Ako ženy rozmýšľajú

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Re: Ako ženy rozmýšľajú

Príspevok od používateľa kayko »

Poznam zeny aj podla uplinkovho popisu, aj podla popisu inych, ale vo vacsine z nich ma pravdu podla mna uplink. Nechapem len tych, ktori jeho popis povazuju za hanlivy a za ponizovanie zien... Mat nazor nie je zle, mozno je to jeho vyhoda, ze ak mu aj nejaka mrcha ublizi, nikdy tomu nebude prisudzovat taku dolezitost. Mna vztahy tiez naucili, ze zeny su vo vacsej miere svojej podstaty emocionalne ako muzi. A tato hypoteza moze viest aj k zlym, aj k dobrym, aj k milnym zaverom. Staci vseobecne porovnat par situacii z beznej praxe.
Napr. ze priemernu zenu skor urazi, ked muz zabudne na vyrocie, alebo na jej narodky, ako priemerneho muza <-> Naproti tomu priemerneho muza viac urazi, ked kvoli navsteve svojej svokry nemoze ist na pivo s kamosmi, alebo pozerat oblubeny program v tv.
Priemerny muz sa casto pri kupovani darcekov svojej partnerke necha uniest citmi a vacsinou kupi nejaku blbost, ktora je bud zene mala/velka, alebo sa jej nepaci <-> Naproti tomu priemerna zena si muza viac vsima a pozna lepsie cislo jeho nohavic, ci kosele ako priemerny muz cislo spodneho pradla svojej partnerky.
A z tohto mozeme usudit aj to, ze zeny su emocionalnejsie zalozene ako muzi, ze su citlivejsie, ale zaroven ze svoje emocie vyjadruju v urcitych pripadoch viac, inokedy menej, su pragmaticke. Priemerny muz svoje emocie vyjadruje inak ako zena, vacsinou v podobnej miere v jednotlivych situaciach, mozno sa viac kontroluje, co vychadza z racionalnej podstaty jeho osobnosti.

Ak by som to mal cele zhrnut, tak mi nevychadza z toho nic ine, len ze zeny a muzi sa vzajomne doplnaju. Tam kde je zena prilis emocionalna, ju muz chrani svojou racionalnou podstatou, tam kde je muz prilis obmedzeny ho zena robi viac spontannym. To ze sa vzajomne zranuju vychadza prave z rozdielnosti podstat ich osobnosti, pretoze zenu zranuje, ze ju muz malo chape v jej emociach a muza zranuje ista iracionalnost konania zeny vyplyvajuca z jej emocii...
Darmo sa nehovori, ze zeny su z venuse a muzi z marsu :idea: nieco na tom bude :wink:
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa gogo956 »

Tiez skor suhlasim s Uplinkovym nazorom na zeny, moje zivotne skusenosti a pozorovania okolia tomu plusminus zodpovedaju. Kazdy partnersky vztah zo zenou je do urcitej miery obmedzenim muzovej osobnej slobody.
Napr singel chalan si moze robit co chce a co ho bavi-zurovat s partiou kedy chce a dokedy chce,mat sex resp zdielat intimitu s kym chce a podla aktualnej situacie, minat peniaze na co uzna za vhodne bez nejakych vycitiek svedomia, nie je nikomu citovo zaviazany, cas je iba jeho atd..
Priroda ale ma svoje pravidla a osobne stastie jednotlivca ju vobec nezaujima,jej ide iba o prezitie rodu-prenos genov do nasledujucej generacie.
Preto akonahle pride na scenu zena, tak v pripade ak z vecsej casti zodpoveda muzovmu vysnivanemu archetypu dokonalej zeny v jeho podvedomi,tak sa zalubi, v pripade ak ma uz emocie viacej pod kontrolou, tak iba pociti silnu tuzbu po nej. Zena samozrejme velmi dobre vie aku ma v ociach ocareneho muza cenu a snazi s z tohto vztahu vytlct co najviac vyhod. Vobec nemusi ist hned o nejake materialne veci a niekedy si to ani celkom ani neuvedomuje-ide o podvedome programy prezitia.
Priroda od zaciatku vztahu s muzom zenu postrkuje aby sa spravala tak, ako je z evolucneho hladiska, zo skusenosti tisicov minulych generacii ten najsuspesnejsi model pre vychovanie potomkov. Takze prichadza na rad strata muzovej slobody a vsetko nenapadne,pomalinky,tak ako o tej zabe v horucej vode: najprv zena zisti ktori muzovi kamosi jej drzia stranu a ktori naopak ju moc nemusia.Prvych bude ona jemu schvalovat,druhych pomali sa snazit vytlacat z osobneho kruhu znamych. Samozrejme vela zavisi od muzovej sily osobnosti a nakolko je bystry aby si vsimal male zmeny smerujuce k velky dosledkom.Proste niekto sa stane podpapucnikom uz po doch mesiacoch chodenia a niekto odolava dlhsie a boj vzda po 10 rokoch manzelstva :D Skor ci neskor vecsina muzov vo vztahu uz v skutocnosti nerozhoduje o nicom podstatnom, stanu sa sice hlavami rodiny ale krkom je uz davno niekto iny :) Skuste si nezaujato analyzovat,bez predsudkov partnerske vztahy ktore poznate.
Ono tiez treba priznat,ze casom ako muz starne a nabera skusenosti, tak ho strata osobnych slobod boli stale menej a stale viac ocenuje istotu rodinneho stereotypu. Z lovca a bojovnika sa stava uz len stale viacej pupkaty ochranca a financovatel mladsej generacie-nositelov svojich genov, ktori budu tento samoucelny boj posuvat dalej,az nakoniec skoncia rovnako ako vsetky zivocisne druhy. :lol:
To je vztah muz-zena v skratke.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

kayko & gogo956 - fantasticky napísané, rozumne, diplomaticky a tak veľmi pravdivo. Samozrejme, česť výnimkám, ktoré do Vašej a mojej definície nezapadajú. Verím však, že ich moc nie je. 10/10 :aasmile29:
kayko
Medium Professional
Medium Professional

gogo956 este doplnim, ze zene je vlastne pouzivat sex ako prostriedok pre dosiahnutie ciela, ci uz je to ziskat si muza emocionalne, alebo tie vypocitavejsie aj materialne. Zatial co muz berie sex vacsinou ako zabavu a to dokonca aj pokial ide o sex s milovanou osobou. Taktiez su v tomto ovela nachylnejsie na momentalny stav ich emocii, zatial co muzovi staci na zene vidiet pekny vystrih, zadok ci nohy a zabuda na vsetky starosti, zena potrebuje citit iskru, vasen, nieco viac...
curta
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa curta »

neuspesni vyplakavaci sa mnozia :D
ved to je klasika. na nete predsa sedia ludia neuspesni v realnych vztahoch. naco by inak boli na nete ?
no a z tych na nete su na hojku ti najneuspesnejsi
ale urcite zato moze priroda a zeny, ze vy ste tu najneuspesnejsi z tych neuspesnych :D :D :D

tolko vyhovoriek po kope, to prekonalo aj vyhovaranie sa na vladu. mimochodom viete presne na co potrebuju muzi zeny? lebo je vela veci, za ktore jednoducho nemozno vinit vladu..

len jednu vec som ti chcel uplink, ostatni su odpad, ja som v tom prispevku predtym ani neutocil tak na teba ako na ostatnych. co viem, ty si este v norme ;)
a co som chcel: to nebol vysmech za nenajdenie zeny snov, alebo ze niekto je neuspesny, lebo nema zeny, auta a domy, myslel som, ze je to samozrejme, ale zabudol som, ze som medzi odpadom, a bude to vykladane prave tymto sposobom..
sme v temu "Laska, vztahy, priatelstvo", ak sa tu vysmievam za neuspechy, myslim tym neuspechy v laske, vo vztahoch, v priatelstve. ty mas kamosov, aj zeny mas za kamosky, ale ostatni nemaju vobec nic. vo vztahoch
keby je niekto bohaty, ci co, a chce ho nejaka preto, tak to chce to bohatstvo, nie jeho, stale je neuspesny

nechcem tu pisat dlhy prispevok, ak chces, hod novu temu, ale stastie urcite nema clovek v sebe, to by sa mohol zamurovat na cely zivot do jednej miestnosti. a okrem toho, zena nie je o tom, ze ste cely zivot v dvojici. nemozne. prva laska v 20 staci dvojica a cely svet a vsetko ostatne je ukradnute, neskor to uz fungovat nemoze

iste, najlepsim ludom ludi k stastiu netreba, sam som chcel zit na pusti, ale to by som bol s bohom ;)
kathleen napísal: curta: mimochodom, nikto ste neprisli nato, v com ma problem autor, Lorino

Lorino sa vyhrazal clovekovi. Ci je to zena a ci muz, bude ten clovek utekat kade lahsie. Nemusi rozmyslat, pozenie ho pud sebazachovy.
vedla
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

curta

vychadzat z prispevkov urcitych ludi a na zaklade toho sa snazit ich definovat v ich realnom zivote je podla mna dost odvazne. Nemozes vediet kto je v com uspesni alebo neuspesni, ci ma fungujuci alebo nefungujuci vztah, ake skusenosti..
Keby som mal podobne ako ty, z tvojho prispevku opisat teba, tak mi z toho vychadza priemerny, mierne zakomplexovany cloviecik ktori ma potrebu hladat okolo seba osoby ktore su na tom horsie ako on sam aby si pomocou nich utvrdzoval svoju poziciu. To coho sa v skutocnosti sam bojis /asi sam vies najlepsie preco/ projektujes do druhych ludi, ktorych ale v skutocnosti vobec nepoznas a o ich realnom zivote nevies nic. :) -toto ale zdravo sebavedomi a uspesni ludia nezvyknu robit.
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

Nikdy ma neprestane fascinovať ako sú ľudia schopní premietať vlastné životné hodnoty na druhých a na základe nich ich aj odsudzovať. Obmedzenosť a arogantnosť sa stávajú novým spoločenským štandardom.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Terepin: to tu bolo a bude vzdy. Sebakriticki ludia so snahou o objektivny pohlad budu vzdy v mensine. V podstate to vystihuje stare zname "podla seba sudim teba".
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

[mojím príspevkom sa vopred ospravedlňujem všetkým normálnym ženám a dievčatám]

curta - nehnevaj sa, ale Ty máš evidentne nejaký mentályn blok, ktorý Ti nedovoľuje pochopiť základnú premisu a fakt, priam axiómu. Šťastie nie je a nikdy nebude definované vzťahom so ženou, len pre tých, ktorí si to vyberú. Ja osobne môžem mať vzťah z lásky, za prachy, alebo žiadny, vybral som si žiadny, lebo prvé dve alternatívy ma hrozne vyčerpávajú, ako psychicky, tak fyzicky. Život je otázkou priorít, každý ma iné. Napríklad ja posledné týždne každý deň jazdím na bajku 20-30 km, niekedy 60 a viac. A poviem Ti jedno, cítim sa po tom dni lepšie ako po dvoch kvalitných sexuálnych aktoch. Proste každý je nakonfigurovaný a nastavený na niečo iné.

Pre mňa osobne sú ženy v drvivej väčšine prípadov len nestabilné emocionálne bytosti s periodickým výtokom s ktorými tu dobrovoľne nažívam, nič viac, nič menej. Nedokážu pochopiť 90% mojich výrokov, moje zmýšlanie in general, lebo sú vo väčšine jednoduché, nedokážu nemanipulovať notoricky svojím konaním, lebo sú primitívne a robia to podvedome. Česť výnimkám, fakt že áno. Každý boží deň som skoro s novou babou, buď klientka, alebo iná príležitosť. A každú jednu vidím robiť to, čo na ženách odsudzujem. Manipulácia, podvedomá. Som pekná, tak mi patrí svet. To je jedno že mám v hlave na*raté. A keď je chúďa baba špatná, tak zase žije v rozprávke o princovi na bielom koni [bmwčku], ktorému nezáleží na výzore, alebo je na bacuľky, či iné abominantne dobrovoľne zohavené ženy.

Takže ešte raz a naposledy, život a svet sa netočí okolo žien, ani okolo mužov [z pohľadu žien]. Život a svet sa točí okolo Teba [doplň si seba, ktokoľvek čítaš tento príspevok]. Ty si Alfa a Ómega. Ak je zle Tebe, nehelfne Ti nejaká hyper ženuška a ak jo, tak na chvíľu. Alebo Ťa ešte dorazí. Tak isto ak je Tebe žene zle, nehelfne Ti mužíček a ak jo, tak len na chvíľu. Krutá realita. Ak sa človek nenaučí žiť sám so sebou, nikdy nebude vhodný pre reálny vzťah, lebo sa vždy bude spoliehať na niečo, čo neexistuje a to je istota u ľudí. Jedinú istotu tu na svete máte v piškótoch od Fica a v sebe.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

curta neviem ci ty mas manzelku a 5 deti, ale ak nie a mal si aj 10 vztahov a teraz mas nadherny jedenasty, tak si vo vztahoch este menej uspeny ako ten, koho prave nechala prva laska...

Na rozchod treba vo vacsine dvoch, rovnako ako na vztah. Ak je podla teba chlap vo vztahu neuspesny, lebo ho zena nechala, tak ta zena je mozno rovnako neuspesna, lebo s nim nedokazala vydrzat ;) Ale aky je v tom rozdiel, ked s tebou nie je zena kvoli materialnym veciam a necha ta kvoli citom a ked je s tebou zena kvoli tomu, aky si vo vnutri clovek a necha ta kvoli materialnym veciam? Uz len to, ze vztahy sa rozpadaju svedci o tom, ze cloveka nemoze robit stastnym iba druhy clovek, ale potrebuje k stastiu nieco viac. Ak je od toho vztah zavisly, tak nevydrzi, lebo nikto nie je dokonaly a kazdy clovek skor ci neskor sklame toho druheho. Clovek je od prirody spolocensky a jasne ze len tazko by prezil sam na pusti, lebo skor ci neskor by jeho rod vyhynul. Zitie v spolocestve inych jedincov robi cloveka vseobecne stastnym, nie je to zavisle od konkretnej osoby... ty, ja uplink a 1000 inych ludi mozu byt rovnako stastnymi s inym clovekom ako s tym, s ktorym su stastni prave teraz... Vseobecne stastie sa odvija od uspokojenia zakl. ludskych potrieb a medzi ne patri stykanie sa s inymi ludmi, co vypliva uz len z prirodzenej potreby cloveka rozmnozovat sa.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

kayko - 8-) like a boss...
Terepin
Addict
Addict

uplink: Heliocenentrický pohľad na život bytostne NENÁVIDÍM! Čo ma robí dôležitejším, než ostatných? Prečo by som si mal zaslúžiť viac, než osoby vôkol mňa? Sebazahľadenosť je otrasná vlastnosť. Ľudia si ťa nezapamätajú preto, že po rozbitých slovenských cestách sa 40kou dotrepeš na bavoráku, že bude na tebe visieť kilo zlata a handry za pol litra. Budú ťa hodnotiť podľa tvojho správania k ostatným a pokiaľ sa bude celý svet točiť len okolo teba a druhých budeš tolerovať len preto, lebo s nimi musíš obývať rovnakú planétu, tak holt nečakaj, že ti budú za to bozkávať nohy.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

A potom sa cuduj terepin, ze si v zivote nestastny, ked si cenis ostatnych ludi viac ako seba. :lol:
Terepin
Addict
Addict

Máš mylný dojem. Nestaviam sa nad, alebo pod druhých ľudí, ale na rovnakú úroveň. A tí mi to aj oplácajú naspäť. Nenormálne, však?
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Takze si ochotny urobit ustupok niekomu, aj ked to tebe prihorsi?
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

niekomu, kto za to stoji - a v pripade potreby urobi ustupok tiez - tak samozrejme ano.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Terepin - ak si nevážiš seba viac ako druhých, nevážiš si druhých vôbec. To je fakt. Ako sa ku nemu postavíš, je na Tebe.
Terepin
Addict
Addict

lumir napísal:niekomu, kto za to stoji - a v pripade potreby urobi ustupok tiez - tak samozrejme ano.
Presne toho sa držím. A ono to funguje. Pomáham druhým, keď sa dá, a ak ja potrebujem pomoc, tak sa môžem spoľahnúť, že sa mi neotočia chrbtom.
Terepin
Addict
Addict

uplink napísal:Terepin - ak si nevážiš seba viac ako druhých, nevážiš si druhých vôbec. To je fakt. Ako sa ku nemu postavíš, je na Tebe.
Ešte šťastie, že si túto moju charakterovú vlastnosť moji priatelia a rodina vážia. Ale tvoj názor akceptujem. Narozdiel od Teba.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Terepin - Tvoja rodina tu nebude navždy, priatelia Ťa eventuélne zradia. Čo potom? Proste ži si ako žiješ, ja som žil ako hlupák celý život a som rád že som to zmenil. Aj ostatní si ma viac vážia a dávam im oveľa viac ako pred tým, lebo som na nich neni závislý.
Napísať odpoveď