Banky (vseobecna tema)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Banky (vseobecna tema)

Príspevok od používateľa gogo956 »

ak vidim ze niekde neberu karty, tak tam druhy krat nepridem. Z mojho pohladu je to anachronizmus narabat s nejakymi papiermi ci nebodaj mincami, ktorych ked mas viacej tak mi ide vrecko na bunde odtrhnut. Nehovoriac o tom, ze v niektorych obchodoch, aj ked iba vynimocne, sa mi stavalo, ze pri platbe cash zvykli vracat menej ako mali a ked som ich upozornil tak este boli urazení.
Ja napr na dlhodobom v podstate nonstop HO som, ale neberiem to ako vyhodu skor nevyhodu, lebo od rana do vcera sedim iba doma pred compom..
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa masterdead »

Co sa tyka slabej penetracie POS terminalov, tak je to podla mna snaha obchodnikov znizovat zisky. Platbu ktora je platena cash vie nechat "stratit", ale platbu cez POS musi riadne priznat.
Poplatky z platby cez POS su dnes smiesne, vacsinou som videl 0.5% z platby.
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Presne tak, poplatky sú smiešne, 0,5-1% v priemere. Za vklad tej hotovosti v banke obchodník zaplatí skoro rovnako + je tam šanca, že zle vydá/okradnú ho a podobne. Nechápem keď v dnešnej dobe obchodník nemá terminál.
gogo956
Redeemer
Redeemer

masterdead
áno mali obchodnici si takto upravuju oficialny obrat, zase na druhej strane ich chapem, podla mna je danove zatazenie pre vsetky subjekty prilis vysoke. Ak by politici nerozhadzovali peniaze na populisticke nezmysli a dalsi nekradli, tak by aj zdanenie mohlo byt nizsie a tym by sa zvysila aj ochota subjektov odvadzat dan.
ibidaba
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa ibidaba »

Zase nebudme optimisti, ak to dnes niekto robi podpultovo a ohyba, ako sa da, tak by to robil aj pri nizsich daniach.
gogo956
Redeemer
Redeemer

ibidaba

teraz je pomer zisk/riziko pomerne vyhodny, ak by boli dane podstatne nizsie, bolo by menej racionalne riskovat odhalenie. Prax by bola samozrejme otazna.
ArAsHiD
Professional
Professional

Jedna alebo druhá strana mala krátkodobý výpadok a čakalo to “v poradí” na zaúčtovanie 45min.
bastia
Novice
Novice

Príspevok od používateľa bastia »

Aku SK banku by ste volili ako hlavnu?

Nemam problem si za ucet aj zaplatit, ale nieco by som za to aj chcel:

- kompetentnych ludi na pomocke,
- transparentnost v poplatkoch,
- prehladny a moderny IB pri platbach, pohyboch + dobra appka,
- bezpecnost,
- google pay, apple pay, biometria v appke, push ako samozrejmost,
- bonus su virtualne jednorazove karty, ale to ma tusim iba TB a 365,
- bonus, ak sa bezne veci ako zmena adresy, cisla, OP, atd daju riesit aj bez navstev pobocky,
- bonus okamzite platby, prip. zavadzanie inych inovacii.

Samozrejme, robil som si porovnanie, ale nemam jedneho vyhercu. Uz len okamzite platby by mi to zuzili na 3 banky, z toho na 1 mi absolutne nevyhovuje IB. Ako sa rozhodujete vy?
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Okamzite platby budu casom vsade, a kedze ich uvadzas iba ako bonus, mozes sa na ne nepozerat a vyber sa trochu zvacsi :)
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Fio by mohla mať okamžité do konca roka 2022.
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa masterdead »

Ja osobne by som vyberal systemovo vyznamnu banku. Tych je na Slovensku 5: SLSP, VUB, TB, CSOB, PB

- kompetentnych ludi na pobocke,
Pobočky majú relativne vysokú fluktuáciu, z toho vyplýva, že udržať vysokú kvalitu je celkom ťažké v akejkoľvek banke
Za mňa asi len SLSP. VUB mi prišla veľmi neprehľadná a TB mne osobne nesedí
- bezpecnost,
Každá banka spadá pod kyberzakon. Každopádne, najväčšie banky dávajú do bezpečnosti najviac financií
SLSP, TB
V tomto bola SLSP takmer vždy prvá
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

-v dnešnej dobe ešte niekto chodí na pobočku? (mimo hypoteky a väčších výberov)

-IB ako taký nepoužívam, appka od TB ho nahrádza úplne v pohode. Mne napr. nevyhovuje George, strieľam, keď mame niečo nasatvujem alebo platím.

-SLSP dodnes nemá vyber z bankomatu mobilom (pokiaľ dobre viem), či virtuálnu jednorázovu kartu

Ak si vyberieš banku, ktorá má bankomaty na vklad/výber, tak ti pobočku ani netreba. Účet založíš už aj online cez appku, všetko nastavíš v appke, vyberieš/vložíš peniaze v bankomate.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Bezplatne ucty s kartou bez podmienok a zaroven pobocku maju asi 3 banky AFAIK: FIO, CSOB a 365 po spojeni s Postovou bankou.

Inak tu si mozes porovnavat ucty, podla roznych kriterii, sluzby, poplatky:

https://banky.sk/bezne-ucty-a-baliky-sl ... =11#sorted
https://www.financnahitparada.sk/bezne-ucty
ArAsHiD
Professional
Professional

- kompetentnych ludi na pomocke,
Bežný pracovník pobočky - toto nespĺňa žiadna banka. Môj prémiový bankár v SLSP je celkom ok.
- transparentnost v poplatkoch,
Rozhodne nie VÚB - najdrahšia a najmenej prehľadná banka z pohľadu skrytých poplatkov. Na SLSP sa mi páči, že síce účtujú poplatok za menovú konverziu pri platbe kartou v inej mene, ale aspoň to transparentne účtujú ako osobitný poplatok na rozdiel od ostatných bánk. Poplatkovo výhodná je aj mBank a oplatí sa tam zobrať zlatú debetku. Platený účet je výrazne jednoduchšie mať zadarmo v SLSP ako v TB.
Najlepší IB má asi TB z pohľadu množstva vecí čo sa tam dá nastaviť. Potom mBank je tiež fajn. SLSP razí filozofiu, že v IB si vieš nataviť tie základné veci čo denne potrebuješ, stále sú veci čo musíš riešiť na pobočke.
- bezpecnost,
Z pohľadu IT bezpečnosti nedokážem posúdiť, ale myslím, že to bude ok všade. Z pohľadu fondu ochrany vkladov vnímam ako benefit, že mBank spadá pod PL fond ochrany vkladov. V prípade problémov je v tom fonde výrazne viac likvidity.
Toto už spĺňajú všetky banky, okrem ČSOB (nemajú push).
- bonus su virtualne jednorazove karty, ale to ma tusim iba TB a 365,
TB ma jednorazové karty. 365 a mBank majú virtuálnu kartu na platbe na internete. Ja osobne si myslím, že jednorazové karty sú viac marketingová záležitosť. Dnes tu máme 3D Secure 2.3, každú platbu overujeme 2 faktormi…
- bonus, ak sa bezne veci ako zmena adresy, cisla, OP, atd daju riesit aj bez navstev pobocky,
SLSP toto nevie, TB aj mBank áno.
SLSP a TB su v najlepšie pozícii čo sa týka zavádzania inovácii. Od svojej matky na to majú kapitál. mBank tiež veľmi nezaostáva, vzhľadom na to, že zdieľajú procesy s mBank PL. Čo sa týka nastavení kariet (blokácia surcharge, DCC, dočasné limity…), tak tam mBank vedie.

Ja osobne využívam 2 účty. Space účet X v SLSP (hypo + prémiový bankár) a mBank. Kým som nemal hypo, tak som používal len mBank a okrem nemožnosti vkladu v hotovosti (využijem 1x ročne) mi nič nechýbalo.
Ja osobne by som sa rozhodoval medzi SLSP (space účet X) a mBank (zlatá mkarta - poistenie zadarmo, vstup do salónikov na letisku). MBank ešte nepodporuje instantné platby, plánujú budúci rok.
gogo956
Redeemer
Redeemer

pouzivam dlhe roky Mbank ucet ako hlavny a som spokojny. Zo zaciatku sa mi zdal ich IB pomerne neprehladny, ale ked si clovek zvykne tak zisti ze je naopak skvely, lebo cez neho sa da nastavit asi skoro všetko, co ine banky vacsinou neponukaju.

Co sa tyka bezpecnosti, tak si myslim ze vacsina bank je na tom asi plus minus rovnako a vmojom pripade to nie je ani az tak dolezite, lebo na bankovom ucte nikdy nedrzim dlhsie vacsie peniaze.
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Toto má inéá banka už dlho:

Pravidelné Sporenie si môžete zriadiť k Osobnému účtu, Študentskému účtu a k Detskému účtu. Vaše peniaze zhodnotíme atraktívnym a garantovaným úrokom 5,0 % ročne počas celej doby sporenia.
:)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Starysomar, myslis Prima banku? Lebo tych 5 percent sa tykalo len sumy 100 eur a zvysok sa urocil klasickym urokom (teda skoro ziadnym).
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Myslím, že sa dá mesačne vkladať od 10 do 100 eur a toho sa to týka, iného nie.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Nestudoval som presne podmienky, len viem, ze kamarat sa o tom mozno 3 roky dozadu zaujimal a bol tam hacik v tom, ze sa urocil vklad max. 100 eur. Cize to bola dost zavadzajuca reklama.
Napísať odpoveď