Bizarnosti dnešnej doby

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
qwerty-xyz

Re: Bizarnosti dnešnej doby

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

:| uz desatrocia nikto neprisiel na to ako kompletne funguje mozog a ako ho zachranit, my ale budeme skumat preco chlap nema menzes. to je problem tejto krajiny.
American vymysli novu helikopteru, a za tazke miliony ju predava, rus vymysli novy tank a za tazke miliony ho predava, my vymyslime hovno a cudujeme sa ze to hovno od nas nikto nekupi, a kvíkame ze chceme peniaze na vyskum. tak takto sa nebačuje.

otazky do publika: co je prinosnejsie ? Prist na to preco nema muz menzes (co vie kazdy kto cital biologiu) alebo prist na to ako vyrobit bombu o velkosti metra kubickeho, ktora zrovna so zemou 100 km kruh? Kto by nahodou nevedel, tak za to prve dostanete 3 tituly pred menom, tri za menom, velky pupok a mozete ist robit reklamu do TV. to druhe z vas spravi svetovu velmoc .... a hura, konecne nieco produktivne, kto pride na to ako na tu bombu namontovat elektricke kable aby to robilo elektriku pokial mozno v neobmedzenom mnozstve neobmedzene dlho, sa stane aj najbohatsou a najuznavanejsou krajinou. hold, my to nebudeme .... ako vzdy.
Az niekto pride s fuznou elektrarnou, liekom na aids, rakovinu a spol, to bude borec, samozrejme, nasi debilni slovaci budi prisprostasto tlieskat a zavidiet, preco? no lebo my budeme radsej okradat tento stat a ciciat peniaze na hovadiny, namiesto toho aby sa do niecoho serioznejsieho slo.

Jediny raz som zazil ako sa pytaju peniaze na vyskum, a v zivote by som na to neprispel ani euro, a ruky nohy by som dolamal tomu kto by to povolil.
pretoze sa ukazalo ze z prvotne jednorazovej investicie, ktora by vysla na par stovak eur, chcela skola vytrieskat niekolko tisic eur, lebo niektory ucitel si zmyslel ze by chcel novy pocitac, a ze by trebalo este to a to a hento, a z rozpoctu dajme tomu 50 000 eur, by slo na tu podstatnu vec 500 eur a ostatok by siel na ROZMARY ucitelov, ktori sa snazili vytrieskat peniaze na "vyskum" ..... takto sa vyskum nerobi, vyskum sa robi tak ze clovek d otoho da kusok seba, svoje napady myslienky, a robi to preto lebo chce nieco dosiahnut, nie preto aby vycickal peniaze a tvaril sa ze popri tom nieco vymysla, a o danu vec aj tak nikto nema zaujem. a kto toto zazije na vlastnej koži, tak si o tychto vedcoch spravi velmi rychlo svoj nazor, a bohuzial opodstatneny.....

a prosim vas, pokracujte v teme a nenavazajte sa do mna, lebo ked tu raz zacnem vypisovat zahranicne uspechy tak mi nebude vediet oponovat nikto.
Lebo zatialco tuna sme sli na nemcov s motykami, a lopatami v krojoch s IQ 50 (najmudrejsi dedincan) za hranicami vymysleli atomovu bombu, ci s pomocou nemcov alebo bez nej je jedno, ide o to ze zatial co my sme boli daleko za opicami, oni boli daleko pred nami. a nasa vychodna strana tak isto, bo nebyt rusov, tak sme stale ako na dedine, a nebyt rusov, tak nas hlavny vojensky arzenal je vybavenie na pole miestneho rolnickeho druzstva. . . .
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

qwerty ide asi o finančnú náročnosť takých výskumov, aké navrhuješ, takisto o istú tradíciu v tom danom obore (proste len tak zo dňa na deň to nepôjde, že vymyslíme bombu podľa tvojich predstáv). Proste tvoje predstavy sú úplne naivné a smiešne. O potenciálnom nebezpečí vôbec postupovať vo výskume zbraní, ktoré majú potenciál ničiť v obrovských rozmerov ani nehovorí..
qwerty-xyz

hugo bol to priklad. . . .

nemas dost smerov kam sa pohnut ?

Energetika --- mozes skumat baterie, Li-pol a Li-ion hod do kosa, vymysli nieco noveho, nevymyslaj ako spravit setrnejsi displej ,ale vymysli novu baterku. vymysli nove typy pneumatik pre auto, vymysli nove pohonne hmoty, ....
zdravotnictvo --- vymysli vcasnejsie a lepsie diagnostiky, vymysli lieky na rozne choroby, VYMYSLI POMOCKY pre postihnutych lludi, vymysli umele OCI, umele nohy, ruky, organy, ja seriem doterajsi vyvoj, vymyslite ludia POKROK....
preco sa nevymysli umele oko? jeho napojenie na mozog? alebo funkcne protezy? (a teraz hugo spadnes na rit, nevymysla "protezy" raytheon pre vojakov ? uuuf no zeby prvotny vyskum bol na VOJENSKE UCELY ???? zahada co.... )
robotika, informatika, pane boze .... donekonecna by som mohol pisat. . . .

a inak hugo, kedysi bolo smiesne zeby citronik mohol rozmrdat na totalku celee mesto, dnes sa z toho citroniku plutonia dokaze posrat a postat kazda krajina vo svete. a pritom je toho tak malo, ze ?
Gangy
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Gangy »

qwerty-xyz napísal:otazky do publika: co je prinosnejsie ? Prist na to preco nema muz menzes (co vie kazdy kto cital biologiu) alebo prist na to ako vyrobit bombu o velkosti metra kubickeho, ktora zrovna so zemou 100 km kruh?
Preco muz nema menzes. A nie, nesrandujem.
qwerty-xyz

lebo nemas pi*u, nemas maternicu, nemas vajickovody a nepotrebujes vajicko ktore nie je oplodnene vyplavovat krvou kazdy mesiac, a zmenu hormonov maju obe pohlavia rovnako rozkolisanu aby si si chcel zamrdat viacej, ty ci tvoja holka, .... wau, a nemam tolko titulov pred menom, a preco? pretoze toto je uz davno vyskumane.....

:|

pridi na novu baterku do mobilu, a svet ti bude nohy a ruky bozkat, jaaaaj ci sorry, nebude, izrael prisiel na to ako jdobit za 30 sekund, do dvoch rokov spravi mensiu verziu tej tehly co ma teraz a zrabne za to desiatky milionov, .... my o dva roky budeme riesit, preco je prdík po fazulke smradlavejsi viac ako po kapuste a budeme pytat peniaze europskej unie na to aby sme to mohli zistit ....

lenze to musi prist vojna, svetova, a na par rokov, tam sa potom ukaze realny vyskum a hlavne po vojne, kedy sa bude musiet riesit kopec praktickych veci.

bizardnosti dnesnej doby vidim vo vela veciach. nespocetne vela veciach.

Ale ku prikladu uvediem niektore,

tak napriklad technicke parametre hracich kozoli ci uz je to PS 1, PSP, alebo PS2 su oproti dnesnym tabletom, mobilom, neskutocne slabe, ale ? mozete si na nich zahrat podobne hry? nie, nemozete, preco? boh vie.... aj dnesne top hry na mobily sa proste tym klasikam na PS2 ky nemozu rovnat, proste je to slabe.

pocitacove hry.
neskutocn vela miesta zozeru a je to katastrofalne hranie, milion chyb, milion chyb na serveroch, vecne nejaky problem, a narocne neskutocne, tie stare rubanice, rzobehal clovek pomaly na kazdom PC a slo to furt.

CD/DVD mal som moznost instalovat z CD ciek ore boli tak neskutocne doskrabane a zasrate ze by jeden povedal, ze ho majitel cuchal o omietku, a vysledok? hry sa nainstalovali v pohode. samozrejme z originalok .... dneska? staci nejaky maly skrabancek a je to castokrat v háji, a nech mi nikto netvrdi ze mu vzdy idu vsetky cd a dvd.

USB cka

dnes nie je problem aby odislo USB do vecnych lovist, jednoducho sa doserie. Starucke kingstony 128 MB, boli aj niekolkokrat vyprate a ? idu stale.... zahada ci boha.

mobily

aplikacia kontakty sa zastavila!, aplikacia budik sa zastavila, samovolne restarty, reklamy, slaba baterka, to sa na nokii 3310 nestalo, mnohe z nich fungovali aj pri pade do zachoda, jedna dokoncaaj pri pade na beton do vytahovej sachty zo siesteho poschodia, co sa jej stalo? pukol jej kryt a rozletel sa na dve casti, dnes chcem vidiet S5 tku ako padne rovnych 20 metrov rovno na beton a ze bude v pohode ....

MP3 prehravce

Stacil OLED displej a brutalna vydrz. a idu stale, CREATIVE bola dakedy pecka. dnes? same hovadiny s farebnymi displejmi, s tak slabym audivystupom ze to az mozne nie je. baerka vydrzi hovno, nie je ho kam pripnut, a este aj ta hlasitost je na houby.

niekedy ked chcel ist niekto s niekym vonku, tak ti odvaznejsi volali na pevnu linku, ti menej odvazni chodili zvonit kamosovi na vchodove dvere, a stretavali sa ludia furt, DNES v dobe omunikacneho rozmachu sa maju problem vsetci stretnut, nielen so mnou ale aj navzajom medzi sebou, nikto nic nestiha, kazdy ma nieco na starosti, furt sa niekomu nieco poserie, niekomu do toho nieco pride, furt vsetko treba riesit, problem s tym s ty ms tym a s tym, a ani na triedne stretnutie nepride viac nez polovica ludi, ktore j dohodnute rok dopredu.
hughito
Redeemer
Redeemer

Proste nemôžeš nanútiť niekomu, aby niečo vyskúma, tak to proste nefunguje. Keď sa taký niekto nájde, prečo nie. Možno ty.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Mne je jasne preco muzi nemaju menzes ale radsej nech sa ludia zaoberaju tym ako vyvojom bomby ktora ma meter kubicky a zrovna zo zemou 100km radius. To fakt nepotrebujeme.
qwerty-xyz

:arrow: to bol priklad, .... ako a cez co sa dostat k energetickym materialom.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

hughito napísal:Proste nemôžeš nanútiť niekomu, aby niečo vyskúma, tak to proste nefunguje.
praveze tak to v Zapadnej Europe prave funguje...sukromne spolocnosti chodia za vedcami na univerzitach, ze by potrebovali to a to vyskumat, ci by sa do toho niekto nepustil...je to vyhodne pre vsetky strany...pretoze potom vsetky financie, ktore vedcom idu, su od sukromnej spolocnosti, no zaroven stale robia ("zadarmo") na univerzite, cize je to vyhodne aj pre stat, kedze ten vyskum nemusi platit a ani tych vedcov...

u nas sa len caka, ci dostanes grant od statu a ak ho nahodou aj dostanes (co uz je velmi velke stastie), tak ti casto nepokryje ani minimalne naklady a musis zhanat prachy este aj inde (hovorim o filozofickej fakulte, cize na nejakej technickej skole je mozno pravdepodobnost ziskania grantu o nieco vyssia, aj ked co ja viem, sme na Slovensku, tu je to podla mna skor o tom, kto na tej konkretnej fakulte ma sirsie lakte a lepsie kontakty)...
to ze na nasej univerzite niekto ziska plne hradeny grant sukromnou spolocnostou je velmi vynimocne...
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Mek napísal:Ja som sa zamyslal len nad tym, kto tu reklamu plati. Pretoze ak EU, tak je to dalsie rozhadzovanie penazi danovych poplatnikov na zbytocnosti. Ako tie reklamy na rozne operacne programy, eurotabule na kazdom kroku...
to je sucast rozpoctov projektov z eu fondov a op. programv - zlozka propagacia

Unia ti da prachy na ceruzky do kancelarie a ty o tom musis mat 20 (?) rokov tabulu
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

qwerty-xyz napísal:otazky do publika: co je prinosnejsie ? Prist na to preco nema muz menzes (co vie kazdy kto cital biologiu) alebo prist na to ako vyrobit bombu o velkosti metra kubickeho, ktora zrovna so zemou 100 km kruh? Kto by nahodou nevedel, tak za to prve dostanete 3 tituly pred menom, tri za menom, velky pupok a mozete ist robit reklamu do TV. to druhe z vas spravi svetovu velmoc .... a hura, konecne nieco produktivne, kto pride na to ako na tu bombu namontovat elektricke kable aby to robilo elektriku pokial mozno v neobmedzenom mnozstve neobmedzene dlho, sa stane aj najbohatsou a najuznavanejsou krajinou. hold, my to nebudeme .... ako vzdy.
qwerty chces liek na rakovinu? lenze kazdy ma iny druh rakoviny, a zalezi od miest kde sa nachazdju, praveze vyskum muzskych hormonou moze pomoct diagnostike, prevencii a liecbe rakoviny prostaty semennikov.

Chces lepsie baterie? Na FCHPT STU sa skumaju nanotechnologie, ktore dokazu pomoct v mnohych veciach, jednou z nich su vysokokapacitne baterie.

Teoereticky vyskum je dolezity, sice sa ti moze zdat skusmie nesmrtelnosti chrusta ako nanic, mnohokrat ani samotni vedci nevedia na co to bude dobre, ale o niekolko rokov pride niekto kto to dokaze vyuzit na velmi uzitocnu vec. Bez neho by sme namli GPS ani chladnicku.
http://invivomagazin.sk/ziadna-chladnic ... um_229.htm

qwerty-xyz napísal:pocitacove hry.
neskutocn vela miesta zozeru a je to katastrofalne hranie, milion chyb, milion chyb na serveroch, vecne nejaky problem, a narocne neskutocne, tie stare rubanice, rzobehal clovek pomaly na kazdom PC a slo to furt.
Suhlasim, to na nervy leizie aj mne, tak ako 3x FULL HD textura na veci co ma na monitore 1cm.
qwerty-xyz napísal:CD/DVD mal som moznost instalovat z CD ciek ore boli tak neskutocne doskrabane a zasrate ze by jeden povedal, ze ho majitel cuchal o omietku, a vysledok? hry sa nainstalovali v pohode. samozrejme z originalok .... dneska? staci nejaky maly skrabancek a je to castokrat v háji, a nech mi nikto netvrdi ze mu vzdy idu vsetky cd a dvd.
Kupuj si kvalitne cd/dvd :D
qwerty-xyz napísal:niekedy ked chcel ist niekto s niekym vonku, tak ti odvaznejsi volali na pevnu linku, ti menej odvazni chodili zvonit kamosovi na vchodove dvere, a stretavali sa ludia furt, DNES v dobe omunikacneho rozmachu sa maju problem vsetci stretnut, nielen so mnou ale aj navzajom medzi sebou, nikto nic nestiha, kazdy ma nieco na starosti, furt sa niekomu nieco poserie, niekomu do toho nieco pride, furt vsetko treba riesit, problem s tym s ty ms tym a s tym, a ani na triedne stretnutie nepride viac nez polovica ludi, ktore j dohodnute rok dopredu.
To si uvedomujem aj ja, len neviem ci je problem v uponahlanej dobe, alebo v tom, ze sme starsi ako volakedy.
hughito
Redeemer
Redeemer

ephramko:
praveze tak to v Zapadnej Europe prave funguje...sukromne spolocnosti chodia za vedcami na univerzitach, ze by potrebovali to a to vyskumat, ci by sa do toho niekto nepustil...je to vyhodne pre vsetky strany...pretoze potom vsetky financie, ktore vedcom idu, su od sukromnej spolocnosti, no zaroven stale robia ("zadarmo") na univerzite, cize je to vyhodne aj pre stat, kedze ten vyskum nemusi platit a ani tych vedcov...
Nepopieram takéto fungovanie, ale ak chce niekto naozaj niečo hodnotné vyskúmať, niečo, čo v istej oblasti spraví prelom, pochybujem, že to urobí "na zákazku." Ten osobný záujem, entuziazmus, či, lepšie povedané (kto pozná dejiny vedy) tak vie, že lepšie by bolo použiť slovo fanatizmus pre danú vec.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

qwerty-xyz napísal:ten DEBIL v telke co sa pytal na vyskum toho preco nema muz menstruacny cyklus, je uplne najlepsi, tomu by som bez milosti zobral vsetky tituly a otrepal mu knihu biologie takym sposobom o hlavu ze by si mosad bral priklad v novom type mucenia. Lebo ked niekto potrebuje vyskum na to aby prisiel na to ze menzes sluzi na vyplavenie nepouziteho vajicka z tela von, tak ma velmi vazne medzery v zakladnej biologii, ...... a toho vola co mu dal peniaze na tento vyskum by som obesil na namesti za vlastizradu a nehospodarne nakladanie s financiami statu.
len aby si vedel... vyplavenie vajicka je dosledok kolisania hormonov a nie pricina, takze s tou tvojou mega mudrostou by som to neprehanal
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

mirak2 - veru...a hlavne tam ide len o tie hormony, nic viac. Nieje to taka blbost ako sa na prvy pohlad zda. Skor to ma zle pomenovanie.
qwerty-xyz

je to nehorazna blbost, lutujem ludi ktori to nevidia, pretoze to znamena ze debilov je tu skutocne neurekom, preto tato krajina nikdy nedosiahne celosvetove uspechy. jednoducho nikdy, lebo tuna sa z totalnej kraviny chce spravit top vyskum, a hlavne ze unia dava peniaze a ovecky to zeru ze je to dolezite.... to je bizarnost dnesnej doby.

Tesla sa v hrobe obracia ako ventilator, .... spolu s dalsimi pánmi svetovej kategorie.
wladas
Redeemer
Redeemer

90% Teslovych vynalezov lezi zamknutych v trezore. Zly priklad.
qwerty-xyz

lebo predbehol svoju dobu asi tak o sto rokov, .... tento stat asi tak 100 rokov zaostava ....
wladas
Redeemer
Redeemer

Takze tvrdis ze Tesla (a nielen on) vynasiel to co vynasiel hlavne vdaka dotacii od statu? Keby bol 50x vacsi rozpocet nez je teraz tak pochybujem ze by to daco markatne prinieslo. Na to treba ludi nielen peniaze.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...keby Tesla dostal "dotácie" od mecenášov, ktorých o ne žiadal, dokázal by zájsť oveľa ďalej...mecenášom sa ale nejak nepáčil jeho biznisplán...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Kolko to mas rokov qwerty? A preco teda nepracujes na univerzite, ked mas tolko napadov a na vsetko mas svoje teorie...?
Napísať odpoveď