Arogantni vodici na cestach

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Re: Arogantni vodici na cestach

Príspevok od používateľa Gothar »

CheZteR napísal:ja som vcera videl policajtov ako sa v aute premavaju po sidlisku asi 35-40km pribrzdovali, potom zase na takych 35km.., co s nimi? obehnut? neobehnut? neviete aky den ma policajt a ci vas nezastavi ked ho fuknete v 50km :D
Aha, takze ty si z tych co sposobuju kolony za policajnymi autami... :D
Spomalovali urcite kvoli tomu aby si ich predbehol. Ja som predbehol uz nejedno policajne auto a vzdy bez problemov. V tychto hliadkujucich autach som ani nevidel radar, takze by mohli zastavovat az pri vyraznom prekroceni rychlosti a aj to len tak preventivne, lebo okrem tlaku v rezerve alebo expirovaneho obvazu v lekarnicke nemaju co dokazat.
Raz som bol svedkom toho, ze policajti sa zachovali velmi spravne, v dedine sa za nimi vytvorila kolona asi 10-15 aut, tak radsej zastavili a nechali sa predbehnut.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

problem to nie je, len niektori opicaci to pochopia akoze sa nad nimi vyvysujes tak ta preventivne skontroluju :) viz moj pripad.
jefty
Star
Star

Príspevok od používateľa jefty »

Ak vidim policajne auto, ktore ide pomalsie, ako je moje tempo, tak predbieham (samozrejme s ohladom na vsetky dopr. predpisy, aby nemali dovod mi dat pokutu).

Raz po pol noci som dobehol jedno policajne auto pred mestom, kde je 70-tka a plna ciara a oni isli cca 40 (asi kontrolovali okolie autobazaru, okolo kt. isli), dali sa ku kraju, blikli smerovkou, ze mozem ist ... obehol som ich, podakoval sa vystraznymi a isiel dalej svojim tempom.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ja tiez obehnem policajtov ked idu pomaly a nikto nebol ziadny problem z toho, absolutne nic.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

tiez obieham, akurat sa snazim slusne, pomaly a hlavne moc nevytacat motor :P
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

to co popisuje jefty sa stalo aj mne minule na cestach, tiez isli na 90tke tak 50 ked videli ze sa blizim posunul to na krajnicu bolo to mile gesto
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hm, to nie je ani mile gesto, to by mala byt samozrejmost... keby som letel po okreske a za zakrutou sa oni vlecu 50, tak ich este aj vytrubim...

...hm, to by mozno vysvetlovalo, preco maju so mnou stale nejaky problem :D
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

MFa napísal:No ja sa priklonim k Hegymu, ze jednoznacne mal blikat. Tito primitivi, ktori nemaju pravdu, nie su v prave a este sa budu hadat (!!!) by mali byt zbaveni svojpravnosti.
Akurat sa mi dostalo "pod ruku" jedno ukazkove video. No jednoducho primitivi!

hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

MFa: Co ti ja viem, skor by som povedal, ze primitiv je akurat tak ten sofer co tocil to video. Ak sa pozeram dobre, ta Audi nestoji v zakaze zastavenia, ale tesne pred nim. Cize v tomto pripade sa da povedat, ze zastal tak, aby nestal v zakaze, vyhodil vystrazne a mozno niekto neskor vystupil/nastupil. Primitiv je akurat vodic, ze potrebuje pouzivat klakson ked ide okolo neho. Druhe video s predbiehanim a rychlostou 70 km/h, nuz, nejaky stary dedko bol rad, ze soferoval. Opat potreboval pouzivat klakson, ked bol vedla neho. Tretie nema vyznam komentovat, prakticky tam nic take neni, az na tych policajtov s majakom. Zhodnotim to tak, ze najvacsi primitiv je vodic auta z ktoreho pochadza video.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Verim tomu, ze na parkovisku o par metrov predtym by nasiel nejake miestecko. Ak aj nie, tak mohol zastavit tam za (pred) zaparkovanymi autami, urcite by prekazal ovela menej. A ked si zapne vystrazne moze stat kde chce? Ale to je klasika, zapne tlacitko "park everywhere" a ma v... niekde hlboko... A ku klaksonu, ano, vodic s kamerou nemusel/nemal trubit, snazil sa ho zrejme upozornit na to, ze clovek v audine robi hovadinu, aj ked na to nemal zo zakona pravo. Ale este viac zaujimavejsia je ta reakcia audiny, okamzite trubit. Akoby na to cakal, chcel len vyprovokovat. Presne o tom je ten prispevok (resp. cast diskusie), ze primitiv nie je v prave, nema pravdu, nerobi danu vec spravne a este sa bude hadat a obhajovat sa.

V druhom pripade, neviem ci by nejaky "starcek" takto skakal na brzdy a potom este zapinal dialkove. Skor nejaky zakomplexovany frajerko, co ltt naskrabal na velke SUV a teraz chodi na spotrebu, aby mal z coho splacat. Klakson pouzil v sulade so zakonom, trtko v Nissane dialkove nemal co zapinat, to len svedci o jeho primitivnosti.

A tretia situacia, tam nie je s cim suhlasit ci nesuhlasit, to sa proste stalo.

Nemyslim si, ze vodic s kamerou spravil nieco zle alebo navyse, zato ti dvaja geniovia urcite ano. :)
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

Je snad zakazane ist 70 tam kde je 90??? Na dialnici kde je 130 nie vsetci idu 130, niektori idu 110 alebo 100
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

takychto situacii sa stane neurekom a Ty nemozes vediet, co napr. aky mal problem vodic na prvom videu, ci na niekoho par sekund necakal alebo nevysadzal, a tak podobne... ci Ty si v zivote na ceste takto nezastavil? ak nie kvoli problemu, tak rovno aj kvoli tomu, ze Ti niekto vystupoval? no jezis, stane sa... presne mi to pripomina fotografie spred obchodnych domov, kde ti buze**** poctivo nafotia kazde jedno auto, ktoremu trci koleso cez ciaru, daju to este aj na internet s pohorsujucim komentarom a pritom sa nikto nepyta, ako auta stali pred dvoma hodinami, ked vodic parkoval... a tuto dokonca ani vodic nic neporusil, zakaz plati od tabule a nikoho nezaujima, ci bol pred nou 2 centimetre, 1 metre alebo kolko...

na druhom videu je co zle? sofer isiel pomaly, siel 70... ak sa to niekomu nepaci, ma ho obehnut... nikto nie je povinny ist na 90tke 90, na 130tke 130 a na 50tke 50... a tie moje 120W dialkove Ti zapnem do spatakov aj ja, ked na mna budes bezdovodne trubit... nejake krizove brzdenie som nezaznamenal, okrem toho pred neho nevidim... hlavne, ze sofer je dolezity ako kilo soli...

na tretom tiez nic zvlastne nevidim... policajti boli akurat vystceni cez pruh kvoli tomu, aby ich bolo vidno v spatnych zrkadlach...

...no a k tym Tvojim komentarom a obhajovaniu sa ani vyjadrovat nejdem... a keby si mal rovno aj vo vsetkom nahodou pravdu, tak takychto videi Ti spravim denne aj pat, je na tom zaujimave akurat to, ze sa nad tym dokaze niekto pozastavovat a este si s tym dat tu namahu posielat to na internet...

// no teraz som pozeral aj par ostatnych videi toho cloveka na https://www.youtube.com/channel/UC1FI8H ... XYujP_0bfA a vyzera to akurat tak, ze chlapec si kupil kameru do auta a teraz musi kazdy preslap poctivo zverejnovat na internete... a ked nie, tak sa nad tym aspon pohorsuje pred kamaratmi, ked im to pusta na telefone... Ty vole, a este davat tam nahravku, ako ide okolo nejakej nehody... no co na to povedat...
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Silmer > nie je zakazane ist 70 na 90. Ale vybrzdovat a svietit niekomu na prdel dialkovymi je.

Ratzi, nie, nikdy som nezastavil "len tak" aby som tym niekoho coilen obmedzil. Nikdy nepouzivam tlacitko "park everywhere" a neblokujem cestu. Ako som uz spomenul, mohol zastavit o par metrov skor za autami zaparkovanymi na parkovisku (pripadne na samotnom parkovisku, ak by tam bolo miesto), urcite by prekazal na ceste podstatne menej. A na tom prvom ma zarazil najma ten okamzity klakson zo strany audiny, k tomu si sa akosi nevyjadril.

A to trubenie nebolo bezdovodne, bolo plne v sulade so zakonom. Preco si kazdy mysli, ze ked niekto na niekoho trubi, tak ze ho tym "uraza", resp. nanho akoby krici? Zatrubit nanho mohol uplne legalne. Vybrzdovat a svietit dialkovymi len tak legalne nie je.

Nechapem, ako mozete tych "hriesnikov" este obhajovat.

A ratzi, co sa tyka tych videi, nevidim na tom nic zle. Dnes uz toci kde-kto hocijake blbosti, ked ich to bavi a maju na to cas, nech si take videa robia. Furt lepsie nez brat drogy. :lol: Niekto nataca hry, niekto video blogy a niekto uploaduje svoje zazitky z ciest a zvery, ktore na nej stretava.

//Nedalo mi "- mas aj vodicak?" > nemam, chodim mhd a som len teoreticky vodic :smt059
Rad8)
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Rad8) »

Ten prvý nemal kde zaparkovať. Kde vidíte pred ním parkovisko? To po ľavej strane sú pred políciou dve obsadené miesta a vpravo je to tiež obsadené.
Cca 100 metrov do zadu mal parkovisko, okolo ktorého prechádzal, no to je najdrahšie parkovisko v meste (2€ oproti 0,5€ po NR). To su fakty. A teraz kde zastaviť, ak chce niekoho iba vyložiť a zrazu BUM, značka zakaz zastavenia.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Nechapem ako mozete pripad c.1 obhajovat, ale budis... tu sa mi naskytne otazka, co ak by zastavil druhy vodic typu 1Audi v urovni tej Audiny a tiez si dal 4.ky, odstavili by ulicu a bolo by to v cajku lebo stojja pred zakazom? :D
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

K tomu prvemu. Tiez sa mi Xkrat stalo ze som musel takto nevhodne zastavit lebo som niekoho narychlo nakladal a ak to bola este vtedy tehotna manzelka alebo teraz uz so synom tak mi je uplne jedno ze za mnou niekto pocka par sekund jednoducho nebudem sa tam 5 minut motat a hladat miesto na zastavenie Myslim ze vodic audi nespravil chybu. Druhy pripad na videu: Ze isiel 70 mimo obce ? akych bezdovodnych 70? Aj ja idem 70-80 mimo obca hlavne v noci a tam kde cesty nepoznam alebo viem o zvysenom vyskyte lesnej zveri. Prisposobil rychlost jazdy situacii. Dement je akurat tak ten nedockavy pan vodic co vytrubuje mohol predbehnut a nestarat sa a nie vytrubovat ako dilinko. Tiez by som mu zasvietil dialkovym lebo trubil a nemam zaco. A k tomu vybrzdovaniu. Ano nerobi sa to no predstav si situaciu ze ides takto 70 mimo obce a niekto sa na teba zacne lepit a zhodou nahod pred tebou srnka dupnes na brdzu a ten panko za tebou to od teba napali lebo sa tlacil ako ch*j. :psssst:
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

No v tom prípade je to jeho chyba. Ale bezdôvodne vybrzďovať? Keď chcem obiehať, tak sa nalepím, nebudem začínať obiehací manéver 50 metrov za obiehaným vozidlom, len preto, že ma môže nejaký dement vybrzdiť.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Arkaz napísal:K tomu prvemu. Tiez sa mi Xkrat stalo ze som musel takto nevhodne zastavit lebo som niekoho narychlo nakladal a ak to bola este vtedy tehotna manzelka alebo teraz uz so synom tak mi je uplne jedno ze za mnou niekto pocka par sekund jednoducho nebudem sa tam 5 minut motat a hladat miesto na zastavenie Myslim ze vodic audi nespravil chybu. Druhy pripad na videu: Ze isiel 70 mimo obce ? akych bezdovodnych 70? Aj ja idem 70-80 mimo obca hlavne v noci a tam kde cesty nepoznam alebo viem o zvysenom vyskyte lesnej zveri. Prisposobil rychlost jazdy situacii. Dement je akurat tak ten nedockavy pan vodic co vytrubuje mohol predbehnut a nestarat sa a nie vytrubovat ako dilinko. Tiez by som mu zasvietil dialkovym lebo trubil a nemam zaco. A k tomu vybrzdovaniu. Ano nerobi sa to no predstav si situaciu ze ides takto 70 mimo obce a niekto sa na teba zacne lepit a zhodou nahod pred tebou srnka dupnes na brdzu a ten panko za tebou to od teba napali lebo sa tlacil ako ch*j. :psssst:
Arkaz 20 metrov dopredu bolo parkovisko kde mohol blokovat mimo cesty zaparkovane auto ak zacnu vseci zastavovat na 4kach v strede jazdneho pruhu lebo MUSIM tak to mozeme predat auta lebo cesta do prace bude trvat mesiac.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Na margo druheho videa - nemam pocit ze by slo vobec o vybrzdovanie. Vodic pribrzdil - dovod moze byt hociaky, nieco videl na ceste, zle odhadol zakrutu napr. a tak pribrzdil, kazdopadne absolutne by som to nenazval vybrzdovanim.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Arkaz napísal:K tomu prvemu. Tiez sa mi Xkrat stalo ze som musel takto nevhodne zastavit lebo som niekoho narychlo nakladal a ak to bola este vtedy tehotna manzelka alebo teraz uz so synom tak mi je uplne jedno ze za mnou niekto pocka par sekund jednoducho nebudem sa tam 5 minut motat a hladat miesto na zastavenie Myslim ze vodic audi nespravil chybu. Druhy pripad na videu: Ze isiel 70 mimo obce ? akych bezdovodnych 70? Aj ja idem 70-80 mimo obca hlavne v noci a tam kde cesty nepoznam alebo viem o zvysenom vyskyte lesnej zveri. Prisposobil rychlost jazdy situacii. Dement je akurat tak ten nedockavy pan vodic co vytrubuje mohol predbehnut a nestarat sa a nie vytrubovat ako dilinko. Tiez by som mu zasvietil dialkovym lebo trubil a nemam zaco. A k tomu vybrzdovaniu. Ano nerobi sa to no predstav si situaciu ze ides takto 70 mimo obce a niekto sa na teba zacne lepit a zhodou nahod pred tebou srnka dupnes na brdzu a ten panko za tebou to od teba napali lebo sa tlacil ako ch*j. :psssst:
Presne o tomto som pisal. Klakson pouzity plne v sulade so zakonom. Len tunajsi lud si mysli, ze ked na mna niekto trubi, tak ma tym osocuje a uraza a musim sa mu pomstit, rebelovi nevychovanemu. Este dobre, ze som ho vybrzdil, mohol som viac a teraz mu fuknem dialkove nech mu zrenicky vypalim. :roll:
Napísať odpoveď