Akordy

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Akordy

Príspevok od používateľa Janio »

Čavte, učím sa hrať na gitare... a neviem aký je akord F, a B. Na interneťe som niečo našiel, ale na druhej stranke som našiel ten istý akord, ale iank chytený. (Neviem teráz ktorý je teraz spravní) A nechcem sa to naučiť zle tak sa pýtam tu či vie niekto z vás aké su tieto 2 akordy :). 2. - Nevieťe nejakú ľahkú pesničku s akordmy pre začiatočníkov ? BTW - Prosím nedavajťe mi tu odkazy na google, googlit viem tiež :) vopred dik
Daedalus
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Daedalus »

Akord F bude vzdy len akord F, je jedno ako a kde na hmatniku ho chytis, to iste plati samozrejme o vsetkych akordoch. Na zaciatok sa uc slovenske pesnicky ktore dobre poznas, take kktinky ako elan, imt, nagy, atd.
dudo02
King
King

Re: Akordy

Príspevok od používateľa dudo02 »

Janio napísal:Čavte, učím sa hrať na gitare... a neviem aký je akord F, a B. Na interneťe som niečo našiel, ale na druhej stranke som našiel ten istý akord, ale iank chytený. (Neviem teráz ktorý je teraz spravní) A nechcem sa to naučiť zle tak sa pýtam tu či vie niekto z vás aké su tieto 2 akordy :). 2. - Nevieťe nejakú ľahkú pesničku s akordmy pre začiatočníkov ? BTW - Prosím nedavajťe mi tu odkazy na google, googlit viem tiež :) vopred dik
Pises,ze vies googlit-skus vsak aj studovat to co vygooglis...
Zrejme ta myli to,ze akordy mozes chytat aj ako BARROVE(BARRE).Takze akord F mozes chytit dvoma sposobmi...
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Akordy

Príspevok od používateľa Dunlop »

Akú máš gitaru?
V prvom rade sa nauč akordy, ich rýchle menenie, a potom sa posuň dalej na rôzne stupnice a cvičenia... A nezabúdaj že čistá hra je najdôležitejšia!!!

http://www.warmup.szm.sk/akordy.gif
Fiky
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fiky »

Je jedno jak presne akordy držíš pokiaľ to držíš správne , v prílohe máš jak ja držím F-ko .

Pesničku sa nauč hrať napríklad túto keď ti žáner vyhovuje .
Prílohy
akord F.jpg
luto
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa luto »

Treba zbehnut do hudobnin a pytat si akordy pre vsetkych, je to taka mala knizocka s akordami a nestoji ani 3€. Doporucuje ju aj kamarat co uci hrat na gitare, pre zaciatocnikov velmi vhodna.
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Aha, a našiel som na interneťe "zjedoduchšený" akord F. Je aj tento správny ?

Kód: Vybrať všetko

http://web.quick.cz/iveta_kulhava/ZABAVA/Akord_F.gif
Prosím mohli by sťe mi tu dať tiež aj akord B ?
A mám takú knižočku s akordmy, ale sú tam iba najpouživanejšie...
Prílohy
Moja gitara :)
Moja gitara :)
Daedalus
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Daedalus »

Jasne ze je spravny, spodne E (prva struna) ale pri tom tvojom akorde nehras pokial chces mat len F, pocuj kolko ty mas rokov ?

//len tak ma to zaujimalo, ked sa pytas na kazdu somarinu, skus viac hrat a menej pisat :) gl
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Mirinko --> No myslím si že moj vek nesúvisí s touto témou. :)
Ale mám 15 ( Prečo ťa to zaujíma)
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Veď som ti hodil obrazok zakladnych akordov, tam je aj B :)

http://www.warmup.szm.sk/akordy.gif
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Áno, ale to treba chytiť celým prstom, a to je dosť ťažké (Aspoň pre mňa)
Nie je nejaký "zjednoduchšený" tento akord ?
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

nehľadaj si ľahšie cesty! proste sa to musíš tým celým prstom naučiť, inak sa dalej nepohneš... Barove akordy (chytane celym ukazovakom) sú základ (v modernejšej hudbe sa používajú ako power chordy, kde sa hrá iba na prve tri struny)... Aj ja, aj každý sme s tým mali problémy, a to patrím k dlhoprstým :)
spirki
Expert
Expert

Príspevok od používateľa spirki »

nechce sa mi teraz skenovať obrázky tak snáď to pochopíš.

F - 4332XX
B - X13331 alebo 688766

kde čísla označujú pražec na ktorom máš stlačiť strunu a zľava doprava sú struny od EADGHe

to F sa dá hrať aj bez palca ale pri B a niektorých ďalších akordoch si bez toho neporadíš takže odporúčam sa to čím skôr naučiť.

jedny z najľahších pre začiatočníka sú napr. IMT - Nepoznám alebo Scorpions - Wind of Change
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Aha, takze sa to zacnem ucit... Ale mam este 1 problem :]
Neviem ako mam na struny brnkat, ja brnkam stale na vsetky, a co som pozeral videa tak blrkali hocijak. Jak zistim ako mam brnkat ? ;]
Matej18
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Matej18 »

no joo určite je lahke hrať wind of change to je pre začiatočníka hm tak to teda hej zvladnuť 4/4 rytmus a meniť E a Am a G D či čo to tam ešte je neviem ja hram podla toho ako mi to znie malo pesničiek z not teda z akrodou osobne by som skusil naprv hrať nejaký 2/4 alebo klasicky valčík 3/4 un caca un caca za pomoci menenia basových strun teda A D a pri nižšom tone aj E

pesnička napr severní vítr - jednoduchy pomaly valčík
potom by to bolo napr sedí mucha na stene :-) to je tiež valčík
a z 2/4 napr na orave dobre na orave zdravo
no a ked zvladneš tak 4/4 od mekyho žbirku - ako obrazok - rychle ale nič sa tam neda pokaziť
alebo ob jany kirschner- modra tam je to troška zložitejšie ale ked sa započuješ do pesničky zistíš že to nič nie je počuvaj bicie a tak hraj na gitaru alebo zuzana smatanova a kuly- pár dní to je tiež celkom lahke na 4/4 rytmus pesnička je položena v tonine akurat teda aj pre chlapa aj pre babu

ale je zrejme že sa učíš od piky to vidím teda nauč sa najprv nejake tri akordy čo ja viem D, C, A a pokus sa to nejak striedať

j ako sa pýtaš na F akord j tento akord sa da hrať aj klasicky nie barre ale ked nevladzeš stlačiť všetky struny daj si mäkšie napr čo ja viem číslo 10 alebo 9 ale tie neodporučam gitara je potom "hlucha" najjednoduchšie pre začiatočnika je dať si nylonky nema to ok zvuk ale na začiatok je to super
časom ti zhrubnu palce teda konce budu tvrdšie a taktiež ukazovak bude mať tvrdšiu plochu pri palci

zaleži len na tebe od akého akrodu zvolíš pesničku
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Na vybrnkávanie sa vykašli zatiaľ, najskôr sa nauč akordy a ich rýchle prehadzovanie... Potom začneš vybrnkávať, a následne začneš hrať aj solove veci... Neda sa jazdiť na aute, pokiaľ nevieš hádzať rýchlosti :) :)
spirki
Expert
Expert

Príspevok od používateľa spirki »

Matej18 napísal:no joo určite je lahke hrať wind of change to je pre začiatočníka hm tak to teda hej zvladnuť 4/4 rytmus a meniť E a Am a G D či čo to tam ešte je neviem
tak ti neviem, ale ja osobne skôr než som začal hrať nejaké pesničky som asi týždeň venoval prehadzovaniu najčastejších akordov nasucho. Napr. medzie E a Ami, C a Ami, D a G, C a G, atď, potom som zabehol do knižnice, požičal som si nejaký spevník, asi Zlaté hity či ako s ako volalo, bolo tam toho dobludu a hral som čo som z toho poznal, potom Wind of change nebol taký problém.
Takže Janio, vyskúšaj si to prehadzovanie len tak zabehni do knižnice a keď sa ti to hranie dostane do uší nebudeš mať problém podľa sluchu zistiť ako sa vybrnkáva ...
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Je absolutne jedno ci chytas Fko styrma prstami alebo ani jednym.Je to Fko ked znie ako Fko cize je absolutne jedno ci bude zjednodusene alebo nie kym bude mat povodny zvuk.A ako ostatni odporucam naucit sa rychlo prechytavat akordy a potom mozes na sebe zacat pracovat.Od zaciatku som sa ucil ako samouk teraz hram mozno rok a pol a uz zvladam - Andy mckee - Ebon coast (klik)
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Čavte, za ten čas som si chytal akordy, a už ich chytám dosť rychle len stále neviem, ako mám brnkať po strunách. Počul som že na akord Dmi mám brnkať po strunách E,H,G,D, ale potom mi zase niekto iný povedal že sa má brnkať po všetkých, a ja som už z toho jeleň poradíťe ? :)
Fiky
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fiky »

Vyskúšaj brnkať aj tak aj tak a brnkaj na tie struny na ktorých ti to lepšie znie, keď chceš tak napíš pesničku ktorú sa učíš hrať a môžme ti poradiť pretože to je pre každú individuálne . Môžeš sa pri akorde zameriavať na hrubšie struny , na tenšie, môžeš ich brať z hora, z dola, záleží to od pesničky. Keď sa to naučíš tak to budeš časom počuť sám jak sa to najviac podobá na daný song .
Napísať odpoveď