"Panebože."jeden stary ujo na dedine nam hovoril, že sa presťahoval a vôbec nemohol spať v noci, tak si dal posvätiť dom a odvtedy spi dobre.
Nespomenul si náhodou dedko po posvätení aj na STILNOX na nočnej skrinke ?
Nezacinas satanovi sluzit uz len tym ze neveris v Boha? Bohu sluzis ked veris v boha, satanovi ked veris v satana, komu sluzim ked neverim ani v jedneho?tehla napísal:Chce, aby sme mu služili aj tu na zemi, aby stiahol k sebe čo najviac duši, preto vstupuje do ľudi. Lebo zli duchovia môžu ovplyvnovať materialny svet prostrednictvom ľudi..... aspon ja si to tak predstavujem...Su ľudia čo mu to zamerne umožňuju a volaju ho (satanisti atd..)
Pozri poviem to polopate. Ak sa mi teraz zjavi diabol tak zacnem verit v boha a to sa mi ten boh vobec nemusi zjavit. Takze tymto straca diabol jedneho hriesnika a to len koli sebe. No a teraz ma to vobec logiku z jeho strany?tehla napísal:„najväčším úskokom diabla bolo presvedčiť ľudi, že neexistuje“.(ale sam vidiš, že aj napriek tym exorcismom atd ľudia v neho neveria (niektori).
Tak potom aj existencia Satan je bozi zamer, alebo ked sa teraz rozhodnem zabijat ludi aj to je bozi zamer? Nie, logika v tom je lebo jak boh tak aj satan maju nejake pravidla a ciele, no lenze ten exzorcizmus ktory robi satan nahrava skorej bohu ked vezmeme do uvahy kto ma ake ciele.brainwirm napísal:ale kali ty predsa nemozes hladat logiku vo veciach ktore su mimo teba, resp, nad tebou, vsetko je to bozi zamer a clovek tomu nemoze pochopit, v tom neje logika![]()
Neviem mne ta nahravka nepride moc doveryhodna, mozno skorej toto od tej 1:40brainwirm napísal:kali prosimta ty tomu neveris? ved to mas moznost pocut na vlastne usi.. je to fest supa zacinam sa bat...
OMG citujes z filmu Obvykli podezreli a ten clovek v tom momente nehovoril o diablovi ale o Keyser Sozem podla ktoreho ma nick aj jeden miestny uzivatel, tak bacha aby si nikoho neuraziltehla napísal:Inak toto si vystihol, citujem už neviem skadiaľ:
„najväčším úskokom diabla bolo presvedčiť ľudi, že neexistuje“
Krásne, naozaj krásne.Všade okolo nás pôsobia temné sily, jedni si ich uvedomujú, iní ani nepripustia možnosť ich existencie... Ja som presvedceny, ze tieto veci su realne a ze sa aj naozaj stavaju. Takze pre mna nie je az take podstatne, ked si dnes niekto len na zaklade rozumu odvodi, ze je to nezmysel.
Lol. Zase pustat take perly ze do konca tyzdna by si mohol zbohatnut.Hlavne, že si PRESVEDČENÝ. Ale dokázať to nevieš.
Lol. Zase pustat take perly ze do konca tyzdna by si mohol zbohatnut.Hlavne, že si PRESVEDČENÝ. Ale dokázať to nevieš.
Mam smiat, alebo mam plakat (nad tvojou hlupostou) ?o, ani sa nečudujem, keď viem, aké praktiky mnohí "exorcisti" používajú. Však nakoniec aj zomrela, určite jej nedávali jesť, lebo "vyháňali Diabla".
A ako mi preukazes fakt, ze tie tvoje psychicke a dusevne choroby, sa daju vyliecit bibliou a modlitbou?Fakt je jeden, rôzne psychické a duševné poruchy, stavy, tranzy sú dokázané a vysvetliteľné vedou.
Diabol dokázaný ani preukázaný nie je.
A to je základ.
Ano, clovek to vnima, a vo vacsine pripadov vie, ze je posadnuty a uvedomuje si to.Predpokladám, že ten človek, ktorý je "posadnutý", vníma, čo sa okolo neho deje a vie, že ho ide kňaz vyliečiť.
Co to ma s cirkvou? Nasiel sa knaz co znasilnoval deti? Ano nasiel, v zapeti bol vyluceny z cirkvi, uz si omsu neodsluzi, riesilo sa to hned cez vatikan, co znamena, ze sa to povazovalo za velmi vazny pripad, a este ktomu bol knaz sudeny, tak co s tym furt operujes? Taky clovek nema s cirkvou a vierou nic spolocne...A tie veci okolo znásilňovania detí kňazmi, v tom vidím vážny problém, určite za tým nevidím Satana.
Musíš si hlavne uvedomiť to, že tvoj fakt nemusí byť faktom aj pre mňa.Pytam sa uz treti krat asi to iste, na co su ti fakty a dokazy, ked aj tak verit nebudes?
Opäť jeden z tých dôkazov. Niekto povedal, vlastne ani nič nepovedal a hneď tomu veríme.Nasledne sme sa ho pytali, ze co na tom bolo take strasne, tak zostal ticho a hned to zahovaral na ine temy
Za prvé, s tou hlúposťou sa moc neoháňaj a za druhé, ja viem hovno, zato ty vieš čo ? Čo si sa dočítal na wikipedii ? Vieš o tom, že wikipedia je extrémne nespoľahlivý zdroj ?Mam smiat, alebo mam plakat (nad tvojou hlupostou) ?
Ty vies hovno ake praktiky sa pouzivaju, ked ti to mam uprimne povedat, kedze sa pri tych exorcistickych praktikach jedna iba o exorcisticke modlitby
No a o to ide.Ano, clovek to vnima, a vo vacsine pripadov vie, ze je posadnuty a uvedomuje si to.
Pozri si ten dokument a nepíš sem podobné do "neba" volajúce nezmysly.Co to ma s cirkvou? Nasiel sa knaz co znasilnoval deti? Ano nasiel, v zapeti bol vyluceny z cirkvi, uz si omsu neodsluzi, riesilo sa to hned cez vatikan, co znamena, ze sa to povazovalo za velmi vazny pripad, a este ktomu bol knaz sudeny, tak co s tym furt operujes? Taky clovek nema s cirkvou a vierou nic spolocne...
Je pekne od teba ze sa tak o mna staras a ides mi nepriamo hovorit ze som fanatikLubo$ je pekne ze veris v Boha ale niekedy staci trochu zbrzdit ... Netreba to nechat prerast pomali do Fanatizmu ...
Neveri? Tak neveri! ... Je to jeho slobodne rozhodnutie ... A ked sa mu zdaju tvoje argumenty nedostacujuce tak ho nepresvedcis ...
Mna nikto nemusi presviedcat ... Na Cirkev a Vieru v Boha mam velmi Triezvy pohlad ... A rozhodne sa neriadim podla toho co napisala Biblia.
Rovnako ma zahreje na Srdci pocit ked pomozem Starsej pani podanim ruky nastupit do MHD, alebo dam bezdakovi prave kupenu Krabicku Cigariet, (...pripadne iny dobry skutok) ci verim v Boha alebo nie ...
Rovnako mozes konat dobro, rozdavat lasku aj ked v boha neveris ...
Keď sa ľudia pytali Ježiša, čo je najdôležitejši vec, aby človek prišiel do neba- on odpovedal – láskatehal ale neodpovedal si na moje otazky. Ked neverim ani v boha ani v satana tak komu sluzim? Kto ma z toho prospech diabol ci boh? Pojdem do pekla ci do neba?
Suhlasim. život bez viery v Boha by bol by určite vnutorne oveľa prazdnejši a stale by som hľadal zmysel života (čo vlastne ateisti cely čas robia, lebo zmyslom života je Boh alebo láska ako chcete) a to nie je fanatizmus, to je fakt. Sme nim stvoreni a stale ho hľadame, tak ako on nas stale k sebe vola. A preto tragediou duše je, ked sa rozhodne, že chce byť bez Boha, lebo tym strati pôvodny zmysel svojej existencie .Vidis, pre teba fanatizmus....pre mna normalka...tak isto pre Stoporka a mozno aj Tehlu...ty nemozes urcovat co fanatzimus je a co nie...je to moja viera, tak verim, pre mna to je nieco normalne, a nikomu moju vieru nevnucujem, ci ano?