Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa kali520 »

strapaty napísal:Boh je len jeden ... v Bohu su tri bozske osoby otec syn a duch svaty ....
boh je podsata vsetkeho bitia ... vsetko co vzniklo vzniklo skrz neho (stvoril to) -> cize boh otec (povodca)... syn (vykupitel)... nechal nam tu ucenie, a vieru ako dosiahnut zivot vecny s otcom (povodcom)... vykupil vsetky nase hriech krvou ... duch svaty (posvatitel) svaty znamena v suvislosti s bohom, spojeny s bohom, zjednoteny s bohom ... boh k nam prisiel v podobe sily ktora nas s nim spaja ... duchovna osoba ktora vnasa do nasho zivota boha .. a jeho svetlo ...
Toto je iba vyplod tvojej fantazie, keci ktore su nicim nepodlozene.
na priblizenie sa-pochopenie tychto troch riadkov treba niekolko rokov pokory...
Vobec nie pokory ale strachu, komplexov menejcennosti, nevyrovnanosti a v neposlednom rade Nietzscheovskej vole k moci ktoru nemate pod kontrolou. Podvedome odovzdavate svoj zivot viere len preto aby ste mali to co mat nemozte a mat nebudete a dufate ze mat budete. To nie je pokora ale pravy opak, sebectvo a vlastny sebaklam pred realitou ktoru zosobnuje ludska bezvyznamnost v kontexte celeho univerza, a nasledne vsetky jej skutky odovodnene v prirodzenych pudoch tak tipicky pre zivot ako taky.

S tolkou tvojou pokorou (a zivotnymi skusenostami :roll: ) by si mal zistit ze viera neni nicimi inym iba emotivnym vylevom ludskej neschopnosti a nevedomosti, ktora je obzvlast pre krestanov tak typicka, uzivatel Jozef Koval je toho zivimi prikladom a jeho frustracia z tejto reality ja uplne ocovidna, utechu hlada v nadeji ktoru mu nadherne servituje prave viera s bohom a tym vasim vecnym zivotom.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Zivot ma iba jediny zmysel:prezit a preniest geny do dalsej generacie. Vsetko ostatne je uz len nadstavba, ziaden iny zmysel zivota neexistuje. Resp existuje, ale len preto ze sme mu tento status vo svojej mysli subjektivne prisudili. Nepochybujem ze hlboko veriaci clovek preziva oddanu lasku a uprimny vztah k svojmu "Bohu". Su to ale vsetko iba jeho kosnštrukty ktore nikdy nepresiahnu hranicu mozgu. Ja v tom nevidim problem,pretoze kazdy mame to "svoje" comu verime a co nas robi stastnymi.Problem to ale zacina byt v tom bode,ked veriaci zacinaju zasahovat do zivota neveriacim a radi by im zivot organizovali podla svojho. Nech si cirkevnici robia co chcu, ale nech si to laskavo robia iba na tvojom svojom piesocku a netahaju svoje bludy do politiky a do statnych zalezitosti..
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

94jakub
kralovstvo bozie je uz tu na zemi ... po smrti len pokracuje...

miki690
tie vsetky veci o neveriacich som ale predsa nepisal neveriacim na tejto stranke ale jozefovi kovalovi, ktory je veriaci a urcite pochopil co som mu tym chcel povedat ... bola to sprava pre neho ... nebolo to ziadne ohovaranie alebo odsudzovanie ... je to len obycajne konstatovanie ... jozef koval ktory preziva pritomnost s bohom vie presne o com som hovoril co neveriaci nikdy nepochopi ... keby to pochopil uz by nebol neveriaci ... lebo by sa ho dotkla bozia milost ... ...

to druhe je tazke vysvetlit ..ale pokusim sa ... ked muz zije zo zenou v jednej domacnosti neznamena ze su manzelia ... neznamena to ani ked na to maju papier... manzelmi su az od chvile ked su jedno telo a jedna dusa ... ked sa kazde rano rozhodnu jeden druheho milovat ... obetovat pre seba navzajom silu, vlastne ego, robit jeden druheho stastnym ...
krestan ktory sa snazi pochopit boha a vsetko jeho stvorenie sa podoba muzovi ktory chce byt zene manzelom ze ju pochopi ... ale to sa nikdy nestane ... jedina moznost ako sa jej moze stat muzom ze spolu splynu ... bude ju milovat a zit spolu s nou a tesit sa z jej pritomnosti, prezivat denodene radosti a starosti a naplni jej zivot a ona jemu... nieco podobne je to aj s Bohom len umocnene na x-tu..

//autoeditácia príspevku (18 Mar 2014, 9:29)
kali520
aj nietch na sklonku zivota nieco zistil ... ked mu uz sila z ramien vyprchla ....a skoncil v hospici vo vlasnych srac....kach...
jedneho dna aj ty na to dojdes ... vstanes a ides kam chces .... ale pride cas ked vstanes a iny ta opasu a pojdes aj kam nechces

//autoeditácia príspevku (18 Mar 2014, 9:38)
gogo956
podla tvojho tvrdenia si pravidelny darca v spermobanke ... a umocnujes svoj zmysel zivota ...
veriaci maju v demokratickej spolocnosti take iste pravo prenasat svoje nazory, postoje a moralne hodnoty do spolocnosti ako kazdy iny ... musia respektovat zakony ako ich maju aj pravo presadzovat a ak nejaky presadia tak neveriaci ho musia tiez respektovat ... to sa vola demokracia ... cize vlada ludu ... na com sa vacsina dohodne to plati ..
nemyslim si ze veriaci chcu niekoho obmedzovat ... iba ak obmedzuje prava inych ... potrat... vrazda dietata je obmedzenie prava na zivot ... homosexualne manzelstvo .. take nieco neexistuje .. je to len institualizacia pohlavneho styku .. ale to nie je manzelstvo ani medzi muzom a zenou ... homosexualne adopcie .. obmedzuju pravo deti na otca a mamu ... nik nechce krivdit chudacikom homosexualom .. ale sa snazime chranit deti ..
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

strapaty napísal: miki690
tie vsetky veci o neveriacich som ale predsa nepisal neveriacim na tejto stranke ale jozefovi kovalovi, ktory je veriaci a urcite pochopil co som mu tym chcel povedat ... bola to sprava pre neho ... nebolo to ziadne ohovaranie alebo odsudzovanie ... je to len obycajne konstatovanie ... jozef koval ktory preziva pritomnost s bohom vie presne o com som hovoril co neveriaci nikdy nepochopi ... keby to pochopil uz by nebol neveriaci ... lebo by sa ho dotkla bozia milost ... ...
Ak to malo ist len jozefovi tak si mu to mal napisat do sukromnes spravy. Kedze sa tak nestalo precitali to neveriaci. To ze oni nechapu ako si to myslel nieje ich problem ale tvoje vyjadrenia sa mozno nedaju formulovat tak aby neveriaci pochopili co prezivas, ae urcite sa daju formulovat tak aby si ich neurazal.

to druhe je tazke vysvetlit ..ale pokusim sa ... ked muz zije zo zenou v jednej domacnosti neznamena ze su manzelia ... neznamena to ani ked na to maju papier... manzelmi su az od chvile ked su jedno telo a jedna dusa ... ked sa kazde rano rozhodnu jeden druheho milovat ... obetovat pre seba navzajom silu, vlastne ego, robit jeden druheho stastnym ...
krestan ktory sa snazi pochopit boha a vsetko jeho stvorenie sa podoba muzovi ktory chce byt zene manzelom ze ju pochopi ... ale to sa nikdy nestane ... jedina moznost ako sa jej moze stat muzom ze spolu splynu ... bude ju milovat a zit spolu s nou a tesit sa z jej pritomnosti, prezivat denodene radosti a starosti a naplni jej zivot a ona jemu... nieco podobne je to aj s Bohom len umocnene na x-tu..
Stale nechapem. Vyraz jedna dusa by som este pochopil ale jedno telo ? TOmu teda nerozumiem. Jedine ako si viem vysvetlit muza a zenu, ze splynu v jedno telo je, ze budu mat nejakeho potomka.

//autoeditácia príspevku (18 Mar 2014, 9:38)
gogo956
podla tvojho tvrdenia si pravidelny darca v spermobanke ... a umocnujes svoj zmysel zivota ...
veriaci maju v demokratickej spolocnosti take iste pravo prenasat svoje nazory, postoje a moralne hodnoty do spolocnosti ako kazdy iny ... musia respektovat zakony ako ich maju aj pravo presadzovat a ak nejaky presadia tak neveriaci ho musia tiez respektovat ... to sa vola demokracia ... cize vlada ludu ... na com sa vacsina dohodne to plati ..
Priklanam sa k tvojmu nazoru. Cirkev je stale institucia, ktora zastupuje ludi ktori zdielaju rovnaky/podobny nazor. Nechapem preco by sa nemali miesat do politiky a do riadenia statu. Hocijake ine skupiny a institucie maju na to pravo ale cirkev nie ? Bez ohladu na to co si o danej institucii myslia ostatni a ci rozhodnutia danej isntitucie su dobre, alebo maju hlavu a patu. Pravo na to maju.
nemyslim si ze veriaci chcu niekoho obmedzovat ... iba ak obmedzuje prava inych ... potrat... vrazda dietata je obmedzenie prava na zivot ... homosexualne manzelstvo .. take nieco neexistuje .. je to len institualizacia pohlavneho styku .. ale to nie je manzelstvo ani medzi muzom a zenou ... homosexualne adopcie .. obmedzuju pravo deti na otca a mamu ... nik nechce krivdit chudacikom homosexualom .. ale sa snazime chranit deti ..
Nechapem preco tak velmi ludom vadia homosexualne manzelstva. Pokial viem tak sa stale hovori o uradnych manzelstvach a nikdy nie o tom, ze by cirkev dostala prikazom vykonavat sviatost manzelstva pre homosexualov. A predsa urandne manzelstvo sa pred Bohom "nerata" ani ked je uradne zosobaseny muz so zenou.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

miki690
nikomu nevadia homo registrovane partnerstva (ako forma pravneho zvazku ).... zakladny problem je v homolobby ... je to urcity vzorec spravania ako pretlacit svoje mocenske ciele ... ide to z ameriky cez zapadnu europu ... v mene ludskych prav sa potlacaju ine ludske prava ... ide to ako cez kopirak
zacne sa pravami homosexualov a registrovaneho partnerstva ... ked su uz uznany zacina vlna tresnych oznameni na sukromny sektor(sloboda podnikania) cirkev (slovoba vieroviznania) stat skoly(pravo rodicov vychovavat deti, v GB je teraz na stole zakon ze dovod na odobratie deti rodine moze byt aj extremisticka rodina cize staci hociaku skupinu oznacit za extremisticku a mozu jej clenom odoberat deti (napriklad cirkev a jej postoj k homosexualnemu spravaniu) ) za rodovu diskriminaciu ... ked sa uz konecne zaseje v ludoch strach zacinaju utocit aj na slobodu prejavu ... cize vo francuzku ked verejne povies pred homosexualom ze jedine spravne spoluzitie je muz a zena tak si homofoba ho diskriminujes a si za to trestany pokutami dokonca vazanim a konci to adopciami deti ... cize neviem ci je to o homo reg partnerstvach ... a neviem kolkym homosexualom tie office partnerstva chybaju ... keby im neboli ponukane od hojne financovanej LGBTI agendy

neviem co na tom manzelstve nechapes ... zdalo sa mi to ako najrukolapnejsi priklad ... myslel som ze to preziva kazdy zo svojou manzekou ... (zjednotenie).
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Veď práve to umocnenie je na tom to zlé. Ja keď milujem svoju ženu, nikomu nehovorím aby ju miloval tiež. Vy keď milujete svojho boha, musíte sa o tom rozkrikovať a všetkých nás prehovárať aby sme ho milovali tiež.

a keď sa tu oháňaš tou diskrimináciou veriacich, tak si skús uvedomiť že to my ateisti sa nemôžme ženiť v kostole. Vás veriacich na mestskom úrade zosobášime bez problémov. My ateisti nemôžme byť pochovaný kňazom. Vás mesto pochová bez problémov. My ateisti platíme zo svojích daní na vaše kostoly. Vy neplatíte na naše voľnočasové aktivity. Tak je pekné že sa vieš oháňať diskrimináciou, len si ju použil trošku v opačnom garde ako v skutočnosti je
Prispievame na vás, živíme vás, a ty sa začneš oháňať diskrimináciou. To je presne ako romska otázka. Prispievame na nich, dostanú viac ako my, a oni začnú vykrikovať o rasovej diskriminácii.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

audiotrack
za sobas ani za pohreb nema knaz ani fuka od statu ...
fakticky by mal pochovavat a sobasit aj knaz aj uradnik ... len si to stat ulahcil aby usetril ... cize tym ze to knaz robyi zadarmo tak setri spolocnosti peniaze ...

ale ja nikoho neprehovaram aby boha miloval ... ja len o tom svedcim ake je to super, nech sa kazdy rozhodne ako chce ... Boh respektuje slobodnu volu preco by som ja nemal...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

strapaty napísal:audiotrack
fakticky by mal pochovavat a sobasit aj knaz aj uradnik ... len si to stat ulahcil aby usetril ... cize tym ze to knaz robyi zadarmo tak setri spolocnosti peniaze ...

ale ja nikoho neprehovaram aby boha miloval ... ja len o tom svedcim ake je to super, nech sa kazdy rozhodne ako chce ... Boh respektuje slobodnu volu preco by som ja nemal...
Ani uradnik nedostane za pohreb a svadbu ani facku, ma na to plat od statu, tak isto ako knaz.

Ked Boh respektuje slobodnu volu, preco ma posle do pekla, ked sa v neho slobodne rozhodnem neverit?

//autoeditácia príspevku (18 Mar 2014, 14:05)
strapaty napísal: ale ja nikoho neprehovaram aby boha miloval ... ja len o tom svedcim ake je to super, nech sa kazdy rozhodne ako chce ... Boh respektuje slobodnu volu preco by som ja nemal...
PS: zmen slovo boh za marihuanu,... pripomina mi to prispekvky z inej temy tu na fore :D
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

harrison314
neposle ta nikam ... zivot bez boha je peklo ... teraz tvojudusu klame este telo svojimi pozitkami ... ale ked tela nebude, ostane len samotna dusa ... vo vecnej tme a prazdnote... naveky.
je to predsa pracovna napln uradnika ... knaz ma inu pracovnu napln ... knaz je na pohrebe kvoli dusi mrtveho .. nie kvoli administrativnim ukonom a uspokojeniu pozostalych ...
otazka je aky dovod je aby neveriaci chcel krestansky pohreb, sobas. Krestansky sobas je sviatost ...ako neveriaci ju nemoze prijat ... a dusa je bohu vzdialena cize je zbytocne odprevadzanie knazom ...

//autoeditácia príspevku (18 Mar 2014, 14:23)
miki690
zopar prikladov
http://www.hlavnespravy.sk/99251/99251/
http://www.hlavnespravy.sk/muz-skoncil- ... eni/86944/
http://www.hlavnespravy.sk/105289/105289/
http://www.hlavnespravy.sk/zakon-je-pri ... eni/94423/
http://www.hlavnespravy.sk/statne-obcia ... ska/228841
http://www.hlavnespravy.sk/spanielski-h ... ala/214285
co som sa pozrel len na jeden portal ...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Ale ved staci pred smrtou uprimne olutovat a Boh ma prijme, ci nie?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

strapaty napísal:audiotrack

od statu nie, ale musis mu zaplatit na ruku a bez blocku aby ti pochoval blizkeho alebo si nasiel cas v sobotu a oddal ta. Taka je realita. Od statu maju peniaze ako cirkev
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal:harrison314
neposle ta nikam ... zivot bez boha je peklo ... teraz tvojudusu klame este telo svojimi pozitkami ... ale ked tela nebude, ostane len samotna dusa ... vo vecnej tme a prazdnote... naveky.
je to predsa pracovna napln uradnika ... knaz ma inu pracovnu napln ... knaz je na pohrebe kvoli dusi mrtveho .. nie kvoli administrativnim ukonom a uspokojeniu pozostalych ...
otazka je aky dovod je aby neveriaci chcel krestansky pohreb, sobas. Krestansky sobas je sviatost ...ako neveriaci ju nemoze prijat ... a dusa je bohu vzdialena cize je zbytocne odprevadzanie knazom ...
Takze, ked neverimv boha pojdem do neba?
Zivot bez boha nie je peklo, zijem bez nehovyse 15 rokov a som rad, nemusim sa zaoberat ziadnimy imaginarnymi vecami, zianou volou ani filozofovanim o veciach, ktore nezmenia moj zivot. Vnimam krasu komplexnosti prirody apoznanie raleity ma naplna.
Ked nebude mojho tela nebudem ani ja, stale mi nik nevysvetlil co je to dusa, ale ak som to ja, tak je zaujimave ze staci male poskodnie mozgu a osobnost, spravanie, vnimanie sa moze zmenit.

Je to aj napln knaza, uradnik ma tiez ine povinnosti.
Neverici by chcel pohrab na krestankom cintorine lebo v okolo 100km sa ziadny cintorin pre neveriacich nanachadza.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Niekoľko definícii duše.
http://sk.wikipedia.org/wiki/Du%C5%A1a

Ale ja poznám len jednu. A lepím ju keď dostanem defekt. :)
Ale podľa mňa ľudia kedysi dávno nevedeli ako nazvať to, že človek myslí. Nevedeli že vďaka mozgu. Vymysleli si že duša po smrti ide do neba. Dnes ale už vieme že to tak nieje. Mozog po smrti vypne a tým to končí. Ak si počas života nepredal svoje gény ďalej, tak smola.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

vladenko007 napísal:Niekoľko definícii duše.
http://sk.wikipedia.org/wiki/Du%C5%A1a
Zial ziadana definicia tam nie je, su to len prazdne blaboly (samozrejme to neni tvoja chyba).
Je to ako keby napisem definiciu pocitaca: Pocitac je podstatny, je bieli a ma aj dajaku hmotnost.
Namiesto realnej definicie http://sk.wikipedia.org/wiki/Po%C4%8D%C3%ADta%C4%8D
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Ozaj pravdu máš. Mal som napísať že sú to Filozofické názory takže to z definíciou nemá nič spoločné.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

t0m4s3
myslis ze zvladnes uprimne olutovat .... a stihnes ... ale mas pravdu je to presne tak ...
no to neznamena ze sa ti zmazu aj "tresty" za hriechy ak ti nik na zemi nepomoze budes cakat v ocisci na koniec sveta v bolestiach ... dusiam v ocisci mozu pomoct len zijuci ludia ... svojimi modlidbami .. ale vo vecnosti je cas nepodstatny... takze po kratkom niekolko tisic rocnom utrpeni sa dockas vecnej blazenosti ..
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

strapaty napísal:takze po kratkom niekolko tisic rocnom utrpeni sa dockas vecnej blazenosti ..
naozaj? stale tieto indoktrinovane rozpravky? :)

to je fakt pre teba taky problem priznat, ze po smrti nie je nic? ze sa tvoje telo rozpadne na prach a mysel zostane mrtva? ta mysel, ktora je tvorena len chemiou a elektrickymi impulzami?
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

beardie
tak bolo by to urcite jednoduchsie ... ale nie je to tak ... jasny dokaz je ze bozia pritomnost ma meniuz teraz ... zit na veky stastne a neexistovat su dve alternativy kedy ja nemozem stratit nic ... ziskavam len uzasny zivot tu na zemi s bohom .... ci v neho verite alebo nie ja to tak prezivam...
beardie ... ale ak mam ja pravdu ... myslis ze tvoje vyhovorky obstoja ??? co ak sa nerozplynies do prazdnoty ... co ak skutocne pride zivot bez boha v absolutnom utrpeni ... (tam bud plac a skrypanie zubami ....) keby bolo podla mna vsetci ludia by boli spaseny.... kto z nas si zasluzi spasu ...??? a kto si zasluzi vecne zatratenie ... ???? ale na mne to nezalezi ale na bohu ... on bude mat svojmeter on vie kolko komu dal a podla toho bude aj ziadat... mozno keby vsetkym neveriacim dal tolko co mne vsetci by boli svatci ... mozno sa mne ujde vecne zatratenie lebo svoje dary malo zuzitkuvam .... ale dufam ze bozie milosrdenstvo ma neobide a Boh bude mat nadomnou zlutovanie...
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

Strapaty ty to už snáď ani nemôžeš myslieť vážne.
jasny dokaz je ze bozia pritomnost ma meniuz teraz
1. Nože nám rozveď tento ""jasný dôkaz""
2. Aj keby ťa nejaká božia prítomnosť menila už teraz, ako to dokazuje tie ostatné rozprávky o očistci, pekle atď?

//autoeditácia príspevku (18 Mar 2014, 19:46)
mimochodom:

http://dsl.sk/article.php?article=15350
www.cfa.harvard.edu/news/2014-05
http://www.newscientist.com/article/dn2 ... birth.html

zaujímavé čítanie o nových dôkazoch poukazujúcich na big bang :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

No ok, big bang big bang..ale to BOH predsa ten big bang spustil!
Napísať odpoveď