Banálne/triviálne otázky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Banálne/triviálne otázky

Príspevok od používateľa Hensym »

U mňa zase opačne, musím mať čerstvú vodu, akonáhle je odstáta (neuzavretá) tak mi príde divná a chutí mi menej. Ale vodu v chladničke mám vo fľaši aj niekoľko hodín/dní a v pohode.

Ono je to ale možno tým, že doma mám super vodu. :D Väčšinou keď niekam idem, tak voda z vodovodu je tam hnusná. A nie je to len o zvyku, že "doma je doma", lebo na pár miestach mali ešte lepšiu. :D
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Hensym u mna naopak, ked som bol na internatoch v Bratislave (Mylsnka dolina), tak voda z vodovodubola bez tej pchute dobra, na byte v Ba mam taku o chlp menej dobru ale stale je super. No u rodicov ma pachut kovu, ale ked ju necham odstat tak ta pachut zmizne.

Preto rozmyslam cim to je, napadaju ma aj odlisne vodovdne trubky...
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Viem presne čo myslíš a tiež si to podvedome spájam so starými bytmi a chatami, kde sú staré potrubia. Ale neviem či to neni ozaj aj nejaká chémia.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

áno, trubky vela robia, v minulosti sa robili z roznychh materialov dokonca v starych domoch su urcite este aj z olova. Tiez je faktor aky je prietok vody, napr na nejakej chate kde ludia chodia raz do mesiaca ci este menej, ta voda v trubkach stoji,obohacuje sa o mikrocastice z tych trubiek /ak su kovove/. Aspon tak myslim, nie som na tom odbornik, v takych pripadoch sa ale odporuca nechat par minut vodu odtiect a pouzivat az tu cerstvejsiu.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Cez stare potrubie ide voda v podstate vzdy. Moze by sice nova bytovka ale vonkajsie rozvody uz maju nejaky ten rocik.

Tiez sa mi stane ze niekde mi voda je az nechutna. Ja ale doma (a ked je moznost) pijem filtrovanu vodu cez Britu a potom sungit. Inac mi nechuti.

Spravne hovoris a prave preto mam uchylku ze Britu napustam vzdy len po sprche ked spravim preplach :D
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Ja mám doma vodu zo studne, chuťovo super ale ja z nej nepijem. Proste tuším pred dvoma rokmi sme mali problém, že zrazu netečie voda v kuchyni, po odmontovaní vodovodnej batérie sme vodovodný systém prefúkali kompresorom, a zrazu roztrhaná žaba z rúrky vystrelila. Odvtedy sa mi hnusí voda z vodovodu, proste ju používam na varenie aj sprchovanie ale piť z nej nie. Kupujem minerálnu z Lidl, viem že aj tma sa v tom premávajú všelijaké tvory, ale tak som to nevidel na vlastné oči.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Daniel9911

z plastovych flias sa uvolnuju rozne latky do tej vody, takze ked uz tak vodu zo skla
Daniel9911
Professional
Professional

gogo956

tak už sa budú asi vracať tie sklenené fľaše ktoré sme zvykli vidieť u starých rodičov ako Santovka či Slatina. Kofola, Rajec a Vinea budú tiež v sklenených fľašiach v objeme 1l
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Tiez si vsimam, ze chut z plastovej (plechovke) vs. sklenej flase, tak rozdiel je dost brutalny. Myslim si, ze je to aj latkami v plastoch, ale hlavne tlakom.
Daniel9911
Professional
Professional

kamoš zas nemá rad pivo z plechovky ale len z sklenej fľaše, lebo to ma pre neho takú pachuť.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Tiez radsej pivo zo skla. Stoji mi to za to vlacenie (4. poschodie bez vytahu) ale plechovkovym nepohrdnem.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Nie olovo, ale oceľ
gogo956
Redeemer
Redeemer

bol na to aj clanok, ze testovali pivo a najlepsie je zo skla, potom plechovky a plast daleko na konci. Vsetko, vsetko plastove pri styku s potravinami vypusta rozny bordel napr take šmagulády ako endokrinne disruptory ci mikroplasty -je to vedecky dokazane.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Odvtedy co som skoro prestal pit alkohol ma pivo z plechovky pre mna taku akoby alkoholovo kovovu pachut. Plus pivo v plechovke je asi to iste ako pivo v plaste, lebo vnutro plechovky je potiahnute tenkou plastovou foliou aby pivo neprichadzalo do kontaktu s hlinikom. Plus chut moze byt mozno zmenena aj ak pri plneni pouzivaju v plechovkach este nejaky plyn, napr. pri cipsoch tie sacky plnia nejakym plynom, ci to robia aj pri napojoch netusim.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Prišla mi pokuta z Rakúska za prekročenie rýchlosti. V liste mi poslali IBAN, BIC a identifikačné číslo (to je predpokladám variabilný symbol), ale keď do do appky internetbankingu nahodím Rakúsky IBAN automaticky mi to zruší možnosť uviesť tam BIC aj variabilný symbol. Ostáva mi tam len kolonka referencia platiteľa. Myslíte, že stačí tam uviesť identifikačné číslo, alebo je pri platbách do zahraničia nejaký zádrheľ?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Síce SLSP, ale asi to bude platiť u väčšiny bánk:
https://www.slsp.sk/sk/ludia/informacie ... -na-uhradu
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

variabilny symbol a vsetky tie ostatne symboly sa uz moc nepouzivaju. dnes ti staci len referencia platitela, tam das to identifikacne cislo. ja to pre istotu dam este aj do poznamky vzdy.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Hej, urobil som to tak, ďakujem za rady :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

VS plati u nas a v Cesku, mozno este dake krajiny. Inak vo svete sa pouziva ta referencia. Ako uz spomenul aacid, to cislo das do referencie, tak isto som platil aj ja pokutu do Rakuska a vsetko v pohode.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Muffi napísal: 19 okt 2021, 8:13 Prišla mi pokuta z Rakúska za prekročenie rýchlosti.
kolko na kolkatke?
Napísať odpoveď