strapaty, zober si to tak, ze pre neveriaceho je pobyt v kostole ekvivalentom hodinoveho pozerania do bielej steny, fakt neviem ci by si bol ochotny hodinu pozerat do bielej steny namiesto prechadzky v prirode zo svojou rodinou
nikomu som pobit v kostole nenutil .... len som pisal ze ja by som nemal problem ist keby im to urobilo radost ... nikomu to nekazem ... kazdy nech sa rozhodne ako chce a udrziava vstahy s rodinou sposobom akym chce ...
je to miesto kde sa stretavaju veriaci .... (cize ludia s rovnakym presvedcenim) a tvoria spolocenstvo (cize cirkev) ... to je to iste ako fanusikovia futbalu chodia na ihrisko ..
ale su tam uplne pasivny, ma to rovnaky efekt ako, keby onsu pozerali v TV, veriaci navzajom nekominukju, nepreberaju svoj vztah k cirkvi a bohu, iba primaju to co je im povedane
tak to je najvacsi blud co som v tomto fore cital ... prave v kostole preziva kontinualne spojenie(duchovne) s bohom a so vsetkymi pritomnimi veriacimi . Nehovoriac otom ze tie vstahy pokracuju aj mimo kostola.
kazen je ta z menej dolezitych sucasti liturgie (svata omsa by bola uplna aj bez kazne)... najdolezitejsie casti su liturgia slova a liturgia obety ... zmrtvy vstaly kristus je hlavnym taziskom viery... nie nazor knaza... aj ked pre ludi ktory sa snazia pochopit co sa im snazi povedat ma kazen vzdy prinos...
//autoeditácia príspevku (21 Apr 2014, 15:42)
niekto mi tu v komentoch nadaval do farizejov.... (koli chodeniu do kostola koli rodine)
je tu jeden zasadny rozdiel ... farizej veri len na oko ... preto chodi do kostola... aby si ludia mysleli aky je on dobry
... ja som ale tvrdil nieco ine ... ja som nikomu nehovoril aby o sebe tvrdil ze je veriaci ... len som tvrdil keby aj napriek tomu rodina vedela ze som neveriaci (keby som bol) a urobilo by im to radost nemal by som problem sa cas od casu obetovat ak by im to urobilo radost... mylsim si ze je vtom rozdiel.. a rodina by to urcite ocenila... lebo pre veriaceho je chodenie do kostola ako navratdomov ... (cize ziadna obeta ) ...
//autoeditácia príspevku (21 Apr 2014, 15:47)
audiotrack napísal:svoj voľný čas tráviš s nimi. Ale ich voľný čas ako budú oni tráviť ťa nezaujíma, ty ideš do kostola

Aj ak by chceli zrovna v nedeľu ráno ísť na túru, ty máš proste kostol a nezaujíma ťa to. To je presne ten egoizmus o ktorom hovorí
omse su od soboy 15:00 do nedele 24:00 ... vzdy sa to da zariadit tak aby sa tie zalezitosti zladili ... cize bezny zivot a zivot s bohom sa daju vzdy zladit .... ja napriklad chapem ze nedela nie je den kedy sa nerobi ... ale je to den kedy maju ludia chvalit pana... (cize ja ako povolanim manzel a otec rodiny sa venujem rodine...zamyslam sa nad bozimi pravdami ... )