a počet jadierbrm napísal:Taká menšia bizarnosť, nad ktorou sa mi už nejakú dobu pozastavuje rozum.. že najpodstatnejšia vec na novom mobile je kvalita foťáku!
Bizarnosti dnešnej doby
Re: Bizarnosti dnešnej doby
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Uz par rokov je taka nafigu moda, ze v hrach su checkpointy, kde sa hra automaticky ulozi, namiesto toho, aby si ju ukladal hrac sam, ked to uzna za vhodne. Tato automatika zvykne pravidelne hru ulozit v tom najblbsom okamihu.
Ako keby nas tvorcovia hier mali za blbeckov.
Ako keby nas tvorcovia hier mali za blbeckov.
Nie ako keby, ale majú 
Tie checkpointy sú skôr kvôli tomu, aby si to nemal príliš easy že si to uložíš po každom ťažšom boji.
Mne sa skôr zdá divná tá posledná móda: vydávať nedokončené (a zabugované) hry, veď nech si ľudia platia a hrajú, a my možno niekedy vydáme aj dokončenú verziu... kedysi neexistovalo nič ako updaty (a už vôbec nie každý týždeň nový update), maximálne datadisky, ktoré ale neopravovali množstvo chýb pôvodnej verzie, ale len pridávali obsah... proste kedysi sa hry dávali do predaja len ak boli dokončené a fungujúce (nie že by sa sem-tam nevyskytol nejaký bug - ale tomu sa vyhnúť nedá).
-
Grim
Darca
...zrejme je to komplikovanosťou tých hier...a ešte tvorcom nahráva do karát aj fakt, že dnes už nie je problém dostať update k hráčom cez internet...pamätám si doby, kedy sme hry zháňali v škole po spolužiakoch na CD...a filmy tiež..."Prídem k tebe a dáš mi to na USB." bolo celkom normálne...dnes by som na človeka, ktorý by mi toto povedal pozeral ako na opicu z jaskyne, ktorá nemá internet...dnes si človek ten film rýchlejšie stiahne, ako keby si ho mal od niekoho skopírovať na USB...
-
Fabo
Hardcore addict
ty si mladas, ked ste si davali hry na USB... ja ked som riesil hry tak to boli 3-4-5 CD (ziadne DVD
) a USBcko kto mal 512mb bol king 
Mna na dnesnych hrach najviac zaraza to, ze zalezies niekam za roh, 10 sekund postojis a si uzdraveny...
Mna na dnesnych hrach najviac zaraza to, ze zalezies niekam za roh, 10 sekund postojis a si uzdraveny...
-
Scorpion90
King
Vy ste aki juniori
. My sme si na zakladke kopirovali pesnicky stylom: "Tieto dva magnetaky prilozime co najblizsie k sebe a ked ti poviem, tak stlacis PLAY! Ja v tej istej chvili stlacim RECORD. A nie ze budes do toho rozpravat, bo ta bude potom pocut na kazete!! A samozrejme volume up !" 
-
Digital
Guru
a ja keď som zháňal hru , tak som u mami v robote týždeň zháňal čístú disketu a další týždeň som otravoval známeho aby mi tam tú blbú hru dal. Tým to ale nekončilo, tie hry nešli vždy nainštalovať/nahrať, takže další týžden sa riešila inštalácia. Vtedy ale som si tú hru cenil, tešil som sa keď sa nám ju podarilo do toho ms-dosu dostať, a tu je dalšia bizarnosť, teraz si hocijakú hru,film,hudbu behom sekundy stiahnem, vyskúšam a už viac neuvidím. Niekedy som si robil s cd archív, teraz je to niekde zapadnuté prachom.

to uz ale nie su bizarnosti dnesnej doby ale spominanie na minulost.
-
harrison314
Hardcore addict
Mna dnes stve ze hra ma 60GB a clovek ju prejde za 4 hodiny, kedysi to bolo vyrazne viac a boli tie hry napaditejsie, ale mozno to bolo aj tym ze sme boli mlasdsi.Digital napísal:a ja keď som zháňal hru , tak som u mami v robote týždeň zháňal čístú disketu a další týždeň som otravoval známeho aby mi tam tú blbú hru dal. Tým to ale nekončilo, tie hry nešli vždy nainštalovať/nahrať, takže další týžden sa riešila inštalácia. Vtedy ale som si tú hru cenil, tešil som sa keď sa nám ju podarilo do toho ms-dosu dostať, a tu je dalšia bizarnosť, teraz si hocijakú hru,film,hudbu behom sekundy stiahnem, vyskúšam a už viac neuvidím. Niekedy som si robil s cd archív, teraz je to niekde zapadnuté prachom.
Ja bizarnosti dnešnej doby vidim v tom, ze ludia sadnu za pocitac alebo mobil a nadavaju na vedu, vdaka ktorej nezomreli na zapal pluc, vdaka ktorej to vlastne mozu napisat.
ale ved Levely, Hrace, a neviem ake vsetky casopisy ich na CDckach prinasali. ale zase je pravda, ze to boli minor bug fixy a dalo sa hrat aj bez nich.Steju napísal:kedysi neexistovalo nič ako updaty (a už vôbec nie každý týždeň nový update)
harrison314, suhlasim. Operation Flashpoint bola aj s datacmi na max 4CD, takze 2,8GB. A ponukala vlstne neobmedzeny pohyb, moznost ovladat vsetku techniku... pri dobrych modoch sa dalo vydrzat dlhe mesiace. Dnes hry rovnakeho zanru obmedzuju prostredie na minimum ale vyzadaju 10 a viac nasobne viac miest na disku.
este ze, strategie o paradoxu, ktore hravam "paradoxne" tymto netrpia. male hry (na dnesne pomery), no zabava na roky rokuce.
Keď sme pri hrách, tak spomeniem bizarnosť : boli sme hrať bowling a vedľa bowlingovej dráhy hrali nejaký típci bowling cez WII ... ? Chápem, technika ide dopredu a poskytuje zážitky hocikedy doma, ale prísť si zahrať keď máš vedľa originál dráhu ?
Mna este napadlo, dnes sa vyrobcovia aut predbiehaju v high-tech vychytavkach, kadejakych senzoroch...no vacsina majitelov aut podla vsetkeho ani nevie kde sa zapinaju smerovky...vrazdil by som, ked cakam jak ch*j a davam prednost niekomu kto aj tak odboci niekde inde.
To ale s tymi senzormi nema moc spolocneho
Su to proste chu*i.
Mňa teraz strašne vytočilo, keď som mal niečo zaplatiť a predavač mi vydal o 10 eur viac, ja mu hovorím, že ste mi dali viac, on pozerá na mňa ako na chu*a a potom to asi po minúte vyráta v hlave a zistí, že som mal pravdu a vytrhnite mi to z ruky a ani sa nepoďakuje.
mne sa pred par mesiacmi stalo to iste v jednote...tety predavacky sa veselo bavili jedna s druhou, ako keby som tam ani nebol, vobec nedavali pozor, ani nepozdravili, vdaka tomu ze kecala a nesustredila sa, som nakupil zadarmo a este zarobil aj asi 5 euroLaster napísal:Mňa teraz strašne vytočilo, keď som mal niečo zaplatiť a predavač mi vydal o 10 eur viac, ja mu hovorím, že ste mi dali viac, on pozerá na mňa ako na chu*a a potom to asi po minúte vyráta v hlave a zistí, že som mal pravdu a vytrhnite mi to z ruky a ani sa nepoďakuje.
No na hovno su mu vychytavky, ked si nevie rady ani so zakladom...wladas napísal:To ale s tymi senzormi nema moc spolocnehoSu to proste chu*i.
Pre mňa je bizarnosť že ako si človek iba s maturitou dovoľuje kritizovať všeobecne vedu a vedcov s niekoľkými titulmi pred a za menom a tvrdiť že tí ľudia sú absolútne nepotrební a nemajú žiadnu hodnotu v živote... a pritom si chodí ten kritizujúci do kostola počúvať vymývačov mozgov a ich báchorky... a najhoršie na tom je že ten dotyčný je v mojej rodine...
Jááj, tak to som mal teraz príhodu s jedným členom rodiny... Ani neviem ako došlo na debatu, že koľko je pí..jaj v telke išlo, že koľko si dokáže zapamätať v rade nejaký týpek si mali tipnúť.
A ja, že no uvidíme, to je nekonečný rad a stále sa počíta. "Počkaj, ako to myslíš?" No hodil som wiki a vravím, že supercomputeri to stále počítajú a zatiaľ majú v rade zhruba 2,7 milóna milión-miliónov (trilión).
"A načo je to dobré? No ako vážne načo je to pre nás dobré?"
Moja hanba, že som jej to nedokázal vysvetliť inak, ako tým, že to, že my dvaja nevieme, načo je to dobré, ešte neznamená, že to nemá veľký význam.
Na druhej strane Noam Chomsky tvrdí (a to je IMO veľká pravda starých ľudí):
If you are working 50 hours a week in a factory, you don't have time to read 10 newspapers a day and go back to declassified government archives. But such people may have far-reaching insights into the way the world works.
A ja, že no uvidíme, to je nekonečný rad a stále sa počíta. "Počkaj, ako to myslíš?" No hodil som wiki a vravím, že supercomputeri to stále počítajú a zatiaľ majú v rade zhruba 2,7 milóna milión-miliónov (trilión).
"A načo je to dobré? No ako vážne načo je to pre nás dobré?"
Moja hanba, že som jej to nedokázal vysvetliť inak, ako tým, že to, že my dvaja nevieme, načo je to dobré, ešte neznamená, že to nemá veľký význam.
Na druhej strane Noam Chomsky tvrdí (a to je IMO veľká pravda starých ľudí):
If you are working 50 hours a week in a factory, you don't have time to read 10 newspapers a day and go back to declassified government archives. But such people may have far-reaching insights into the way the world works.