Arogantni vodici na cestach
Re: Arogantni vodici na cestach
Druha vec je, ze ked si hned za takymto polnohospodarskym vozidlom nemusis vidiet tak dobre pred neho ako napriklad ten co je dalej vzadu... 
-
Hellboy248
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
to ano ale vacsina takychto vozidiel ide co najviac po kraji cesty, aby sa dali lahsie predbehnutBobr napísal:Druha vec je, ze ked si hned za takymto polnohospodarskym vozidlom nemusis vidiet tak dobre pred neho ako napriklad ten co je dalej vzadu...
takto som mal skoro koliziu, takto sa vliekol vlacik (6-7) aut za nejakym sklenarskym autom (70 kmh) a uz som naozaj videl krasnojasne kilometer pred seba (netrva mi dlho predbiehat) smerovka sup ho vsetkych ked tu zrazu jedno auto z "vlacika" fuk ho bez smerovky predbiehat a ja pekne naslapnute no, netvrdim ze to bola vyslovene kriticka situacia ale musel som predchadzat predchadzajuce auto cez protismernu krajnicu... a hadajte co, este ma vyblikal wow.
Hegy, v takychto podobnych pripadoch ked typka co nehas za chrbtom ti zacne vytrubova a blikat mi dost chyba tiez nejake znamenie. Blikackami by si myslel ze sa ospravedlnujes. Normalne ma uz viac krat napadlo namontovat na zadok nejaku tabulu a v pripade potreby rozsvietit 
To je spôsobené aj tým, že veľa ľudí nevie správne predbiehať. Idú natlačení jeden na druhom, žiadne rozostupy - okrem toho, že to je nebezpečné v prípade núdzového brzdenia, tak pri predbiehaní začnú zrýchlovať až po vybočení z radu vozidiel (lebo vo svojom pruhu na to nemajú miesto). Potom ešte zabudnú podradiť (resp. podradia až po vybočení) a rozbehnutý Hegy si môže akurát tak pískať a dúfať, že sa v protismere nič neobjaví...
O nepozretí sa do spätného zrkadla je aj škoda hovoriť.
Dodrzujem nejake zasady a jednou z nich je v takejto situaci nechat tych predo mnou moznost "prejavit sa" a to tak ze pred predbiehanim asi sekundu mam smerovku (na naznak toho ze sa chystam predbiehat) a cakam co sa udeje, nikto nic, ziadne svetelne signaly - ide sa...
A to o com hovoris, s tymi rozostupmi, tak ked som so slabsim autom vzdy si necham fugu a rozbehnem sa v pruhu, uz vsak s blikajucou smerovkou...
A to o com hovoris, s tymi rozostupmi, tak ked som so slabsim autom vzdy si necham fugu a rozbehnem sa v pruhu, uz vsak s blikajucou smerovkou...
Na slabom aute netreba nechávať nejaký odstup na rozbeh, pretože niekedy by ste vôbec nepredbehli.. treba v správny čas pred predbiehacím manévrom dostatočne podradiť, aby sa auto dostalo do správnych otáčok a dupnúť na plyn a ísť.
Inak mám novú skúsenosť.. musel som absolvovať asi 160km prevažne diaľnica s obmedzenou rýchlosťou (diaľnica 100-110km/h, I. trieda 90 km/h).. a musím povedať, že to bola najhoršia cesta v mojom živote.. neustále obzeranie do speťáku, odpratávanie sa z cesty všetkým autám.. prvýkrát v živote som sa na diaľničnom stúpaní musel uhnúť do pomalého pruhu, aby som nebrzdil premávku. Odskúšané na vlastnej koži, že pomalá jazda neznamená bezpečná jazda.
Inak mám novú skúsenosť.. musel som absolvovať asi 160km prevažne diaľnica s obmedzenou rýchlosťou (diaľnica 100-110km/h, I. trieda 90 km/h).. a musím povedať, že to bola najhoršia cesta v mojom živote.. neustále obzeranie do speťáku, odpratávanie sa z cesty všetkým autám.. prvýkrát v živote som sa na diaľničnom stúpaní musel uhnúť do pomalého pruhu, aby som nebrzdil premávku. Odskúšané na vlastnej koži, že pomalá jazda neznamená bezpečná jazda.
Fugu.... Nehávajte si fugu na bezpečný rozostupu a vždy sa nájde idiot, čo sa vám tam v trepe, lebo to vidí ako možnosť posunúť sa v kolóne o +1.
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Čo sa týka prebiehania, tak na okreske sa najlepšie predbieha na trojke a otáčky si treba pripraviť ešte pred začatím manévru. Ak sa predbieha pri vychádzaní z dediny, tak na dvojke. Inak je sakra rozdiel, či začnem manéver na 2500rpm alebo 3500rpm. V druhom prípade sa stačí vystrčiť a ...už ste predbehli. V prvom prípade to je hodne pomalšie.
Inak ešte ma napadlo. Posledný mesiac som začal vo väčšej miere využívať jazdu na neutrál a poviem, že mi spadla spotreba o pol litra oproti môjmu predchádzajúcemu jazdeniu so zaradenou rýchlosťou. Dolekopcom dokážem takto aj zrýchlovať a to je oveľa väčšia úspora ako 0L spotreba oproti N. Dojazd je jednoznačne oveľa lepší na N ako na rýchlosti.
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Čo sa týka prebiehania, tak na okreske sa najlepšie predbieha na trojke a otáčky si treba pripraviť ešte pred začatím manévru. Ak sa predbieha pri vychádzaní z dediny, tak na dvojke. Inak je sakra rozdiel, či začnem manéver na 2500rpm alebo 3500rpm. V druhom prípade sa stačí vystrčiť a ...už ste predbehli. V prvom prípade to je hodne pomalšie.
Inak ešte ma napadlo. Posledný mesiac som začal vo väčšej miere využívať jazdu na neutrál a poviem, že mi spadla spotreba o pol litra oproti môjmu predchádzajúcemu jazdeniu so zaradenou rýchlosťou. Dolekopcom dokážem takto aj zrýchlovať a to je oveľa väčšia úspora ako 0L spotreba oproti N. Dojazd je jednoznačne oveľa lepší na N ako na rýchlosti.
V pondelok sa mi pošťastilo stretnúť cestou zo ZA do RK tri kamióny čo šli za sebou ... to by bolo ešte v pohode, kamionisti sa celkom držia tej 90ky, ale pred nimi šiel neviem či provokatér, alebo DEBIL ... šofér na nejakej novšej Dacii Logan. V 90ke 60-70, v 50ke neprekročil 40 
//autoeditácia príspevku (03 Sep 2013, 20:29)
begbeee: u mňa to isté pri jazde na N. Ale keď to niekomu poviem tak sa mi to snaží ihneď vyvrátiť.
Hegy: tak to je jasné,
... , myslené to bolo pri normálnej jazde a nie dobrzďovaní a udržiavaní rýchlosti dole z kopca
//autoeditácia príspevku (03 Sep 2013, 20:29)
begbeee: u mňa to isté pri jazde na N. Ale keď to niekomu poviem tak sa mi to snaží ihneď vyvrátiť.
Hegy: tak to je jasné,
Ja vam to dam na spravnu mieru
Pokial si predlzujes dojazd auta za ucelom dalsieho zrychlovania je vyhodnejsi neutral, pokial vsak spomalujes za ucelom zastavit (v meste furt..) alebo udrziavat rychlost z kopca, tak jednoznacne so zaradenou rychlostou.
Pokial si predlzujes dojazd auta za ucelom dalsieho zrychlovania je vyhodnejsi neutral, pokial vsak spomalujes za ucelom zastavit (v meste furt..) alebo udrziavat rychlost z kopca, tak jednoznacne so zaradenou rychlostou.
Dojazd je jasná páka..skôr okreskové jazdenie... Mám veľký kopec nepotrebujem to udržať na 100-ke, šak nech zrýchli aj na 120...však kým sa dostanem na 100-ku a zaradím 5-ku, tak prejdem oveľa ďalej. Alebo ľahšie vyjdem na protikopec.
Dneska zase pekna perlicka...
Idem si dokonca pomaly predpisovych 55kmh na tacho zrazu sa mi do cesty vyruti z vedlajsej F(errari)ABIA(obr1) neskutocnych 20kmh nezrychlujuc, uhnem sa teda v pravo(obr2) a idem odbacat (stale som sa nedotkol ziadneho pedalu, mal som tempomat), zrazu fabia v mojej urovni blik smerovka a zacne ma tlacit na obrubnik a trubit(??wtf)(obr3), samozrejme este klud anglicana no panko ma normalne zacal vytlacat tak uz som to riesil radikalnejsie ale akoze, co tym ludom uz je*e na tych cestach??
Idem si dokonca pomaly predpisovych 55kmh na tacho zrazu sa mi do cesty vyruti z vedlajsej F(errari)ABIA(obr1) neskutocnych 20kmh nezrychlujuc, uhnem sa teda v pravo(obr2) a idem odbacat (stale som sa nedotkol ziadneho pedalu, mal som tempomat), zrazu fabia v mojej urovni blik smerovka a zacne ma tlacit na obrubnik a trubit(??wtf)(obr3), samozrejme este klud anglicana no panko ma normalne zacal vytlacat tak uz som to riesil radikalnejsie ale akoze, co tym ludom uz je*e na tych cestach??
Co bolo to radikalne riesenie? Ked trubil tak mal si aj ty - "aha aj mne funguje klakson" 
-
drop
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
tiez trubim ked ma niekto ohrozi, nech si to uvedomi. No nerozculujem sa ked spravim nejaku chybu a niekto vytrubi mna. Nikto nieje dokonaly. Mna minule podobne vytlacila felicia pickup ked mu koncil pruh tak zrychlil a chcel sa dat predomna takze smerovka v urovni mojich zadnych dveri a vytlacil ma az ku krajnici a ja brzdy...
Za rohom bola krizovatka, stali sme na semafore, kebyze sa nehra na hrdinu a po tom trubeni este negestikuluje k***y tak by to bolo okej, jedine co ho zachranilo bol vydeseny vyraz jeho syna/vnuka inac by som mu z tej fabie spravil feliciu.wladas napísal:Co bolo to radikalne riesenie? Ked trubil tak mal si aj ty - "aha aj mne funguje klakson"
(kazdopadne, apon ta zmena pohladu z "hej ty zabijem ta" na "uff ja tu len hostujem, nehajte ma" je na nezaplatenie
Včera by sa mi to hodilo. Išiel som večer domov, plné cesty, predomnou 4 kamióny, zákruty, bez šance bezpečne predbehnúť na mojom aute a dobrých 15km išiel za mnou nejaký dement so zapnutými diaľkovými. Stredové spätné som si "stmavil" ale bočné si sklopiť nemôžem. Na rovinách som sa mu ohýbal ku krajnici nech ma obehne ale ani bohovi. Keby vzadu nesedeli ľudia a mám trochu slabšie nervy, tak ho riadne vybrzdím, vystúpim a dám mu jednu na čelo. Neskutočne ma vytáčal.wladas napísal:Normalne ma uz viac krat napadlo namontovat na zadok nejaku tabulu a v pripade potreby rozsvietit
Keď má niekto za mnou ďiaľkové, tak sa mu to snažím dať najavo ako sa len dá (vypínanie/zapínanie zadnej hmlovky, výstražné smerovky, brzda...), cca v 50% to funguje.
on si to ten clovek uvedomi vtedy, ked si pomysli, "ze co to ten debil predo mnou robi, vyblikam ho" a miesto toho, aby zapol svetelnu hukacku vypne dialkace.
Ja som pred par tyzdnami brzdil za typkom, ktory na vyjazde zo SC smer TT vybehol z pumpy (zlava). S quattrom a abskom som potichu zbrzdil, no ten za mnou tak zareval, ze som uz napinal svaly a cakal na naraz.. Nastastie to ubrzdil.
Ja som pred par tyzdnami brzdil za typkom, ktory na vyjazde zo SC smer TT vybehol z pumpy (zlava). S quattrom a abskom som potichu zbrzdil, no ten za mnou tak zareval, ze som uz napinal svaly a cakal na naraz.. Nastastie to ubrzdil.
Mne sa minule stalo, že som išiel po okreske cca 100-105 a z vedľajšej cesty sa mi pomaly vtrepal do cesty nejaky Ford. Gumy pišťali, reku nevadí, nevšimol si ma, stane sa. Čo ma ale rozčúlilo bolo to, že hneď ako mi zkrižoval pruh, nie aby pridal a pratal sa preč, ale začal rukami gestikulovať že sa ospravedlňuje, že ma obmedzil. A ja som rozmýšlal, či si to šmyknúť zaňho, do križovatky, alebo ísť rovno... 
Vždy si spomeniem na tento vtip:Frikso napísal:Ja som pred par tyzdnami brzdil za typkom, ktory na vyjazde zo SC smer TT vybehol z pumpy (zlava). S quattrom a abskom som potichu zbrzdil, no ten za mnou tak zareval, ze som uz napinal svaly a cakal na naraz.. Nastastie to ubrzdil.
Inak pár krát sa mi to už tiež takmer stalo.. avšak ja som sedel práve v tom aute bez ABS... a naposledy to auto predo mnou bol nejaký poľský pickup s guľou od ťažného zariadenia.. to by moja fabijka určite nerozchodila.Idú dve autá za sebou. Audi prvé a za ním škodovka. Na semafóroch zasvieti červená. Šofér na Audine len tak tak zastane. Škodovka to samozrejme nestihla a pokrčila Audine zadok. Obaja šoféri vyšli von z áut. Šofér škodovky vraví tomu druhému:
- No vidíš. Na hovno ti je ABS, keď ja nemám!