Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

jeden stary ujo na dedine nam hovoril, že sa presťahoval a vôbec nemohol spať v noci, tak si dal posvätiť dom a odvtedy spi dobre.
"Panebože." :roll:
Nespomenul si náhodou dedko po posvätení aj na STILNOX na nočnej skrinke ?
kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa kali520 »

tehla napísal:Chce, aby sme mu služili aj tu na zemi, aby stiahol k sebe čo najviac duši, preto vstupuje do ľudi. Lebo zli duchovia môžu ovplyvnovať materialny svet prostrednictvom ľudi..... aspon ja si to tak predstavujem...Su ľudia čo mu to zamerne umožňuju a volaju ho (satanisti atd..)
Nezacinas satanovi sluzit uz len tym ze neveris v Boha? Bohu sluzis ked veris v boha, satanovi ked veris v satana, komu sluzim ked neverim ani v jedneho?
tehla napísal:„najväčším úskokom diabla bolo presvedčiť ľudi, že neexistuje“.(ale sam vidiš, že aj napriek tym exorcismom atd ľudia v neho neveria (niektori).
Pozri poviem to polopate. Ak sa mi teraz zjavi diabol tak zacnem verit v boha a to sa mi ten boh vobec nemusi zjavit. Takze tymto straca diabol jedneho hriesnika a to len koli sebe. No a teraz ma to vobec logiku z jeho strany?
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

ale kali ty predsa nemozes hladat logiku vo veciach ktore su mimo teba, resp, nad tebou, vsetko je to bozi zamer a clovek tomu nemoze pochopit, v tom neje logika :roll: :lol:
kali520
Darca
Darca

brainwirm napísal:ale kali ty predsa nemozes hladat logiku vo veciach ktore su mimo teba, resp, nad tebou, vsetko je to bozi zamer a clovek tomu nemoze pochopit, v tom neje logika :roll: :lol:
Tak potom aj existencia Satan je bozi zamer, alebo ked sa teraz rozhodnem zabijat ludi aj to je bozi zamer? Nie, logika v tom je lebo jak boh tak aj satan maju nejake pravidla a ciele, no lenze ten exzorcizmus ktory robi satan nahrava skorej bohu ked vezmeme do uvahy kto ma ake ciele.

btw na toto som narazil uplne nahodou http://chlumecky.blog.idnes.cz/c/106770 ... la.html#t2

Toto uz je fakt moc :lol:
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

kali prosimta ty tomu neveris? ved to mas moznost pocut na vlastne usi.. je to fest supa zacinam sa bat... :cry:
kali520
Darca
Darca

brainwirm napísal:kali prosimta ty tomu neveris? ved to mas moznost pocut na vlastne usi.. je to fest supa zacinam sa bat... :cry:
Neviem mne ta nahravka nepride moc doveryhodna, mozno skorej toto od tej 1:40 :lol:

A okrem toho ak pripustim ze existuje peklo a nebo nemylim si ze ten priestor je niekde v podzemi resp hore na oblakoch.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

znie to ako metalový koncert...
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Všade okolo nás pôsobia temné sily, jedni si ich uvedomujú, iní ani nepripustia možnosť ich existencie... Ja som presvedceny, ze tieto veci su realne a ze sa aj naozaj stavaju. Takze pre mna nie je az take podstatne, ked si dnes niekto len na zaklade rozumu odvodi, ze je to nezmysel.

Exorcizmus sam o sebe - je skutocnym a dokladovatelnym fenomenom, v minulosti a aj dnes , takže, kto ma uši, nech počuva, kto ma oči nech vidi, kto je slepy, nech aj zostane slepy, ked chce, whatever, komu niet rady, tomu niet pomoci

//zase nemusite brať každu nahravku na youtube ako fakt, ktory by mal niečo potvrdiť, alebo vyvratiť :lol:

Kali:
Tvoja vôľa bez Boha je ponechana sama na seba a nad diablom sam vyhrať nemôžeš, takže v tomto svete zrejme nemôžeš byť neutralny . Takisto by som veril, ze aj ked clovek este krestanstvu ako takemu celkom nerozumie (co sme vlastne vsetci), tak uz len uprimne rozhodnutie prijat Krista, urcite ma tu silu.
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zvonenie33 »

tehla napísal:Inak toto si vystihol, citujem už neviem skadiaľ:
„najväčším úskokom diabla bolo presvedčiť ľudi, že neexistuje“
OMG citujes z filmu Obvykli podezreli a ten clovek v tom momente nehovoril o diablovi ale o Keyser Sozem podla ktoreho ma nick aj jeden miestny uzivatel, tak bacha aby si nikoho neurazil :P
http://www.csfd.cz/film/8411-usual-suspects-the/
kali520
Darca
Darca

tehla ale neodpovedal si na moje otazky. Ked neverim ani v boha ani v satana tak komu sluzim? Kto ma z toho prospech diabol ci boh? Pojdem do pekla ci do neba?
hughito
Redeemer
Redeemer

Všade okolo nás pôsobia temné sily, jedni si ich uvedomujú, iní ani nepripustia možnosť ich existencie... Ja som presvedceny, ze tieto veci su realne a ze sa aj naozaj stavaju. Takze pre mna nie je az take podstatne, ked si dnes niekto len na zaklade rozumu odvodi, ze je to nezmysel.
Krásne, naozaj krásne.

Hlavne, že si PRESVEDČENÝ. Ale dokázať to nevieš.

Zato keď si to niekto LEN na základe ROZUMU odôvodní ako nezmysel, nemá to takú váhu ako tvoje PRESVEDČENIE = VIERA.

K tomu záznamu z "pekla".
Stretol som sa s tým už dávnejšie na jednom fóre a je to presne ten typ vecí (osôb) a udalostí, na ktoré neverím. Rovnako ako na všetkých Satanov, duchov, vodníkov, mimozemšťanov v pasci na líšky a ďalšie príšerky.
Zaujímavé je skôr to, koľko ľudí tomu verilo ( na tom fóre ). Fakt neviem, kde sa v ľuďoch berie tá strašná potreba veriť na každú imbecilitu.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Lol. Zase pustat take perly ze do konca tyzdna by si mohol zbohatnut.

Viera nieje o presviedcani, a mal by si sa fakt uz pozriet aj na seba a podla seba sudit inych, lebo zrejme si neuvedomujes svoje vystupy. Cely cas svjoim sposobm provokujes tuna pritomnych veriacich ludi, ktory pisu o svojej viere, aby to dokazali, a chces dokazy, chces vedecke potvrdenia, chces fakty, a ked ti tu nejake dokazy dame, tak sa nic nove clovek nedozvie, len znova budes provokovat a vraviet, ze sme fanatici a blazni ked na nieco take verime, co vlastne chces? Pytam sa uz treti krat asi to iste, na co su ti fakty a dokazy, ked aj tak verit nebudes? Len aby si mohol viest dalsi organizovany vysmech?

//autoeditácia príspevku ( 28 Oct 2009, 22:05 )
Lol. Zase pustat take perly ze do konca tyzdna by si mohol zbohatnut.

Viera nieje o presviedcani, a mal by si sa fakt uz pozriet aj na seba a podla seba sudit inych, lebo zrejme si neuvedomujes svoje vystupy. Cely cas svjoim sposobm provokujes tuna pritomnych veriacich ludi, ktory pisu o svojej viere, aby to dokazali, a chces dokazy, chces vedecke potvrdenia, chces fakty, a ked ti tu nejake dokazy dame, tak sa nic nove clovek nedozvie, len znova budes provokovat a vraviet, ze sme fanatici a blazni ked na nieco take verime, co vlastne chces? Pytam sa uz treti krat asi to iste, na co su ti fakty a dokazy, ked aj tak verit nebudes? Len aby si mohol viest dalsi organizovany vysmech?

//autoeditácia príspevku ( 28 Oct 2009, 22:05 )
Hughito

Ci mam preukazane tie jazyky....ano mam, neviem ako ty, ale ja verim vlastnym usiam a ociam :)

O Emily Rose som ani nespomianl, ze hovorila inymi jazykmi...a inac, nejedna sa o latincinu.

K videjkam, mas jasne ze priznaky su stale ine, mas rozne stadia, od uplne malickosti ako vidis na videu az po uplny extrem, kde by si neveril vlastnym ociam ani usiam. Ale zbytocne to tu budem hovorit, kedze tomu aj tak neveris, a zj zbytocne budes hladat, kedze taketo veci, sa na video nenatacaju, a ako som spominal, ani sao tom s tebou nejaky knaz rozpravat nebude....poviem ti len tolko, ze v meste kde som kedysi zil some raz rozpravali s nasim knazom, taky mlady typek knaz, dalo sa s nim pokecat o kadecom. Tak sme dosli na podobnu temu, a on nam vravel, ze pred vysvetenim za knaza chcel byt exorcista. Ked ho so sebou zobral ten Slovensky exorista k jednemu pripadu, ako na 'prax', bol to pripad maleho dievcata...vtedy si povedal, ze dost, ze on na to nema. Odisiel prestraseny, zhrozeny, a povedal ,ze on by sa s takymi vecami nedokazal stretavat pravidelne. Nasledne sme sa ho pytali, ze co na tom bolo take strasne, tak zostal ticho a hned to zahovaral na ine temy...viac sme sa nedozvedeli.

No a vratim sa ktomu, ze posadnutie sa stupnuje, od uplne pre teba nebadatelnych veci, no a ked sa s tym nic nerobi, tak to ide do extremu ako Emily Rose a kopec inych pribehov.
o, ani sa nečudujem, keď viem, aké praktiky mnohí "exorcisti" používajú. Však nakoniec aj zomrela, určite jej nedávali jesť, lebo "vyháňali Diabla".
Mam smiat, alebo mam plakat (nad tvojou hlupostou) ?
Ty vies hovno ake praktiky sa pouzivaju, ked ti to mam uprimne povedat, kedze sa pri tych exorcistickych praktikach jedna iba o exorcisticke modlitby, nic viac a nic menej, keby si docital clanok, tak zistis, ze Emily Rose zomrela na podvyzivu a dehydrataciu, a keby si cital este viac, tak vies, ze sama odmietala jedno, krmit ju nemohli, lebo to vsetko vypluvla, popripade vyvracala, infuziu jej dat nemohli, lebo by si ju vytrhla. A btw....len dodam to co sa asi takto nedocitas, musel by si tomu venovat viac casu: Emily Rose nemala ine vychodisko, bola v stadiu, kedy sa jej pomoct nedalo.
Fakt je jeden, rôzne psychické a duševné poruchy, stavy, tranzy sú dokázané a vysvetliteľné vedou.
Diabol dokázaný ani preukázaný nie je.
A to je základ.
A ako mi preukazes fakt, ze tie tvoje psychicke a dusevne choroby, sa daju vyliecit bibliou a modlitbou? :) Vid videa...neviem, ale zase ta veda nejak zlyhava, kedze ta tvoja epilepsia sa da liecit modlitbou....mno...

Predpokladám, že ten človek, ktorý je "posadnutý", vníma, čo sa okolo neho deje a vie, že ho ide kňaz vyliečiť.
Ano, clovek to vnima, a vo vacsine pripadov vie, ze je posadnuty a uvedomuje si to.

A tie veci okolo znásilňovania detí kňazmi, v tom vidím vážny problém, určite za tým nevidím Satana.
Co to ma s cirkvou? Nasiel sa knaz co znasilnoval deti? Ano nasiel, v zapeti bol vyluceny z cirkvi, uz si omsu neodsluzi, riesilo sa to hned cez vatikan, co znamena, ze sa to povazovalo za velmi vazny pripad, a este ktomu bol knaz sudeny, tak co s tym furt operujes? Taky clovek nema s cirkvou a vierou nic spolocne...
hughito
Redeemer
Redeemer

Lubos : Perly ? Ja len vidím jasný rozdiel, je téma a jedni ľudia sa k tomu vyjadria tak, druhí onak.
Jedni v to len veria, druhí majú na svoj názor aj nejaký základ, racionálny, ktorý sa dá dokázať.
Toto ty neakceptuješ a za tento môj logický postup robíš zo mňa nejakého agresora, ktorý tu na vás len útočí.
Ešte k tým fanatikom : za fanatika som označil len tehla, to je samostatná kapitola, s vami ostatnými ( aj s tebou ) sa diskutovať dá. Ale bol by som rád, ak by si sa odprostil od tých rečičiek o viere a ako sa mám pozrieť aj na seba a že len útočím etc. Prosím ťa nemoralizuj, aj tak to nikoho nezaujíma ( mňa vonkoncom nie ). Radšej sa sústreď len na diskusiu a následnú argumentáciu.
Pytam sa uz treti krat asi to iste, na co su ti fakty a dokazy, ked aj tak verit nebudes?
Musíš si hlavne uvedomiť to, že tvoj fakt nemusí byť faktom aj pre mňa.
Poslal si sem 3 nejaké videá a ja sa mám z toho pokakať ? To sú dôkazy Diabla ?

Ešte sa vráťme k tým tvojim faktom :
Nasledne sme sa ho pytali, ze co na tom bolo take strasne, tak zostal ticho a hned to zahovaral na ine temy
Opäť jeden z tých dôkazov. Niekto povedal, vlastne ani nič nepovedal a hneď tomu veríme.
Ľudia toho toľko nakecajú, toľko naklamú....dôvod ? Neviem.
Mam smiat, alebo mam plakat (nad tvojou hlupostou) ?
Ty vies hovno ake praktiky sa pouzivaju, ked ti to mam uprimne povedat, kedze sa pri tych exorcistickych praktikach jedna iba o exorcisticke modlitby
Za prvé, s tou hlúposťou sa moc neoháňaj a za druhé, ja viem hovno, zato ty vieš čo ? Čo si sa dočítal na wikipedii ? Vieš o tom, že wikipedia je extrémne nespoľahlivý zdroj ?
Ja viem jedno, pri týchto vyháňaniach sa používali rôzne praktiky, neišlo len o modlitibičky. Preto bolo mnoho prípadov aj pred súdom, lebo obeť neprežila. To že na wikipedii napíšu, že si vytrhávala infúzie z tela je jedna vec, druhá vec je tá, ako to naozaj bolo.

Ešte sa mi nedá nevrátiť k tým videám.
Na jednu stranu mi tu stále opakuješ, ako o tom kňazi nehovoria, ako tam nie sú prítomní žiadni svedkovia, na druhú stranu mi tu ak dôkazy postuješ akt vyháňania nahratý na kameru, za prítomnosti ľudí. Ako nejaké pripravené divadielko. Niekto zajačí, niekto zamáva krížom, odrapoce modlitbu a všetci sú šťastní.

Ano, clovek to vnima, a vo vacsine pripadov vie, ze je posadnuty a uvedomuje si to.
No a o to ide.
Človek trpí nejakou hystériou či epilepsiou, prípadne inou podobnou poruchou. Uverí ( sú tam rôzne vplyvy, rodina, pobožnosť ) že bol posadnutý Diablom. Klasická medicína je nato krátka, lebo samotný človek takú pomoc ani prijať nechce. Ak však príde kňaz, spraví sa okolo toho nejaký ten cirkus, postihnutý naozaj verí, že kňaz mu pomôže, lebo mu pri tom pomáha Boh a bla bla, čo sa stane ? Vylieči sa.
Ide len o silu psychiky, ktorá je naozaj veľmi veľká a dnešná veda to aj potvrdzuje. Podobne sa vysvetľujú stigmy.
Co to ma s cirkvou? Nasiel sa knaz co znasilnoval deti? Ano nasiel, v zapeti bol vyluceny z cirkvi, uz si omsu neodsluzi, riesilo sa to hned cez vatikan, co znamena, ze sa to povazovalo za velmi vazny pripad, a este ktomu bol knaz sudeny, tak co s tym furt operujes? Taky clovek nema s cirkvou a vierou nic spolocne...
Pozri si ten dokument a nepíš sem podobné do "neba" volajúce nezmysly.

A aj niečo aktuálnejšie na túto tému :
http://faithdelusion.wordpress.com/2009 ... -studenti/
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Pardon nemohol som si odpustit :D

Lubo$ je pekne ze veris v Boha ale niekedy staci trochu zbrzdit ... Netreba to nechat prerast pomali do Fanatizmu ...
Neveri? Tak neveri! ... Je to jeho slobodne rozhodnutie ... A ked sa mu zdaju tvoje argumenty nedostacujuce tak ho nepresvedcis ...

Mna nikto nemusi presviedcat ... Na Cirkev a Vieru v Boha mam velmi Triezvy pohlad ... A rozhodne sa neriadim podla toho co napisala Biblia.

Rovnako ma zahreje na Srdci pocit ked pomozem Starsej pani podanim ruky nastupit do MHD, alebo dam bezdakovi prave kupenu Krabicku Cigariet, (...pripadne iny dobry skutok) ci verim v Boha alebo nie ...
Rovnako mozes konat dobro, rozdavat lasku aj ked v boha neveris ...
Prílohy
prayer-purpose.png
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Lubo$ je pekne ze veris v Boha ale niekedy staci trochu zbrzdit ... Netreba to nechat prerast pomali do Fanatizmu ...
Neveri? Tak neveri! ... Je to jeho slobodne rozhodnutie ... A ked sa mu zdaju tvoje argumenty nedostacujuce tak ho nepresvedcis ...

Mna nikto nemusi presviedcat ... Na Cirkev a Vieru v Boha mam velmi Triezvy pohlad ... A rozhodne sa neriadim podla toho co napisala Biblia.

Rovnako ma zahreje na Srdci pocit ked pomozem Starsej pani podanim ruky nastupit do MHD, alebo dam bezdakovi prave kupenu Krabicku Cigariet, (...pripadne iny dobry skutok) ci verim v Boha alebo nie ...
Rovnako mozes konat dobro, rozdavat lasku aj ked v boha neveris ...
Je pekne od teba ze sa tak o mna staras a ides mi nepriamo hovorit ze som fanatik :D
Vidis, pre teba fanatizmus....pre mna normalka...tak isto pre Stoporka a mozno aj Tehlu...ty nemozes urcovat co fanatzimus je a co nie...je to moja viera, tak verim, pre mna to je nieco normalne, a nikomu moju vieru nevnucujem, ci ano? Presviedcam Hughita? Nie, len vyjadrujem svoj nazor, ktory sa dostava do priameho konfliktu s jeho nazorom.
Pozri tiez nesuhlasim so vsetkym co dnesna cirkev robi, nemam velmi rad dnesnu podobu cirkvi, a myslim si, ze viera v Boha a viera v cirkev je nieco uplne ine a povodna podstata cirkvi uz takmer zanikla. Preto s dnesnou cirkvou ako takou da s apoveat ze nesuhlasim...
A co sa ti zda byt take fanaticke na mojej viere? To ze verim v Boha a Diabla? A ze sa modlim k Bohovi? To je fanaticke? ....nic ine som tu nepisal tak neviem kde zacal tvoj nazor o fanatizme vznikat, myslim pri ktorom mojom prispevku.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

No minimalne v prispevku kde si zacal opisovat Satana ...
Neradim sa medzi Ateistov kedze viem skoro vsetky modlitby a v Polsku chodim s Babkou do kostola na Omsu za stryka (Jej syn), Modlim sa pri hroboch a pod... Ale to je akurat tak vsetko.

Ale ako som uz pisal mam na to vsetko velmi triezvy pohlad ... A pre mna je Rozpravanie o tom ze Satan ma nabada na vsetky zle veci a Boh ma z toho vytahuje uz mierne prehnane ...
Posadnutosti nejdem riesit ... Kedze som sa s tym osobne nikdy nestretol ... A keby sa to v mojom okoli niekedy prejavilo tak 10mg Diazepamu Intravenozne a pakuj na Psychiatriu.

Toto mi nerozpravaju ani jedini dvaja Knazi ktorych respektujem...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Aha, a kto tu teda urcuje normy, ze co sa povazuje za fanatzimus a co nie?
...tiez mam na vsetko triezvi pohlad...
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Zvonenie 33-može byť, usual suspect som videl. Ale som si takmer 100%isty, že ten film nie je jedinym zdrojom toho výroku...
tehal ale neodpovedal si na moje otazky. Ked neverim ani v boha ani v satana tak komu sluzim? Kto ma z toho prospech diabol ci boh? Pojdem do pekla ci do neba?
Keď sa ľudia pytali Ježiša, čo je najdôležitejši vec, aby človek prišiel do neba- on odpovedal – láska
Odpoveď jednoducha, ale zahrňa v sebe všetko. Preto nejde o kecy, ale o to, či miluješ, ked miluješ, nie je čo riešiť si myslim
Vidis, pre teba fanatizmus....pre mna normalka...tak isto pre Stoporka a mozno aj Tehlu...ty nemozes urcovat co fanatzimus je a co nie...je to moja viera, tak verim, pre mna to je nieco normalne, a nikomu moju vieru nevnucujem, ci ano?
Suhlasim. život bez viery v Boha by bol by určite vnutorne oveľa prazdnejši a stale by som hľadal zmysel života (čo vlastne ateisti cely čas robia, lebo zmyslom života je Boh alebo láska ako chcete) a to nie je fanatizmus, to je fakt. Sme nim stvoreni a stale ho hľadame, tak ako on nas stale k sebe vola. A preto tragediou duše je, ked sa rozhodne, že chce byť bez Boha, lebo tym strati pôvodny zmysel svojej existencie .

k tej cirkvi, ako som už spominal, dnes je veľmi infiltrovana všelikym, hlavne na tych najvyššich miestach, ale je určite veľka časť cirkvi (čo su aj veriaci), ktori to myslia uprimne. Ježiš kedysi davno povedal, že budu veľke snahy o zničenie jeho cirkvi, ale „brány pekelné ju nikdy nepremôžu“...a Ježiš ešte nikdy neklamal, takže asi tak.
hughito
Redeemer
Redeemer

tehla : Ako myslíš to, že nás Boh stvoril ? Veríš GENESISu ?
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

tehla ja si stale hovorim ze keby boh realne existoval tak uz by to tu musel poslat do pi.. a zhasnut svetlo.
Nechce sa mi verit ze ked je tvorca tohoto vsetkeho tak sa na to dokaze len tak pozerat.
Ale to je len moj Subjektivny nazor.

Ked ti poviem ze pre mna nie je zmysel zivota Boh ale laska co mi na to povies? Ze tym padom verim v Boha? Lebo Boh je laska?
Laska je to co citim k Priatelke, k Rodine ... atd

A este nieco nikdy nehovor aky by bol pre teba zivot bez niecoho ...
Keby si sa s tym nikdy nestretol tak by sa tvoja zivotna cesta sla inym smerom ... To je vsetko.
Zariadil by si si zivot bez Boha.

To je jak ked este neboli Mobilne telefony ... Pred tym vsetci fungovali bez toho a nikomu to nevadilo ...
Teraz? Kazdy sa bez neho citi ako bez ruky.
Napísať odpoveď