Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Kedže poznas nazov temy tak sa dalej mozes chytat za rozprávkovú hlavu a neurobís stým nič - nazor si mozem napísať.
Inak netvrdil som nikde ze Boh stvoril vesmir neviem kde si to vycital. Technologicky vytvoril Zem ako planetu ked už tak - (kto neverí okej)
Pretoze ateisti tvrdia ako sa neprisposobivým ublizuje ze ich niekto vytláča zo spoločnosti (ale postavené bytovky maju, dávky maju a pod)
Ja sa mozem prezentovat svojim nazorom aj ked sa to tebe nepáči a Jezis existoval kedze ho dal Pilat Pontský ukrizovat.
Takze nerobte sa urcitý ateisti lepší nez ste lebo nie ste a spadáte na uroven náckov alebo komunistov co odopierali iným práva.
Celý čas tu niektorí ateisti hanlivo ukazuju na niekoho co symbolizuje dobro (Ježiš) a ja to mam tak nechat? tak určite nie.
Pripady u romov so zjavovaním Ježiša a Satana - no prvý prípad bol podvod na to prišla televizia a druhý prípad bolo dieťa na toluene.
V jednej veci suhlasim snazi sa to robit aj cirkev napr pri lgbt ludoch, ale tak opytajte sa lgbt ludí v cirkvi prečo to lgbt ateistom robia.
Naco je tu teda táto tema ked tu na kazdej strane citam len ze Boh neexistuje (sak ale dajte dokazy ze neexistuje).
Inak netvrdil som nikde ze Boh stvoril vesmir neviem kde si to vycital. Technologicky vytvoril Zem ako planetu ked už tak - (kto neverí okej)
Pretoze ateisti tvrdia ako sa neprisposobivým ublizuje ze ich niekto vytláča zo spoločnosti (ale postavené bytovky maju, dávky maju a pod)
Ja sa mozem prezentovat svojim nazorom aj ked sa to tebe nepáči a Jezis existoval kedze ho dal Pilat Pontský ukrizovat.
Takze nerobte sa urcitý ateisti lepší nez ste lebo nie ste a spadáte na uroven náckov alebo komunistov co odopierali iným práva.
Celý čas tu niektorí ateisti hanlivo ukazuju na niekoho co symbolizuje dobro (Ježiš) a ja to mam tak nechat? tak určite nie.
Pripady u romov so zjavovaním Ježiša a Satana - no prvý prípad bol podvod na to prišla televizia a druhý prípad bolo dieťa na toluene.
V jednej veci suhlasim snazi sa to robit aj cirkev napr pri lgbt ludoch, ale tak opytajte sa lgbt ludí v cirkvi prečo to lgbt ateistom robia.
Naco je tu teda táto tema ked tu na kazdej strane citam len ze Boh neexistuje (sak ale dajte dokazy ze neexistuje).
keď si klineš na môj profil, tak zistíš, že táto téma je moja najdiskutovanejšia na fóre, ale to bolo v časoch keď ešte diskutovať v tejto téme malo zmysel, lebo okrem jedného fanatika tu boli aj veriaci, ktorí aspoň vedeli logicky zdôvodniť to čo tvrdia. Ty to nevieš, to čo píšeš ty nená ani elementárn u logiku, to je ako keď Matovič kopal do všetkého a všetkých, len preto lebo bol urazený. Ty tiež len kopeš naokolo, raz spomínaš to, raz tamto, raz tak, raz hentak.
Nikto neodporuje, že nejaký Ježiš mohol existovať. Odporuje sa to, že je božím synom, robil zázraky, atď. Čiže sa odporujú len nadprirodzdené vlastnosti, ktoré boli danej osobe pripísane veriacimi ľudmi. Samotná existencia Ježiša ako obyčajného človeka, nie je problém.
A ak chceš čítať tému o existencii boha, tak choď na kresťanské fórum a keď sa ti nepáči, že sa v tejto téme rieši len neexistencia boha, tak ignoruj aj túto tému. Nebola by to tvoja prvá.
To tvrdia veriaci, Ak stvoril len zem tak potom boha muselo niečo vytvoriť. Ak ho vytvoril vesmír keď vznikol, taka keď vesmír zanikne, tak zanikne aj boh aj celý večný život, ktorí prezentujete vy veriaci.Inak netvrdil som nikde ze Boh stvoril vesmir neviem kde si to vycital. Technologicky vytvoril Zem ako planetu ked už tak - (kto neverí okej)
môžeš a buď schopný prijať to, že niekto s tvojim názorom nesúhlasí a že ti ho vyvráti. Prípadne, že ti expresívnejšie vysvetlí, čo si o tvojom názor myslí. To, že ty si môžeš vyjadriť názor neznamená, že ja ťa za ten názor nemôžem nazvať nejako expresívne, najmä ak ten názor nemá ani hlavu ani pätu.nazor si mozem napísať.
a kresťania to netvrdia? máš nejakú štatistiku, štúdiu o tom, že len to len ateisti tvrdia a preto by sa o nich mali postarať?Pretoze ateisti tvrdia ako sa neprisposobivým ublizuje ze ich niekto vytláča zo spoločnosti
tak dobrý truc tón. To isté si povedia LGBTI ľudia na pridoch a reakcia veriacich je, že treba chríniť spoločnosť od LGBTI ľudí. Ja si to nemôžem povedať, že treba chrániť spoločnosť on fanatických, nelogických, nezmyselných názorov veriacich ľudí?Ja sa mozem prezentovat svojim nazorom aj ked sa to tebe nepáči a Jezis existoval kedze ho dal Pilat Pontský ukrizovat.
Nikto neodporuje, že nejaký Ježiš mohol existovať. Odporuje sa to, že je božím synom, robil zázraky, atď. Čiže sa odporujú len nadprirodzdené vlastnosti, ktoré boli danej osobe pripísane veriacimi ľudmi. Samotná existencia Ježiša ako obyčajného človeka, nie je problém.
Symbolizuje dobre len pre teba a veriacich. A mimochodom teraz si napísal, že ty si môžeš napísať názor aj keď sa mne ten názor nepáči ale zrazu, keď sa ateista chce prezentovať svojím názorom, ktorý sa tebe nepáči, tak už zo tak nenecháš a ideš sa biť o svoje modly.Celý čas tu niektorí ateisti hanlivo ukazuju na niekoho co symbolizuje dobro (Ježiš) a ja to mam tak nechat? tak určite nie.
Rovnako môžem povedať, že zázraky a činy, ktopré sa pripisujú ježišovi sú podvody, resp. že jeho spriaznení ľudia mohli na drogách, či alkohole, opijátoch a podobne.Pripady u romov so zjavovaním Ježiša a Satana - no prvý prípad bol podvod na to prišla televizia a druhý prípad bolo dieťa na toluene.
Lebo keď raz neexistuje, tak prečo by si tu mal čítať niečo iné? A znovu, tisíc krát omieľané, že neexistencia niečoho sa nedá dokázať, je to nelogické. Logicky sa dokazuje existencia, takže ak prídu vedci so 100% dôkazmi o existencii boha, tak vtedy tu budeš čítať o existencii boha.Naco je tu teda táto tema ked tu na kazdej strane citam len ze Boh neexistuje (sak ale dajte dokazy ze neexistuje).
A ak chceš čítať tému o existencii boha, tak choď na kresťanské fórum a keď sa ti nepáči, že sa v tejto téme rieši len neexistencia boha, tak ignoruj aj túto tému. Nebola by to tvoja prvá.
-
starysomar
Hardcore addict
...filozofia života a viera...
Hlboko mysliaci / hlboko veriaci.
Kto koho má potrebu (priam nutkavú) presviedčať o "svojej pravde"? Veď si môže každý veriť/neveriť podľa vlastnej vôle a presvedčenia (aj bez presviedčania). No občas mám dojem, že sa niektorí snažia presvedčiť hlavne seba
(mLuks - márna snaha, na niektorých logika nefunguje)
Hlboko mysliaci / hlboko veriaci.
Kto koho má potrebu (priam nutkavú) presviedčať o "svojej pravde"? Veď si môže každý veriť/neveriť podľa vlastnej vôle a presvedčenia (aj bez presviedčania). No občas mám dojem, že sa niektorí snažia presvedčiť hlavne seba
(mLuks - márna snaha, na niektorých logika nefunguje)
mluks- tak ked si ma cital aj predtým tak som to tu logicky zdovodnoval ze kedze vesmir je obrovský je nemyslitelné ze sme tu sami.
Si napísal ze nikto neodporuje ze nejaký Jezis existoval, tak si to láskavo precitaj tie diskusie este raz a uvidíš ze odporoval.
Tak dobre tiez budem expresivnejšie vyvracat tvoje ateistické bludy nicim nepodložené, ja som moje nazory podložil v min.diskusiach.
Ved ja ti nekazem aby si suhlasil s mojim nazorom ale napísal som tu konkretne priklady a ty napíses ze Boh neexistuje/neexistoval.
Tiez som ale písal ze v oblasti Izraela sa vyskytuje nejaká psychotropná rastlina(je dost možné ze ju uživali), tým pádom neobhajovat trávu.
Nepáčí sa mi to tu bezbrehné navažanie sa do niekoho viery (aj vzhladom k pravidlám fora) bez toho aby dali pádne argumenty niektorí.
A písal som to tu viackrát ze beriem to že ateisti neveria v Boha ale zaujimaju ma dovody o ktorých skoro nikto nepíše.
Tak ako mozes napísat ze ma nezaujimaju tvoje ateistické nazory ked sa priamo pytam z coho vychádzajú o neexistencii Boha.
Ked sa vam ateistom nepáci tema kde sa rozobera Boh,naboženstva atd (ktoru pozreli stovky ludí) tak si založte temu o ateizme.
starysomar - tak aká je logika toho ked niekto povie ze 100% neexistuje iná bytosť než je človek pri velkosti vesmiru a počtu planet, galaxii?
A vy ateisti máte aku pravdu ? ze okrem ludí a zvierat nemoze existovat ziaden Boh a to je zase len vaša pravda.
Ludia si nedokazu dovidieť ani na koniec nosa, aj ked maju niečo priamo pred očami, nie to aby vedeli ci existuje ci neexistuje Boh.
Sak dajte dokazy toho ze Boh neexistuje, ved uz pri Jezisovi si niektorí protirečíte ze existoval/neexistoval.
Si napísal ze nikto neodporuje ze nejaký Jezis existoval, tak si to láskavo precitaj tie diskusie este raz a uvidíš ze odporoval.
Tak dobre tiez budem expresivnejšie vyvracat tvoje ateistické bludy nicim nepodložené, ja som moje nazory podložil v min.diskusiach.
Ved ja ti nekazem aby si suhlasil s mojim nazorom ale napísal som tu konkretne priklady a ty napíses ze Boh neexistuje/neexistoval.
Tiez som ale písal ze v oblasti Izraela sa vyskytuje nejaká psychotropná rastlina(je dost možné ze ju uživali), tým pádom neobhajovat trávu.
Nepáčí sa mi to tu bezbrehné navažanie sa do niekoho viery (aj vzhladom k pravidlám fora) bez toho aby dali pádne argumenty niektorí.
A písal som to tu viackrát ze beriem to že ateisti neveria v Boha ale zaujimaju ma dovody o ktorých skoro nikto nepíše.
Tak ako mozes napísat ze ma nezaujimaju tvoje ateistické nazory ked sa priamo pytam z coho vychádzajú o neexistencii Boha.
Ked sa vam ateistom nepáci tema kde sa rozobera Boh,naboženstva atd (ktoru pozreli stovky ludí) tak si založte temu o ateizme.
starysomar - tak aká je logika toho ked niekto povie ze 100% neexistuje iná bytosť než je človek pri velkosti vesmiru a počtu planet, galaxii?
A vy ateisti máte aku pravdu ? ze okrem ludí a zvierat nemoze existovat ziaden Boh a to je zase len vaša pravda.
Ludia si nedokazu dovidieť ani na koniec nosa, aj ked maju niečo priamo pred očami, nie to aby vedeli ci existuje ci neexistuje Boh.
Sak dajte dokazy toho ze Boh neexistuje, ved uz pri Jezisovi si niektorí protirečíte ze existoval/neexistoval.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Planeta nic nezariadila, to evolucia, ze sa dokazali prisposobit tunajsim podmienkam. Opet, Zem nebola vytvorena pre nas, mi ani nie sme evolucne najvyspelejsi, repektive nebudeme.Blastbit napísal: 13 aug 2023, 15:16 Tak ale nenapisal si mi ako sa naša planeta Zem dokazala zariadiť tak, aby ludia,živočichy mohli prežiť a byť odolný voci chladu vesmiru a horucemu slnku. Ako jasné v dokumentoch hovorené ako vznikla atmosfera, ako gravitácia, ako voda a pod.
Lenze z nicoho nic nevznikne skrátka nič, na to potrebuješ mat niečo.... A tie bytosti na tých planetach nebudu vyzerat ako ludia.
Napr na Marse možno ten zivot este len vznikne, nie ze ten zivot tam bol si myslím (ale toto 100% nevedia ani vedci aká je pravda).
Ja suhlasim, uvedom si, ze ateisti nebojuju protim imaginarnemu bohu, ale proti tomu, ze sa im nabozenstva snazia diktovat zakony, ktore su casto v rozpore s morakou a tomu co vieme o svete.Blastbit napísal: 13 aug 2023, 15:16 Každý slobodný clovek ci ateista ci krestan ci kde kto, si moze aj nemusí veriť v čo chce, ale nesmie diktovat,obmedzovat iních (obojstranne)
WTF? Co toto ma byt za argument?Blastbit napísal: 13 aug 2023, 15:16 Pokial si maju krestania platiť výstavbu kostolov(teraz sa to robí pomocou zbierok a dotovaním štátu), tak potom ateisti nech sa staraju zo svojich penazí o neprisposobivých v osadách. Lebo argument ze rom nemoze ist do školy je slabý argument (nikto im nebráni ist do školy)
Zaujimavé ze su romovia co dokazu ist do školy,vychodiť ju, zariadiť si byt aj pracovať a podobne aj iné etniká. Takže niečo za niečo.
...
Nezabudaj, ze aj v tych najkretanskejsich krajinach, kde je vladnuca vrtva kretnska prave kretania stale fnukaju ako su ohrzovani liberalmi... Ja som to pocuval, celu vladu, ked sme tu mali plny padlament nabozenskych fanatikov. A deje sa to aj v Polsku.Blastbit napísal: 13 aug 2023, 15:37 Pretoze ateisti tvrdia ako sa neprisposobivým ublizuje ze ich niekto vytláča zo spoločnosti (ale postavené bytovky maju, dávky maju a pod)
Staci, ked budes protiargumentovat.Blastbit napísal: 13 aug 2023, 15:37 Celý čas tu niektorí ateisti hanlivo ukazuju na niekoho co symbolizuje dobro (Ježiš) a ja to mam tak nechat? tak určite nie.
Ano je pravda, ze to zaviselo od spravdu. No aj pred tym to bolo plne tolerovane, lebo pre Rimanov to bola len odnoz hebrejskeho nabozenstva, ktore plne tolerovali.gogo956 napísal: 13 aug 2023, 15:26 Harrison314
ale az Konstantin I. pridal Krestanstvo na zoznam oficialnych nabozenstiev. Dovtedy bolo iba viac ci menej tolerovane. Vacsinou to zaviselo od toho aky nazor mal spravca tej ktorej provincie a podla toho sa ku Krestanom spravali.
Nebudem jednotlivo teda uz odpovedať kazdemu (stráca sa priehladnosť nazorov a zrejme to k nicomu zelanemu nevedie).
Sak áno moc sa nezhodneme, ale ohladom cirkvi a ich svinstiev sa zrejme zhodneme skoro všetci (asi az na curtu).
Ja veriacich liberalov alebo liberálnych ateistov neberiem ako hrozbu ktoru treba šikanovať, som za spoluprácu.
Moje nazory mali inu myslienku ale zial opäť zle sa niečo vysvetluje cez písanie, stačí niečo prehliadnuť a dáva to iný význam, srať to.
Najväčší problem bude stáročia krivd cirkvi a fanatických krestanov voci ateistom ktorých brali ako neveriacich ktorých treba zabiť.
Tým pádom sa ateisti obrnia voci všetkemu co suvisi s nabozenstvami a potom diskusia nemá želaný efekt, neviem to inak vysvetliť sorry.
Sak áno moc sa nezhodneme, ale ohladom cirkvi a ich svinstiev sa zrejme zhodneme skoro všetci (asi az na curtu).
Ja veriacich liberalov alebo liberálnych ateistov neberiem ako hrozbu ktoru treba šikanovať, som za spoluprácu.
Moje nazory mali inu myslienku ale zial opäť zle sa niečo vysvetluje cez písanie, stačí niečo prehliadnuť a dáva to iný význam, srať to.
Najväčší problem bude stáročia krivd cirkvi a fanatických krestanov voci ateistom ktorých brali ako neveriacich ktorých treba zabiť.
Tým pádom sa ateisti obrnia voci všetkemu co suvisi s nabozenstvami a potom diskusia nemá želaný efekt, neviem to inak vysvetliť sorry.
RImska risa bola velmi liberalna stavali sa chramy pre vsetky vtedajsie nabozenstva. Ale ked prisla daka sekta z Judei a zacali bojovat aj proti tomu, lebo oni veria, ze su jedini spravni, tak je predstavitelne, ze prvych 300 rokov mala minimalnu az ziadnu podporu.
Pokiaľ mi je dobré známe, tak ľudstvo (samozrejme vedci), sa snažia nájsť vo vesmíre inteligentnú formu života. Žiadna vedecká obec, alebo jednotlivec, nikdy nevyhlásil, že neexistuje v celom vesmíre okrem ľudí a zvierat na Zemi, žiadny iný život. Toto je len tvoj vymyslený blud, jeden z mnohých.Blastbit napísal: 13 aug 2023, 17:53 tak aká je logika toho ked niekto povie ze 100% neexistuje iná bytosť než je človek pri velkosti vesmiru a počtu planet, galaxii?
K Zemi. Nie Zem bola vytvorená, aby mohli na nej ľudia, zvieratá a iné formy života existovať. Ale život ako taký, sa vyvíjal miliardy rokov, kým sa dostal do terajšej podoby. A sú na to dôkazy, keďže sa našlo množstvo skamenených fosílií, ktoré sa roky skúmali/skúmajú. Vo vedeckých kruhoch dokonca panujú názory, že život v určitej forme, môže fungovať na každej planéte. Z dostupných vzoriek vedci zistili, že na Marse, pred xyz rokmi, bola tečúca voda.
Čo sa dôkazov týka, tak sa dokazuje existencia, nie neexistencia. Preto ak sa tvrdí, že niečo existuje, treba to dokázať. Lebo ja môžem tvrdiť, že existuje jednorozeč, čo lieta a zo zadku prdí dúhu. A od nikoho nemôžem žiadať dôkaz o tom, že to nie je pravda. Akurát tak odo mňa môže každý žiadať dôkaz, že taký jednorožec existuje. Tak isto je to s tým tvojim Bohom a tvrdením, že on stvoril Zem. Nemáte na to žiaden dôkaz, ale dookola to budete tvrdiť. Zatiaľ čo vedecká obec tvrdo pracuje na odhaľovaní procesu, vďaka ktorému Zem a život na nej, vznikli. A celkom sa im to darí, lebo majú presvedčivé dôkazy a pomaly dávajú celú skladačku dokopy.
V krátkosti - 1.o vedcoch som nepísal ale ateistoch a ich pochybnostiach, 2. iný uzivatel ateista zase napísal ze Zem pre ludí nebola určená na život, ty ako ateista zase píšeš že bola určená. To su také nezrovnalosti ako ked niektorí ateisti povedia ze Ježiš neexistoval a další ateisti uznavaju ze existoval ale nerobil zazraky, 3.kresťania sa opieraju o písomnosti o Ježišovi a Bohu a ich skúsenosti snimi, ateisti sa opieraju o to ze nechcú veriť z dovodu cirkvi ked im ubližuje, takže ziadne mnohé bludy. Ja neviem ci ludia boli v tej dobe pod vplyvom (vzhladom k možným opiatom v tej oblasti možné nevylučujem to). Písal som ze svojsky beriem nabozenstvo nie tak ako cirkev ho prezentuje.
A ešte k tej vode na Marse no jednoducho ked do Marsu vpália asteroidy,meteority obsahujuce vodu tak tá voda na Marse bude.
A ešte k tej vode na Marse no jednoducho ked do Marsu vpália asteroidy,meteority obsahujuce vodu tak tá voda na Marse bude.
ateisti veria dokazom, ak ziaden dokaz o bohu ci dokonca Bohu neexistuje, nie je dovod verit, ze existuje
No a verite v mimozemský život mimo planety Zem?beardie napísal: 13 aug 2023, 21:49 ateisti veria dokazom, ak ziaden dokaz o bohu ci dokonca Bohu neexistuje, nie je dovod verit, ze existuje
ak budu dokazy, budem(e) to vediet
viera je nepodstatna, ale statistika ukazuje, ze je to pravdepodobne
viera je nepodstatna, ale statistika ukazuje, ze je to pravdepodobne
-
harrison314
Hardcore addict
1. akch pochybnostiach?
2. Slovickaris. Napriklad ja som nikde netvrdil, ze urcite nexistoval, tvrdil som, ze nemame ziadne dokazy o tom, ze existoval. A jeho exietncia ako cloveka, je pre nasu diskusiu irelevantna.
3. Ano veriaci amju svoje pisomnosti, ale radi si do nich doplnaju veci, ktore tam niesu a tiez si vyberaju len tie casti, ktore sa im aktualne hodia
2. Slovickaris. Napriklad ja som nikde netvrdil, ze urcite nexistoval, tvrdil som, ze nemame ziadne dokazy o tom, ze existoval. A jeho exietncia ako cloveka, je pre nasu diskusiu irelevantna.
3. Ano veriaci amju svoje pisomnosti, ale radi si do nich doplnaju veci, ktore tam niesu a tiez si vyberaju len tie casti, ktore sa im aktualne hodia
beardie - Boh je ludské pomenovanie bytosti. Moj nazor (ktorým ale nechcem vnucovat) je taký ze nás vytvorila vyspelá rasa.
Ako áno ludia su aj teraz v určitej evolucii ale ten prvotný vznik zivota z niecoho musel vzniknuť + ohladom planety Zem.
harrison - 1. o ich pochybnostiach v nadpozemských bytostiach ale v nepochybovaní o tom, ze existuje vo vesmire aj iný život.
2. o tebe som ani nepísal, ze si to ty písal.
3. to už je druhá vec co si ludia z cirkvi doplnili do stareho a noveho zákona Biblie. Stále vám tu tvrdim ze sa nestotožnujem so všetkým.
Co viem ohladom krestanstva a Biblie z pocutia mi príde niekedy ťažko uveritelné. Este sme nepreberali Pannu Mariu nazory na nu mate aké?
Ako áno ludia su aj teraz v určitej evolucii ale ten prvotný vznik zivota z niecoho musel vzniknuť + ohladom planety Zem.
harrison - 1. o ich pochybnostiach v nadpozemských bytostiach ale v nepochybovaní o tom, ze existuje vo vesmire aj iný život.
2. o tebe som ani nepísal, ze si to ty písal.
3. to už je druhá vec co si ludia z cirkvi doplnili do stareho a noveho zákona Biblie. Stále vám tu tvrdim ze sa nestotožnujem so všetkým.
Co viem ohladom krestanstva a Biblie z pocutia mi príde niekedy ťažko uveritelné. Este sme nepreberali Pannu Mariu nazory na nu mate aké?
-
harrison314
Hardcore addict
1. To je pravdepodobnostou existencie, nadprirodzenu bytost sme este nevideli, nemame o tom najmensi dokaz ani naznak exietncie. zatial co zivot vo vesmire vidime kazdy den. Vzhladom na rozsiahlost vesmiru, pocty planet je mimozemsky zivot velmi velmi pravdepodobny. No prave pre to aky je vesmir obrovsky tak sa o nom nemusime dozvediet.
Proste ak sa to uz stalo na Zemi, tak sa to mohlo stat aj inde.
2. Lenze tie pisomnosti su stovky rokov po jeho smrti, navyse zaznamenane krestanmi. Ty mas kosti Jezisa Krista?
3. Len ako potom mozes verit Biblili, ked nevies co z nej je pravda a co nie? Podla coho sa riadit a podla coho nie?
Proste ak sa to uz stalo na Zemi, tak sa to mohlo stat aj inde.
2. Lenze tie pisomnosti su stovky rokov po jeho smrti, navyse zaznamenane krestanmi. Ty mas kosti Jezisa Krista?
3. Len ako potom mozes verit Biblili, ked nevies co z nej je pravda a co nie? Podla coho sa riadit a podla coho nie?
1. No nič to stále sa nerozumieme, ja osobne rád budem verit v bytost(ale dobrú) aj na základe tej mojej osobnej skusenosti spred 7,5 roka.
Z nicoho nic som odpadol v práci kolaps srdca tak to zacinalo uz som len videl tmu a zachvilu som videl dve postavy v priestore.
A povedali mi este nenastal tvoj čas musíš sa vrátiť. Ked ma neskor na zemi prebrali a pratali do nemocnice aj na ekg a vyšetrenia nic mi nenašli.
Tak mi to skus/te logicky vysvetliť co sa stalo ked som mal takýto zažitok. Vidiet dve vysoké postavy ale nedali sa rozlíšiť ich tvar v priestore.
2. Hej no tie kosti som si myslel ze našli v hrobke ale nenašli preto som to aj zmazal tú časť o kostiach.
Boli predtým dokumenty o tom a na nete zase o tom nic nie je.
3. Ja sa nechcem riadit Bibliou ved co som zachytil určité premna nelogické pasáže od fanatických krestanov tak snimi diskusia nemožná.
To uz si teda fakt lepšie rozoberiem s ateistami + tebe sa niektorí vyhrážali tak ako premna oni nie su partneri na diskusiu.
Z nicoho nic som odpadol v práci kolaps srdca tak to zacinalo uz som len videl tmu a zachvilu som videl dve postavy v priestore.
A povedali mi este nenastal tvoj čas musíš sa vrátiť. Ked ma neskor na zemi prebrali a pratali do nemocnice aj na ekg a vyšetrenia nic mi nenašli.
Tak mi to skus/te logicky vysvetliť co sa stalo ked som mal takýto zažitok. Vidiet dve vysoké postavy ale nedali sa rozlíšiť ich tvar v priestore.
2. Hej no tie kosti som si myslel ze našli v hrobke ale nenašli preto som to aj zmazal tú časť o kostiach.
Boli predtým dokumenty o tom a na nete zase o tom nic nie je.
3. Ja sa nechcem riadit Bibliou ved co som zachytil určité premna nelogické pasáže od fanatických krestanov tak snimi diskusia nemožná.
To uz si teda fakt lepšie rozoberiem s ateistami + tebe sa niektorí vyhrážali tak ako premna oni nie su partneri na diskusiu.
Tak, a teraz si mi zasa potvrdil presne to, čo som si myslel. Však ty ani nerozumieš písanému textu! Jasne som napísal:Blastbit napísal: 13 aug 2023, 21:39 V krátkosti - 1.o vedcoch som nepísal ale ateistoch a ich pochybnostiach, 2. iný uzivatel ateista zase napísal ze Zem pre ludí nebola určená na život, ty ako ateista zase píšeš že bola určená. To su také nezrovnalosti ako ked niektorí ateisti povedia ze Ježiš neexistoval a další ateisti uznavaju ze existoval ale nerobil zazraky, 3.kresťania sa opieraju o písomnosti o Ježišovi a Bohu a ich skúsenosti snimi, ateisti sa opieraju o to ze nechcú veriť z dovodu cirkvi ked im ubližuje, takže ziadne mnohé bludy. Ja neviem ci ludia boli v tej dobe pod vplyvom (vzhladom k možným opiatom v tej oblasti možné nevylučujem to). Písal som ze svojsky beriem nabozenstvo nie tak ako cirkev ho prezentuje.
Tak si to ešte raz prečítaj a skús nad tým porozmýšľať, že aký je rozdiel medzi týmito dvoma vetami?Nie Zem bola vytvorená, aby mohli na nej ľudia, zvieratá a iné formy života existovať. Ale život ako taký, sa vyvíjal miliardy rokov, kým sa dostal do terajšej podoby.
"Nie Zem bola vytvorená..."
"Nie, Zem bola vytvorená..."
Aby som ti to uľahčil, tak ten rozdiel som zvýraznil červenou farbou. Jediná nezrovnalosť si ty sám, lebo nerozumieš samotnému textu. Nie že jeden ateista by tvrdil, že Zem nebola vytvorená pre ľudí, a druhý by tvrdil opak.
Vymýšľaš si, lebo ti to tu už niekoľko prispievateľov napísalo, kvôli čomu neveria v Boha. Si schopný to vôbec prijať, že nie sú o jeho existencií žiadne dôkazy? Že sú ľudia, čo nepotrebujú psychickú barličku, že nepotrebujú imaginárneho kamaráta, ktorý môže za ich životy a všetko, čo sa v ňom dialo, deje a bude diať?ateisti sa opieraju o to ze nechcú veriť z dovodu cirkvi ked im ubližuje, takže ziadne mnohé bludy.
Aha, a tie asteroidy a meteority, môžu aj za tie útvary, ktoré pripomínajú kilometre vyschnutých korýt po tečúcej vode? Fotiek z družíc je na nete kopu. Plus bolo dokonca nájdené aj jazero s tečúcou vodou. Z priloženého článku: Voda na Marse bola pred miliardami rokov. Dokazujú to aj vyschnuté plochy po dávnych jazerách či riekach na jeho povrchu. No vtedy na Marse panovali iné podmienky. Takže otázka znie, našli sa stopové prvky vody, ktoré tam priniesli asteroidy či meteority?A ešte k tej vode na Marse no jednoducho ked do Marsu vpália asteroidy,meteority obsahujuce vodu tak tá voda na Marse bude.
Tak teda píš tie čiarky vo svojich príspevkoch. Nenapíšeš čiarku a veta dáva úplne iný význam.
O jeho existenciii ako aj o existencii Ježiša su dokazy od ich nasledovnikov-krestanov ale ateisti im to veriť nechcu to je to.
" Že sú ľudia, čo nepotrebujú psychickú barličku, že nepotrebujú imaginárneho kamaráta " ... ved a nutim ta aby si ho mal?
No ved a ako inak sa vytvorila voda na Marse?
O jeho existenciii ako aj o existencii Ježiša su dokazy od ich nasledovnikov-krestanov ale ateisti im to veriť nechcu to je to.
" Že sú ľudia, čo nepotrebujú psychickú barličku, že nepotrebujú imaginárneho kamaráta " ... ved a nutim ta aby si ho mal?
No ved a ako inak sa vytvorila voda na Marse?
to, že nechápeš textu ktorý ti človek napíše si všimol už asi každý, že potom všetko dopletieš a na vymýšľaš si vlastné agrumenty to tiež. A to je ten problém v týchto debatách s tebou.
Ten tvoj zážitok s bytosťami po smrti sa rozoberá desiatky rokov v lekárskych a vedeckých kruhoch, začni si o tom niečo čítať sam. velmi zjednodušene povedané, mozgová halucinácia. Ak o tom chceš vedieť viac, študuj.
''Boh je ludské pomenovanie bytosti. Moj nazor (ktorým ale nechcem vnucovat) je taký ze nás vytvorila vyspelá rasa.''
Takže ty si si vytvoril vlastnú odnož kresťanstva, ktorá zapadá do tvojho videnia, vyberáš si to čo sa páči tebe, čo sa ti nepáči ignoruješ a my to máme vyvracať, nebuď smiešny.
Ten tvoj zážitok s bytosťami po smrti sa rozoberá desiatky rokov v lekárskych a vedeckých kruhoch, začni si o tom niečo čítať sam. velmi zjednodušene povedané, mozgová halucinácia. Ak o tom chceš vedieť viac, študuj.
''Boh je ludské pomenovanie bytosti. Moj nazor (ktorým ale nechcem vnucovat) je taký ze nás vytvorila vyspelá rasa.''
Takže ty si si vytvoril vlastnú odnož kresťanstva, ktorá zapadá do tvojho videnia, vyberáš si to čo sa páči tebe, čo sa ti nepáči ignoruješ a my to máme vyvracať, nebuď smiešny.
za prvé indoktrinaciaBlastbit napísal: 13 aug 2023, 22:21 1. No nič to stále sa nerozumieme, ja osobne rád budem verit v bytost(ale dobrú) aj na základe tej mojej osobnej skusenosti spred 7,5 roka.
Za druhé co z toho má súvislosť s akýmkoľvek bohom?