Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
-Syu
Medium Expert
Medium Expert

Re: Bitcoin, Litecoin, Dogecoin a iné kryptomeny

Príspevok od používateľa -Syu »

Čože? Niekto tu chce dobrovolne odvádzať dane? :D Ja napríklad nič zdaňovať neplánujem. Ja znášam všetko riziko spojené s obchodovaním a kryptomenami, takže logicky si chcem nechať všetok zisk a so štátom sa deliť nemienim. Inak za prvé, zdaňovať by sa mal zisk, ak má ale niekto peniaze investované v kryptomenách, tak by žiadnu daň odvádzať nemal lebo v podstate iba zakúpil kus kódu, teda software, ktorý ma momentálne zhodou okolností vyššiu hodnotu. Za druhé, všetky burzy sú navyše mimo územia Slovenska a podliehajú zákonom krajín, v ktorých pôsobia. Zdaňovať zisk, ktorý ani nepochádza z činnosti na Slovensku mi príde absurdné a nik ani nedokáže sledovať takéto peniaze, takže ak sa sám nepriznáš na daňovom, oni na to aj tak neprídu. Teda za predpokladu, že na účte nepristane len tak zrazu napr. 100k. Vysoké sumy musia banky hlásiť. Odporúčam preto posielať po menších častiach, ktoré nevzbudzujú podozrenie. Ak je tých peňazí priveľa, tak použiť viac účtov.

nechápem prečo toľko ľudí si myslí, že Ripple pôjde nejak strašne hore. To si vážne nik neuvedomuje, že to nemôže rásť do nekonečna a taký 36000% rast už nebude? Ak by mal dať iba 100%, tak by muselo do Ripplu pritiecť strašne veľké množstvo peňazí, a to sa v blízkej dobe určite nestane. Určite nie naraz. Ak pôjde hore, tak to bude trvať zrejme celé týždne. Za ten čas sa dá povoziť na oveľa ziskovejších coinoch, ktoré majú stále ešte kam rásť.

Lumeny nám v poslednej dobe nejak letia hore, ale i tam keď prekročia 1$ bude rozmýšľať o predaji. Skôr začínam pokukovať po malých altcoinoch, ktoré majú potenciál poriadne porásť a začínam prehodnocovať svoje portfólio. Napr. taký Zcash môže ísť na 1k, ale čo z toho, keď rastie tak neskutočne pomaly...
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

Ripple kludne moze ist hore este aj na 10$ do konca roka, inac sa ho vobec neoplati drzat, kedze taky btc isto pojde do konca roka minumalne 5x.
Inac CEO Ripple je uz jeden z najbohatsich ludi http://markets.businessinsider.com/news ... 1012408621
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

-Syu napísal:Ak by mal dať iba 100%, tak by muselo do Ripplu pritiecť strašne veľké množstvo peňazí, a to sa v blízkej dobe určite nestane. Určite nie naraz.
ripple ma aktualne kapital cca 100 miliard. neznamena, ze na dvojnasobne stupnutie do neho musi byt investovanych dalsich 100 miliard hard cashu. staci, aby bol vacsi nepomer v buy a sell walloch. pri BTC sa to uz viackrat stalo. je proste vacsi dopyt ako ponuka. ak vela ludi nakupuje a nikto nepredava.. vsak tato situacia ho uz dostala tam, kde prave je.

noze, sa podel s nejakymi coinami, kt. maju potencial vyskocit vyssie rychlejsie :D ja radsej investujem do istoty, preto som sa pustil do stellar. rovnaky technicky potencial ako ripple, stoji za tym IMB. uz na to preslo par firiem z ethereum a vytvorili tokeny na stellari. planuje sa fiat burza, kde bude stellar ako zakladny trading par. atd atd.
za posledne dva mesiace sa mi investicia zhodnotila 10 nasobne. uz som si povedal, ze nebudem pri vsetkych tych alt skokoch drzat ako zataty vacsinu portfolia v BTC a konecne sa chcem zviest aj ja.

//autoeditácia príspevku (03 Jan 2018, 7:47)
awtt napísal:Ripple kludne moze ist hore este aj na 10$ do konca roka, inac sa ho vobec neoplati drzat, kedze taky btc isto pojde do konca roka minumalne 5x.
can i quote you on that? :D dufam, ze pojde, lebo inak sa neoplati drzat ani ten BTC. kazdy druhy alt behom 2017 vyskocil 5-10x a rok 2018 nevidim inak.

//autoeditácia príspevku (03 Jan 2018, 8:12)
Lubenečko napísal:Potrebujem zohnat miner, idealne ak by sa dal Antmiter S9.

Viete poradit stranku kde sa da kupit, doveryhodnu ? Aj ked tamnebude konkretna masina, len nech je aspon shop overeny :)

Dakujem za kazde info :)
na bazosi to ludia predavaju vo velkom https://pc.bazos.sk/inzerat/79310961/BI ... -14THs.php asi tyzden dozadu som tam videl v ponuke jeden za 3400eur. v USa zatial najlacnejsie 3900USD. treba to sledovat priebezne.
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

Inac ak by niekto rozmyslal nad tou app od binance na iOS ale obavali ste sa dat tomu trust tak ja som to dal a pozeral som nasledne k comu ma pristup a je to len SIRI (to som vypol) a mobilne data. Cize myslim ze je to ok zatial (skype ma viac opravneni (kontakty, ...)
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

lol, vsetko pada a stellar rastie, krasa :)
mrzi ma len jedno.. ze som pocas vianoc neinvestoval 1.5BTC co bolo v plane.
namiesto 1BTC v stellari by som v takom pripade mal aktualne 4BTC :/

nepredaval by som to, ked to vyleti na 1USD, az niekde na 2-5USD ;)
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

No len ci to pojde az na 2-5$ ja dufam ze hej tiez v nom nieco mam :)
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

vacsia sanca, ze stellar vyleti dvojnasobne ako akakolvek ina mena v top5, moj nazor. mozno este ripple. staci, aby to pridala nejaka poriadna burza. zatial sa treba spoliehat na binance, poloniex a kraken. kraken aktualne nepouzitelny. neda sa to ani lahko kupit.
taktiez je to mena, kde sa treba spoliehat na distribuciu. pokial viem, behom poslednych cca 2 mesiacov nepribudli na trh ziadne nove mince. nikto to netazi. cize nikto nezahlcuje burzy novymi mincami a treba sa spoliehat na to, ze ti to preda nejaky typek, co ich uz drzi. co sledujem diskusie, malokto to chce teraz predavat.
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Bitcoin, Litecoin, Dogecoin a iné kryptomeny

Ved stellar vpohode sa da kupit na binance [emoji3] aj ripple [emoji3] ja momentalne len cakym kym pojde este vyssie lebo najprv som mal v ltc ale tam to padlo a som o nejake peniaze prisiel a teraz mi ich stellar dorovnal a cakam kym aj zarobi :D
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

na binance som kupoval vcera a ta likvidita bola dost slaba. kupoval som ale za ETH, mozno s BTC je to inak. som mal problem nakupit 600 lumens.. musel som vyplnit 4 samostatne ordery. dalsie zostavajuce ordery mali uz dost rozdielnu cenu.

dalsia nepriazniva sprava ohladom ripple
http://jamescrypto.com/so-which-version ... o-you-own/
Prílohy
wgn2jd528m701.jpg
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Tie ázijské kryptomeny nejak potichučky stúpajú za posledný mesiac ... Pri tom NEO to aj všetci predpovedajú, že bude stúpať (v tomto roku 2018 sa pripravuje minimálne 30 nových ICO na NEO) , ale tie ostatné stúpli dosť rýchlo
NEO už skoro 100 USD - 100%
OmiseGo 20 USD - 100%
QTUM 60 USD - 300%
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

tak, ako sa hlada novy lepsi bitcoin, tak sa hlada aj nove lepsie ethereum. tiez uvidime kto vyhra.

//autoeditácia príspevku (03 Jan 2018, 16:20)
vyzera to tak, ze stellar prekona 1USD este dnes, heh
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

ob3l1x napísal:jj ja som tiez nieco podobne hladal a zaregistroval som sa na https://www.binance.com/?ref=17815025 (je to link s referal / odporucanim)
je tam bez verifikacie do 2BTC/den co je pre mna dostatocne a maju aj mobilnu app pre iOS, Android ... bohuzial nie je dostupna na appstore ale len cez ich stranku ale konecne nejaka pouzitelna app po coinbase ...

maju tam aj dost ETH/XXX
Regol som sa tam cez tvoj odkaz. Na skúšku som tam poslal 5€ v BTC z Coinbase a poplatok za tento prevod bol 11€ :D A navyše aj tak s tým neviem nič spraviť, lebo min. hodnota transakcie je 0.001 BTC, čo nespĺňam :D

Ako tam dostanem niečo najlacnejšie?
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Bitcoin, Litecoin, Dogecoin a iné kryptomeny

No hlavne tam neposielaj btc [emoji1] za to su strasne poplatky [emoji20] posli napr eth alebo ltc [emoji6] na coinbase vymen btc za ltc alebo eth a to si posli na binance ... ja som posielal na zaciatok nejakych 100€ v ltc a potom som preposlal aj zvysok

Poplatok zaplatis stale ale pri inych menach je to menej
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

Do kolonky referencia platitela už dám len
Transfer title : bitbay ______

ak to chápem správne?
Nechcem dačo posrať ;D

https://drive.google.com/file/d/1W5U-cA ... sp=sharing viem že sa obrázky pridávajú inak ale chcem ho zmazať potom čo budem mať odpoveď tak to takto cez link posielam
-Syu
Medium Expert
Medium Expert

Old Dirty Bastard napísal:[quote="
noze, sa podel s nejakymi coinami, kt. maju potencial vyskocit vyssie rychlejsie :D ja radsej investujem do istoty, preto som sa pustil do stellar. rovnaky technicky potencial ako ripple, stoji za tym IMB. uz na to preslo par firiem z ethereum a vytvorili tokeny na stellari. planuje sa fiat burza, kde bude stellar ako zakladny trading par. atd atd.
za posledne dva mesiace sa mi investicia zhodnotila 10 nasobne. uz som si povedal, ze nebudem pri vsetkych tych alt skokoch drzat ako zataty vacsinu portfolia v BTC a konecne sa chcem zviest aj ja.
tak ja mám v hľadáčiku zatiaľ Waves, TRX, REQ, RDN, POWR, možno ešte SC a XEL... Tronix mi za posledné dni zarobil 100%... ale neplánujem do toho naliať zbytočne veľa peňazí. Určite by som chcel investovať ešte do NEO. Zatiaľ mam 90% portfolia v Stellari. Len dnes som sa snažil špekulovať lebo blbci na tradingview predikovali veľkú korekciu Stellaru. Výsledok je, že som predal priskoro a na menšom dipe som potom doháňal stratené coiny. Ale fakt je ten, že graf Stellaru je ešte hrozivejší, než graf Bitcoinu z decembra :D možno sa o pár dní predsa len dočkáme veľkého výpredaju. Inak dnes na Binance hodnota XLM bola cez 6700 sat., už som chcel dumpovať, ale dnes bola sieť preťažená, takže to trvalo asi cca pol hodinu, než coiny dorazili z Krakenu na Binance.

Inak nie je v poslednej dobe Binance totálne spomalený? snažil som sa predať/kúpiť a úplne to zamrzlo... dokonca som to skúšal aj na druhom notebooku. Výsledok rovnaký. Kraken je prekvapivo naopak o niečo svižnejší. Ale obchodovať tam je stále o hubu. Začal som radšej používať Binance appku, Kraken má síce tiež, ale unofficial, takže sa to celkom bojím používať, aby mi náhodou niekto úplne nevykradol konto.

BTW čo sa týka tých peňaženiek... je nejaký typ na spolahlivý wallet? Rozmýšľal som na Jaxxom. Na dlhšie si možno kúpim ten ledger nano alebo trezor. Trochu ma odrádza to, že exitocké coiny nemajú v tých walletoch podporu.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

nad TRX som pokukoval popravde aj ja.. nejaky velky potencial dobuducna v tom nevidim, ale urcite sa na tom da aktualne pekne zarobit.

binance ma asi velky napor novych userov. hlavne netreba nic verifikovat a mozes po registracii hned tradeovat, asi to nezvladaju. podobne problemy pozorujem aj na inych malych burzach.
teraz som to ratal, podporuju uz 23 minci a vyzera to tak, ze spustia coskoro aj podporu pre NEO. myslim si, ze sa z toho da vytvorit paradne portfolio, ale co je hlavne, ledger podporuje aj samotny stellar, cize som s tou penazenkou spokojny. nepodporuju vsetky velke mince, ale to neznamena, ze nemozu podporu do buducna spustit. taktiez podporuju ERC20 tokeny prostrednictvom myetherwallet. proste ked to porovnam s akoukolvek inou HW penazenkou a este vezmem do uvahy ceny, tak som nadmieru spokojny.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Ledger Nano je bezpečný, ale so samotným HW manipulovať opatrne !
Neobsahuje žiadne ESD ochrany na USB porte.

Rozborka:
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Inak, uz velmi davno som sa registroval na binance, chcel by som tam vlozit nejaky ten ETH, ale nejak mi nechce ukazat moju deposit adresu, je to len prazdne policko, co musim pre to spravit, aby sa mi vobec ukazala? Vdaka.

Btw. 2.1. som poziadal o vyber z coinbase a 3.1. uz som to mal na ucte vo VUB :D Cize chvalim :D
Mirrorion
Star
Star

Príspevok od používateľa Mirrorion »

priznám sa že čím viac to študujem, tým viac som z toho debil. tých serverov a búrz je na mňa nejak moc. čo by som mal zo všetkého spraviť ako prvé?
chcem kúpiť za pár tisíc € povedzme LTC, stellar, ripple a ešte nejakú lacnú alternatívnu CC (doge / verge / tron). kde všade musím byť regnutý aby som mohol kupovať tieto meny?
nechcem to domrviť a vyhodiť rodinné prachy cez okno :nono:
-Syu
Medium Expert
Medium Expert

Mirrorion napísal:priznám sa že čím viac to študujem, tým viac som z toho debil. tých serverov a búrz je na mňa nejak moc. čo by som mal zo všetkého spraviť ako prvé?
chcem kúpiť za pár tisíc € povedzme LTC, stellar, ripple a ešte nejakú lacnú alternatívnu CC (doge / verge / tron). kde všade musím byť regnutý aby som mohol kupovať tieto meny?
nechcem to domrviť a vyhodiť rodinné prachy cez okno :nono:
Dúfam, že nechceš investovať všetky úspory do niečoho tak rizikového... nezabudni, že investovať sa majú iba prachy, o ktoré môžeš prísť... veď začni pomaly malými sumami. Keď som ja začínal pred niekoľkými mesiacmi, tak som si ako prvé kúpil za 20€ Ripple a s tým som sa hral. Skúšal som to kade tade posielať, obchodovať na burze a podobne. Keby sa dačo pokašlalo, tak by ma strata takej malej sumy ani nebolela. Takto som si overil aj rýchlosť a dôveryhodnosť burzy. Na Krakene som mal peniaze pripísané prakticky okamžite.

Inak čo sa týka posielania peňazí či coinov niekam. Mám také zlaté pravidlo, nikdy neposielať všetko naraz, ale postupne po častiach.

Čo sa týka tých coinov, Tak LTC, doge, stellar aj ripple sa dá nakúpiť na Krakene za €, verge/tron na Binance za BTC

Ale s Binance začínam mať zlé skúsenosti. Viaceré coiny majú pozastavené withdrawal, napr. Stellar a IOTA sa momentálne vôbec nedajú odoslať preč z burzy. Ripple sa síce dá, ale nie okamžite. Ešte aj withdrawal fees majú vysoké. Napr. taký Stellar má obvyklý poplatok 0,0001. Poplatok na Binance 0.01. Pri iných coinoch napr tron - fee 100 trx čo je v prepočte asi 9$, Tether dokonca 25$.

//autoeditácia príspevku (04 Jan 2018, 5:00)
Tak kriple nám vyletel na 3$, NEM a Tronix ide bomby, NEO cez 100$, Stellar akosi poľavil ... nečudoval by som sa keby po tom raste spadol dole. Začínam rozmýšľať, či nepredám časť Stellarov práve za NEO a Tron... je to ťažké rozhodovať sa, keď sú to všetko skvelé perspektívne coiny.
Napísať odpoveď