odlišného, tak sa ho zastanem, aj keď mám nasadiť do akcie vlastné súkromie, lebo sa zaň nehanbím.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Nechápem, prečo máš takú silnú potrebu brať, akože, pod svoje krídla aj iných ľudí. Dobre, ty aspoň o vzťahu a veciach s tým súvisiacich máš skúsenosť, ale čo taký meridan. Veď ten chlapec chudák sa možno ešte len hľadá. To má v tebe vidieť vzor? Keď si ty spokojný s tým čo máš, prečo si to nenecháš pre seba, ale snažíš sa pribrať k sebe aj iné ovečky? Aby si sa v košiari necítil tak sám? Nechaj ich tak. Nevtĺkaj im svoje rozumy.

A píš menej, kto to má čítať všetko :D
vesaK
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa vesaK »

hej chod sa vozit na bicykli ty keket alebo honit na Lare Croft :D
Blur
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Blur »

uplink napísal:
Žena nepredstavuje vrchol šťastia, nikdy nepredstavovala a ani nebude. Rodina nepredstavuje vrchol šťastia, nikdy nepredstavovala a ani nebude. Vrchol šťastia predstavuje to, čo si Ty určíš za vrchol šťastia. Ty si určujúcim faktorom, nie systém, nie okolie, nie knihy, nie tradícia, nie masy. Ty, Ty, Ty, nikto iný. Sám si sa narodil a sám aj umrieš. Nemusíš žiť podľa ostatných, podľa ich tradícií a podľa toho čo oni pokladajú za správne. Skús aspoň prijať tento fakt, nemusíš ho chápať, lebo Ti to Tvoja obmedzená myseľ nedovoľuje. Ale prijať by si ho mohol, tak isto ako ja príjmam to kvantum primitívov čo ma obklopuje denno denne. Nenadávam im nonstop, len keď ma moc vytočia. A mohol by som od rána do noci, lebo mysľou, inteligenčnou či duševnou úrovňou na moje nešťastie prevyšujem väčšinu z nich. Lebo im stačí to čo vidí oko, radosti a slasti primitívneho pudového života. Mne nie, som taký, kto to nevie prijať, nech ma neodszduje. Ja neodsudzujem primitívovo preto že sú primitívi, tak by nemuseli mňa s alt. prístupom k životu odsudzovať ani oni, že áno.
neodporujú si tieto 2 vety tak trocha? čo ak je pre niekoho vrchol šťastia žena, alebo rodina. Čo ak niekto prijal fakt že nemusí žiť podľa tradicí a podľa toho, čo ostatní pokladajú za správne, ale napriek tomu ho napĺňa vzťah zo ženou alebo jeho rodina, lebo to je práve to, čo ho robí šťastným. Aj sa ti čudujem, že ťa baví stále písať a omieľať dokola to isté
uplink napísal:Yogi120 - vieš Yogi, keby som nepoznal tak príšerne veľa ľudí a stále sa mi nesťažovali na to ako ich na*rala manželka a ako ich ubíjajú detváky, ale namiesto toho by mi povedali aká úžasná je ich manželka, ako im pomáha a aké sú ich deti super, tak by som na to možno aj nejako zareagoval. Avšak tým že 100% ľudí čo poznám je nespokojných s tým čo majú, keď majú deti a rodiny, tak Ti na to ďalej reagovať neviem.

Tak Ti poviem, ešte som nespoznal človeka ako ja, ktorý by povedal: "Tak a teraz som šťastný a spokojný, chýba mi len to zdravie." Obvykle to je: "Keby tá žena to a hetno a tamto, keby tie deti to hento a tamto." Nikdy nepochvália a ak pochvália tak na každú pochvalu povedia tri ďalšie negatíva.

A ak by aj teraz niekto prišiel, tak by zadelil na truc že je happy, keby som mal jeho život na videu, hneď by som ukázal ostatným ako je happy. Ja by som svoj život mohol kľudne zverejniť, nech sa ostatní pozrú, ako žije šťastný, aj keď nie zdravým obdarený človek. Avšak ostatní sa tak neskutočne hanbia za svoj život, že ho nenaznačia ani len omylom, len v slabých chvíľkach.
Ale veď oni sa rozhodli pre vzťah, oni sa rozhodli žiť so ženou s ktorou žijú. Tak ich nerieš.
A zase pri tom istom, tvoje šťastie je to top, ostatní šťastní nie sú aj keď to tvrdia a ty si ten najšťastnejší, tak je?
sola
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa sola »

Blur napísal: neodporujú si tieto 2 vety tak trocha? čo ak je pre niekoho vrchol šťastia žena, alebo rodina. Čo ak niekto prijal fakt že nemusí žiť podľa tradicí a podľa toho, čo ostatní pokladajú za správne, ale napriek tomu ho napĺňa vzťah zo ženou alebo jeho rodina, lebo to je práve to, čo ho robí šťastným. Aj sa ti čudujem, že ťa baví stále písať a omieľať dokola to isté

Ale veď oni sa rozhodli pre vzťah, oni sa rozhodli žiť so ženou s ktorou žijú. Tak ich nerieš.
A zase pri tom istom, tvoje šťastie je to top, ostatní šťastní nie sú aj keď to tvrdia a ty si ten najšťastnejší, tak je?
mne sa skor zda, ze naraza na to, ze sa ludia tvaria stastne vo vztahoch ale ked k tomu pride tak sa stazuju a teda nie su az taki stastni ako sa tvaria (aspon z jeho skusenosti), preto seba povazuje za stastnejsieho, lebo on sa skutocne citi stasnym
Spoiler
(aj ked teoreticky mozno by mohol byt este stasnejsim keby uz toto svoje terajsie stastie s niekym dokazal zdielat)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

sola - 10/10 8)

Blur - neodporujú. Pre väčšinu ľudí je žena paušálnym kľúčom ku šťastiu, ba jediným a dokonca rodina. Preto som napísal že nie je, ale kľúčom ku šťastiu je to, čo si určíš Ty a keď to má byť žena, tak bude, ale rovnako to môže byť aj omietka na stene. Čokoľvek čo Ťa naplní, spôsobí radosť a pocit šťastia je kľúčom ku šťastiu [česť výnimkám ako herák, kokaín a pod.].
pinco
Darca
Darca

Ja sa tiež občas posťažujem kamarátom pri pive, aká je alebo nie je moja priateľka. Oni mne takisto. Znamená to, že už nie som s ňou šťastný? Vždy je niečo, čo sa dá na druhom zmeniť. Ak hľadáš niekoho dokonalého, tak taký neexistuje.
Blur
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Blur »

len som podotýkal na to, že najprv píšeš o sebe a o tom ako žena nikdy nebude predstavovať vrchol šťastia a hneď za tým je tam, že vrchol šťastia si každý určuje sam. Ale tak, pochopili sme sa.
sola - to by som snáď nazval zúfalstvom, snáď keď nie som vo vzťahu šťastný tak načo sa trápiť? tak ale, každý to vníma inak
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

pinco - posťažovať sa je v poriadku, dokonca na dennom. Ale povedať, resp. oľutovať že si si vzal babu za ženu a že máš deti, to je trochu iná káva, nemyslíš? Ja sa stretávam s takým sťažovaním. Majú tí ľudia "svetlé" chvíľky, kedy sú šťastní s rodinou a tak, ale gro času pijú, fajčia, húlia, aby v sebe potlačili to otroctvo, do ktorého sa navliekli.

Mne osobne ide o fakt a realitu, určite si si všimol že som pred 3-4mi rokmi takto na fóre nevystupoval, je to jednoduché, dosiahol som skutočnú slobodu a ja si vyberám čo mi spôsobí šťastie. Nie je vybrané za mňa štandartom väčšiny. Proste "žena > manželka > deti > dom/byt > hypotéka > auto > leasing" a sľučka na krku.

Ťažko ma niekto presvedčí že deti, ktoré v noci plačú, budia Ťa, nemá na ne obvykle človek čas a dokonca ani chuť, sú skutočným zdrojom šťastia tých ktorých ľudí. A ešte ťažšie ma presvedčí niekto o tom že manželka, alebo priateľka sú tým pravým zdrojom. Však všade kde chodím len vidím rozvod, nešťastie, zahýbanie a z toho večne prítomný smútok.

Zatiaľ čo športovcov som jakživ nezažil vypustiť z úst výrok: "Nemal som s tým nikdy začať." alebo niečo podobné.

Prostriedky ku šťastiu sú mnohé, kvalitatívne aj kvantitatívne sa odlišujú. Avšak určujúcim faktorom kvality ostane navždy aj tak len človek - Ty sám. A či si spravíš svoj idol šťastia z nášlapnej míny, z ktorej sa síce tešíš, ale nikdy nevieš kedy vybuchne, alebo z niečoho trochu viac stabilného, je len na Tebe.

A ženy sú v tomto samostatná kapitolka. Zbožňujú vzrušenie, vášeň, adrenalín vo vzťahu, v podstate mnohé žijú tou neistotou. Narozdiel od nás chlapov, čo by sme mali radi babu, čo by s nami ostala na dlhšie a mali sme vo všetkom jasno. Samozrejme sa to nedá paušalizovať.
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

pinco napísal:Ja sa tiež občas posťažujem kamarátom pri pive, aká je alebo nie je moja priateľka. Oni mne takisto. Znamená to, že už nie som s ňou šťastný? Vždy je niečo, čo sa dá na druhom zmeniť. Ak hľadáš niekoho dokonalého, tak taký neexistuje.
popravde nikdy nezmenis cloveka, maximalne ho mozes inspirovat
sola
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa sola »

Blur - ved ja suhlasim, ak je niekto vo vztahu nestastny a nie je tam z oboch stran snaha to zmenit, tak je na case to ukoncit a nie trapit sa
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

uplink napísal:
Zatiaľ čo športovcov som jakživ nezažil vypustiť z úst výrok: "Nemal som s tým nikdy začať." alebo niečo podobné.
lebo v telke vidíš iba úspešných športovcov čo zarábajú ťažké prachy. Spýtaj sa nejakého stroskotanca v piatej slovenskej lige na lazoch čo mu futbal dal. Odpovie ti, že po zápase majú pivo zadarmo v miestnom šenku. Inak by ho ani nehral. Ja napríklad poznám dosť športovcov (napríklad hokejistov od nás z PD) ktorí presne takto ľutujú že niekedy s hokejom začali. Klub im dlží výplaty niekoľko mesiacov, a hovoria že radšej mali ísť do školy keby vedeli že sa v hokeji nepresadia
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Tiež mi jeden kamoš povedal "Nemal som s tým začať, 10 rokov zbytočne zabitých hokejom." :wink:
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

audiotrack - ja hovorím o bežných ľuďoch, čo stretávam. Cyklistov a triatlonistov a iných poznám na desiatky, všetci sú happy. Zatiaľ čo rodinkári sú všetci nonostop podráždení a len nadávajú na to prečo sa do toho namočili.
pinco
Darca
Darca

Ja asi vážne žijem v inom svete. Fakt nepoznám žiadneho rodinkára, ktorý by ľutoval, že si založil rodinu. A to ich poznám naozaj veľa, takmer denne sa s niektorými z nich stretávam. Majú dokonca viac ako 30 a nevidím na nich ani žiadne smutné tváre, kruhy pod očami, vrásky na čele ani nič z toho, čo si opisoval, akí sú utrápení. Práve naopak, zdajú sa mi šťastnejší, z práce sa ponáhľajú domov s radosťou, tešia sa na manželky, na deti. Majú radosť z toho, ako ich dieťa rastie, keď vidia svojho krpca ráno, keď sa zobúdza. Opisujú mi to ako niečo úžasné a že to prajú každému, aby to zažil. Vôbec neviem, o akom utrpení to ty stále píšeš.

No bodaj by aj neboli podráždení, keď im začneš takéto veci rozprávať :)

Už ťa nejdem ani čítať, lebo pri tebe mi aj lízanie buchty prestane chutiť :D
bucuresti
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa bucuresti »

Tiez poznam vela rodin, kde su stastni manzelia ako aj deti, ale tiez rodiny kde tomu tak nie je. A cyklisti a trianolisti su happy lebo maju frajerky, mozno su zenaci, alebo rozvedeny, ale nie su asi moc happy kedze su sami..Vsetko Ta raz prejde tomu ver, ak budes bez zeny tak do 35-40, potom si uz mozes buchat hlavu o mur, preco vsetci kamarati su zenaty, resp. stary mladenci vysedavajuci v krcmach a honiaci si vtaka doma,,, Netvrdim ze zenu treba zbuchat hned v 20 ale raz ju budes potrebovat, vo dvojici sa zije veselsie..
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Yogi120 »

Bude to skor o tom kto co chce vidiet alebo co mu vyhovuje vidiet. Ja tiez v mojom okoli poznam vacsinu rodine zalozenych ludi co su a posobia stastne na mna. Za to mame tu jedneho manika kolo 40 r. co byva pri mame a neraz vyhlasil ze zenu nechce ani nepotrebuje. Staci mu pc . Je samotar posobi strhane, vystrasene a smutne. Za to na fb je aktivny az az ;-) .. A mam ho teraz tiez povazovat za primitiva a hadzat takych ludi do jedneho vreca?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ako viete že sú tí ľudia šťastní? :) strávili ste s nimi aspoň 4-5 stretnutí, keď boli nahlodnutí alkoholom, alebo mali chuť rozprávať? Ľudia sa javia šťastní, to je fakt, ale potom mi vysvetlite prečo:

:arrow: mám skoro 30 rokov a vyzerám na 20
:arrow: nemám žiadne vrásky
:arrow: nemám šedivé vlasy
:arrow: nevyzerám utrápene a smutno

a prečo tí "šťastní" ľudia v mojom veku sú:

:arrow: staršie vyzerajúci ako by mali
:arrow: majú vrásky, zničenú pleť, celkovo celé telo je také, že je na ňom vidieť zub času
:arrow: kvantum šedých vlasov
:arrow: mnohokrát aj keď sa usmievajú, vyzerajú utrápene a smutno

Teraz by ste mohli dať typický bs ako DNA, alebo podobné drby, avšak realita je taká, že ako človek vyzerá, tak sa cíti. Čo z cirkvi poznám šťastných ľudí, tak majú 40-50 rokov a vyzerajú na 30. Jednoducho toto človek neoklame. Samozrejme nejakú časť zohráva aj genetická predispozícia, ale zvyšok si dotvorí človek sám. Ani mne by neprepukla celiakia a lakt. intolerancia, keby som nemal to stresové obdobie, jednoducho by ostali ako latentné. A tak je to aj s vráskami, šedivými vlasmi a so všetkým. Toto ja osobne nazývam ovocie života, osobne som zhrozený keď vidím 20-23 ročnú babu, ktorá mi povie že vyzerám na 18 a čo jej mám povedať ja? Že má mastnú pleť ako langoš, vrásky a robia sa jej šediny, v jej 20-23och rokoch? Stres, životospráva, skutočné šťastie a pokoj, to všetko vplýva na Váš výzor. A čo poznám ľudí, tak tí čo sú vyrovnaní a spokojní, vyzerajú mladšie, oveľa mladšie ako je ich skutočný chronologický vek, nehovoriac o ich biologickom veku. Avšak ľudia rodinkári sú zo zásady zničení, lebo predsa len prvý rok Vás dieťa len kontinuálne ničí, žena musí byť echt šťastná, zdravá a starať sa o seba, aby po prvom dieťati nestratila 1/3 šarmu a pod.

Rodina, žena, resp. partner/partkerka si vždy vyžadujú obete na miestach, o ktorých ani len nesnívame. A ako som napísal, pokiaľ je človek ochotný obetovať svoje zdravie, šarm, inteligenciu, pohodu a pokoj pre človeka ktorého miluje, som za.

Avšak nikdy mi nenahúcka do hlavy že je šťastnejší ako ja. Však to vidím na mojom nevl. bratovi. Má 33 rokov, vyzerá ako zombík. Zostárnutý, šedivý, obtlstlý, hlavne že má firmu, kde zamestnáva ľudí čo mu otročia a dve deti a dom niekde na okraji Ba. Chlapci, ten okolo šťastia podľa výzoru tváre, vrások a toho ako sa správa a vyzerá nešiel ani omylom.

Skúste sa zamyslieť zdravým rozumom nad faktami, pred tým než o niekom koho ledva poznáte vyhlásite že je šťastný...
Napísať odpoveď