Banálne/triviálne otázky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Banálne/triviálne otázky

Príspevok od používateľa Pilifo »

To píšeš o normách pre Slovensko, ja som ale nebýval na Slovensku. Bola to novostavba a prvý rok, čo sme tam bývali, tak asi polovica už postavených parkovacích miest bola z nejakého dôvodu ohradená, takže sa tam nedalo parkovať. Dovtedy bola situácia s parkovaním neúnosná - vlastníci bytov, ktorí mali kúpené parkovacie miesta v garáži, nemali problém, ale nájomníci, ktorých si dovolím tvrdiť bola väčšina a medzi ktorých som patril aj ja, nemali inú možnosť, ako parkovať pred barákom, ak majiteľ bytu nedokúpil aj parkovacie miesto, čo nebolo vtedy povinnosťou. No a keď ten byt kupoval majiteľ len čiste na prenájom, tak kupovať k nemu ešte parkovacie miesto v garáži často nedávalo ekonomický zmysel, pretože návratnosť by pre neho bola desiatky rokov. Legálne parkovacie miesta boli permanentne obsadené, keďže som si všimol, že dosť veľa áut tam jenoducho stojí a majitelia s nimi skoro nejazdia. Pre nájomníkov, ktorí auto používali každý deň, preto nezostávalo nič iné ako parkovať pri obrubníku, čo bonzáci pravidelne nahlasovali a mestskáči tam chodili kľudne aj dvakrát denne. Perlička bola, keď mi poslali výzvu za nesprávne parkovanie o cca. 22h a následne aj o 5 hodín neskôr, keď ich tam práskač zavolal znovu. Predpokladám, že ten práskač alebo práskači boli nejakí majitelia bytov, ktorí chceli využiť zúfalú situáciu s nedostatkom miest, keďže vo FB skupine ponúkali pár parkovacích miest v garáži za uletené ceny, takže o ne aj tak nikto normálny nemal záujem. Ako som spomínal, niektorí nájomníci, ktorí poctivo platili neprávom zaslané výzvy, sa radšej presťahovali, keďže nemali na to, aby si ešte platili brutálne drahé parkovacie miesto v garáži.

Po zhruba roku uvoľnili aj zvyšné parkovacie miesta, čo zlepšilo situáciu, ale úplne ju nevyriešilo, takže istý počet nájomníkov je stále nútený parkovať s autom nelegálne.

Zaujímavé ale je, že ženini starí rodičia bývajú v podobne starej novostavbe, ako sme bývali my, a pre tú nie je s parkovaním vôbec žiadny problém. Ešte sa mi nestalo, že by som pred ich barákom nevedel nájsť "legálne" voľné parkovacie miesto. Asi majú len šťastie a pomer áut na 1 byt je tam menší :) Inak veková skladba obyvateľov bytovky je tam podobná, ako bola v tej našej bytovke.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

moznost zaparkovat v blizkosti svojho bytu/najmu nie je ziadne pravo a o takychto veciach treba rozmyslat predtym ako sa niekde nastahujem. nema zmysel taketo veci zanedbat a potom sa vyhovarat na developera.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Veď ja som ten problém vyriešiť vedel. Veľa ľudí to ale nedokázalo a buď doteraz tie výzvy platia, alebo sa presťahovali, alebo si naštudovali správny rád a bránia sa rovnakým spôsobom, ako som sa vtedy bránil ja.

Pozastavujem sa len nad tým, že tam bývali skupiny ľudí, ktorým buď bonzovanie robilo radosť, alebo tým chceli presvedčiť ľudí, že prenajať si ich predražené miesto v garáži je oproti týmto "pokutám" od mestskáčov stále výhodné. V tej FB skupine normálne pridávali inzeráty v štýle "ak už nechcete platiť pokuty za parkovanie, ponúkam na prenájom parkovacie miesto v garáži bytovky XX...".

Bral by som tie pokuty v prípade, kedy by nejaké auto fakt blokovalo priechodnosť ulice, ale vždy tam bolo miesta na kamión. Párkrát tam zasahovali aj hasiči a sanitka a nemali problém sa dostať až k jednotlivým budovám.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Ako konkretne si sa branil proti tym pokutam za parkovanie? Len tak zo zvedavosti.
Pokial viem tak tam kde nie je zakazane parkovat tak sa moze, okrem travnatych ploch samozrejme.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Tu máš dosť detailný článok o tom, ako sa dá výzvam brániť - https://road-fens.com/fsm-6-vyzva-k-uhr ... ne-castky/

Nie som si istý, či výzvy fungujú aj na Slovensku, tam som žiadne domnelé priestupky riešiť ešte nemusel. Aj v ČR je to konštrukt mimo správny rád, ktorý by mohol pri snahe nejakých politikov zmiznúť. Zatiaľ ale žiadna takáto snaha nebola a hlavne obciam to vyhovuje, pretože veľká väčšina ľudí si myslí, že je to automaticky príkaz na zaplatenie pokuty, tak to vyžadované výpalné rovno zacvakajú. Súčasťou výziev, ktoré mi prišli, boli ešte aj motivačné riadky typu "väčšina občanov sa rozhodne výzvu k uhradeniu čiastky zaplatiť, pretože v správnom konaní Vám hrozí vyššia pokuta" :)
wladas
Redeemer
Redeemer

Aha ty zijes v CZ, to vela vysvetluje. Tam je to s fizlami diametralne horsie z pocutia. Mal som dost ked som videl videjko ako fizli pouzili drona aby natocili vodica na okreske ako si skracuje cesty do protismeru cez plnu ciaru. Samozrejme nikde ziadne dalsie auto :D Ale porusil zakon tak ho treba zavriet az zcerna.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Paradoxne jediný priestupok, za ktorý som bol kedy zastavený a pokutovaný pri jazde, bolo na Slovensku asi pred 10 rokmi, keď som vo večerných hodinách na poloprázdnom parkovisku supermarketu zastavil autom pri bankomate, aby som si rýchlo vybral peniaze a za 30 sekúnd odišiel. Ako som nasadal naspäť do auta, tak ma zastavili policajti a hneď začali s múdrymi rečami: "Dobrý deň pán vodič, tak tie peniaze, čo ste si vybrali, nám rovno môžete dať..." Snažil som sa s nimi dohodnúť ako človek a apelovať na to, či im to nepríde blbé pokutovať za takúto blbosť chudobného študenta, ale bezvýsledne. Čakať kúsok empatie od ľudí, ktorí si dobrovoľne vyberú ako svoju prácu každodenné buzerovanie vodičov, bola asi dosť naivná predstava.

Od tejto skúsenosti viem, že snažiť sa policajtov od niečoho odhovoriť nemá cenu. Ak vodič nesúhlasí s pokutou, jediné, čo sa vyplatí, je požadovať prešetrenie v správnom konaní.

V ČR som ešte nenarazil na vyslovene agresívneho dopraváka. Za tých vyše 10 rokov, čo tu jazdím, som absolvoval len štandardné kontrolné kontroly. Všetky zvyšné domnelé priestupky a tie 2 správne konania, ktoré som v ČR riešil, boli za parkovanie, takže v podstate malichernosti.

Takže nie, naozaj nie som nejaký cestný pirát, ktorý by dennodenne prekračoval rýchlosť a absolútne nerešpektoval predpisy.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pilifo napísal: 05 dec 2022, 12:09To píšeš o normách pre Slovensko, ja som ale nebýval na Slovensku. Bola to novostavba a prvý rok, čo sme tam bývali, tak asi polovica už postavených parkovacích miest bola z nejakého dôvodu ohradená, takže sa tam nedalo parkovať. Dovtedy bola situácia s parkovaním neúnosná - vlastníci bytov, ktorí mali kúpené parkovacie miesta v garáži, nemali problém, ale nájomníci, ktorých si dovolím tvrdiť bola väčšina a medzi ktorých som patril aj ja, nemali inú možnosť, ako parkovať pred barákom, ak majiteľ bytu nedokúpil aj parkovacie miesto, čo nebolo vtedy povinnosťou. No a keď ten byt kupoval majiteľ len čiste na prenájom, tak kupovať k nemu ešte parkovacie miesto v garáži často nedávalo ekonomický zmysel, pretože návratnosť by pre neho bola desiatky rokov.
Ano, mas pravdu, pisem o normach pre Slovensko. Ako tak citam tvoj prispevok a diskusiu dalej, tak zijes v Cesku a teda pises zrejme o problemoch v Cesku. Pocital som, ze CSN bude podobna, kedze vychadzali zo spolocnej Ceskoslovenskej normy, ale ceska norma je este benevolentnejsia.

CNS 73 6110 ma 1 miesto pre max. dvojizbove byty do plochy 100 metrov, pri troch a viac izbovych alebo ploche nad 100 metrov su to 2 parkovacie miesta. Takze nie, developer neporusil zakony ani nic neoklamal, tak, ako si sa to snazil uviest predtym. Developer len dodrzal platne normy v Ceskej republike a na zaklade toho vybudoval parkovacie plochy. Ten, kto chcel, tak si parkovacie miesto kupil. Niekto si mozno prenajal. A to, ze tam ostal nedostatok miest, to uz nie je problem developera. Takze nie, develeper neporusil zakony a predpisy tym, ze obyvatelia bytov nemaju kde parkovat. Ale porusujes ich ty, ze parkujes niekde na trave a este sa rozculujes, ze na teba niekto zo susedov vola policiu.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Pilifo - očo Ti vlastne ide?
Ukázať, aký si ťažký frajer, alebo o rozdiely v postupoch a praxi medzi Českom a Slovenskom?
Na mňa viaceré Tvoje posty pôsobia spôsobom: Aha, aký som ja frajer.
Napíšm Ti to sprosto a tvrdo - ak máš nejaký problém a dokážeš si ho včas uvedomiť - skús ho včas riešiť. Než Ťa odpíše.
Podľa mňa si silne nevyrovnaná osobnosť s kopou vnútorných problémov a skúšaš si to ventilovať na fórach.
wladas
Redeemer
Redeemer

starysomar - velmi smutne ze niekoho takto zaskatulkujes.
Mne skor pride ze nechce byt neopravnene buzerovany.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Ninx napísal: 04 dec 2022, 23:49 ...
že toto píše kamarát syna bývalého policajného prezidenta, ktorý ho ešte bezbreho obhajuje...Adamkovi si sa pochválil akú mienku máš o jeho otcovi, o PZ ktorý jeho otec riadil, jeho otec tiež musel byť takéto morálne dno ..o čo ti tu vlastne ide? si si prišiel kopnúť? ...ak nemáš nič k veci, tak sa nezapájaj do debaty, radšej choď s Adamkom na tlačovku vyvracať samovraždu jeho otca tým, že si požičal knižku a ani ju neprečítal.
Pilifo napísal:Jj, tak keby som jazdil max. 40 km/h v meste a max. 80 km/h po okreskách, aby som náhodou neprekročil maximálnu povolenú rýchlosť, tak si myslím, že by som bol ešte nebezpečn...
kto hovorí o 40 a 80? maj na tachomtri 55 a 95 a jaký je problém? Tachometer ukazuje približne o 5km/h viac ako reálne ideš. Staciaonar alebo úsekové merianie rýchlosti, to sú reálni policajti? To je systém, ktorý je nejak nastavený. Navyše z tých pár krat čo som jazdil po ČR na stacionari a usekové merianie upozorňujú značky. Ktorý debil prekročí rýchlosť na mieste, kde ťa ešte aj značka upozorní, že sa tu meria?? Len tvoj kamarát a ty, čo sa chceš hádať a teba podobní. Normálny človek tade prejde predpisovo a nič nerieši. Nie ty musíš riešiť, že prečo tam je ten radar, prečo ťa obmedzuje, prečo nemôžeš ísť tak ako ty chceš, keď máš blbú povahu to nie je chyba systému ale teba. Ty ako dôchodca budeš neznesiteľný pre svoje okolie.
Pilifo napísal:Nebudem predsa úradu bonzovať svoju manželku, ktorá zaparkovala pri našom baráku tak ako desiatky ďalších áut pri obrubníku, keď boli všetky legálne parkovacie miesta už obsadené...
Hojko ti to vysvetlil, že pravdu nemáš. Rovnako ti to vysvetlím aj ja vzhladom na to, že pracujem v stavebníctve a staviame, dokonca štátne/obecne nájomné bytovky, na parkovisku je vždy viac parkovacích miest ako je bytov. To, že ľudia majú dva tri autá nie je problém developerov/obcí a miest. Právo parkovať pred svojím bytom nie je definované ani v Ústave ani v deklarácii základných ľudských práv a slobôd. Zaparkuj inde. Býval som na sídlisku v komunistickom paneláku, kde parkoviská ani zdaleka nepokrývajú ani počet bytov v paneláku. Parkovalo sa všade kde sa dalo, v noci je to tolerované, nikdy MsP neriešili že v noci autá parkujú po chodníkoch, trave atď
wladas napísal:Mne skor pride ze nechce byt neopravnene buzerovany.
Ak prekročíš rýchlosť si neoprávnene buzerovaný? Rozdiel dráhy zastavenia auta z 50 a z 60 je 5 až 10m, na suchej ceste. To je vzdialenosť, ktorá môže rozhodnúť o živote napr. tvojho rodinného príslušníka, dieťaťa. Ak taký mudrlant ako je Pilifo natrafí na jemu podobného mudrlanta, ktorý napr. zrazí jeho ženu, či dieťa a ted druhý mudrlant z toho vyjde s nejakým smiešnym trestom len preto, lebo mudroval a vrtal sa vo veciach, tak ako sa teraz vrta vo veciach Pilifo, neviem či sa mu to bude páčiť a či sa sem s tým príde pochváliť. Nech to nebere osobne.
wladas
Redeemer
Redeemer

Cize ked udajne porusuje parkovanie tak je to vlastne cestny pirat co jazdi jak sialenec v meste a ohrozuje matky s kocikom? Velmi prinosna debata toto. Asi nema zmysel dalej reagovat. Daco ako nedavno o cyklistoch.
mLuks
Addict
Addict

skus si prečítať aj viac ako posledné 3 posty predým ako sa zapojíš do debaty, zistíš prečo hovorím o rýchlosti.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

mLuks napísal: 05 dec 2022, 21:14 Ak prekročíš rýchlosť si neoprávnene buzerovaný? Rozdiel dráhy zastavenia auta z 50 a z 60 je 5 až 10m, na suchej ceste. To je vzdialenosť, ktorá môže rozhodnúť o živote napr. tvojho rodinného príslušníka, dieťaťa. Ak taký mudrlant ako je Pilifo natrafí na jemu podobného mudrlanta, ktorý napr. zrazí jeho ženu, či dieťa a ted druhý mudrlant z toho vyjde s nejakým smiešnym trestom len preto, lebo mudroval a vrtal sa vo veciach, tak ako sa teraz vrta vo veciach Pilifo, neviem či sa mu to bude páčiť a či sa sem s tým príde pochváliť. Nech to nebere osobne.
Ako som písal v predchádzajúcich postoch, jediné priestupky, za ktoré som za 14 rokov, čo mám vodičák, bol pokutovaný alebo sa ma úrad snažil pokutovať, boli parkovania a zastavenie. Za prekročenie rýchlosti ani iné dopravné priestupky som nikdy nebol zastavený. A áno, myslím si, že ak na úplne prehľadnom úseku, kde nikoho nemôžem ohroziť, mierne prekročím rýchlosť a pomáhači ma zastavia a budú chcieť pokutovať, tak je to čistá buzerácia. Takže z tohto dôvodu sa za cestného piráta nepovažujem a ak ma tak chceš označiť, tak si úplne mimo misu.

Znovu sa opakujem, v správnom konaní je na úrade, aby mi dokázal, že moje konanie spĺňa aj materiálne znaky priestupku, nielen tie formálne. Ak niekoho chytia prekračovať rýchlosť o 7:45 ráno pri škole, kde sa zdržuje kopa detí, tak nech mu kľudne naparia pokutu a keby sa to stalo mne, tak v tomto prípade nepoviem ani pol slova a pokutu akceptujem. Lenže toto nerobí 99% vodičov a meria sa väčšinou na úsekoch, ktoré sú prehľadné a žiadnych chodcov tam prechádzajúce autá neohrozujú. Z toho vyplýva jasný záver - tieto merania rýchlosti sa nerobia za účelom zvýšenia bezpečnosti, ale naplnenia štátnej kasy.

Inak ja som sa nikdy s policajtom ani úradníkom nehádal. Vždy som len vecne a s úplným kľudom uviedol svoje argumenty, prípadne som ich poslal dátovou schránkou. Ak si myslíš, že pri každej interakcii s policajtmi a úradníkmi po nich ziapem, tak sa hlboko mýliš. Takýmto správaním by som nič nedosiahol a akurát by som zbytočne eskaloval celú situáciu. A využiť všetky legálne spôsoby na svoju obhajobu pri obvinení z bagateľného priestupku nepovažujem za mudrovanie a vŕtanie sa vo veci, ale úplne prirodzenú a logickú reakciu. Skôr tvoj výlev na adresu Ninxa považujem za to, že ti došli argumenty, tak si naňho začal útočiť na osobnej rovine a napádať nejaké osobné vzťahy, ktoré možno má...
mLuks napísal: 05 dec 2022, 21:14 Parkovalo sa všade kde sa dalo, v noci je to tolerované, nikdy MsP neriešili že v noci autá parkujú po chodníkoch, trave atď
To som predpokladal aj ja. Až na to, že v tej ulici, kde som býval, to neplatilo a mestskáči tam na bonz chodili aj o 3 ráno. Takže mi nezostávalo nič iné len sa začať proti tejto buzerácii brániť a skončilo to pre mňa úspešne.

Na pobavenie alebo ako lekciu sem hodím ešte video, kde to YouTuber Standa skúšal tiež ľudsky na strážnikov a samozrejme bezúspešne. Ak ľuďom ako mLuks a starysomar stále príde tá pokuta, ktorú dostal, ako relevantná, tak už neviem... To vás potom už môže štátna moc skasírovať za hocičo a vy im ešte aj poďakujete.

Čas 8:08

mLuks
Addict
Addict

Lenže toto nerobí 99% vodičov a meria sa väčšinou na úsekoch, ktoré sú prehľadné a žiadnych chodcov tam prechádzajúce autá neohrozujú. Z toho vyplýva jasný záver - tieto merania rýchlosti sa nerobia za účelom zvýšenia bezpečnosti, ale naplnenia štátnej kasy.
opať ja nehovorím, že to nie je pravda, nehovorím, že neexistuje buzerácia....ale rovnako tu nejde len o chodcov, ohroziť môžeš aj iné autá, to že ty si myslíš, že si nikoho neohzrozil je síce pekné ale ani úrady či súdy nemusia s tebou súhlasiť. Vidíš, že sám tvrdíš, že správne konanie si riešil len pri parkovaní a nie pri rýchlosti, tak ani nemôžeš vedieť ako by to dopadlo a či by si bol so svojími odvolaniami úspešný. Takže keď budeš mať zasebou správne konanie za rýchlosť v normálnych podmienkach, potom tu daj jeho výsledok.

Ono vlastne aj člobvek s 3 promile za volantom o tretej ráno na cetse tretej triedy nikoho neohrozuje, za istých okolností. Ak ho hliadka nechytí má štastie, ak ho chytí, tak podľa tvojej materiálnej stránky veci by mu nemal byť odobratý ani VP lebo veď nikoho neohrozoval.

na video nemám teraz čas ale myslím, že som ho už videl niekedy
wladas
Redeemer
Redeemer

Pilifo napísal: 05 dec 2022, 23:11že moje konanie spĺňa aj materiálne znaky priestupku, nielen tie formálne.
Toto plati aj na Slovensku?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

mLuks napísal: 06 dec 2022, 6:08 opať ja nehovorím, že to nie je pravda, nehovorím, že neexistuje buzerácia....ale rovnako tu nejde len o chodcov, ohroziť môžeš aj iné autá, to že ty si myslíš, že si nikoho neohzrozil je síce pekné ale ani úrady či súdy nemusia s tebou súhlasiť. Vidíš, že sám tvrdíš, že správne konanie si riešil len pri parkovaní a nie pri rýchlosti, tak ani nemôžeš vedieť ako by to dopadlo a či by si bol so svojími odvolaniami úspešný. Takže keď budeš mať zasebou správne konanie za rýchlosť v normálnych podmienkach, potom tu daj jeho výsledok.

Ono vlastne aj člobvek s 3 promile za volantom o tretej ráno na cetse tretej triedy nikoho neohrozuje, za istých okolností. Ak ho hliadka nechytí má štastie, ak ho chytí, tak podľa tvojej materiálnej stránky veci by mu nemal byť odobratý ani VP lebo veď nikoho neohrozoval.
Autá neohrozujem, ak prekročím max. povolenú rýchlosť, je to na rovnom prehľadnom úseku. Zrovna včera večer okolo 23h som sa vracal domov a prechádzal som úsekom, kde je krásna široká nová okreska, kadiaľ som pirátil 110 km/h, pretože tam už na tom asi 3-kilometrovom úseku neboli vôbec žiadne autá. Keď je tam dopravná špička, tak sa samozrejme prispôsobím doprave a často tam idem aj pomalšie ako 90 km/h, ak je predo mnou kolóna áut a kamióny. Ak by ma včera odmerali policajti a chceli ma pokutovať, tak by som to bral ako čistú buzeráciu a voči pokute by som sa bránil.

Alkohol ani iné omamné látky za volantom v žiadnom prípade neobhajujem. Ak nevidíš rozdiel medzi miernym prekročením maximálky na prehľadnom úseku a jazdením s 3 promile v krvi, čo sa týka ohrozenia ostatných účastníkov premávky, tak s tebou nemá zmysel ďalej diskutovať.

Ešte k tej rýchlosti a správnym konaniam. Nie som si istý, či ti to tu mám rozpisovať, aby ti nepraskla zlatá žila, ale aj proti vysokému prekročeniu maximálky sa dá bojovať, často pomerne účinne. Čítal som rozsudok súdu, kde chlapíka namerala PČR na diaľnici, keď išiel 230 km/h. V Nemecku úplne bežná rýchlosť, v ČR mu chceli dať vysokú pokutu a zobrať vodičák. Inak mal pomerne nové a výkonné auto, takže žiadny šrot, ktorý by nezvládol túto rýchlosť. Chlapík ale vedel, ako na to, tak v správnom konaní požiadal o predvolanie policajtov, ktorí ho odmerali. Požadoval od nich popísať presný postup, akým tú rýchlosť merali. Následne zistil, že nepostupovali v súlade s inštrukciami pre meranie od výrobcu, takže celé meranie bolo neplatné a na tomto základe vyšiel bez postihu. Takisto často nemajú radary policajti skalibrované podľa manuálu výrobcu, takže ak sa to stane, tiež je takéto meranie neplatné.

Našiel som, že v ČR platí rýchlostné obmedzenie 130 km/h na diaľnici už cez 25 rokov. Ja si myslím, že autá sa za posledných 25 rokov výrazne zlepšili v bezpečnosti, výkone, podvozkoch, brzdách, atď., takže tento limit mi už dnes nedáva zmysel. Porovnaj si také bežné autá z 90. rokov a z dneška - Favorit vs. Octavia III, Octavia je o 10 levelov vyššie v úplne všetkom. Ak by niekto chcel argumentovať zvýšením nehodovosti, tak neprimeraná rýchlosť je myslím až 4. najčastejšia príčina nehôd. A zrovna na diaľnici, kde k čelnej zrážke prakticky nikdy nedôjde, ak to nejaký dôchodca nepošle do protismeru, by sa tá maximálka už konečne mohla zvýšiť.
wladas napísal: 06 dec 2022, 9:07 Toto plati aj na Slovensku?
Áno - https://www.judikaty.info/document/article/5176/
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Zažalujme predajcu áut, že nám predal auto, ktoré ide rýchlejšie ako je maximálna povolená rýchlosť.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Paťko - ???
wladas
Redeemer
Redeemer

Pilifo napísal: 06 dec 2022, 9:40Ja si myslím, že autá sa za posledných 25 rokov výrazne zlepšili v bezpečnosti, výkone, podvozkoch, brzdách, atď., takže tento limit mi už dnes nedáva zmysel.
Ano, auta to zvladnu dnes uplne v poho. Ja, ty a kopec dalsich ludi to tiez zvladneme v poho. Ale 95% vodicov, ktori niektori su radi ze sa udrzia v pruhu by to nedala. A nechcem aby ma zramoval niekto co siel predpisovych 160kmh ale nezvladol riadenie.
Napísať odpoveď