Banálne/triviálne otázky
Re: Banálne/triviálne otázky
ja mam vseobecne problem rozoznavat slova (nezalezi na jazyku, pri cudzich je to ale tahsie) ak su v pozadi ine zvuky. v aute nemozem pocuvat podcasty, ten sum cesty aj ked tichy sa mi zlieva s hovorenym slovom.
a presne pri anglickej hudbe sa proste musim velmi velmi sustredit aby som to pocul a niekedy to nepocujem aj tak. pokial chcem pochopit o com sa spieva v anglickej pesnicke tak musim vidiet text, potom zrazu tie slova pocujem uplne jasne.
hovori sa tomu vraj Auditory Processing Disorder. podla vysetreni na ORL mam sluch uplne v poriadku, mozno ze jedno ucho mam na 95%. toto nie je mechanicka zavada.
obcas mi na sietach vyskoci reklama na specialne stuple do usi vdaka ktorym budes pocut lepsie, par krat som to skoro objednal, neviem ci tomu verit alebo nie.
a presne pri anglickej hudbe sa proste musim velmi velmi sustredit aby som to pocul a niekedy to nepocujem aj tak. pokial chcem pochopit o com sa spieva v anglickej pesnicke tak musim vidiet text, potom zrazu tie slova pocujem uplne jasne.
hovori sa tomu vraj Auditory Processing Disorder. podla vysetreni na ORL mam sluch uplne v poriadku, mozno ze jedno ucho mam na 95%. toto nie je mechanicka zavada.
obcas mi na sietach vyskoci reklama na specialne stuple do usi vdaka ktorym budes pocut lepsie, par krat som to skoro objednal, neviem ci tomu verit alebo nie.
-
starysomar
Hardcore addict
Osobne nerozumiem ani moju pani ak za mnou hrá jej telka alebo rádio. Tiež ak som chrbtom k hovoriacemu alebo on ku mne.
U mna rovnako. Preto som radsej presiel na sluchatko do ucha. Samozrejme nie nahlas aby som pocul aj hukacky ale ja sa aj tak nonstop pozeram do spataku takze pohoda.aacid napísal: 05 feb 2024, 20:43v aute nemozem pocuvat podcasty, ten sum cesty aj ked tichy sa mi zlieva s hovorenym slovom.
Existuju ludia ktori nepouzivaju na youtube adblock resp inym sposobom nemaju odstranene reklami? Po dlhej dobe som si to pustil s reklamami a to je na nevydrzanie- kazdu chvilu aspon dve otravne.. Neuveritelne
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ano, lebo adblok povazujem za nemoralny (ked sa mi nepacia stranky s ich reklamou, tak tam neleziem). A potom by som nevedel ako ty ako vyzera skutocny internetgogo956 napísal: 06 feb 2024, 15:51 Existuju ludia ktori nepouzivaju na youtube adblock resp inym sposobom nemaju odstranene reklami? Po dlhej dobe som si to pustil s reklamami a to je na nevydrzanie- kazdu chvilu aspon dve otravne.. Neuveritelne
Takze pocuvas napr koncert a do toho kazdu chvilu prerusenie reklamou na poistenie a ibalgin a je to teda pohoda?harrison314 napísal: 06 feb 2024, 16:02 Ano, lebo adblok povazujem za nemoralny (ked sa mi nepacia stranky s ich reklamou, tak tam neleziem). A potom by som nevedel ako ty ako vyzera skutocny internet![]()
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Az taka pohoda zas nie, ale nejako mi to extra nevadi. Vtedy je cas ist na zachod.
Na druhej suhlasim, ze youtube to uz prehana, a co mi naozaj vadi, su dve nepreskocitelne reklamy pri velmi kratkych videach.
No myslim, ze tento stav je z casti sposobeny AdBlckerom (a z druhej casti nenzranostou googlu).
Autoeditácia príspevku po 1 hod 32 min 18 sek:
Otazka: Vysvetli mi niekto, preco je v Cechach tak vela exekucii? Ake to ma pozadie a dovody?
Na druhej suhlasim, ze youtube to uz prehana, a co mi naozaj vadi, su dve nepreskocitelne reklamy pri velmi kratkych videach.
No myslim, ze tento stav je z casti sposobeny AdBlckerom (a z druhej casti nenzranostou googlu).
Autoeditácia príspevku po 1 hod 32 min 18 sek:
Otazka: Vysvetli mi niekto, preco je v Cechach tak vela exekucii? Ake to ma pozadie a dovody?
Podobný problém ako u nás. Staré nazbierané exekúcie. Plno nemajetných ľudí, kde nič nevymôžeš. Ale pokiaľ oni nespravia osobný bankrot, tak proste na nich tá exekúcia čaká aj 10-20 rokov a stále sa to navyšuje. Napr. riešili to, že keď ako decko nemáš lístok v MHD a rodičia to neuhradia...tak sa jedného krásneho dňa ako 20+ ročný človek stretneš s tým, že máš zrazu zablokovaný účet exekútorom a ten chce od teba XY desiatok tisíc KČ, lebo si kedysi dávno ako 10 ročný dostal pokutu možno 500 korún.harrison314 napísal: 06 feb 2024, 18:54 Vysvetli mi niekto, preco je v Cechach tak vela exekucii? Ake to ma pozadie a dovody?
Nie, zaplatim si "koncert" a v klude pozeram.gogo956 napísal: 06 feb 2024, 16:56 Takze pocuvas napr koncert a do toho kazdu chvilu prerusenie reklamou na poistenie a ibalgin a je to teda pohoda?![]()
je Youtube premium skutocne uplne bez akejkolvek reklamy? ak ano, tak si to kludne aktivujem
Samozrejme uplne bez. Dobre rano.
Ked som si relativne nedavno uvedomil kolko toho na YT pozeram (v podstate z casti nahrada za TV kablovku) tak mi pride uplne logicke si za to platit.
Ked som si relativne nedavno uvedomil kolko toho na YT pozeram (v podstate z casti nahrada za TV kablovku) tak mi pride uplne logicke si za to platit.
platim youtube premium len kvoli tym reklamam.
samozrejme ti neodstrani sponzorske reklamy priamo vo videu ale tak to asi nikto necaka. viem ze existuje nejaky addon ktory ale aj toto vraj vie.
mna tento tyzden celkom dostalo ze apple tv+ ti pred filmom ukazuje ukazky na ine filmy. mi to pripomenulo casy dvdcok alebo dokonca videokaziet
kedze je to vlastne reklama tak mi to pride dost uletene vzhladom na to ze za tu sluzbu musis platit. mozno sa to da nejak vypnut, zatial som to neskumal. skumal som ci v apple tv+ naozaj nemozes mat viac profilov a veru nemozes, to mi pride tiez dost ulet...
samozrejme ti neodstrani sponzorske reklamy priamo vo videu ale tak to asi nikto necaka. viem ze existuje nejaky addon ktory ale aj toto vraj vie.
mna tento tyzden celkom dostalo ze apple tv+ ti pred filmom ukazuje ukazky na ine filmy. mi to pripomenulo casy dvdcok alebo dokonca videokaziet
kedze je to vlastne reklama tak mi to pride dost uletene vzhladom na to ze za tu sluzbu musis platit. mozno sa to da nejak vypnut, zatial som to neskumal. skumal som ci v apple tv+ naozaj nemozes mat viac profilov a veru nemozes, to mi pride tiez dost ulet...
Taktiez platim YT premium - hlavne kvoli detom, ale aj ja na tom pozeram dost veci..
Ako bonus mas YT music - ktory pouzivam primarne na prehravanie hudby v telefone - mam vytvorene playlisty a pesnicky sa daju stiahnut do telefonu.
Ako bonus mas YT music - ktory pouzivam primarne na prehravanie hudby v telefone - mam vytvorene playlisty a pesnicky sa daju stiahnut do telefonu.
tak a toto by mohla byť odpoveď na moju otázkuaacid napísal: 05 feb 2024, 20:43 ja mam vseobecne problem rozoznavat slova (nezalezi na jazyku, pri cudzich je to ale tahsie) ak su v pozadi ine zvuky. v aute nemozem pocuvat podcasty, ten sum cesty aj ked tichy sa mi zlieva s hovorenym slovom.
áno je, ja to mám už druhý rok. mám to na smart TV, troch mobiloch a tablete pod jedným prihlásením. kupujem to za pár eur z jedného nemenovaného fóra. dokonca sa dá aj lacnejšie - pokiaľ sa pri kúpe nastavíš cez VPN povedzme na Indiu, je cela lokálne znížená. toto ešte nemám odskúšané, mnou zakúpené premium mi končí v júni, budem skúšať až potom.gogo956 napísal: 06 feb 2024, 20:56 je Youtube premium skutocne uplne bez akejkolvek reklamy? ak ano, tak si to kludne aktivujem![]()
https://cybernews.com/how-to-use-vpn/yo ... -discount/
Slovensko v 2015 zastropovalo RPSN pri úveroch na 30% ročne (https://zpravy.aktualne.cz/finance/vysi ... 590604f2e/).harrison314 napísal: 06 feb 2024, 18:54Otazka: Vysvetli mi niekto, preco je v Cechach tak vela exekucii? Ake to ma pozadie a dovody?
RPSN = úrok p.a. + ostatné poplatky za rok
Neviem aký je limit v ČR, ale nebankovky v ČR majú kľudne aj 200%. Ale od 2025 (alebo 2026?) bude limit na RPSN aj v ČR.
Ako štát počíta HDP?
Živnostníci napríklad podávajú daňové priznanie len raz do roka, ako potom štát ale vie presne namerať HDP aj za mesiac alebo kvartál?
Živnostníci napríklad podávajú daňové priznanie len raz do roka, ako potom štát ale vie presne namerať HDP aj za mesiac alebo kvartál?
1/Kupujete aspon obcas Bio ovocie/zeleninu?
2/cítite aspo niekedy chuťový rozdiel oproti ne-bio?
Myslel som, ze budem, ale nie. Bio sa mi skor pokazi. Ale zase paradajky a papriky, ktore som dopestoval bez postreku v chladnicke nechytili plesen ani inak nepodlahli skaze ako vacsina zeleniny a ovocia z predaja.
-
starysomar
Hardcore addict
Pokiaľ je tá možnosť pri rozumnej cene - áno. No hlavne podľa vzhľadu, vône. Pri niečom sa to dá - jablká, rajčiny, banány atd.
U deklarovaného BIA si človek aj tak nevie overiť nakoľko je naozaj BIO.
U deklarovaného BIA si človek aj tak nevie overiť nakoľko je naozaj BIO.
Uz aj zivnostnici maju online kasu cize kazdu platbu hned vidi financak. No a asi pouziju nejaky koeficient podla minuleho priznania. Cize si myslim ze je to skor odhad.Spixy napísal: 17 feb 2024, 15:59 Ako štát počíta HDP?
Autoeditácia príspevku po 4 min 19 sek:
Hej. Banany len bio (napr v tescu tie co su uplne hore paskou obtiahnute). Paradajky len z SK sklenikov (ale oficialne bio oznacenie nemaju myslim)gogo956 napísal: 17 feb 2024, 16:28 1/Kupujete aspon obcas Bio ovocie/zeleninu?
Ked je sezona tak domacu produkciu (predaj z dvora).
Chutovo je to urcite poznat. Hlavne pri ovoci.