Arogantni vodici na cestach

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Arogantni vodici na cestach

Príspevok od používateľa Hegy »

Kks tu keby ludia videli co partia RoadLife robia na vrskoch asi by ich z bot vystrelilo :-) a to este nejsu extremy v premavke co zvadzaju obvykle dodavkari v monterkach kurierskych sluzieb a podobni "profi" vodici (cest vynimkam nech tu negeneralizujem ale zial obvykle sluzobne auto najlepsi zavodak).
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

Ako na jednej strane chápem rozhorčenie bežných pokojných šoférov, ktorí chcú v klídku prísť z bodu A do bodu B. Chápem to, auto im okrem týchto presunov nič nehovorí a tak by radi prišli vždy v celku, živí a zdraví.

Na druhej strane je mnoho takých, ktorým šoférovanie robí radosť, proste ten adrenalín za volantom pri takej jazde to sa nikde inde nedá zažiť. Chodím občas jazdiť aj motokáry, áno je to pecka, tiež je to adrenalín no nie až taký, ako ísť na hrane s autom. Navyše je to relatívne bezpečné, je to ako sex s gumou :D a okrem toho drahé. Nikoho to nebude baviť moc dlho... Je rozdiel, keď sadne za volant dilino, čo si ide zafrajeriť a nevie to. Je rozdiel, keď si tam sadne človek, ktorý miluje rýchlu jazdu, rovnako ako svoj život a rovnako mu záleží na tom, aby nikomu takou jazdou neublížil. Skrátka toto je vyslovene záležitosťou šoférskych skills a uvedomeniu si tej zodpovednosti, ktorú na seba preberám pri takejto jazde. Teda aspoň ja sa pozerám na to takto.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Nehovorím, že jazdiť nevie, keď očividne vie.
Ja len hovorím, že toto na cestu nepatrí, a úprimne by ma zaujímalo, či keby (áno, keby) sa fakt niečo kvôli takýmto závodníkom stalo vašej rodine, či by ste sa na to stále pozerali takto "zdravo", alebo by ste úplne zmenili názor na podobný môjmu. Viem, že rovnako môže človeka zabiť aj bežný šofér, dôchodkyňa čo ide z kauflandu, kuriér, či dokonca sanitka, ale teraz sa bavíme len o tomto prípade.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

...neviem, na co Ti je odpoved na taku hlupu otazku... co myslis, co Ti asi odpovieme?? samozrejme, ze by takouto tragediou nebol nikto nadseny, ale to este neznamena, ze teraz predame vsetky auta a motorky a zacneme sa bit za zavedenie elektronickych GPS obmedzovacov rychlosti v meste na 50kmph a mimo mesta na 90...
Hensym
VIP
VIP

Zase si sa úplne vyhol odpovedi a chytáš ma za slovíčka.
Ako by si reagoval na takéto video, a jazdu "bez mála 300" po Bratislave? Ide mi len o to, že asi určite tak, ajo ja teraz.
Takže elektronické GPS obmedzovače a podobne - nemusíš zveličovať, dobre vieš ako to myslím.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

david coulthard tiez isiel s F1 prakticky rovnaku trasu co my :P akurat trosku rychlejsie :D
uz sa tolko nerozculujte :)
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Tak to poviem. Modelova situacia (mimochodom na nasich cestach bezna). Niekto vyleti 50 metrov pred teba v meste z vedlajsej a neda ti prednost. Jeho chyba, ale co sa stane?

a) ides 50 - v pohode stihnes ubrzdit
b) ides 80 - tesne stihnes ubrzdit a ponadavas si pri zvuku pistania gum
c) ides 200 - policajti, sanitka, hasici a cierne igelitove vrecia

Ale vodic iduci 200 chybu nespravil... (alebo zeby predsa?)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Takto sa da premodelovat ale aj jazda 50tkou:

Vybehne ti 50 cm pred auto decko,
a) ides 5 - v pohode stihnes ubrzdit
b) ides 15 - tesne stihnes ubrzdit a ponadavas si pri zvuku pistania gum
c) ides 50 - policajti, sanitka, hasici a cierne igelitove vrecia

a o tom to je, aby sme zabranili nehodam, zabagrujme sa v atomovych krytoch a nevytahujme paty z domu :)

btw pri druhej scene po tych kruhacoch ako ide hore na obchvat sme mali v plane podrzat az do Sitiny koli zvuku ale ako nahle bolo v dohladne auto isla noha dole z plynu... samozrejme ze mohol nejaky cvicny letecky vysadkar dopadnut v strede cesty a mohli sme ho zrazit ale co uz mam rad zivot na hrane :-D
melonSVK
King
King

Kolkokrat ti vybehlo pol metra pred auto decko a kolkokrat ti niekto nedal prednost? :) U mna je to 0 vs. desiatkykrat. Neobhajujem teraz bezdovodne pomalu jazdu a ano, aj ja porusujem MPR (povedzme max. 20km/h nad limit). Ale 200+ cez mesto je fakt uplny nezmysel, sorry.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Hensym: tak co Ti mam, kur*a, uz napisat??? mas tam napisane, ze co by sa zmenilo, co nie... to, ze je to nebezpecne, viem aj teraz... a dalej??? chces odo mna, aby som odpovedal na otazku v ramci nejakej hypotetickej situacie??? a ako ja mam asi tak vediet, co by som v tom momente asi robil a co rozpraval??? a o tych 300 som sa uz vyjadril, ze to je vela... a ked nechces, aby Ta niekto chytal za slovicka, tak sa vyjadruj ako clovek a nepokladaj sproste otazky...

melonSVK: chyba je na strane vodica, o tom niet pochyb...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

melonSVK napísal:Kolkokrat ti vybehlo pol metra pred auto decko a kolkokrat ti niekto nedal prednost? :) U mna je to 0 vs. desiatkykrat. Neobhajujem teraz bezdovodne pomalu jazdu a ano, aj ja porusujem MPR (povedzme max. 20km/h nad limit). Ale 200+ cez mesto je fakt uplny nezmysel, sorry.
200+ na moste, v noci, na dialnici kde sa nemoze nachadzat ziva noha a nemoze sa ani otacat auto ;)
s tym ze je to nezmysel suhlasim bezne to nerobis, toto je proste vystrelok ktory sa obcas pritrafi...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hegy: ...a teraz Ti melon napise, ze "ale co, keby sa otacalo" :roll: a do toho sa pripoji hensym a ten Ti sem dopise, ze "bude zvedavy, co budes hovorit, ked pojde 200 on a zramuje Ti polku rodiny" :roll:
melonSVK
King
King

Mne je to jedno, jazdite si ako uznate za vhodne. :) Len ak sa raz pri takej jazde zabijete, dufam ze nezabijete aj niekoho ineho.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ved si aj tak jazdime... a nie, 200 to nie je, tolko som v meste nikdy nesiel... ani 100 nie... ani nad 170 mimo mesta nejazdim, lebo sa bojim, mam rad pomale a klukate cesty, neznasam dlhe rovinky...

...mno, tak ak by som mal na vyber, radsej by som si vybral variantu, kde by som zabil niekoho ineho, len nie seba :P
Hensym
VIP
VIP

Presne ako som čakal, odpoveď žiadna. Neviem prečo sa rozčuluješ a v čom je moja otázka hlúpa. Ak by si položil tú otázku mne, vedel by som ti odpovedať, lebo by som si takú situáciu vedel predstaviť a rozumne a objektívne zhodnotiť, ako by ma to asi ovplyvnilo. Tak ma len zaujíma, či by tvoje príspevky potom zneli tak ako teraz, alebo inak. Viem, že takú jazdu priamo neobhajuješ a sám až tak nejazdíš (napísal si to niekoľko krát), ale z tvojich príspevkov mám taký dojem, že sa skôr staviaš na stranu chlapíka z videa, a ja tvrdím (aj napriek tomu že ťa nepoznám), že by sa to v prípade mojej nepeknej "modelovej situácie" otočilo - a tým pádom sa snažím povedať, že taká jazda v poriadku nie je, ani trochu.

Viem, že "keby bolo keby" je v niektorých prípadoch dementný argument, ale v tomto fakt nie, aj keď jazdí na moste (v asi 10% videa, ale o tom potom), a argument s 50 kilometrovou rýchlosťou a vojdení do cesty auta z vedľajšej 5cm predo mnou je na hlavu, a nemôžeš to myslieť vážne.

Rovnako nechápem zmysel argumentov že "ostaň doma, ak nechceš aby sa ti niečo stalo". Áno, zabiť ma niečo môže aj cestou do obchodu ráno po teplé rožky, ale ten počet čisto náhodných nehôd pri dodržovaní predpisov, je neporovnateľne nižší, ako počet nehôd pri rýchlej jazde, prípadne alkohole, a tak. Je rozdiel nešťastná náhoda pri predpisovej jazde, a je rozdiel takýto hazard. Ja dobrú jazdu viem oceniť, ale nepáči sa mi že niekto ohrozuje ostatných ľudí.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ako prosim??? aka odpoved ziadna??? prosim Ta, napis mi, co chces pocut, aby si mal dusicku na mieste a aby som mal ja uz konecne pokoj... alebo Ti mam znova zopakovat, ze je tazko od cloveka chciet pocut, ako bude po takejto tragedii reagovat??? v tom je ta otazka hlupa, a ak to nevies pochopit, si idiot... a napisem Ti to znova - neviem odpovedat!

ako zneju moje prispevky, prosim Ta??? kde som napisal, ze to schvalujem??? jedine, co som sem pisal, bolo ze ano, bolo to riziko, ano, bolo to nebezpecne, ano, je blbec, nema chodit 300 po meste, nie, nie je to v poriadku, tak tu zo mna nerob k*kota, do boha... ja neviem, co Ty z tych mojich prispevkov dokazes vycitat, ale evidentne to je trosku inak... pisem iba, ako ludia rozmyslaju a ako a preco konaju... nikde som nenapisal, ze to schvalujem, ani nic podobne... dokonca este pisem, ze rychlosti nad 170 mimo mesta pokladam za nebezpecne...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

co sa stalo, stalo sa

teraz sa skor ponuka otazka, ci nieco podobne este chalanko planuje
Slashed
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Slashed »

super zvuk ma ten bavorak ... na tom useku v 20 sekunde no mam dost uz aj s videa :D
Hensym
VIP
VIP

RATZINGER666 napísal:odstavec1
Aha, tak nevieš odpovedať. Potom OK, sorry. Tvoje predošlé príspevky som pochopil tak, že odpovedať nechceš ("Načo ti je odpoveď na takú otázku", "Nikto z nás by nebol nadšený"). Aj keď ja si myslím, že každý odpovedať vie, respektíve, mal by - akurát si to nechce skúšať predstaviť.
RATZINGER666 napísal:odstavec 2
Tu si zase ty vyskočil bezdôvodne na mňa. Kde som ja napísal, že mu tú jazdu schvaluješ? Napísal som presne toto: "Viem, že takú jazdu priamo neobhajuješ a sám až tak nejazdíš (napísal si to niekoľko krát), ale z tvojich príspevkov mám taký dojem, že sa skôr staviaš na stranu chlapíka z videa".

Tým som chcel povedať to, že tie tvoje príspevky znejú tak, že majú bližšie k chlapíkovi z videa, ako ku vyslovene odporcom, čiže napríklad mne. Čo je zrejmé, keďže sa tu teraz hádame, pričom chlapa z videa si pár krát už (prosím, nechytaj sa tohto slova, je to myslené neškodne) mierne obhájil - na margo okruhov si napísal, že je to problematické a niekedy sa treba vyblázniť v meste, atď.

Vlastne nerozumiem prečo sa tu hádame..., keď máme (podľa tvojho posl. príspevku) prakticky rovnaký názor. Tvoje príspevky čítam už dlhšie a viem, že si nadšenec, že predpisy nie vždy dodržiavaš, ale na druhej strane nemáš rád nebezpečnú, arogantnú a hazardnú jazdu - celá táto hádka bola iba kvôli tomu, že som chcel naozaj úprimne počuť odpoveď na tú "otázku", ak ale nevieš odpovedať, tak je to v poriadku...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hensym: ano, neviem odpovedat, resp. si tuto situaciu nechcem ani len predstavovat, presne tak, ako to opisujem... snad to staci takto jednou vetou a uz do toho nebudeme rypat... vo zvysku mas pravdu, a je to v podstate to, co som uz podobnom zneni napisal...

to, ze sa Ti zda, ze sa staviam na jeho stranu, je dane tym, ze to dokazem pochopit, ako to funguje, ze aj ked sa s nim nepoznam, ale podla mena viem, kto to je, a ze snad mame v tomto podobnu zalubu, ale v konecnom dosledku by som si toto v takejto miere nedovolil... pretoze na to nemam ani odvahu, ani nervy, ani gule... a podla mna ma byt jazda o zabave, nie o strese... jednoducho ma bavi iny styl... a dodrziavanie MPR ma trapi najmenej, to tu neries... neber to zle, ale ta ma trapit tych, co sedlaju fabiu s 1,2l motorom a tym padom obutymi 155mm barumami a seriovymi brzdami, ktore mimo to, ze nebrzdia, tak zahrnaju aj vzadu bubny, nehovoriac o podvozku, ktory je rad, ze udrzi auto pokope na parkovisku pred kauflandom... a tych ma zaujimat to, ze sa do zakruty nemaju hrnut v stodvadsiatke...
Napísať odpoveď