Starý, blbý
Banálne/triviálne otázky
-
starysomar
Hardcore addict
Re: Banálne/triviálne otázky
Zrejme. Mám to pred očami teraz ako foto - prv som to vnímal ako písmeno E.
Starý, blbý
Starý, blbý
skôr to vyzerá ako veľmi divný teplomer. závit M27 by nikto príčetný takto neoznačil.
-
starysomar
Hardcore addict
Je to možné - kdesi sa mi marí, že značky (čiarky) na hlavici boli 15 18 21 24 27 stupňov Celzia - zodpovedalo by to logike.
Podla tohto navodu to bude mat nieco s montaznymi technickymi parametrami
https://www.yumpu.com/xx/document/read/ ... -nova-herz
https://www.yumpu.com/xx/document/read/ ... -nova-herz
The Keymark is a voluntary European certification mark, demonstrating that a product is in conformity with the European Standard. The Keymark can also be used for services.
Below are some examples of Keymark Scheme
Heat cost allocators
Thermal insulation products for buildings
Thermal solar systems and components
Thermostatic radiator valves
The Keymark should not be confused with CE marking.
https://www.indiamart.com/proddetail/ke ... 77688.html
Below are some examples of Keymark Scheme
Heat cost allocators
Thermal insulation products for buildings
Thermal solar systems and components
Thermostatic radiator valves
The Keymark should not be confused with CE marking.
https://www.indiamart.com/proddetail/ke ... 77688.html
-
starysomar
Hardcore addict
Niektoré výrobky z drogérie majú nalepenú 3cm dlhú 0,5cm širokú umelinu, čo to je? Dá sa to ľahko odlepiť...
-
starysomar
Hardcore addict
A pípa ak prejde tovar nezaplateny. Ak myslime to iste.
Presne tak, je to ochrana proti kradezi, ktora sa na kase deaktivuje.
Aký zmysel má ručička teploty vody? Dôležitá je teplota oleja nie? Tú ale neviem, takže to beriem tak že teplota vody = teplota oleja. A keď je 70+, tak už motor začínam vytáčať. (asi by bolo zdravšie až pri 90 ale nechce sa mi stále čakať ďalších x minút na to
)
A za 20 rokov som na svojom aute nevidel ručičku prehupnúť 90°C takže neviem načo to ide až do 130...
A za 20 rokov som na svojom aute nevidel ručičku prehupnúť 90°C takže neviem načo to ide až do 130...
-
starysomar
Hardcore addict
Možno zčasti zvyk. Sú autá ktoré nemajú ani teplomer vody. Bývali také, kde sa vedela prehriať. Tých s meraním teploty oleja moc nieje.
Teplota vody je na to aby si hned vedel ze s chladenim nie je nieco v poriadku kedze je to nastavene na 90 st.
VW group ma snad na vsetkych teplotu oleja na displayi.
Pre predstavu vyssia rychlost na dialnici tak olej ma 110 st. (2.0 TDI)
VW group ma snad na vsetkych teplotu oleja na displayi.
Pre predstavu vyssia rychlost na dialnici tak olej ma 110 st. (2.0 TDI)
Nie, nema to roky. Napriklad Audi A6 C7 a ani A8 D4 tuto zbytocnost nemaju, to su auta vyrabane od roku 2010/2011. Nema to ani dvojkova Octavia, ani trojkova. Nema to podla mna ani dvojkova, ani trojkova Fabia. Ani Passat B7 a tusim ani na B6 to nebolo. Ani patkovy Golf. Rozmyslam, ze ani Audi A6 C6 to nemalo. Vlastne ako vidim z toho co pisem, tak VW Group to nedava na auta snad uz 20 rokov.
Divne. 8r Fabia to ma, aj VW Transporter T6, T6.1
Tiež to mám a celkom sa podľa toho orientujeme pri otáčkach. Tj. Nevytacam veľmi motor, kým nie je zohriaty aj olej
8r Fabia je teda rocnik cca 2017. Ked si pozriem teraz Google, tak ja na obrazkoch vidim len rucicku paliva a teploty vody. Nevidim tam teplotu oleja. Citam co pisal wladas a pisal, ze rucicku ma na vodu (ja som pochopil, ze na olej) a teraz citam, ze teplotu na displeji. Cize si myslel, ze to ukazuje na digitalnom displeji, ktory tam je a da sa prepinat? Lebo asi som potom nepochopil ako si to napisal a chapal som to tak, ze tam je rucicka na budikoch (co urcite nie je).
Ano, prepinat na displayi
Rucicku oleja som snad este na ziadnom aute nevidel.
Rucicku oleja som snad este na ziadnom aute nevidel.
-
starysomar
Hardcore addict
Napríklad niektoré Porsche, Ferrari alebo Lamborghini, viaceré pretekárske autá - možno niektoré offroady.
A iné ani teplomer vody.
Sekundu po štarte zamrznutého motora isto nie plný kotol no po minúte jazdy kľudne do dvoch tretín otáčok, dôležitejšie je aby nevznikalo nadmerné zaťaženie hoci v nízkych otáčkach. Studený olej (s výnimkou najnovších typu 0W20) sa ťažko dostáva v dostatočnom množstve práve na najviac exponované miesta.
A iné ani teplomer vody.
Sekundu po štarte zamrznutého motora isto nie plný kotol no po minúte jazdy kľudne do dvoch tretín otáčok, dôležitejšie je aby nevznikalo nadmerné zaťaženie hoci v nízkych otáčkach. Studený olej (s výnimkou najnovších typu 0W20) sa ťažko dostáva v dostatočnom množstve práve na najviac exponované miesta.
Čo je to za pridaný zvuk na začiatku v čase 0:00? Už som ho počul aj predtým ale nechápem jeho zmysel.