Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie
Obmedzuje ta maximalne forum s ktoreho pravidlami si suhlasil kedze si tu plne dobrovolne. Co je ina situacia ako to, ze vy kazete nam aby bol potrat zakazany. Vy ste proti tak vo svojej komunite si to zakazujte, ale prestante to vnucovat aj inym ludom. Toto je obmedzenie na ktore sa odvolavas. (a ten potrat bol uvedeny ako priklad, ale myslim ze dost presny)
-
tehla
Nechapem rozdelovanie na „vy“ a „my“ … proti potratom su nielen krestania …. Ak ma moderator pravo na obmedzovanie v smajlikoch, o co viac ma stat pravo na obmedzovanie v zabijani
Dalsia vec – otazka demokracie - potratovy zakon bol prijaty nedemokratickymi komunistami. Demokraticke ustavy maju vsade zakotvene pravo na zivot … ako pravo nadradene nad vsetky ostatne prava, teda aj pravo matky zabit … cize sami sebe odporujete, lebo zabit dieta znamena – obmedzit ho v jeho prave na zivot ...
o tom ci to je ludsky zivot alebo nie je tu uz bola rozsiahla debata pred casom. Ako dokaz by ti mohlo stacit, ze kedysi si bol na tom tak isto
Dalsia vec – otazka demokracie - potratovy zakon bol prijaty nedemokratickymi komunistami. Demokraticke ustavy maju vsade zakotvene pravo na zivot … ako pravo nadradene nad vsetky ostatne prava, teda aj pravo matky zabit … cize sami sebe odporujete, lebo zabit dieta znamena – obmedzit ho v jeho prave na zivot ...
o tom ci to je ludsky zivot alebo nie je tu uz bola rozsiahla debata pred casom. Ako dokaz by ti mohlo stacit, ze kedysi si bol na tom tak isto
Ale ako bolo spominane do tej urcitej doby to este nieje dieta (ludsky zivot). Tvojou logikou je kazda masturbacia genocida, lebo kazdy sme dakedy boli spermia, nezasluzi si aj ta pravo na zivot?
-
vladenko007
VIP
Celá církev aj všetci veriaci v tejto téme ste už trápny z celou tou témou potraty. Dajte si facku a preberte sa. Nechajte nech sa rozhodne do 12 týždňa tá žena ktorá je tehotná. Bude to jej rozhodnutie a jej následky. Ak má s tým lekár problém nech si dá ceduľu na dvere "potraty nerobím" a potrat vykoná ten kto s týmto problém nemá.tehla napísal:Nechapem rozdelovanie na „vy“ a „my“ … proti potratom su nielen krestania …. Ak ma moderator pravo na obmedzovanie v smajlikoch, o co viac ma stat pravo na obmedzovanie v zabijani![]()
-
tehla
Preco by mala byt lahostajnost norma?
To by mohlo platit aj v kradnuti – ved nepokradnes je krestanske rovnako ako nezabijes, povedal by si , ved nech si kradne kto chce, ten kto neni krestan, nech kradne – az kym by neokradli teba ne?
To by mohlo platit aj v kradnuti – ved nepokradnes je krestanske rovnako ako nezabijes, povedal by si , ved nech si kradne kto chce, ten kto neni krestan, nech kradne – az kym by neokradli teba ne?
netaraj, zas si dokazal, ze ty ziadnu logiku nemas ...Balvorn napísal: Tvojou logikou je kazda masturbacia genocida, lebo kazdy sme dakedy boli spermia, nezasluzi si aj ta pravo na zivot?
Zas? no neviem... A nepokradnes a nezabijes niesu krestanske, patri to k moralke kazdeho zdraveho cloveka.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
cloveka clovekom robi sebauvedomenie (ale to zvladaju aj opice), schopnost abstraktneho myslenia a planovanie do buducnosti, no tieto vlastnosti sa objavuju cca 1-3 roku zivotaaudiotrack napísal:neviem čo robí človeka človekom, ale demokratická väčšina sa zhodla práve na tomto. Ak vieš čo robí človeka človekom tak mi povedz. A potom sa skús zamyslieť či tie atribúty má aj to embryo. Je to schopnosť rozmýšlať? Komunikovať? Rozhodovať sa sám za seba? Všetky atribúty ktorými sa odlišujeme od zvierat tomu plodu chýbajú
to co napisal audiotrack zneje sice trochu cynicky,ale z hladiska biologie sa plod v tele matky skutocne sprava ako parazit.Vsetky ziviny si berie prednostne on bez ohladu na potreby tela svojej matky.piton napísal:ten tehlov smajlik bol velavravny a velmi trefny, mozno mal viac zmyslu ako vela prispevkov v tejto temepovedat, ze ludske embryo je do 12 tyzdna iba zhluk buniek a porovnavat ho s rakovinovym nadorom je mimoriadne cynicke...
z hladiska biologie sa tak spravat moze, to nepopieram
ale clovek je predsa trosku viac ako zhluk buniek, zivocich, zviera... come on 
Po 12. týždni ano
-
94jakub
Guru wannabe
Samozrejme, že je. Viď harrisonov post. Dovtedy sa ničím nelíši od zvierat.
piton
musim Ta sklamat,po biologickej stranke je kazdy clovek iba zivocich.Nase tela sa v nicom podstatnom nelisia od ostatnych zvierat na tejto planete. Dokonca ani mozog cloveka a napr. simpanza nie je v principe rozdielny,len v tom ze ma inak vyvinute svoje rozne casti,zvrasnenejsi povrch,vacsi objem a pod. Preto sa aj s uspechom pouzivaju na transplantacie napr. prasacie vnutorne organy- v podstate sme iba take prasce s enormne vyvinutym hipokampom
/a teraz uz len cakam kedy zacnu rozpravky o "večnej duši"/ 
http://neuromarketing.sk/wp-content/upl ... _mozgu.jpg
musim Ta sklamat,po biologickej stranke je kazdy clovek iba zivocich.Nase tela sa v nicom podstatnom nelisia od ostatnych zvierat na tejto planete. Dokonca ani mozog cloveka a napr. simpanza nie je v principe rozdielny,len v tom ze ma inak vyvinute svoje rozne casti,zvrasnenejsi povrch,vacsi objem a pod. Preto sa aj s uspechom pouzivaju na transplantacie napr. prasacie vnutorne organy- v podstate sme iba take prasce s enormne vyvinutym hipokampom
http://neuromarketing.sk/wp-content/upl ... _mozgu.jpg
Cize na slovensku je clovek clovekom od 12. tyzdna? napr. v takom polsku je clovekom, hned, kedze su tam zakazane potraty a v roznych inych krajinach prislusne podla ich zakonov?
Alebo... ako hovori harrison, clovek je to az od 1-3 rokov? Dovtedy je to co? Ked to nie je clovek, je to vec a mozem to legalne zabit nie? Zvratene...
// gogo, ja to nepopieram
aj v predchadzajucom poste som povedal, ze z biologickeho hladiska mozes mat pravdu, ale tvrdim, ze clovek je trochu viac a nie kvoli tomu, ze ma trochu zvrasnenejsi mozog 
Alebo... ako hovori harrison, clovek je to az od 1-3 rokov? Dovtedy je to co? Ked to nie je clovek, je to vec a mozem to legalne zabit nie? Zvratene...
// gogo, ja to nepopieram
-
Andi_Cibula
Addict
Niektorí sa človekom nestanú nikdy, to že vyzerá ako človek a bárz aj keď rozpráva ako človek ho človekom ešte nerobí.
zvratene je skor to, aby sa nasilu drzal kazdy"zivot"... je nas malo na planete? kazdy rodic si moze dovolit mat niekolko deti? ... Som radsej za potrat aby dieta po narodeni hodili dakde do kosa alebo do detskeho domova...
-
audiotrack
VIP
Vies, ono otazka neznie kedy to je clovek alebo ci to je clovek. Otazka znie ci ano alebo nie interupcii. Vacsina sa zhodne, tak to plati. Zakony si stanovuju ludia, nie boh. Aj ked sa s tym niekto nedokaze zmierit. To len krestanom sa to bije s prikazanim nezabijes. Lenze v tom prikazani sa tiez nepise o cloveku, takze neviem preco nemaju problem zarezat sliepku ci zabit komara.piton napísal:Cize na slovensku je clovek clovekom od 12. tyzdna? napr. v takom polsku je clovekom, hned, kedze su tam zakazane potraty a v roznych inych krajinach prislusne podla ich zakonov?
// gogo, ja to nepopieramaj v predchadzajucom poste som povedal, ze z biologickeho hladiska mozes mat pravdu, ale tvrdim, ze clovek je trochu viac a nie kvoli tomu, ze ma trochu zvrasnenejsi mozog
A ci sa ti to paci alebo nie, ono fakt do tretieho tyzdna je to embryo porovnatelne nadoru, v zmysle zhluku buniek. Nema srdce /srdce sa zacina vyvijat az prave v tretom tyzdni/, nema traviacu sustavu, nema nic. V tom 12 tyzdni to uz ma, preto to je vyssie, tak na urovni vyspelejsieho parazita.
tu by som si dovolil upozornit na jeden fakt, ktory som spominal uz v teme o interupciach:v stredoveku napr cirkev nijako zvlast proti potratom nebojovala,formalne ich sice nepodporovala ale tolerovala ich s prizmurenim oboch oci. Iba v novodobej ere sa otazka interupcii stala jednou z hlavnych cirkevnych tem,ale je to iba z toho dovodu ze sa obava o udrzanie poctu svojich ovečiek,v stredoveku tento problem nemala,deti sa rodilo ako maku.. 
Ale ked cirkev bojuje proti interupciam, tak ma napadla aj ina kec, este podivnejsia, to ked polsky papez chodil na cesty po Afrike a kazal ludom v oblastiach kde tretina obyvatelstva je HIV pozitivna,sama chudoba,casto aj hlad, a on im ,dobracisko, vysvetloval ze pouzivanie kondomu je hriech pretoze to zabranuje aby sa narodilo viacej bozich dietok. Absurdnost cirkevneho pocinania je proste neuveritelna,nic horsie na tomto svete asi nejestvuje.
Ale ked cirkev bojuje proti interupciam, tak ma napadla aj ina kec, este podivnejsia, to ked polsky papez chodil na cesty po Afrike a kazal ludom v oblastiach kde tretina obyvatelstva je HIV pozitivna,sama chudoba,casto aj hlad, a on im ,dobracisko, vysvetloval ze pouzivanie kondomu je hriech pretoze to zabranuje aby sa narodilo viacej bozich dietok. Absurdnost cirkevneho pocinania je proste neuveritelna,nic horsie na tomto svete asi nejestvuje.
audiotrack, suhlasim... pre mna je ocividne, ze clovek je clovek od pocatia. Vela ludi zdiela tento nazor a umele ukoncenie tehotenstva je pre nich nepredstavitelne. A ktoze sa nedokaze zmierit s tym, ze (svetske) zakony urcuju ludia a nie Boh? Kto proti tomu protestuje?
A ci sa mne paci porovnavanie cloveka s nadorom je v podstate irelevantne, skus to povedat zene, ktora caka dieta, co ti na to povie...
A ci sa mne paci porovnavanie cloveka s nadorom je v podstate irelevantne, skus to povedat zene, ktora caka dieta, co ti na to povie...
krestania?piton napísal:A ktoze sa nedokaze zmierit s tym, ze (svetske) zakony urcuju ludia a nie Boh? Kto proti tomu protestuje?
-
harrison314
Hardcore addict
Dovtedy to je bilogicky clovek, ale nie dusevne. audio to vystihol nejde o to od kedy je clovek clovekom, ale o interupcie.piton napísal:Cize na slovensku je clovek clovekom od 12. tyzdna? napr. v takom polsku je clovekom, hned, kedze su tam zakazane potraty a v roznych inych krajinach prislusne podla ich zakonov?
// gogo, ja to nepopieramaj v predchadzajucom poste som povedal, ze z biologickeho hladiska mozes mat pravdu, ale tvrdim, ze clovek je trochu viac a nie kvoli tomu, ze ma trochu zvrasnenejsi mozog
Napriklad ked plod ohrozuje zivot matky, jej zivot si nezasluzi ochranu?