Akordy
-
Janio
Zablokovaný
- Kontaktovať používateľa:
Akordy
Čavte, učím sa hrať na gitare... a neviem aký je akord F, a B. Na interneťe som niečo našiel, ale na druhej stranke som našiel ten istý akord, ale iank chytený. (Neviem teráz ktorý je teraz spravní) A nechcem sa to naučiť zle tak sa pýtam tu či vie niekto z vás aké su tieto 2 akordy
. 2. - Nevieťe nejakú ľahkú pesničku s akordmy pre začiatočníkov ? BTW - Prosím nedavajťe mi tu odkazy na google, googlit viem tiež
vopred dik
Re: Akordy
Pises,ze vies googlit-skus vsak aj studovat to co vygooglis...Janio napísal:Čavte, učím sa hrať na gitare... a neviem aký je akord F, a B. Na interneťe som niečo našiel, ale na druhej stranke som našiel ten istý akord, ale iank chytený. (Neviem teráz ktorý je teraz spravní) A nechcem sa to naučiť zle tak sa pýtam tu či vie niekto z vás aké su tieto 2 akordy. 2. - Nevieťe nejakú ľahkú pesničku s akordmy pre začiatočníkov ? BTW - Prosím nedavajťe mi tu odkazy na google, googlit viem tiež
vopred dik
Zrejme ta myli to,ze akordy mozes chytat aj ako BARROVE(BARRE).Takze akord F mozes chytit dvoma sposobmi...
Re: Akordy
Akú máš gitaru?
V prvom rade sa nauč akordy, ich rýchle menenie, a potom sa posuň dalej na rôzne stupnice a cvičenia... A nezabúdaj že čistá hra je najdôležitejšia!!!
http://www.warmup.szm.sk/akordy.gif
V prvom rade sa nauč akordy, ich rýchle menenie, a potom sa posuň dalej na rôzne stupnice a cvičenia... A nezabúdaj že čistá hra je najdôležitejšia!!!
http://www.warmup.szm.sk/akordy.gif
-
Janio
Zablokovaný
- Kontaktovať používateľa:
Aha, a našiel som na interneťe "zjedoduchšený" akord F. Je aj tento správny ?
Prosím mohli by sťe mi tu dať tiež aj akord B ?
A mám takú knižočku s akordmy, ale sú tam iba najpouživanejšie...
Kód: Vybrať všetko
http://web.quick.cz/iveta_kulhava/ZABAVA/Akord_F.gifA mám takú knižočku s akordmy, ale sú tam iba najpouživanejšie...
nehľadaj si ľahšie cesty! proste sa to musíš tým celým prstom naučiť, inak sa dalej nepohneš... Barove akordy (chytane celym ukazovakom) sú základ (v modernejšej hudbe sa používajú ako power chordy, kde sa hrá iba na prve tri struny)... Aj ja, aj každý sme s tým mali problémy, a to patrím k dlhoprstým 
nechce sa mi teraz skenovať obrázky tak snáď to pochopíš.
F - 4332XX
B - X13331 alebo 688766
kde čísla označujú pražec na ktorom máš stlačiť strunu a zľava doprava sú struny od EADGHe
to F sa dá hrať aj bez palca ale pri B a niektorých ďalších akordoch si bez toho neporadíš takže odporúčam sa to čím skôr naučiť.
jedny z najľahších pre začiatočníka sú napr. IMT - Nepoznám alebo Scorpions - Wind of Change
F - 4332XX
B - X13331 alebo 688766
kde čísla označujú pražec na ktorom máš stlačiť strunu a zľava doprava sú struny od EADGHe
to F sa dá hrať aj bez palca ale pri B a niektorých ďalších akordoch si bez toho neporadíš takže odporúčam sa to čím skôr naučiť.
jedny z najľahších pre začiatočníka sú napr. IMT - Nepoznám alebo Scorpions - Wind of Change
no joo určite je lahke hrať wind of change to je pre začiatočníka hm tak to teda hej zvladnuť 4/4 rytmus a meniť E a Am a G D či čo to tam ešte je neviem ja hram podla toho ako mi to znie malo pesničiek z not teda z akrodou osobne by som skusil naprv hrať nejaký 2/4 alebo klasicky valčík 3/4 un caca un caca za pomoci menenia basových strun teda A D a pri nižšom tone aj E
pesnička napr severní vítr - jednoduchy pomaly valčík
potom by to bolo napr sedí mucha na stene
to je tiež valčík
a z 2/4 napr na orave dobre na orave zdravo
no a ked zvladneš tak 4/4 od mekyho žbirku - ako obrazok - rychle ale nič sa tam neda pokaziť
alebo ob jany kirschner- modra tam je to troška zložitejšie ale ked sa započuješ do pesničky zistíš že to nič nie je počuvaj bicie a tak hraj na gitaru alebo zuzana smatanova a kuly- pár dní to je tiež celkom lahke na 4/4 rytmus pesnička je položena v tonine akurat teda aj pre chlapa aj pre babu
ale je zrejme že sa učíš od piky to vidím teda nauč sa najprv nejake tri akordy čo ja viem D, C, A a pokus sa to nejak striedať
j ako sa pýtaš na F akord j tento akord sa da hrať aj klasicky nie barre ale ked nevladzeš stlačiť všetky struny daj si mäkšie napr čo ja viem číslo 10 alebo 9 ale tie neodporučam gitara je potom "hlucha" najjednoduchšie pre začiatočnika je dať si nylonky nema to ok zvuk ale na začiatok je to super
časom ti zhrubnu palce teda konce budu tvrdšie a taktiež ukazovak bude mať tvrdšiu plochu pri palci
zaleži len na tebe od akého akrodu zvolíš pesničku
pesnička napr severní vítr - jednoduchy pomaly valčík
potom by to bolo napr sedí mucha na stene
a z 2/4 napr na orave dobre na orave zdravo
no a ked zvladneš tak 4/4 od mekyho žbirku - ako obrazok - rychle ale nič sa tam neda pokaziť
alebo ob jany kirschner- modra tam je to troška zložitejšie ale ked sa započuješ do pesničky zistíš že to nič nie je počuvaj bicie a tak hraj na gitaru alebo zuzana smatanova a kuly- pár dní to je tiež celkom lahke na 4/4 rytmus pesnička je položena v tonine akurat teda aj pre chlapa aj pre babu
ale je zrejme že sa učíš od piky to vidím teda nauč sa najprv nejake tri akordy čo ja viem D, C, A a pokus sa to nejak striedať
j ako sa pýtaš na F akord j tento akord sa da hrať aj klasicky nie barre ale ked nevladzeš stlačiť všetky struny daj si mäkšie napr čo ja viem číslo 10 alebo 9 ale tie neodporučam gitara je potom "hlucha" najjednoduchšie pre začiatočnika je dať si nylonky nema to ok zvuk ale na začiatok je to super
časom ti zhrubnu palce teda konce budu tvrdšie a taktiež ukazovak bude mať tvrdšiu plochu pri palci
zaleži len na tebe od akého akrodu zvolíš pesničku
tak ti neviem, ale ja osobne skôr než som začal hrať nejaké pesničky som asi týždeň venoval prehadzovaniu najčastejších akordov nasucho. Napr. medzie E a Ami, C a Ami, D a G, C a G, atď, potom som zabehol do knižnice, požičal som si nejaký spevník, asi Zlaté hity či ako s ako volalo, bolo tam toho dobludu a hral som čo som z toho poznal, potom Wind of change nebol taký problém.Matej18 napísal:no joo určite je lahke hrať wind of change to je pre začiatočníka hm tak to teda hej zvladnuť 4/4 rytmus a meniť E a Am a G D či čo to tam ešte je neviem
Takže Janio, vyskúšaj si to prehadzovanie len tak zabehni do knižnice a keď sa ti to hranie dostane do uší nebudeš mať problém podľa sluchu zistiť ako sa vybrnkáva ...
Je absolutne jedno ci chytas Fko styrma prstami alebo ani jednym.Je to Fko ked znie ako Fko cize je absolutne jedno ci bude zjednodusene alebo nie kym bude mat povodny zvuk.A ako ostatni odporucam naucit sa rychlo prechytavat akordy a potom mozes na sebe zacat pracovat.Od zaciatku som sa ucil ako samouk teraz hram mozno rok a pol a uz zvladam - Andy mckee - Ebon coast (klik)
Vyskúšaj brnkať aj tak aj tak a brnkaj na tie struny na ktorých ti to lepšie znie, keď chceš tak napíš pesničku ktorú sa učíš hrať a môžme ti poradiť pretože to je pre každú individuálne . Môžeš sa pri akorde zameriavať na hrubšie struny , na tenšie, môžeš ich brať z hora, z dola, záleží to od pesničky. Keď sa to naučíš tak to budeš časom počuť sám jak sa to najviac podobá na daný song .