Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Re: Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Príspevok od používateľa kayko »

Zaujimava debata ohladom danenia krypto je aj tu
https://www.youtube.com/watch?v=Ln5vHXz ... =Trader2.0

Takze podla tohto, je u nas najvyhodnejsie mat eserocku a zisky z krypto realizovat ako vydaje na dalsie podnikanie.
Zla sprava pre tych, ktori by chceli eserocku iba kvoli daneniu - druh podnikania nemoze byt samoucelne a urady sa takymito eserockami u nas aj dost zaoberaju.

Darovat krypto sa tiez neoplati, obdarovana osoba dani celu vysku daru, pokial je vyssia ako 30k, tak dokonca vyssou sadzbou dane 25%.
Pripadne darovat znamemu do Nemecka, Slovinska, Portugalska, co je tiez cesta, len musi to byt dobry znamy, ktory sa s tebou podeli :D
Arkaz
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

no co stihol sa niekto zviezt na krypte Chiliz? ja som kupil pri cene 0.09$ myslim ze ma potencial.
Kels
King
King

Príspevok od používateľa Kels »

Fajn diskusia, v zasade asi najlepsia moznost momentalne je hodlovat. Mozno za nejaky cas sa bude aspon na to prihliadat v ramci Slovenska. Akurat, ta zmena krypto za krypto ked realizujes zisk (a si stale na burzach) - tak to by ma zaujimalo kolko ludi si toto dava do danoveho dobrovolne :) Myslim, ze vo videu spominana 99,9 % sanca, ze toto nijak kontrolovat nevedia je celkom dostacujuca, aby si kazdy spravil obraz.

Chiliz vobec, ale celkom sa mi zacinaju pacit tie NFTs - za par rokov ked sa AR a VR posunie, tak to moze byt zaujimava investicia, zopar stovak som tam supol, kupil som nejakych rare Batmanov - uz su vypredani :D Mozno je to bublina, ktora praskne a nikto po tom ani nestekne, ale mozno sa tam naozaj nahrnie coskoro statisice ludi a potom tieto NFTs mozu mat fajnovu hodnotu.

Inak ak niekomu uslo - HOGE - :D https://www.youtube.com/watch?v=LsZ77tXoHB4 - to som odpadol :mrgreen: Takze sup sup, za kilecko kupit milion coinov.
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Poradí mi niekto ako narábať s pancake swap? Mám Trust wallet kde mám USDT, mám prepojenú Trust wallet s pancake stránkou a ukazuje mi tam 0 USDT
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

v trustwallet budeš mať USDT ako ERC20 a nie BEP20 token preto ti ho neukazuje na pancake. Neviem či má trustwallet možnosť to takto nejak skonvertovať ale teoreticky riešenie je poslať to na binance a z binance poslať ako BEP20 token naspäť do walletky
Awattar
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Awattar »

Ahojte, v kryptomenach som asi par mesiacov, v miningu tiez len chvilku
Dostal som moznost kupit od jedneho blizkeho rig za naklad za ktory bol kupeny v r. 2018, takze mi pride mi to v tejto dobe ako fajn investicia a mam tu na Vas - odbornejsich par otazok :D

1. Prosim Vas, preco prave teraz vsetci vo velkom predavaju mining rigy?
Snazia sa zbohatnom na tom hype-e, ze ludia su ochotni za to zaplatit ovela viac ako bol naklad?

2. Mam moznost to dat do garaze, kde je v lete asi 14C, len nie je tam optika. Existuje nejaky mobilny internet, ktory pichnem do rigu a vytvoro mi internet ktory bude stabilny a nebude sa odpajat? Ta garaz je v podzemi, cize je tam ten signal trochu horsi.. Nad garazou su nejake kancelarie, teoreticky by sa to dalo dotiahnut...
Mate s tymto skusenosti pri miningu?
* Teoreticky, mam jednu SIMku od O2, ktore mam v ipade len na data. Je mozne cez toto zariadenie https://www.agem.sk/sietove-produkty/be ... k-52365642 nejak tahat internet do rigu?
** pripadne klasicky O2 Internet na doma? To Huawei zariadenie ma tiez v sebe simku a je to silnejsie..
daniel.daniel
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa daniel.daniel »

Treba si davat pozor na grafiky s 4GB na nich je uz ETH netazitelne.

1. Odpovedal si si sam, ak kupil v 2018 rig za 2000€ a teraz ho preda za taku istu cenu tak preco nie? A ak ma moznost kupit nove graficke karty, tak v podstate inovuje svoj rig.
Ked si pozries bazos tak momentalne sa rigy predavaju za drahsiu cenu ako nakupili pred par rokmi.

2 Najlepsie je ked mas net priamo cez kabel, obcas zblbnu ovladace, win. A tiez je dobre ked sa vies k rigu aj dostat.
Awattar
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Awattar »

Jasne dakujem, rozumiem.
To su 8GB, 8ks za cenu z roku 2018.. Mali by dat cca 200MH

1. Jasne chapem.

2. Ano kabel je naj, ale bohuzial v byte to mat nemozem.. V garazi nie je.. ona je v garazovom dome, to je ok, len musim este zistit, ci tam tych cca 800-1000W utiahne..

Zistil som, ze ten internet by tam ako tak mal ficat cez ten " o2 internet na doma " :D.
Doma tiez trochu cez PC tazim (2070), skusil som v pripade " vypadnutia netu v garazi " vypnut doma net pri tazeni v poole, vyzera to ze stalo sa to snazi reconnectovat a ked nabehne net, tak sa to pripoji a bez to dalej.. cize toto by malo byt snad ok

Je este nieco na co si treba dat pozor?
Kels
King
King

No co hosi, co vravite na XRP ? Predali ste pocas SEC histerie, ci drzite pevne ?
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Predal som na 0,6 a teraz plačem :D
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

pekne, ja som teraz nejaky mesiac krypto viac menej nesledoval, len obcas zapol crypto compare appku kde som mal nejake sledovane coiny, portofolio som cely mesiac nevidel.
XRP konecne vyraslo, tomu som neveril ze sa este stane. mam 150 xrp ktore som kupil este v 2018 po 1,1 eura :D konecne je v pluse :D
vtedy som pre pribuzneho nakupil za 2000 eur btc, eth, bch, ltc, xrp a xmr... o par tyzdnov to padlo a mal z toho 500 eur. 3 roky v tazkom minuse, teraz v zime prvy krat v pluse v daka bitcoinu a eth ale tym ostatnym som uz neveril. aktualne je uz iba xmr a bch v minuse, ostatne vsetko ma vacsiu hodnotu nez v 2018.

stale verim ze toto je iba bublina a musi to znova prasknut, ludia zase hadzu peniaze po kazdom shitcoine co zbadaju.
na zaciatku februara som for fun kupil 10 tisic bittorrent coinov za 10 dolarov... teraz je to moj najvacsii gainer po pokladote, z tych 10 dolarov mam 80... nech mi nikto netvrdi ze toto je udrzatelne...
Kels
King
King

Noo, tazko povedat. Bublina to urcite je, mna ale skorej zaujima ze ked skonci bull run, ako moc velky dump bude - lebo osobne si myslim, ze nebude taky vyrazny ako naposledy ... Minimalne nie v tej prvej povedzme 30tke ... Ale nechajme sa prekvapit. Ja sa skorej targetujem na ten dalsi cyklus niekedy cca 2025, pravdepodobne tento cyklus nebudem predavat nic. I ked podla mnohych je to este stale velmi skoro, tak som zvedavy ake sialenosti pridu :D Lebo zatial je to teda fajnova jazda O:)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

aacid napísal: 13 apr 2021, 20:52 pekne, ja som teraz nejaky mesiac krypto viac menej nesledoval, len obcas zapol crypto compare appku kde som mal nejake sledovane coiny, portofolio som cely mesiac nevidel.
XRP konecne vyraslo, tomu som neveril ze sa este stane. mam 150 xrp ktore som kupil este v 2018 po 1,1 eura :D konecne je v pluse :D
vtedy som pre pribuzneho nakupil za 2000 eur btc, eth, bch, ltc, xrp a xmr... o par tyzdnov to padlo a mal z toho 500 eur. 3 roky v tazkom minuse, teraz v zime prvy krat v pluse v daka bitcoinu a eth ale tym ostatnym som uz neveril. aktualne je uz iba xmr a bch v minuse, ostatne vsetko ma vacsiu hodnotu nez v 2018.

stale verim ze toto je iba bublina a musi to znova prasknut, ludia zase hadzu peniaze po kazdom shitcoine co zbadaju.
na zaciatku februara som for fun kupil 10 tisic bittorrent coinov za 10 dolarov... teraz je to moj najvacsii gainer po pokladote, z tych 10 dolarov mam 80... nech mi nikto netvrdi ze toto je udrzatelne...
Ale oproti bull runu v 2017 je veľký rozdiel v tom, že vtedy kryptomeny nakupovali retail investori ako ja, ty, Jožko a Ferko, takže keď bull run skončil, väčšina ľudí videla prepadávajúcu sa cenu a okamžite z vlaku vystúpila. Tento rast je však spôsobený najmä institutional investormi ako sú hedge fundy, Tesla, Microstrategy, Galaxy Digital Holdings, atď. a tieto veľké firmy to podľa mňa nebudú predávať, keď sa začne cena prepadávať, práve naopak - nakúpia viac za dobrú cenu. Veď už aj konzervatívne banky ako J.P. Morgan radia svojim klientom dať aspoň 1% svojho investičného portfólia do krypta. PayPal a kopa iných platobných brán podporuje platbu Bitcoinom, takže adopcia narastá.

Kvôli týmto dôvodom si nemyslím, že by sa cena Bitcoinu aj po skončení bull runu prepadla na 20% ATH ceny, ako to bolo v 2018. To bude pravdepodobne scenár pre väčšinu shitcoinov a memecoinov, ktoré nemajú reálne použitie, ale nie pre Bitcoin a Ethereum.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

len aby to nebolo tak ze nie ze velke firmy budu predava ked cena zacne padat ale naopak cena zacne padat, lebo velke firmy zacnu predavat.

ci uz je to hedge fund, elon musk alebo alebo kludne aj stat, co im brani si povedat "tak teda nasa rizikova investicia nam ziskala 300%, pome to predat"?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Nemyslím si, že by to pre tieto firmy bolo až tak výhodné svoje Bitcoiny predať vzhľadom na to, že pre veľkú časť svojich investorov sú zaujímavé práve preto, že vlastnia Bitcoin. Ak by predali všetky svoje Bitcoiny, tak ich akcie by sa brutálne prepadli. Ďalším faktorom je to, že veľa ľudí nevie, nemôže alebo nechce investovať do krypta priamo nákupom cez burzu, pretože sa boja hacknutia alebo neveria tým burzám, takže to robia práve nákupom akcií firiem, ktorých značná časť balance sheetu je v BTC.

Za ďalšie institutional investori nemajú investičný horizont pár dní alebo týždňov ako väčšina obyčajných ľudí, ktorí sa snažia nejakým day tradingom dosiahnuť zhodnotenie pár percent a potom to rýchlo predať, ale niekoľko rokov, takže je podľa mňa pravdepodobnejšie, že ten BTC budú držať a prípadne aj prikupovať, ak by bol zase za zaujímavú cenu. Microstrategy napríklad stále prikupuje BTC aj napriek tomu, že stále prekonáva ATH a ich akcie sa vďaka tomu zhodnotili o skoro 700% za posledného pol roka. Jediná veľká zmena v ich biznise bola to, že sú jednou z prvých veľkých firiem, ktorá nakúpila BTC a vsádzajú naň značnú časť svojho cashu.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Nikto nevidi do hlavy investorom, ani velkym ani malym. Moze to cele padnut a nemusi, zistime to az ked sa to bude diat.
Ani tie 3 roky dozadu neboli vsetci presvedceni o jednom alebo druhom, niekto mal stastie, niekto nie.
Ja som na tom v pohode, zarobil som 3 roky dozadu, zarobil som dost aj teraz uz. Aktualne som na tom tak ze ak nespadne tak budem rad, lebo mam nakupene a ak, to padne tak budem tiez rad lebo nakupim viac. Ale v tomto momente by som nekupoval uz nic. Korekcia pride, to je iste, otazka je kedy a aka velka.
Ale ludia su sialeni a nakupuju hlava nehlava lebo si precitali par pribehov o tom ako ludia vdaka kryptu (alebo gme) splatili hypoteky a dlhy. Ale v konecnon dosledku je to burza, ak niekto zbohatne, niekto musi prerobit. A pokial by som si mal tipnut ci na tom zarobia velke institucie alebo bezny jozko tak by som si vsadil na tie institucie :)
Kels
King
King

Inak len tak btw - ked vravis ze si zarobil dost aj teraz uz - to myslis tych 70 dollarov co si spominal vyssie ? :) (ak som spravne pochopil to, ze je to tvoj najvacsi "gainer") Cisto len pre zaujimavost.

inak odporucam toto video - https://www.youtube.com/watch?v=g4eDHLoOAFs - ten Pavol Luptak vyzera, ze sa celkom orientuje a nepriamo aj odpoveda na mnohe otazky, ktore tu posledne tyzdne padali ohladom dani.
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

Kels napísal: 14 apr 2021, 16:36 Inak len tak btw - ked vravis ze si zarobil dost aj teraz uz - to myslis tych 70 dollarov co si spominal vyssie ? :) (ak som spravne pochopil to, ze je to tvoj najvacsi "gainer") Cisto len pre zaujimavost.
Hadam tu 70dollarov nevola "velky zarobok"
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

nie, to som len tak pre haluz sem napisat ze ako ludom sibe a vrazaju peniaze do kazdej blbosti, predzvest crashu.

tak ja som mal vela nakupene este z 2017, teraz taky najvacsi gainer som mal polkadot co som nakupil pred vianocami po 5 dolarov, vtedy som si povedal ze neverim kadeakym shitcoinom co som mal z 2017, tak som vsetko predal a kupil za to polkadot. oplatilo sa. hlavne preto ze som to dal hned stakovat tak nie len ze to vyrastlo z 5 dolarov na 40 ale este mi to stihlo za tie 3 mesiace aj 1,5 dotu vygenerovat...

ale tiez som sa popalil, lebo som predal bitcoin na silvestra ked stal 30 tisic lebo som myslel ze vyssie to uz nepojde :D prave tie peniaze co som ziskal predajom mi tam stoja a cakaju na velky pad aby som mohol znova nakupit :D

Autoeditácia príspevku po 4 min 30 sek:
ale potom som spravil vela mensich obchodov, prave ako ten bittorrent, vacsie shitcoiny po 10 eur, mensie po viac. sushi, uniswap ci dogecoin... vsetko teraz ide hore, vsetko zaraba. ale nemam hladne oci, radsej predam ked to vyrastie a zarobim mensiu ciastku ako to vsetko drzat a snivat o tom ze dogecoin bude raz po 10 dolarov.
Kels
King
King

Jasne. No to co sa deje s dogecoinom je celkom haluz ... Osobne som do toho nesiel, ale dava mi to celkom nadej, ze ked meme coin (ktory ak spravne chapem ma unlimited supply) moze ist na takuto sumu, tak potom tie veci co asi vacsina z nas drzi - musia vystrelit :D Uvidime, ja osobne tento cyklus nepredam nic, skorej to chcem sledovat ako moc to padne a sustredit sa na ten 2025 kedy by to mohlo byt zaujimave - ak vsetko dovtedy prezije.
Napísať odpoveď