Banálne/triviálne otázky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Banálne/triviálne otázky

Príspevok od používateľa wladas »

Ten posledny je jasny.
Reagovat na inzerat cez mail mi pride troska divne. Vsak zavolam a hned viem na com som.
Ale ked ti mail vyhovuje tak nabuduce zadaj pri pridavani mailu "+hocico" pred zavinac. Ak mas gmail.
Potom v pripade spamu das vsetko blokovat z [email protected]
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

ďakujem. Zrejme "automaty" lebo prišli prvé minúty po zverejení a prestali chodiť... Pozrel som - mobilné číslo tam mám. Asi nebudem reagovať na "podivné" maily a je.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Môže sa niečo stať ak vypínam počítač hneď po náročných úlohách keď sú teploty cpu a gpu napríklad 70+ stupňov? Alebo ho nechať nejakú minútku pred vypnutim trochu schladit?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

asi by bolo trochu setrnejsie ho nechat trochu vychladnut ale prakticky to bude asi minimalny rozdiel. tie cipy sumalicke a chladicke obrovske, akonahle cip prestane pracovat a generovat teplo tak akekolvek zbytkove teplo bude velmi rychlo rozptylene do chladica.
a hladice s heatpipes a velkym rebrovanim tu trochu tepla pohltia aj bez beziaceho vetracika.

je to ine ako s turbom pri aute ktore je pomerne masivny kus kovu ktory si udrzuje teplotu.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Velmi trefny priklad k turbu, neda sa nesuhlasit.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Schránka.jpg
Ani turbo nechladím inak, než sa schladí kým zastanem.
S PC ak nemá vyslovene mizerný chladič naozaj nie je dôvod - ak sa vypína hoci 15 sekúnd po ktoré ventilátor ide - nevidím dôvod riešiť to.
Na obrázku malý test - procesoru hodne pridané..., vopred som ho záťažovým "predhrial", potom pridal procáku - a hodne. Okolo PC zhruba 30°C, na bedni mi chrápe mačka tak sa hore nvetrá, za ním málo miesta. V "kľude" procák 50°C - ventilátory som dlho nečistil. "Štvorček" sú dve sekundy, "schodík" 0,33 sec.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

starysomar napísal: 16 mar 2025, 10:49 ďakujem. Zrejme "automaty" lebo prišli prvé minúty po zverejení a prestali chodiť... Pozrel som - mobilné číslo tam mám. Asi nebudem reagovať na "podivné" maily a je.
Ja preferujem komunikáciu cez mail, volám až s naozaj vážnym záujemcom na konkrétnu dohodu. Cez mail vyfiltrujem pologramotov, špekulantov, podvodníkov. Používam [email protected]

V prvých minútach píšu podvodníci s packetou, potom už aj keď je to divná mailová adresa, tak je to zvyčajne reálny záujemca.
Predával som veci za 9 aj 1000€ a táto "taktika" sa mi osvedčila.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Cize miesto vyrazu "mail" vlozim svoj?

Autoeditácia príspevku po 3 hod 1 min 40 sek:
To zrejme smrdí čoraz viac- jeho maily v poradí:

- Dá sa zaslať do Námestova pri platbe vopred a keby si dopravu zabezpečim

- Mám zmluvu s dpd môžem poslať kuriéra
Peniaze zaplatím vopred na účet

- Dobré
Poprosím vás adresu, meno kontakt, dopravu si zabezpečim cez dpd a pošlem vám sledovanie zásielky, dpd pošle vám peniaze pred príchodom a potom príde vyzdvihnúť tovar
Ktorý čas a dátum vám vyhovuje na stretnutie s kuriérom?
Mirrorion
Star
Star

Príspevok od používateľa Mirrorion »

samozrejme že scam, v ďalšom mejli ti pošle falošný link na DPD kde zadáš číslo svojej karty + iné údaje aby ti tam akože poslal peniaze, no a potom ti vybieli účet.
ak nebudeš chcieť pokračovať tak sa ti bude vyhrážať že na základe tvojho súhlasu už objednal kuriéra a že budeš platiť storno poplatok, ak transakciu nedokončíš.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Na prvy mail by som reagoval, na tie dva dalsie nie.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Len taká poznámka/otázka k tomu, keďže som nepredával cez bazoš pár rokov. Tí podvodníci sa takto húfne ozvú, aj keď nemáš email zverejnený v inzeráte? Lebo číslo som tam dával falošné. Raz mi za to aj bazoš blokol profil, lebo číslo 0903123456 asi niekomu patrilo :D A vyvolávali im :D No a email som dával iba bazošu, nie do inzerátu. Čiže záujemca dal reagovať na inzerát a mne od bazošu prišiel email so správou od toho človeka. Potom som sa už ja rozhodol, či tomu človeku zo svojho emailu odpíšem. Takže nigérijski princovia a tieto spamboty, ktoré skenujú emailové adresy zo stránky a posielajú hromadný spam, sa mi neozývali.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

heker, vidim to podobne, pozrel som moznost odoslania nadrozmernej zasielky no inzerat som zmazal, vsetky maily si poukladal a z ... tiez zmazal.
Nestoji mi to za strateny cas hoci ho mam dost no viem ho vyuzit inak. Inzeroval som tri krat pouzite choditko za polovicnu cenu ak by dakomu pomohlo. Kludne moze ostat v pivnici ak ho raz budem potrebovat napriklad ja. Ostatne v inzerate som mal "osobny odber".
Roky som neinzeroval, zarazil ma ten bordel.
(Opravene preklepy a doplnene)
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

ephramko napísal: 16 mar 2025, 19:36 Len taká poznámka/otázka k tomu, keďže som nepredával cez bazoš pár rokov. Tí podvodníci sa takto húfne ozvú, aj keď nemáš email zverejnený v inzeráte? Lebo číslo som tam dával falošné. Raz mi za to aj bazoš blokol profil, lebo číslo 0903123456 asi niekomu patrilo :D A vyvolávali im :D No a email som dával iba bazošu, nie do inzerátu. Čiže záujemca dal reagovať na inzerát a mne od bazošu prišiel email so správou od toho človeka. Potom som sa už ja rozhodol, či tomu človeku zo svojho emailu odpíšem. Takže nigérijski princovia a tieto spamboty, ktoré skenujú emailové adresy zo stránky a posielajú hromadný spam, sa mi neozývali.
Mail vidno nie je. Pod inzerátom sú dve tlačidlá, jedným sa pošle správa, druhým sa volá. Tá správa ti dôjde na mail zadaný v profile.

Autoeditácia príspevku po 2 min 58 sek:
starysomar napísal: 16 mar 2025, 17:59 Cize miesto vyrazu "mail" vlozim svoj?

Autoeditácia príspevku po 3 hod 1 min 40 sek:
To zrejme smrdí čoraz viac- jeho maily v poradí:

- Dá sa zaslať do Námestova pri platbe vopred a keby si dopravu zabezpečim

- Mám zmluvu s dpd môžem poslať kuriéra
Peniaze zaplatím vopred na účet

- Dobré
Poprosím vás adresu, meno kontakt, dopravu si zabezpečim cez dpd a pošlem vám sledovanie zásielky, dpd pošle vám peniaze pred príchodom a potom príde vyzdvihnúť tovar
Ktorý čas a dátum vám vyhovuje na stretnutie s kuriérom?
Za mail dáš + a ľubovoľný text, ja som si zvolil +bazos.

Akonáhle kupujúci vymýšľa že platí dopredu a objedná dopravu, je to samozrejme scam, to ignorujem a mažem.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Ahojte, potrebovali by sme novy ovladac brany, aky typ je vhodny? Nasiel som ze existuju 433MHz s plavajucim alebo pevnym kodom. Pod krytom je toto- je to pevny kod? Dakujem
heker
Redeemer
Redeemer

Aka brana, aky motor, aka riadiaca jednotka? Vsetky budu 433MHz alebo vari 868 MHz, ide o to, aby ovladac komunikoval s riadiacou jednotkou. Takze bez upresnenia ti nejde pomoct. To co si poslal je irelevantne.
gogo956
Redeemer
Redeemer

heker napísal: 18 mar 2025, 15:23 Aka brana, aky motor, aka riadiaca jednotka? Vsetky budu 433MHz alebo vari 868 MHz, ide o to, aby ovladac komunikoval s riadiacou jednotkou. Takze bez upresnenia ti nejde pomoct. To co si poslal je irelevantne.
motor je Nice Robus a aj riadiacia jednotka je zda sa Nice. Ovladac je starsi ma uz dost rokov, takze laicky prepodkladam ze to bude na 433MHz.
heker
Redeemer
Redeemer

Pozeram a robus mal viac motorov. Pozri si presne oznacenie. Alebo este lepsie dat kryt a tam to vycitat. A potom na nete alrbo rovno na Allegre najst nove dialkove. Kodovat sa bude bud tak, ze sa prilozi k staremu a postlaca kombinacia gombikov. Alebo sa da dole kryt motora a tam na jednotke budu tlacitka ku kodovaniu.
gogo956
Redeemer
Redeemer

heker
na tom obrazku je vidno ktore "páčky" od 1-10 su aktivované, to nestačí na nastavenie k novemu ovladacu?
heker
Redeemer
Redeemer

Viem ja? Stretol som sa s branami Pemat, Hromann a Trido, tam vsak nikde packy neboli a kodovalo sa to na RJ/motore. Ziadny ovladac tam nemal packy/piny na nastavenie ako mas na fotke ty.
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

wladas napísal: 23 feb 2025, 16:51 Nejaka anomalia pri strihani. V originale to tam nie je.
Toto je ono:
Napísať odpoveď