Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

vladenko007
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa vladenko007 »

To možno, ale najprv sa opýtal Chucka Norrisa či môže. :lol: :D
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

strapaty napísal:myslis ze tvoje vyhovorky obstoja ??? co ak sa nerozplynies do prazdnoty
to nie su vyhovorky, ale vedecky overene fakty
neviem preco by som mal vyznavat prave tvojho boha, ked su ich na vyber tisice, su aj taki, ktori ponukaju aj viac ako nekonecne zatratenie
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

beardie napísal:keby aj existoval, nepride mi vhodne mat pokoru pred masovym vrahom, ktory sa vyziva v utrpeni najbiednejsich ;-)
Ak ty neodpustíš niekomu čo ti urobil zle ako má Boh odpustiť tebe?

//autoeditácia príspevku (19 Mar 2014, 0:09)
Steju napísal: Ja len doplním, že radšej budem žiť o niečo menej štastne a spokojne, ale aspoň si budem naplno uvedomovať realitu, a nebudem žiť v jednej veľkej ilúzií. Proste realita je krutá, keď umriem tak je koniec, a môj život pravdepodobne nemá iný zmysel ako predať moju genetickú informáciu ďalej. Napriek tomu nepotrebujem žiadnu vymyslenú vyššiu bytosť aby som si realitu prifarbil tak, aby sa mi zdala byť znesiteľnejšia.
Máš pravdu ak umrieš tak umrie aj tvoja duša lebo bez Boha je tvoja duša mŕtva a nemá zmysel je tam iba večné utrpenie.

//autoeditácia príspevku (19 Mar 2014, 0:13)
94jakub napísal: To nie je pokora. To je egoizmus človeka, že chce stále niečo viac a byť "vyššie".
Ja sa nepotrebujem celý život niekomu vtierať aby som po smrti mal nejaké teplé miestečko.

Keby som prestal jesť umriem. Bez Boha žijem normálny plnohodnotný život.
Tiež neviem, čo zažívajú postihnutí ľudia, anorektici, klaustrofobici. To ale neznamená, že strach z malého priestoru má nejaký "vyšší" zmysel. Je to len "porucha"(obranný mechanizmus)? mozgu.
Áno máš pravdu teraz si žiješ bez Boha dobre a nepotrebuješ ho ale po smrti si bez neho stratený. A ak sa dostaneš do pekla pre teba bude asi najväčší trest v pekle to že si budeš večne pripomínať že si hovoril že Boha nepotrebuješ.

//autoeditácia príspevku (19 Mar 2014, 0:20)
kali520 napísal:Toto je iba vyplod tvojej fantazie, keci ktore su nicim nepodlozene.
Vobec nie pokory ale strachu, komplexov menejcennosti, nevyrovnanosti a v neposlednom rade Nietzscheovskej vole k moci ktoru nemate pod kontrolou. Podvedome odovzdavate svoj zivot viere len preto aby ste mali to co mat nemozte a mat nebudete a dufate ze mat budete. To nie je pokora ale pravy opak, sebectvo a vlastny sebaklam pred realitou ktoru zosobnuje ludska bezvyznamnost v kontexte celeho univerza, a nasledne vsetky jej skutky odovodnene v prirodzenych pudoch tak tipicky pre zivot ako taky.

S tolkou tvojou pokorou (a zivotnymi skusenostami :roll: ) by si mal zistit ze viera neni nicimi inym iba emotivnym vylevom ludskej neschopnosti a nevedomosti, ktora je obzvlast pre krestanov tak typicka, uzivatel Jozef Koval je toho zivimi prikladom a jeho frustracia z tejto reality ja uplne ocovidna, utechu hlada v nadeji ktoru mu nadherne servituje prave viera s bohom a tym vasim vecnym zivotom.
Jediný sebaklam tu predvádzaš ty lebo nie si ochotný uznať že Boh existuje nie si ochotný sa odovzdať do Božích rúk veď on ťa stvoril a nebyť jeho neexistuješ. Veríš viac ľudským vysvetleniam ako Božej pravde a toto je cesta do pekla aj keď sa ti to zdá kruté Boh nám dal pravidlá a ak ich nerešpektujeme budeme naveky horieť v plameňoch.
beardie
Redeemer
Redeemer

Boh je zdrojom toho zla, on zan môže. Na ostatné rozprávky o pekle a duši nemá zmysel reagovať.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

gogo956 napísal:Zivot ma iba jediny zmysel:prezit a preniest geny do dalsej generacie. Vsetko ostatne je uz len nadstavba, ziaden iny zmysel zivota neexistuje. Resp existuje, ale len preto ze sme mu tento status vo svojej mysli subjektivne prisudili. Nepochybujem ze hlboko veriaci clovek preziva oddanu lasku a uprimny vztah k svojmu "Bohu". Su to ale vsetko iba jeho kosnštrukty ktore nikdy nepresiahnu hranicu mozgu. Ja v tom nevidim problem,pretoze kazdy mame to "svoje" comu verime a co nas robi stastnymi.Problem to ale zacina byt v tom bode,ked veriaci zacinaju zasahovat do zivota neveriacim a radi by im zivot organizovali podla svojho. Nech si cirkevnici robia co chcu, ale nech si to laskavo robia iba na tvojom svojom piesocku a netahaju svoje bludy do politiky a do statnych zalezitosti..
Veriť viac omylným ľudským názorom ako Bohu je choré a nemám nato slov.

//autoeditácia príspevku (19 Mar 2014, 0:23)
beardie napísal:Boh je zdrojom toho zla, on zan môže. Na ostatné rozprávky o pekle a duši nemá zmysel reagovať.
Áno rozprávky týmto argumentujete vy veciam ktorým nerozumiete. Úbohé.
beardie
Redeemer
Redeemer

Tak nám teda vysvetli prečo Boh vraždí svoje stvorenia. To nemá žiadne svedomie? Sme len jeho hračky na zábavu a keď ho prestaneme baviť, tak nás pozabija. Super vyhliadka...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Jozef Koval
uz samotne vlastnosti ktore sa Bohu prisudzuju logicky vylucuju aby existoval.Teologovia hovoria ze Boh je absolutne milosrdny aj spravodlivy zaroven- lenze ked nad tym porozmyslas,tak je to nezmysel. Takze bud je iba spravodlivy alebo iba milosrdny ale urcite nie obidve zaroven. Samozrejme je jasne preco sa mu tieto vlastnosti prisudzuju-teologia tym sledovala to, aby ludia dodrzovali pravidla a ti co aj zhresili neodpadli vnutorne od viery ale dufali ze po pokani dostanu bozie milosrdenstvo. Takyto system udrzoval vnutornu jednotu cirkevneho a nabozenskeho spolocenstva, co je sice pekne a funkčné ale vo svojej podstate iba vymyslene.
Viera v boha a vecny zivot je iba preobleceny strach zo smrti a zaniku svojej existencie.Tento pocit strachu je normalny a urcite ho v zivote uz prezil /alebo este len prezije/ kazdy. Netreba sa zanho hanbit. Starnutie je vysledkom sucinnosti viacerych genov. Dnesna veda vie na zaklade ich manipulacie vyrazne predlzit zivot iba velmi jednoduchych organizmov. Vyssie zivocichy su uz podstatne komplexnejsie bude trvat este dlho pokym sa u nich dosiahne predlzenie zivota az zastavenie starnutia. Cirkev po vecsinu obdobia svojho fungovania zastavala odmietavy postoj k vede a hlavne k medicine. Dlhe storocia boli zbytocne prehajdakane,za tu dobu sa mohol vykonat obrovsky skok dopredu vo vede,technike aj medicine. Ze raz zomries sa mozes ist podakovat svojej cirkvi ze tak spomalila vyvoj ludskeho poznania,ty ani my ostatni sa vdaka tomu uz nedozijeme zastavenia starnutia a vyriesenia mnohycg tazkych genetickych chorob.Nasi potomkovia raz ano a nebude to az tak dlho trvat,ale my uz nie. Chod sa podakovat podvodnikom do Vatikanu..
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

beardie napísal:to nie su vyhovorky, ale vedecky overene fakty
neviem preco by som mal vyznavat prave tvojho boha, ked su ich na vyber tisice, su aj taki, ktori ponukaju aj viac ako nekonecne zatratenie
to ani ja neviem to by si mal vediet ty ... ja viem preco ho vyznavam...
neviem preco si vacsina neveriacich mysli ze veriaci silov mocou chcu aby verili aj oni ... nasou povonostou je hlasat evanielium ale rozhodnut sa musi kazdy sam ...
mas svoju pravdu .... tak si v nej zi .... mas obciansky vlastnu hlavu, vlastnu zodpovednost... kto ako si ustelie tak bude spat....
aj na zemi aj po smrti ...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Jozef Koval napísal:

Kód: Vybrať všetko

keby aj existoval, nepride mi vhodne mat pokoru pred masovym vrahom, ktory sa vyziva v utrpeni najbiednejsich ;-)
Ak ty neodpustíš niekomu čo ti urobil zle ako má Boh odpustiť tebe?
Tomuto nerozumiem. Komu mám ako odpustiť? Lebo beardie tam naráža na Boha, ktorý je masovým vrahom (to tu nebudeme rozoberať, písalo sa pár strán dozadu koľko ľudí podľa biblie zabil, či už potopou alebo inými trestami tak aj chorobami a pod.). Takže máme odpustiť ako jemu, aby on mohol odpustiť nám? Nezdá sa ti to trošku divné? A "odpustiť niekomu čo ti urobil zle" v kontexte o bohu znamená že robí teda zle? Lebo si to práve napísal
Máš pravdu ak umrieš tak umrie aj tvoja duša lebo bez Boha je tvoja duša mŕtva a nemá zmysel je tam iba večné utrpenie.
to je čo zase za protirečenie? Ako môže moja duša umrieť, keď je mrtva a nemá zmysel? A aké večné utrpenie keď nemám dušu? Čo bude trpieť, keď telo sa rozpadne (podľa vášho slovníka "na prach premení") a dušu nemám?

strapaty: no tak daj, prečo vyznávaš práve kresťanského Boha? Zaujímal si sa aj o iné náboženstva alebo je to len tým, že o iných bohoch ti nikto nehovoril v rodine a škole? Pár strán dozadu som tu porovnával náboženstva. Islam je na 95% totožný s kresťanstvom. Tak prečo Boh a nie Allah? Ktorá konkrétna vec ti vadí na islame, že si sa rozhodol pre Boha? A náboženstiev takmer totožných s kresťanstvom je tu na mraky. Tie atribúty bohov aj mesiášov sú väčšinov rovnaké, len my máme neviditeľného boha, kým hinduisti ho majú vteleného do kráv a podobne. Jozef Koval mi na to odmietol odpovedať, tak som zvedavý ako odpovieš ty
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

strapaty napísal:neviem preco si vacsina neveriacich mysli ze veriaci silov mocou chcu aby verili aj oni ... nasou povonostou je hlasat evanielium ale rozhodnut sa musi kazdy sam
Súhlasím, ale keď sleduješ politiku KDH od 1989, ktorá sa celú dobu snaží vnútiť svoju vieru celému Slovensku bez ohľadu vyznania, tak sa ani nečuduj. Niekedy som mal pocit, že diktát komunistov bol nahradený diktátom KDHákov.

Darmo, najlepšie riešenie je odluka cirkvi od štátu.. a Ty s tým určite tiež budeš súhlasiť, že? Nech sa každý rozhodne, v koho bude veriť a nech si každý platí iba za tú svoju vieru!

:)
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

audiotrack
1. boh je len jeden ... aj ked si ho kazdy nazyva inac...(pokial ide o zjavene nabozenstvo)
2. nabozenstvo je nauka o bohu .... krestanske nabozenstvo je zalozene na nasledovani krista .... bohocloveka.

krestanstvo vyznavam preto lebo mi vyrazne zmenilo zivot k lepsiemu ... mozno keby som sa narodil inde bolo by to ine zabozenstvo .... ale je fakt ze je to krestanstvo a ucenie krista...
myslim si ze je uspech ked clovek dokaze zit aj jedno nabozenstvo a bude sa vzdelavat v nom ... precitanie nejakej nabozenskej knihy (ci je to biblia koran alebo ina) cloveku o nabozenstve nic nepovie pokial ju cita bez viery a bez ducha svateho ... jedine co nuti cloveka hladat nejake nabozenstvo je zivi kontakt s bohom ... kazdy to zaziva nie kazdy si to pripusti ... nemozem tvrdit o ostatnych nabozenstvach ci dovedu cloveka k bohu ... lebo ich nepoznam .... ale nemozem to ani vyvratit. viem ze moje krestanske ma tam vedie ... a nie len po smrti ale uz teraz... kazdy den citim v zivote pritomnost Boha...

a stvoril cloveka, na svoj obraz ho stvoril...
brm
KDH je politicka strana ... hlasi sa svojim nazvom k krestanskym hodnotam ... ale ci je to skutocne tak ?? niektory jej predstavitelia ano ziju krestanskym zivotom...
smer socialna demokracia ... mas pocit ze za jej fungovania je to skutocne "socialna demokracia" ="spolocenska vlada ludu" ... nie je to len vlada jej privrzencov???
tak mozeme ist aj na HZDS hnutie za demokraticke slovensko ... co bolo na tych mafianskych praktikach demokraticke ???
a tak mozes ist pokazdej strane....

ked budu ludia moralny budu aj politici moralny(aj oni su ludia:D)... ludia maju takych politikov akych si zasluzia... ked bude pre ludi najdvolezitejsie peniaze budu tam ludia ktory vedia smerovat tok penaz ... ked bude pre ludi najdvolezitejsia moralka budu tam moralny ludia ..

nemyslim ze hlavna otazka je odluka cirkvi od statu ... skor co vsetko ma stat finafcovat a kae sluzby ma obcanom poskytovat ... na organizacie zaoberajuce sa "ludskymi pravami" reprodukcneho zdravia atd islo za posledne roky viac penazi ako na cirkev ... a aky je ich prinos spolocnosti ... propaguju len LGBTI agendu .... zastavaju 4 percenta populacie .. cirkvi na slovensku okolo 90 percent.. cirkev uci generacie moralke ... stara sa o kulturne bohactvo .... stara sa o ludi (ako tu bolo spominane pohreby svadby ..:D)... reisi aj dusevnu cast populacie ... (co urcite psychologov a psychiatrov moc netesi ani farmaceutikov :D)... vykonava charitu ... stara sa o bezdomovcov, strych ludi, socialne slabych, zastresuje skolstvo a je vyznamnym idikatorom moralky ... zmiernuje hlad vo svete ...
vacsina neveriacich povazuje cirkev za zbytocnych prizivnikov .... ale cirkvi na slovensku poskytuju svoje sluzby 90 percent populacie ...co nerobi ani ziadne ministerstvo ..
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

s tou cirkvou nesúhlasím.
Stará sa o kultúrne bohatstvo? Na to máme ministerstvo kultúry a školstvo aby zveľaďovali kultúrne bohatstvo nášho národu.
Stará sa o ľudí (svatby, pohreby)? Takisto sa o svatbu a pohreb postará aj mestský úradník. Ten navyše nemá žiaden problém, kým to vaše "staranie sa" je podmienené krstom, prijímaním, birmovkou a podobne. Čiže sa starajú iba o svojich
Stará sa o duševnú časť populácie? Nech sa páči, to môžu aj bez toho aby sme na nich mi neveriaci platili z daní. Kto chce veriť, bude veriť. Nejaké vonkajšie podnety cirkvi k tejto duševnej osvete netreba
Vykonáva charitu? Nech sa páči, kto chce prispieť na charitu, môže prispieť aj keď nebude financovaná štátom. Na charitu nedáva peniaze ktoré dostane z našich daní, ale tie, čo ľudia darujú dobrovolne na charitu.
Zastrešuje školstvo? To akým spôsobom prosím ťa? Máme ministerstvo školstva, a že by cirkev zastrešovala školstvo som nikdy nepočul, možno na výnimky nejakých súkromných kresťanských lýceí

takže tak či tak je zbytočná. Minimálne pre ateistov. Nevidím najmenší dôvod, aby ateisti mali svojimi daňami na nich platiť. Nech si na nich platia veriaci. Evanjelici napríklad predo že nie sú dotovaní štátom majú ročné poplatky. Každý rok každý evanjelik musí zaplatiť 5€ členský poplatok, inak ťa napr. nepochová ich farár ak nemáš posledných 5 rokov zaplatených. Prečo tak nemôžete fungovať aj vy? Prečo mám ja platiť za to, že ty chceš chodiť do kostola?

a tých 90% kresťanov znie pekne. Aj ja som kresťan katolík, a mám všetky sviatosti. Aj fico. A nemienim z kresťanstva vystupovať, lebo chcem svatbu v kostole. Nie pred bohom, ale v kostole. Lebo sa mi to páči, a kvôli rodine. Tieto výhody si chcem ponechať, preto sa hlásim ku kresťanstvu. Ale neverím. A takých ako ja je z tých 90% minimálne polovica
brm
Darca
Darca

strapaty.. nenarážam na to, čo majú v názve, ale na to, čo hlásali a čo chceli zaviesť.. a nie len oni, ale celá cirkev, až z toho tu bola takmer katolícka totalita a socializmus bol nahradený katolicizmom. Pasovali sa za akýchsi martýrov, pretože komunizmus ich utláčal (ale neuvedomili si, že neboli jediní) a obral ich o majetky a neviem čo.. ale bohužiaľ oni sú presne takí istí ako komunisti. Komunisti uznávali len svoju ideológiu a tú nútili všetkým a katolíci uznávajú tiež len svoju vieru a tú nútia všetkým. Áno, náboženstvo by malo byť založené na dobrovoľnosti.. a nech si každý verí v to, čo chce.. aj vo veľrybu! Ale prečo nám katolíci vnucujú svoju vieru? Svoje sviatky? Do dnešného dňa napr. nechápem sviatok nejakej panenky Mariky.

A bohužiaľ, cirkev za svoju existenciu už napáchala toľko zla, že mám doslova odpor k tejto sekte!!! Áno, pre mňa je to rovnaká sekta ako nejaký teraz aktuálni scientologisti. Slovensko uznáva katolíkov, prečo neuznáva scientológov? Veď aj oni majú školy, tak prečo nemôžeme všetci prispievať okrem cirkvi aj scientológom?

Ale opakujem, nech si je každý vo svojej sekte, ak tomu verí.. ale nech nevnucujú ostatným svoje učenie nejakými zákonmi.

Že cirkev sa stará o výchovu ľudí? Uvediem len jeden príklad, ktorý som zažil.. v 90tych rokoch v rámci reštitúcie bola cirkvi vrátená budova, v ktorej sídlilo jedno z najstarších gymnázií v meste (v tom čase oslavovalo 95. výročie).. a cirkev v rámci svojej starostlivosti o ľudí jednoducho toto gymnázium z tej budovy vyhodila (v tom čase som bol štvrták, celý september sme sťahovali školu do nových priestorov) a z budovy si spravila podnikateľské centrum. Okrem iného v tej budove bola aj mafiánska diskotéka, na ktorej sa stala aj minimálne jedna vražda. Čiže cirkev tam radšej mala ziskových mafiánov a podnikateľov ako neziskových študentov.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Ach ty kokso ja už tie vaše nezmysli nemôžem ani čítať. Stále opakujete že Boh je zlý lebo vraždí. Boh nevraždí on nás tu stvoril a nechcel aby bola smrť ale tým že Adam a Eva zjedli jablko zo stromu poznania si vybrali smrť Boh im jasne povedal že z toho nemôžu jesť ale tu je problém ľudí chceme všetko vedieť chceme byť ako Boh lebo mu neveríme a tu vznikla smrť neposluchnutím Boha. Boh nás stvoril je to tak od čias Adama a Evy človek sa narodí a umrie tak to je to nieje vražda ak človek zomrie pokračuje v živote len ak odmietne Boha potom zomrie aj jeho duša lebo duša bez Boha je mŕtva kedy to už pochopíte? Prečo všetko zlo zvaľujete na Boha? Ste fakt takí zaslepení zlom? Boh do nás nezasahuje ale diabol môže za genocídy a za všetko zlé lebo stále klame a vyrýva do ľudí. Diabol je inteligentnejší ako ľudia on vám tak vnukne zlú myšlienku že si to ani neuvedomíte a myslíte si že to je z vašej hlavy a že je to pravda. Kedy sa zmierite s tým že nemôžete byť ako Boh?

Prečo si nechcete priznať že Boh existuje? Dobre ja si priznám že neexistuje a teraz si vy priznajte že existuje a zamyslíte sa čo by s vami bolo po smrti keby Boh existoval? Ak si to nieste ochotní ani pripustiť potom sú rozhovori s vami úplne zbytočné lebo ste stratené prípady. Vaša zaslepenosť diablo sa potom nedá ani opísať.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Jozef Koval napísal:Ach ty kokso ja už tie vaše nezmysli nemôžem ani čítať. Stále opakujete že Boh je zlý lebo vraždí. Boh nevraždí on nás tu stvoril a nechcel aby bola smrť ale tým že Adam a Eva zjedli jablko zo stromu poznania si vybrali smrť Boh im jasne povedal že z toho nemôžu jesť ale tu je problém ľudí chceme všetko vedieť chceme byť ako Boh lebo mu neveríme a tu vznikla smrť neposluchnutím Boha. Boh nás stvoril je to tak od čias Adama a Evy človek sa narodí a umrie tak to je to nieje vražda ak človek zomrie pokračuje v živote len ak odmietne Boha potom zomrie aj jeho duša lebo duša bez Boha je mŕtva kedy to už pochopíte? Prečo všetko zlo zvaľujete na Boha? Ste fakt takí zaslepení zlom? Boh do nás nezasahuje ale diabol môže za genocídy a za všetko zlé lebo stále klame a vyrýva do ľudí. Diabol je inteligentnejší ako ľudia on vám tak vnukne zlú myšlienku že si to ani neuvedomíte a myslíte si že to je z vašej hlavy a že je to pravda. Kedy sa zmierite s tým že nemôžete byť ako Boh?

Prečo si nechcete priznať že Boh existuje? Dobre ja si priznám že neexistuje a teraz si vy priznajte že existuje a zamyslíte sa čo by s vami bolo po smrti keby Boh existoval? Ak si to nieste ochotní ani pripustiť potom sú rozhovori s vami úplne zbytočné lebo ste stratené prípady. Vaša zaslepenosť diablo sa potom nedá ani opísať.
tak to jablko nemal stvoriť. Alebo mal evu stvoriť tak, aby odmietla pokúšanie diabla.
A potom asi nie je všemohúci, keď mu satan riadne dáva na frak (súdiac od toho, že kresťanov je 2 miliardy, ľudí je 7 miliard. Tých 5 miliard teda patria diablovi?). A tiež keď je všemohúci, prečo nám nevnutkne myšlienku dobra rovnako ako nám diabol vnukol myšlienku zla?

my neválame vinu na boha, lebo prítomnosť žiadneho boha nepripúšťame. A žiaden adam a eva za mňa žiadne jablko nevybrali, lebo sme vznikli evoluciou.

//autoeditácia príspevku (19 Mar 2014, 11:49)
inač nie je práve krst zbavenie dedičného hriechu? Takže na mňa s jablkom a diablom nechoď, ja som pokrstený. Ja neverím lebo som použil svoju hlavu, nie preto že by do mňa diabol hodil jablko
brm
Darca
Darca

Ešte, aby som upresnil svoj názor.. ja osobne netvrdím, že boh (ak teda existuje) je zlý.. ja tvrdím, že celá organizácia okolo jeho "učenia" je doslova skazená!
Spoiler
Vatikán – najväčší vojnový štváč

Kristus, učil lásku k nepriateľovi a život bez násilia: „Kto mečom bojuje, mečom zahynie“.
Pápež v Ríme, ako absolútny samovládca cirkevného štátu, viedol sám často vojny a zúčastňoval sa na občianskych vojnách. Pápeži stále znovu zosnovávali a podporovali vojny, áno celé národy poštvali proti sebe do vojny – tak ako Byzantcov proti východným Gótom, Frankov proti Langobardom, Normanov proti Štauferom a naopak.
Vatikán rozohnil v 17. storočí 30-ročnú vojnu v Nemecku a 1914 štval vyslanec Vatikánu vo Viedni Habsburgovcov proti Srbom do Prvej svetovej vojny.
Krátko pred Druhou svetovou vojnou odkázal Pápež Pius XII. Hitlerovi, že sa „zdrží akéhokoľvek zatracovania Nemecka, ak bude viesť vojnu proti Poľsku.“ (Deschner, Storočie dejín spásy, Zväzok 2, S. 41 nem. vyd.) Katolícki poľní duchovní posielali vojakov do bitiek s „Božím požehnaním“ vždy na oboch stranách frontov. Vatikán podporoval všetkých fašisticky a pravicovo orientovaných diktátorov v Európe a v Latinskej Amerike. Katolícky kardinál Frings žiadal ako prvý po Druhej svetovej vojne, aby bola Spolková republika opätovne vyzbrojená.
Katolícki duchovní sa rozhodujúco zúčastnili na genocíde chorvátskych fašistov na ortodoxných Srboch 1941-1943, na krvavých čistkách v Argentíne 1976-1983 a na genocíde Hutmov na Tutsioch v Ruande 1994.
Vedúci Jezuiti ospravedlňovali dokonca zavádzanie atómových zbraní a schválili tak zničenie celých národov.
Pápež Ján Pavol II. povedal počas vojny v Golfskom zálive 1991: „Nie sme žiadni pacifisti“. A v roku 1995 vyzýval ku „spravodlivej vojne“ v Bosne. A terajší Pápež odmietol ako kardinál Ratzinger pacifizmus ako „nekresťanský“ niekoľko mesiacov pred jeho zvolením. Teda - odmieta Krista!
Vatikán dodnes ospravedlňuje vo svojom katechizme aj trest smrti.

Intolerantnosť namiesto lásky k blížnemu.

Ježiš vyzval všetkých ľudí k bratstvu a rešpektoval ich slobodnú vôľu.
Cirkev ale inak mysliacich stále znovu krvavo prenasledovala. Od Markionitov cez Katarov a Bohumilov až k Waldensom a Krstiteľom vyhubila všetky hnutia, ktoré nadväzovali na pôvodné kresťanstvo. Svojimi štvavými heslami zodpovedá za židovskú pohromu, zaviedla inkvizíciu a rozdúchala vieru v čarodejnice. Rozširovala cirkevné učenie ohňom a mečom a tým má na svedomí genocídu Indiánov a vyplienenie celého kontinentu. Aj dnes Vatikán prenasleduje náboženské menšiny.

Cirkevné bohatstvo

Ježiš žil jednoducho a učil, že človek nemá „zhromažďovať poklady, ktoré zožerú mole a hrdza“.
Cirkev nahromadila počas mnohých stáročí náramné bohatstvo tým, že drancovala obyvateľstvo, bez milosti vyberala cirkevný desiatok, obohatila sa na obetiach inkvizície a upaľovaní čarodejníc, falšovala listiny, praktizovala duchovnú pretvárku dedičstva a zaisťovala si daňové slobody a štátne subvencie, ktoré sú v mnohých krajnách dodnes platné. To „dobré“, čo cirkev robí vo svete, to nefinancuje zo svojho obrovského bohatstva, ale z darov veriacich a subvencií jednotlivých štátov.
Tieto subvencie činia- bez započítania cirkevnej dane a štátnych subvencií na verejno-sociálne zariadenia cirkví - v Nemecku najmenej 14 miliárd Eur priamych subvencií a daňových oslobodení za rok. Aj platy biskupov, vrátane celého „dvoranstva“, sú platené štátom, v tomto prípade danými Spolkovými krajinami. Ako je tomu na Slovensku?

Pápež a cirkev – zvestovatelia zlého

Ježiš učil Boha lásky, ktorý všetky Svoje deti rovnako miluje a urobí všetko, aby ich mal znova pri Sebe. Večné peklo neučil. Neučil ani krstenie dojčiat, ale hovoril: „Najskôr učte a potom krstite.“
Cirkev však zaviedla nútený krst dojčiat a zachováva ho dodnes. Dojča nemá možnosť sa proti tomu brániť. To je proti Ježišovi Nazaretskému; je to manipulácia, duševné súženie bezbranných detí rodičmi v poverení cirkvi.
Tým to však ešte zďaleka nekončí: Cirkev rozširuje dodnes pohanskú predstavu trestajúceho Boha, ktorý potrestá večným zatratením tých ľudí, ktorí nenasledujú kňazskú kastu. Tým dodnes spôsobuje nespočetne mnohým ľuďom strach a hrôzu, podkopáva ich duševné zdravie a odcudzuje ich Bohu. To je hriech proti Svätému Duchu.
Zo všetkých týchto duševných zaťažení, ktoré cirkev spôsobuje ľuďom, vznikajú mnohé duševné choroby, okrem iných takzvané ekleziogénne (cirkevným dogmatizmom spôsobené) neurózy. Pretože je tým postihnutých tak veľa ľudí, vyplýva z toho aj stav dnešného sveta.

Tvorba komplexov viny sexuálne nepriateľskej cirkvi

Cirkev spôsobuje ľuďom obrovské komplexy viny tým, že im stále znovu hrozí vinou a večným zatratením. Potom sa opovažuje tvrdtiť, že ona môže tieto hriechy prostredníctvom kňazov odpustiť, ktoré však, samozrejme, vôbec odpustiť nemôže. (Biblia tu bola vedome manipulovaná: V skutočnosti si majú ľudia navzájom odpúšťať hriechy v modlitbe Otčenáš - to je ešte správne zaznamenané: „ ... ako aj my odpúšťame svojim vinníkom“.)
Sprostredkúva sa tu dojem: „Vy ste všetci hriešnici a dostanete sa dokonca do pekla, ak sa nepodriadite našim ceremóniám“ – to je duševné vydieranie. Keby to robil štát alebo nejaký spolok, potom by sa ihneď zasiahlo a bolo by povedané: To je duševný teror.
Tiež sexuálna nepriateľskosť cirkvi vedie k závažným problémom v spoločnosti, predovšetkým u kňazov. Nútený celibát nemá žiaden biblický základ, je to teda čisto cirkevná tradícia a k tomu neprirodzený stav, prejav cirkevnej sexuálnej nepriateľskosti. Vychádza z toho často pedofília a z nej vyplývajúce hrozné zločiny.

Deti a mladiství sú otrokmi pedofilných kňazov

Napriek všetkým ubezpečovaniam a rečiam, sú sexuálne zločiny v radoch klerikálov ešte stále neobjasnené. Stále znovu sa deti a mladiství stávajú otrokmi pedofilných kňazov. Ďesaťročia boli pedofilní kňazi krytí cirkvou a prekladaní z jednej farnosti do ďalšej. Aj toto je hriech proti Svätému Duchu, pretože nielenže robí z mladých ľudí duševne traumatizovaných, ale ich ešte aj odcudzuje Bohu. Nespočetne mnoho detí z detských domovov, ktoré boli v katolíckych zariadeniach týrané, zneužívané a nútené k práci, nedostalo dodnes žiadne odškodnenie.

Kto je „Svätý Otec“ v Ríme

Ježiš bol jednoduchým skromným človekom, ktorý vo všetkom vzdával úctu Bohu.
Jeho údajní nasledovníci sa po všetky doby obklopovali všetkým možným prepychom, pre ktorý musel národ krvácať. Udržiavajú kult osobnosti a nechávajú sa uctievať ako „Svätý Otec“, napriek tomu, že Ježiš povedal: „Nenechajte sa nazývať otcom“, a: „Len jeden je svätý, váš Otec v nebesiach“. My oslovujeme tohto Otca v Otčenáši jednoducho ako „Otec“, Jeho údajného zástupcu na Zemi však máme oslovovať ako „Vaša svätosť“. Je ten vrchný kňaž rímskej cirkvi zaodetý do pohanských šiat azda viac ako Boh?

Ježiš nechcel kňazskú kastu

Ježiš nedosadil kňazov a nezriadil ani cirkev. On ľuďom priblížil vnútorné náboženstvo srdca, lebo: „Ríša Božia je vo vnútri vo vás!“
Cirkev však urobila z pozitívnych náznakov skorého kresťanstva hladký protiklad toho, čo Ježiš chcel: hierarchicky vybudovanú kňazskú cirkev s rituálmi, nádobami, ošatením a zvykmi, ktoré všetky dokázateľne pochádzajú z pohanstva. Cirkev viazala a viaže ľudí na vonkajšie pohanské rituály, ako uctievanie svätých, púte, rituálne slúženie omše, svätenú vodu, sakrálne ceremónie a drží ich tým uväznených vo vonkajšom náboženstve.

Cirkev - nepriateľská k ženám a deťom

Ježiš sa vždy zasadzoval za ženy a za ich rovnoprávnosť.
Cirkev však utláča ženy od jej vzniku a označuje ich ako ľudí druhej triedy, nechala ich v období upaľovania čarodejníc trýzniť vyberanými metódami mučenia a ukrutne popravovať. Z nemanželských detí kňazov sa stali cirkevní otroci. Dodnes nie sú ženy v cirkvi rovnoprávne. Deti, ktoré vzniknú zo zväzku s kňazmi, sa odnímu svojim otcom a sú odbavené len s minimálnymi alimentami.

Zrada na zvieratách

Ježiš miloval zvieratá. Keď sa postil v púšti, priblížili sa k nemu a spriatelili sa s Ním. Prví kresťania žili prevažne vegetariánsky a vylučovali zo svojich obcí okrem vojakov aj poľovníkov.
Cirkev zvieratám dodnes upiera dušu a ospravedlňuje dodnes mnohonásobné trýznenie zvierat pri pokusoch, masovom chove a poľovaní. Cirkevným učením založená podstatná ľahostajnosť, áno opovrhovanie prírodou a zvieratami, má podstatný podiel na dnešnom bezhraničnom brutálnom vykorisťovaní prírody na celej Zemi. Koniec koncov, tu má svoje korene aj klimatická katastrofa.

Napriek týmto všetkým jasným protirečeniam sa cirkev doteraz označuje ako „kresťanská“.

Čítajte viac: http://dolezite.sk/old/Pan_premier_Fico ... z2wPGATY7p
Ale taký postreh.. ak by nejaký všemohúci boh naozaj existoval.. a ak by bol naozaj dobrý ako je hlásané v kostoloch.. určite by nikdy nedopustil to, čo vystrájali jeho posluhovači a rôzni diktátori na zemi za posledných takmer 2000 rokov. Už len toto je podľa mňa najväčší dôkaz jeho neexistencie.
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

Jozef Koval napísal:Ach ty kokso ja už tie vaše nezmysli nemôžem ani čítať. Stále opakujete že Boh je zlý lebo vraždí. Boh nevraždí on nás tu stvoril a nechcel aby bola smrť ale tým že Adam a Eva zjedli jablko zo stromu poznania si vybrali smrť Boh im jasne povedal že z toho nemôžu jesť ale tu je problém ľudí chceme všetko vedieť chceme byť ako Boh lebo mu neveríme a tu vznikla smrť neposluchnutím Boha.
Ak je pribeh o vzhnani z raja pravdivy (ci uz doslovne alebo obrazne), tak je Boh neskutocne cyniky. Vysvetlim => Je Boh vsemohuci ? Ano. Je Boh vsevediaci ? Ano. Je Boh vsade pritonmy ? Ano. Je Boh alfa a omega, vsetko co bolo je a bude ? Ano. => Ked pripravil jablko dov rajskej zahrade ako test pre Adama a Evu, musel vediet ako to dopadne. Musel to vediet davno predtym nez stvoril cloveka. Privpravil im test, o ktorom vedel ako skonci. Naco to robil ? A preco vobec nezahubi Satana ak Satan zdrojom vsetkeho zla?
Boh nás stvoril je to tak od čias Adama a Evy človek sa narodí a umrie tak to je to nieje vražda ak človek zomrie pokračuje v živote len ak odmietne Boha potom zomrie aj jeho duša lebo duša bez Boha je mŕtva kedy to už pochopíte? Prečo všetko zlo zvaľujete na Boha? Ste fakt takí zaslepení zlom? Boh do nás nezasahuje ale diabol môže za genocídy a za všetko zlé lebo stále klame a vyrýva do ľudí. Diabol je inteligentnejší ako ľudia on vám tak vnukne zlú myšlienku že si to ani neuvedomíte a myslíte si že to je z vašej hlavy a že je to pravda. Kedy sa zmierite s tým že nemôžete byť ako Boh?
Preco potom pojdu ludia ktori pocuvli Satana do pekla ? Ved oni za to v podstate nemozu. Satan je inteligentnejsi, mocnejsi a rychlejsi ako ludia. Moze velmi jednoducho zmanipulovat ludi aby robili zlo. Proti tomu sa predsa clovek nemoze branit. Tvoj proti-argument bude urcite nieco v zmysle ze clovek osamote je slaby, ale ked prosi Boha o pomoc tak mu Boh da silu bojovat so satanom. A ked v neho uveris a uveris v Jezisa a nechas sa naplnit Duchom svatym tak na teba satan nema dosah. To vsak len poukazuje na jesitnost Boha. Satana nemusis prosit. DOkonca ani nanho nemusis verit a on pride a zacne ti hovorit co mas robit. Ale ked chces pomoc od Boha tak musis mat ciste srdce, prosit ho a modlit sa. Napriek tomu ze je ovela mocnejsi ako Satan, tak ti nemomoze.

Prečo si nechcete priznať že Boh existuje?
Precitaj si este raz prispevky od audia alebo od ostatnych. Vela ludi aj neveriacich tu diskutuje o Bohu. Preco niesi ty schopny akceptovat to, ze niektori ludia pouzivaju logiku na vysvetlenie veci tohoto sveta ?
Dobre ja si priznám že neexistuje a teraz si vy priznajte že existuje a zamyslíte sa čo by s vami bolo po smrti keby Boh existoval?
To ze napises, ze si to priznas nic neznamena. Sam nie si schopny a ochotny empatie s ateistami a kazdeho hned povazujes za cloveka ovladaneho diablom. Ale chces empatiu od tej druhej strany ? Co bude s tebou, ak Boh existuje ? Si si isty ze nepojdes do pekla alebo ocistca prave Ty ? Ty vies aky je Boh a ako rozmysla a na zaklade coho sudi. Si rovnako presvedceny o tom, ze mas pravdu ako Zidia ktori nechali ukrizovat Krista. Na zaklade coho si si taky isty ze Kristus bol spasitel a nie Mohamed, ktory prisiel po nom ?
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

... v pisme nie je o jablku ziadna zmienka ... traduje sa to len na zaklade vyobrazeni tohto vyjavu z pisma ...
... ano krst je znovuzrodenie sa v bohu... clovek sa druhy krat narodi pre zivot vecny...
to ze pouzivas vlastnu hlavu je super ... zaujimave by bolo keby si pouzival cudziu .. ale to ze pouzivas vlastnu je super :D
ale on nam vnukuje myslienku dobra preto v neho verime a zijeme podla jeho prikazani ... ako diabol uvrhol ludstvo do hriechu tak kristus ludstvo spasil ...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Pokusim sa vytvori paralelnu debatu:
http://www.r-factor.cz/clanky/Porovnani ... ologie.htm (udajne to napisal ateista)

Scientologia mi tu pride velmi velmi podobna satanistickemu nabozenstvu ako ho popisal Lavey vo svojej satanovej biblii. Cital ju niekto a pride mu to tiez tak (tusim stoporko ju cital ale tak zaujmali by ma aj ine nazory) ?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal:... v pisme nie je o jablku ziadna zmienka ... traduje sa to len na zaklade vyobrazeni tohto vyjavu z pisma ...
... ano krst je znovuzrodenie sa v bohu... clovek sa druhy krat narodi pre zivot vecny...
to ze pouzivas vlastnu hlavu je super ... zaujimave by bolo keby si pouzival cudziu .. ale to ze pouzivas vlastnu je super :D
ale on nam vnukuje myslienku dobra preto v neho verime a zijeme podla jeho prikazani ... ako diabol uvrhol ludstvo do hriechu tak kristus ludstvo spasil ...
cudziu napríklad používate vy, lebo veríte niečomu čo iní hovoria bez toho aby ste si dali 1+1 dokopy a akceptovali racionálne dôkazy
1 Had bol najľstivejší zo všetkých poľných zvierat, ktoré utvoril Hospodin Boh. Povedal žene: Naozaj vám Boh zakázal jesť zo všetkých stromov záhrady? 2 Žena mu odpovedala: Ovocie zo stromov v záhrade jesť smieme, 3 ale o ovocí stromu, ktorý je uprostred záhrady, Boh povedal: Nejedzte z neho, nedotknite sa ho, aby ste nezomreli.
či jablko, hruška alebo figy, pointa ostáva stále rovnaká
Napísať odpoveď