Mirrorion napísal:priznám sa že čím viac to študujem, tým viac som z toho debil. tých serverov a búrz je na mňa nejak moc. čo by som mal zo všetkého spraviť ako prvé?
chcem kúpiť za pár tisíc € povedzme LTC, stellar, ripple a ešte nejakú lacnú alternatívnu CC (doge / verge / tron). kde všade musím byť regnutý aby som mohol kupovať tieto meny?
nechcem to domrviť a vyhodiť rodinné prachy cez okno

Dúfam, že nechceš investovať všetky úspory do niečoho tak rizikového... nezabudni, že investovať sa majú iba prachy, o ktoré môžeš prísť... veď začni pomaly malými sumami. Keď som ja začínal pred niekoľkými mesiacmi, tak som si ako prvé kúpil za 20€ Ripple a s tým som sa hral. Skúšal som to kade tade posielať, obchodovať na burze a podobne. Keby sa dačo pokašlalo, tak by ma strata takej malej sumy ani nebolela. Takto som si overil aj rýchlosť a dôveryhodnosť burzy. Na Krakene som mal peniaze pripísané prakticky okamžite.
Inak čo sa týka posielania peňazí či coinov niekam. Mám také zlaté pravidlo, nikdy neposielať všetko naraz, ale postupne po častiach.
Čo sa týka tých coinov, Tak LTC, doge, stellar aj ripple sa dá nakúpiť na Krakene za €, verge/tron na Binance za BTC
Ale s Binance začínam mať zlé skúsenosti. Viaceré coiny majú pozastavené withdrawal, napr. Stellar a IOTA sa momentálne vôbec nedajú odoslať preč z burzy. Ripple sa síce dá, ale nie okamžite. Ešte aj withdrawal fees majú vysoké. Napr. taký Stellar má obvyklý poplatok 0,0001. Poplatok na Binance 0.01. Pri iných coinoch napr tron - fee 100 trx čo je v prepočte asi 9$, Tether dokonca 25$.
//autoeditácia príspevku (04 Jan 2018, 5:00)
Tak kriple nám vyletel na 3$, NEM a Tronix ide bomby, NEO cez 100$, Stellar akosi poľavil ... nečudoval by som sa keby po tom raste spadol dole. Začínam rozmýšľať, či nepredám časť Stellarov práve za NEO a Tron... je to ťažké rozhodovať sa, keď sú to všetko skvelé perspektívne coiny.