Banálne/triviálne otázky
Re: Banálne/triviálne otázky
V noci nalozia a rozvoz ide hned rano.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Predpokladam, ze vdaka tomu, ze ma viac logistickych centier po Slovensku.tyler91 napísal: 24 jan 2026, 17:46 Ako dokáže alza doručiť objednávku vytvorenú 23:45 na úplný východ Slovenska na druhý deň o 10:00?
Nevidím v tom žiadny problém.
trasa z BA do Novej Sedlice (najvýchodnejšia obec) trvá podľa google maps 6 hodin. Alzaboxy sú v Kraľovskom Chlmci, Sobranciach, Veľkých Kapušanoch a v Snine. Partnerské výdajné miesta ako pošta, packeta, balíkovo aj vo východnješích obciach ale pri nich asi neplatí doručenie na druhý deň pri objednávke do polnoci. Ak by to aj posielali priamo z BA, tak ti stačí ak auta z BA vyrazia o tretej ráno a do desiatej stíhajú východné boxy.
Predpokladám, že objednávky sa chystajú priebežne už počas dňa, tzn objadnávky tesne pred polnocou už len dohľadajú a doložia k už pripraveným, urobia papiere, naložia a auto vyráža.
Záleží aj od toho, kde majú sklady a ako majú riešenú logisitku, či všetko posielajú len z centrálneho skladu alebo vedia aj z predajní KE, PO.
Napr. Datart svojho času vozil veci z centrálneho skladu do KE a z KE sklasu sa robil rozvoz ku zákazníkom po východe slovenska.
trasa z BA do Novej Sedlice (najvýchodnejšia obec) trvá podľa google maps 6 hodin. Alzaboxy sú v Kraľovskom Chlmci, Sobranciach, Veľkých Kapušanoch a v Snine. Partnerské výdajné miesta ako pošta, packeta, balíkovo aj vo východnješích obciach ale pri nich asi neplatí doručenie na druhý deň pri objednávke do polnoci. Ak by to aj posielali priamo z BA, tak ti stačí ak auta z BA vyrazia o tretej ráno a do desiatej stíhajú východné boxy.
Predpokladám, že objednávky sa chystajú priebežne už počas dňa, tzn objadnávky tesne pred polnocou už len dohľadajú a doložia k už pripraveným, urobia papiere, naložia a auto vyráža.
Záleží aj od toho, kde majú sklady a ako majú riešenú logisitku, či všetko posielajú len z centrálneho skladu alebo vedia aj z predajní KE, PO.
Napr. Datart svojho času vozil veci z centrálneho skladu do KE a z KE sklasu sa robil rozvoz ku zákazníkom po východe slovenska.
Vela veci maju v predajniach ktore su po celom slovensku.
Všetko im prepravujú vlastní zamestnanci, vlastné autá? Alebo to riešia aj cez externé spoločnosti?
Oni už fungujú ako amazon. Iní predajci cez nich predávajú tovar, vtedy to do alzaboxu doručujú kuriérske spoločnosti. Ale tam neplatí to "do polnoci objednáš, ráno v alzaboxe máš". Osobne s tým mám len zle skúsenosti. Vrchol bol, keď Poliak balík poslal, prišlo to sem a DPD mi poslali cez alzu info, že si mám ísť po balík na totálne inú adresu. A keď som to tam bol hľadať, tak na adrese nikto nepočul o tom, žeby tam malo DPD nejaký sklad alebo box. Po 3 dnoch alza objednávku vystornovala. Myslel som si, že ten balík bol nejako poškodený, tak som to skúsil objednať zase a zase to isté spravili...tyler91 napísal: 24 jan 2026, 22:50 Všetko im prepravujú vlastní zamestnanci, vlastné autá? Alebo to riešia aj cez externé spoločnosti?
Inak čudujem sa, že na východe vám takto rýchlo príde zásielka. Som z SC, kde má alza centrálny sklad a málokedy sa stane, žeby splnili to doručenie na ďalší deň. V lepšom prípade to doručia ďalší deň, nie ráno ale až tak pred polnocou. Ale nesťažujem sa, alza zvykne poslať kupón na zľavu, ak sa zásielka oneskorí. Ja následne im tu zásielku vystornujem a objednám si to isté aj s tým kupónom na zľavu.
Robotizované prípravné centrá. Sú to veľké "kocky", po ktorých jazdia roboti a vyberajú z nich tovar.Alzu to síce stálo milióny eur, ale na každý sklad stačí pár operátorov a objednávky vychystávajú rádovo v minútach. Zvyšok je len logistika, ktorá sa dá naplánovať podľa objednávok.tyler91 napísal: 24 jan 2026, 17:46 Ako dokáže alza doručiť objednávku vytvorenú 23:45 na úplný východ Slovenska na druhý deň o 10:00?
Autoeditácia príspevku po 2 hod 27 min 22 sek:
Hejty, hejty, hejty. Ja si už druhý rok platím Alza+ keďže väčšinu vecí objednávam odtiaľ. V objednávkach sa jasne píše, ktorý tovar môžeš mať do ďalšieho dňa a ktorý je na sklade u subdodávateľov. 90% vecí ktoré som si objednával bolo priamo z Alzy a dodanie na ďalší deň bolo v 90% dodržané. A pokiaľ subdodávateľ zlyhal pri dodávke, je to problém subdodávateľa a nie samotnej Alzy. Ja som takto pred letom objednával deťom nafukovačku krokodíla, Alza mi dala avízo že sa objednávka opozdí tak som ju stornoval a kúpil som inde.ephramko napísal: 24 jan 2026, 23:08 Oni už fungujú ako amazon. Iní predajci cez nich predávajú tovar, vtedy to do alzaboxu doručujú kuriérske spoločnosti. Ale tam neplatí to "do polnoci objednáš, ráno v alzaboxe máš". Osobne s tým mám len zle skúsenosti. Vrchol bol, keď Poliak balík poslal, prišlo to sem a DPD mi poslali cez alzu info, že si mám ísť po balík na totálne inú adresu. A keď som to tam bol hľadať, tak na adrese nikto nepočul o tom, žeby tam malo DPD nejaký sklad alebo box. Po 3 dnoch alza objednávku vystornovala. Myslel som si, že ten balík bol nejako poškodený, tak som to skúsil objednať zase a zase to isté spravili...
Inak čudujem sa, že na východe vám takto rýchlo príde zásielka. Som z SC, kde má alza centrálny sklad a málokedy sa stane, žeby splnili to doručenie na ďalší deň. V lepšom prípade to doručia ďalší deň, nie ráno ale až tak pred polnocou. Ale nesťažujem sa, alza zvykne poslať kupón na zľavu, ak sa zásielka oneskorí. Ja následne im tu zásielku vystornujem a objednám si to isté aj s tým kupónom na zľavu.![]()
![]()
Ja mam tiez velmi pozitivne skusenosti s rychlostou dodania. Tiez mam Alza+ uz cez rok.
-
starysomar
Hardcore addict
Dlhé roky nakupujem (aj) v Alze, pravda niečo sa o deň-dva omeškalo (zrejme externý dodávateľ) a raz šla zásielka na predajňu namiesto boxu no inak maximálna spokojnosť.
Rýchlosť dodania vie občas príjemne prekvapiť aj z Allegra alebo eshopu z Čiech.
Rýchlosť dodania vie občas príjemne prekvapiť aj z Allegra alebo eshopu z Čiech.
Ano aj z Allegra to býva pomerne rychle, niekedy velmi. Ale celkovo pre mna nema az taky zmysel, ci dana vec pride o den-dva skor ci neskor. Nejako zasadne mi to nevadi.
Mozno to pre teba nema zmysel. Ale pre mna to zmysel ma. Castokrat treba riesit veci operativne a ihned opravit pocitac. Takze sa mi stalo, ze som o 01:00 v noci objednal komponenty a rano o 7:00 boli o 200km dalej od Bratislavy v boxe, kde som si to vyzdvihol.
Inak takto funguje aj Slovenská pošta.
Nie je to do polnoci, ale pri poslaní prvou triedou som poslal balík o 18.00 z Prievidze a ráno o 10.00 bol u adresáta v Medzilaborciach.
Do ktorejkoľvek dedinky na Slovensku a robili to pred 15 rokmi.
Nie je to do polnoci, ale pri poslaní prvou triedou som poslal balík o 18.00 z Prievidze a ráno o 10.00 bol u adresáta v Medzilaborciach.
Ja mam skusenost, ze som poslal Slovenskou postou doporuceny list I.triedou na hlavnej poste vo velkom meste, smeroval do Bratislavy a prisiel o 4 dni.
-
starysomar
Hardcore addict
Raz som poslal gratuláciu pohľadnicu cez nejaký ich "systém" (detaily už nepamätám), prišla po vyše týždni.
SIce sa teploty po -5°C objavuju castejsie, ale to je par noci za zimu. Nie dlhodoby stav.gogo956 napísal: 24 jan 2026, 16:22 Uk kde zimy su len mierne, ale v chladnych oblastiach inych krajin ano.
Za druhe, nakolko je to ocel, tak dalsi problem je kročajovy hluk a celkovo prenos vibracii. Tie steny su lahké to znamena lahky prenos a mala tlmivost hlavne v basovom spektre.
Ale mozeme si byt na 101percent isty ze majitel tej firmy v takomto dome nebýva..
Neviem co pocas renovacie robili domu, v ktorom som byval pred tymto, ale bol divny pocit, ze v kuchyni vedla seba pocujes ako si niekto natiera maslo na hrianku. Inak bol ten dom postaveny kratko po druhej svetovej vojne. Mozno pre nedostatky bol aky bol.
Tiez si myslim, ze si majitelia firiem daju postavit ovela lepsie domy. No a britski kolegovia radsej kupia nieco stare a svojpomocou prerabaju a ucia sa robit veci, lebo majstrom by neverili a preplatili by ich masivne.
Co sa dorucovania tyka, tak si dovolim podelit sa: x rokov dozadu Royal Mail som posielal podpisane a overene papiere z Londyna na Slovensko koncom septembra. Najprv ich poslali na Sri Lanku (mal som stitok vytlaceny, skrabem ako kocur), vratili sa im a az potom odisli na Slovensko. Prisli tyzden predtym, ako som na Slovensko prisiel ja na sviatky. Pouceny som posielal knihy ako dar do Europy s tym, ze som to colne deklaroval ako dar, knihu a dal som tomu mesiac. Nech to pride vcas. V marci budeme oslavovat tri roky co knihy mali opustit UK no neprisli kam mali.
Pozitivny pripad su Ukrajinci. V pondelok poslali, v sobotu do obeda mi balicek daval postar do ruk tu. To napriek vojne a tomu, ze teraz maju obrovske problemy s dodavkami elektriny.
Z Alzy som bol pozitivne prekvapeny ked mi na Silvestra rano dali novy obciansky, no bez citacky. Tak som ju kupil na Alze a hned po polnoci 2.1. uz bola v boxe a severe Stredneho Slovenska.
pošta má deadline na zásielky 1. triedou na každej pošte iné, záleží od zberu zásielok z danej pošty. Je to písané v aplikácii.curta napísal: 26 jan 2026, 1:28 Inak takto funguje aj Slovenská pošta.
Napr. v takej dedine Zboj (teda najvýchodnejšej pošte) je to do 13:00.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ja prevazne byvam v okoli Nitry, ale fakt plati, ze to co maju na sklade, ked objednam okolo osmej vecer, tak rano to v tom alzaboxe je.ephramko napísal: 24 jan 2026, 23:08 Inak čudujem sa, že na východe vám takto rýchlo príde zásielka. Som z SC, kde má alza centrálny sklad a málokedy sa stane, žeby splnili to doručenie na ďalší deň. V lepšom prípade to doručia ďalší deň, nie ráno ale až tak pred polnocou. Ale nesťažujem sa, alza zvykne poslať kupón na zľavu, ak sa zásielka oneskorí. Ja následne im tu zásielku vystornujem a objednám si to isté aj s tým kupónom na zľavu.![]()
![]()
Moj rekord je objednavka okolo 23:50, a tovar v alzablxe okolo 1:15 (Zvolen). Niekde by som vyhrabal aj screenshot 
Na jednej strane mi je luto mensich predajcov (kamennych aj ecommerce), na strane druhej tie sluzby su bezkonkurencne. Mam Alza+ na firme aj sukromnom ucte, chodi to hned, vyzdvihnem kedy chcem a na shippingu setrim mozno aj stovky eur rocne.
Na jednej strane mi je luto mensich predajcov (kamennych aj ecommerce), na strane druhej tie sluzby su bezkonkurencne. Mam Alza+ na firme aj sukromnom ucte, chodi to hned, vyzdvihnem kedy chcem a na shippingu setrim mozno aj stovky eur rocne.
Tí manažéri z alzy, ktorí dostali nápad s alzaboxami a doručením na druhý deň, by mali mať v centrále sochy
Prečo nové autá už nemajú vzadu napísané meno modelu? Pri Škode ktorá má 5 modelov to pochopím, ale Mercedes a BMW majú tak 20 tried a 80 modelov a nikdy neviem čo je to za auto...