Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Old Dirty Bastard
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: Bitcoin, Litecoin, Dogecoin a iné kryptomeny

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

ked btc padne pod 10kUSD, trh bude vyzerat urcite zaujimavo :D som zvedavy na akych sumach sa rano prebudim.
taktiez to vyzera tak, ze mega scam MLM bitconnect v hodnote par miliard vyuzil tuto prilezitost a opustil nas nadobro :D bolo len otazkou casu, kedy padnu.
vsetci sa chcu zbavit bezcennych BCC tokenov a nikto to nekupuje, zo 400USD na 30USD, noice :)
fool and his money are soon parted..
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

Niekto asi pojde na pekne dlhu a drahuuu dovolenku :lol:

No nic, ja cakam az sa vrati, ale vam keby sa podarilo teraz kupit vilu na seychelloch vracali by ste sa? :idea:
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

narazas teraz na tvorcov bitconnect? urcite sa nevratia :) tie priznaky boli od zaciatku jasne.. stacilo poziet odkial tvorcovia pochadzaju a aspon jednu video prezentaciu, co robili. iba komletny idiot by do toho seriozne investoval.

//aha nie sorry, post z predoslej strany

este nech padne TETHER, budeme mat za sebou naraz vsetky visiace damoklove mece a pokoj na srdci do buducna, ked sa trh spamata :D
-Syu
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa -Syu »

NHISPVM napísal:Syu - ver mi nechceš to vedieť... :D Ja som tam dal asi 80% mojích úspor (som chudobný študent) a ešte aj priateľka investovala so mnou tiež podstatnú časť. Takže momentálne sme ešte chudobnejší :D momentálne som v strate už cca 50%. Keď to prestane padať, tak ešte investujem a dúfam, že sa mi to tak cca do 3 -4 mesiacov vráti aj spätne
tie pocity približne poznám, pred tromi mesiacmi sa mi stalo čosi podobné. Blbo som investoval a prišiel som o cca 50% vkladu, ale našťastie to nebolo veľa prachov, no aj tak to boli to drsné týždne zúfalstva, keď som začínal uvažovať aj o brigáde v supermarkete. No nechcel by som byť v koži tých, ktorí do toho dali niekoľko tisíc až desaťtisíc eur :D
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

veru, na reddite v krypto subs je uz sticky post s cislami na linky samovrahov :D ale to tu uz raz v minulosti bolo. ked bitcoin spadol z 1000USD na 200USD tusim. toto je ale teda paradnejsia bomba. uplne lutujem vsetkych tych ludi, co nakupili btc na 19000USD. alebo este horsie.. ripple na 4USD.

//inak uz to pozorujem castejsie.. v takychto situaciach je fakt dobre mat prachy v bitcoine. vacsinou vsetko ostatne padne vyraznejsie na hubu ako btc. BTC/ETH vcera 0.1, dnes 0.09, BTC/BCH vcera 0.2, dnes 0.15. otazne ale je, ci sa aj tentokrat rychlejsie spamata BTC ako trebars ETH.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

narazam skor vseobecne na trh... Ale mozno z toho naozaj vzide aj nieco pozitivne, tych ICOs a kadejakych shitcoinov je tam dost, trebalo to precistit... Na druhej strane mozno pani z BitConnectu nakupia teraz dake btc a pomozu zotavit trh :D

K tym usporam... kazdy kto sa v tejto sfere chvilu orientuje, cital aspon 10 clankov, v ktorych sa vsade pisalo, ze neinvesujte sumy, ktore nie ste schopni postradat. Toto je presne ten pripad, ako najivne a jednoducho prist o svoje tazko zarobene a usetrene peniaze. Chamtivost sa malokedy vyplaca, vacsinou je otazkou stastia, pri investovani maju ist emocie bokom a spoliehat sa na svoj feeling a fin. moznosti... Drahe, ale myslim ze aj cenne a trvacne ponaucenie.
-Syu
Medium Expert
Medium Expert

nuz ale nemozu povedat, ze neboli varovani :D

Inak niektori investori vraj zvyknu vyberat cast ziskov, robite to aj vy? Ja som doteraz nic nevybral. Asi by ma dost sr4lo, keby som si poslal na ucet peniaze, ktore by mi iba hnili na nulovych urokoch v banke zatial co na kryptotrhu sa mohli zhodnocovat. Na strane druhej, to nie je zla strategia na znizovanie rizika. Čo myslite?
majsam
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa majsam »

No pekne, a na gdaxe mi už niekoľko desiatok minút visia nejaké objednávky na predaj/kúpu v stave "pending". Mohol z toho byť celkom slušný zárobok, ale akosi sa tam nič nedeje. Pri jednej mám odvčera večera nastavený predaj ETH na úrovni 903 €, momentálne je hodnota na 925 € a systém sa tvári, akoby ju ani nevidel. Je v režime "Open", ale úplne ju odignorovali.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

kedze krypto ma take vynosy ake ma, je uplne bezne, ze si investor vyberie pociatocny vklad a zvysok investicie su v podstate peniaze na hranie a preto vela ludi ani taketo pady neseru. takto som to spravil uz davno aj ja. serie ma, ze v banke mi "hniju" prachy, ale ked to tu cele praskne (ci uz prepad hodnoy alebo nejaka diera v programovani je jedno), tak aspon viem, ze peniaze z uctu v banke mi nikam len tak nezmiznu a nebudem spat pod mostom.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

preco ste si nenastavili stopsell?
ak to burza nepodporuje, tak ju zmente...
kayko
Medium Professional
Medium Professional

S tymi burzami a kryptopenazenkami typu coinbase mam taku teoriu. Ked uz ludia breptaju ako banky maju volnu ruku k narabaniu s vasimi peniazmi na ucte, tak to iste plati o kryptoburzach a webovych penazenkach, kde nevlastnite kluce k minciam a de facto s vasim assetom mozu volne hybat. Stav penazenky je len cislo, vase mince su majetkom burzy a teda povedzme, ze vsetky tie pretazenia, zaseky, nemoznost nakupovat, predavat moze byt kludne sposobeny tym, ze vase mince niekde visia a prevadzkovatel sluzby ich musi najpr presunut spat do "vasej" penazenky. Osobne mi to sedi aj na fakt, ze s trhom hybe niekolko velkych hracov. Schvalne, kolko ludi ma svoju hw penazenku a su jedinym drzitelom klucov ku svojim minciam? Kazdy vam povie: "naco, pokial tam mas par 100$, tak hw penazenka je zbytocna". Pre vas zbytocna, ale par 100$ x par 100 000 uctov a velky hrac je na trhu. Bublina sa zacala nafukovat, ked sa BTC stal v povedomi verejnosti prostriedok k uchovaniu hodnoty namiesto prostriedku k vymene. Pritom takuto kombinaciu zdravy rozum vylucuje, peniaze vzdy budu vymennym prostriedkom, na dlhodobe uchovanie hodnoty nepotrebujete rychle transakcie ani decentralizaciu. Prave naopak, na dlhodobe uchovanie hodnoty potrebujete doveru, ze vas kapital zo dna na den nestrati hodnotu a ze s nim len tak lahko nebude moct ktokolvek hybat a manipulovat s cenou.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

-Syu napísal:nuz ale nemozu povedat, ze neboli varovani :D

Inak niektori investori vraj zvyknu vyberat cast ziskov, robite to aj vy? Ja som doteraz nic nevybral. Asi by ma dost sr4lo, keby som si poslal na ucet peniaze, ktore by mi iba hnili na nulovych urokoch v banke zatial co na kryptotrhu sa mohli zhodnocovat. Na strane druhej, to nie je zla strategia na znizovanie rizika. Čo myslite?
ja som uz vybral cca 90% vkladu. cast preto lebo som potreboval na nieco ine, cast preto lebo som proste nechcel dalej riskovat. jasne, ked si povies ze naco budu hnit na ucte, ked sa mozu zhodnocovat, lenze na kryptotrhu mozu rovnako rychlo hodnotu aj stratit. vtedy bude ovela lepsi ten 0% urok.

a je to ozaj oslobodzujuce. v lete som do toho dal (na moj vkus) dost penazi, potom prisiel pad a 3 mesiace som bol celkom nesvoj, ci to zase porastie, ci sa mi tie peniaze vratia.
teraz mi portfolio kleslo o 30% a sice ma to netesi, ale ani nijak netrapi, lebo viac menej pokial to nepadne uplne na 0 tak som stale v pluse, jasne, mozem prestat snivat o dovolenkach a bytoch, ale stale som o nic realne neprisiel.

teraz rozmyslam o tazeni a povedal som si ze zo zaciatku by som vsetok vynos rovno predaval, kym by sa mi nevratila polovica investicie, potom by som polovicu drzal a polovicu predaval, kym by sa mi nevratila cela investicia a az potom by som zacal vytazene coiny drzat.

nieco podobne by som doporucoval aj pri holdovani, aj ked tam by som nevyberal 100% vynosov. by som si povedal ze kazdy mesiac polovicu vynosov vyberiem, aby sa mi znizoval vklad a zaroven zvysovalo portfolio.
ale ked si pripraveny o tie vlozene peniaze prist a nebudu ti chybat, tak jasne ze najlepsie nechat vsetko aby to co najrychlejsie rastlo.

//autoeditácia príspevku (17 Jan 2018, 10:19)
inak k tomu preco to padlo:

https://www.reddit.com/r/CryptoCurrenci ... ubjo/hodl/

uz stvry rok sa to deje kazdy rok v januari v rovnakom obdobi. vzhladom na to kolko krypto investicii pochadza z ciny a vseobecne z azijskych krajin, tak sa da predpokladat ze to pada lebo cinania vyberaju investicie pred cinskym novym rokom. su to najvacsie cinske sviatky, skoro nikto nepracuje. teda vsetci day traderi maju prazdniny a logicky krypto predavaju.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Padlo to podľa mňa hlavne preto, že ľudia (Kórea,Čína) sú vystrašený a panika sa začína šíriť do celého sveta. Však každý deň sa nejaký pakovia vyhrážajú.
Najhoršie na tom je, že tí čo sa takto vyhrážajú hádžu všetko do jedného vreca s bitcoinom a možno ani poriadne netušia o čo ide.

Ak sa vám niekto stále vyhráža, že tú vašu investíciu zničí, tak to len ťažko možno nazývať normálne investičné prostredie.

Veď prečo by si ľudia nemohli kupovať tokeny ICO nejakej spoločnosti, ktorá má nejaký podnikateľský plán, nejakú víziu, nejaký team za sebou ??
Tak to potom zrušme aj KICKSTARTER https://www.kickstarter.com/, pretože nevieme či tie podnikateľské plány budú mať úspech. Zakážme ľuďom investovať do akcií malých začínajúcich firiem, lebo by to mohli byť podvodníci. Celé je to choré ...

To má byť povolené investovať iba do akcií veľkých firiem??
Kto mi zaručí, že keď si kúpim akcie Apple alebo Amazon, že tieto akcie budú stúpať do budúcnosti?? Tak isto môžu klesnúť keď sa im prestane dariť a ja prídem o peniaze (napr. škándál Volkswagen, Olympus atď.). Prípadne môže aj veľká dôveryhodná spoločnosť úplne zaniknúť a ja prídem o všetko ENRON https://cs.wikipedia.org/wiki/Enron
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ide o to ze sa toto iste stalo pred rokom, pred dvoma aj pred troma, v tomto istom case? to ze korea a cina panikari by bolo pochopitelne pre tento pripad, lenze ono je to periodicke.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

aacid - dúfajme, že máš pravdu :) ináč aj máj-jún 2017 to prudko vystúpilo a potom júl-august nastal tvrdý pád, možno sú tie vlny 2 do roka. Dúfam, že na jar príde aspoň nejaká menšia vlnka a stúpne to ...
kayko
Medium Professional
Medium Professional

ramaya napísal: To má byť povolené investovať iba do akcií veľkých firiem??
Kto mi zaručí, že keď si kúpim akcie Apple alebo Amazon, že tieto akcie budú stúpať do budúcnosti?? Tak isto môžu klesnúť keď sa im prestane dariť a ja prídem o peniaze (napr. škándál Volkswagen, Olympus atď.).
Tak tych "doveryhodnych" spolocnosti je na kryptotrhu ako maku :) Najma ked si clovek otvori web 10 nahodne vybranych coinov a vidi rovnaku sablonu, hlavne ze maju whitepapper, nejake info o svojich viziach, zopar phd v time a daku kopiu blockchainu a uz im kazdy druhy trader predpoveda svetlu buducnost.

A ked sa clovek pozrie na to portfolio technologickych spolocnosti ako Samsung, Apple a pod. tak vobec nepredavaju telefony, notebooky, monitory, televizory, chladnicky po celom svete, nezamestnavaju mnozstvo ludi. Zase odtial potial, pre zabranenie sireniu podvodov regulaciu treba, najma ak je trh plny ludi, ktori su tam len preto, aby si vybrali peniaze na vilu a bentley a nemuseli rucit ziadnym imanim ani nemuseli dodat ziadny produkt a este za to neboli vobec trestne stihani.
aacid napísal:ide o to ze sa toto iste stalo pred rokom, pred dvoma aj pred troma, v tomto istom case?
Tak pokles o viac nez 50% tu bol len raz a to v 2013. Ak kuknes grafy, tak btc mal od 2016 konstatne stupajuci charakter, toto rozhodne nie su vykyvy, proste to nabralo smer dno a uz len ostava cakat, kde to dno bude (moj tip je okolo 1-2k :psssst: ).
-Syu
Medium Expert
Medium Expert

Tak pokles o viac nez 50% tu bol len raz a to v 2013. Ak kuknes grafy, tak btc mal od 2016 konstatne stupajuci charakter, toto rozhodne nie su vykyvy, proste to nabralo smer dno a uz len ostava cakat, kde to dno bude (moj tip je okolo 1-2k :psssst: ).
Nie je to 50% pokles, ale zhruba 30%. pretože to nepadá z 20k, ale z cca 13k. Na 1 - 2k to určite nespadne. medzi 8 - 9k je obrovsky buy wall. Myslím, že sme veľmi blízko dna a čoskoro to pôjde zase hore. Keby to nabralo smer absolútne dno, tak by zmenarne neboli pod naporom novych registracii a na trhu by nebol taky velky demand. Aj TA ukazuju dlhodoby bullish trend, takže napriek tomu, že všetko padá, nie je dôvod na paniku. V bitcoine sa história dosť často opakuje (a vôbec by som sa nečudoval, keby za to do značnej miery mohli roboty).
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

-Syu napísal:
Nie je to 50% pokles, ale zhruba 30%. pretože to nepadá z 20k, ale z cca 13k. Na 1 - 2k to určite nespadne. medzi 8 - 9k je obrovsky buy wall. Myslím, že sme veľmi blízko dna a čoskoro to pôjde zase hore. Keby to nabralo smer absolútne dno, tak by zmenarne neboli pod naporom novych registracii a na trhu by nebol taky velky demand. Aj TA ukazuju dlhodoby bullish trend, takže napriek tomu, že všetko padá, nie je dôvod na paniku. V bitcoine sa história dosť často opakuje (a vôbec by som sa nečudoval, keby za to do značnej miery mohli roboty).
Kde to pozeráš?
-Syu
Medium Expert
Medium Expert

Grim

Poloniex a Cryptowat.ch
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Už to stúpa pekne... :) Myslíte, že sa opaltí kúpiť aj bitcoin ? :)
Napísať odpoveď