Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa strapaty »

jax90 napísal:Stalin nebol veriaci?Neštudoval náhodou za kňaza???
definuj co je podla teba veriaci ...
myslis ze staci prihlasit sa na skolu ???
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

reč nebola o tom či a kto bol veriaci, ale či a kto bol kresťanom. Hitler ním rozhodne bol. Aj podľa "papiera" lebo mal sviatosti, aj podľa toho že sa sám za kresťana hlásil. To splňa obe definície kresťana čo sem strapaty dávnejšie dal.
O stalinovi neviem že by bol veriaci alebo že by bol kresťan, ale mal veriacich oboch rodičov tak je silný predpoklad že minimálne svoje detstvo prežil "s bohom" a poznávaním boha
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Zaplatiť potrat to nie, ale platiť celý život tomu, čo zabil 10 ľudí a 10 znásilnil(tj. možné potraty) ti nevadí?
keby bolo podla mojho basa by vyzerala inak a naklady na jedneho uvezneneho by neboli rocne 15000€ ale 1500€

//autoeditácia príspevku (09 Jún 2014, 9:27)
audiotrack napísal:reč nebola o tom či a kto bol veriaci, ale či a kto bol kresťanom. Hitler ním rozhodne bol. Aj podľa "papiera" lebo mal sviatosti, aj podľa toho že sa sám za kresťana hlásil. To splňa obe definície kresťana čo sem strapaty dávnejšie dal.
O stalinovi neviem že by bol veriaci alebo že by bol kresťan, ale mal veriacich oboch rodičov tak je silný predpoklad že minimálne svoje detstvo prežil "s bohom" a poznávaním boha
zabudol si na uprimnu snahu nasledovat krista (jeho ucenie .. )
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

to je definícia umelo vytvorená pre niektoré argumentácie v tejto téme :) Začnime sa znova baviť o odluke cirkvi a zrazu budú všetci čo to majú na papieri a čo sa tak cítia kresťania, bez ohľadu na to či krista nasledujú. Ani v oficiálnej definícii kresťanstva sa nič o nasledovaní ježiša nepíše. Napr. z wiki:
Všeobecne je to človek pokrstený v kresťanskej cirkvi, najčastejšie v detstve, bez ohľadu na to, či je praktikujúci, alebo nie.
Podľa kresťanskej teológie je kresťan každý, kto bez ohľadu na svoju cirkevnú príslušnosť, rasu, vek či pohlavie, verí v Ježiša Krista ako Božieho Syna, príjma jeho smrť na kríži ako zástupnú obeť za svoje hriechy a stavia si ho pred seba ako vzor svojho života.
Stačí ho mať za vzor. Ok, je môj vzor. Bol to típek, obdivujem že dokázal položiť život za cudzích ľudí. Rešpekt. Nie je tam ani pol slova že mám chodíť do kostala, svätiť všetky sviatky a podobne. Nič o jeho učení, iba jeho prijatie. A to je vlastne ekvivalent toho, že ak sa niekto ako kresťan cíti, tak ním je
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

chcel som len poukazat ked vycitate cirkvi minulost ze aj ateisti (ludia bez viery v boha ) maju toho dost na rovasi ... a vytykat krestanom kriziacke vypravy a upalovanie bosoriek je to iste ako by som ja vas obvinovval z vycinov stalina maocetunka atd... vobec nepripustate cirkev ako spolocenstvo veriacich (pokrstenych ktory sa snazia uprimne nasledovat krista) dokonca sa tu najdu exoti ktory porovnavaju clenov cirkvi s fasizmom a mysleinky krista s myslienkami hitlera...

co dnesnych krestanov spaja s inkviziciou??? to ze samy seba nazyvali krestanmi... ???

tu si dovolim jeden citat z pisma.... pojednava sa o tom kto bude spaseny a kto nasleduje krista (cize je krestan)

"Veru, hovorím vám: Čokoľvek ste urobili jednému z týchto mojich najmenších bratov, mne ste urobili."
Potom povie aj tým, čo budú zľava: "Odíďte odo mňa, zlorečení, do večného ohňa, ktorý je pripravený diablovi a jeho anjelom!
Lebo som bol hladný, a nedali ste mi jesť; bol som smädný, a nedali ste mi piť;
bol som pocestný, a nepritúlili ste ma; bol som nahý, a nepriodeli ste ma; bol som chorý a vo väzení, a nenavštívili ste ma."
Vtedy mu aj oni povedia: "Pane, a kedy sme ťa videli hladného alebo smädného alebo ako pocestného alebo nahého alebo chorého alebo vo väzení a neposlúžili sme ti?"
Vtedy im on odpovie: "Veru, hovorím vám: Čokoľvek ste neurobili jednému z týchto najmenších, ani mne ste to neurobili."
A pôjdu títo do večného trápenia, kým spravodliví do večného života."

moze to byt biskup knaz putnik modlit sa od rana do vecera ak bude ublizovat bliznemu ... ak nebude robit dobro pre svojich blizniych ... ak nenasleduje svojim zivotom krista nie je to ziaden krestan ...
to ze sa ja zacnem od zajtra hlasit k budhizmu so mna budhistu nespravi ... ani to ze sa budem od zajtra prehlasovat za doktora(lekara) ... doktor je ten co lieci ludi nie ten co ma pred menom murd. ... ak nelieci co je to zalekara ... ak pojem nie je naplneny je to len prazdne slovo ...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Stalin vyrástol v zbožnej rodine, navštevoval náboženské školy a bol vedený k pozícii kňaza. Samozrejme, to možno aplikovať maximálne na jeho mladosť, potom bola realita iná. Každopádne aj jeho následné protináboženské snahy by som chápal primárne v pozícii mocenského zápasu - snahy o uchopenie moci a ako vieme, cirkev/náboženstvo, mali za cárizmu veľmi silnú pozíciu. Každopádne je fakt, že ho možno označiť aj za ateistu.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

audiotrack napísal:to je definícia umelo vytvorená pre niektoré argumentácie v tejto téme :) Začnime sa znova baviť o odluke cirkvi a zrazu budú všetci čo to majú na papieri a čo sa tak cítia kresťania, bez ohľadu na to či krista nasledujú. Ani v oficiálnej definícii kresťanstva sa nič o nasledovaní ježiša nepíše. Napr. z wiki: Stačí ho mať za vzor. Ok, je môj vzor. Bol to típek, obdivujem že dokázal položiť život za cudzích ľudí. Rešpekt. Nie je tam ani pol slova že mám chodíť do kostala, svätiť všetky sviatky a podobne. Nič o jeho učení, iba jeho prijatie. A to je vlastne ekvivalent toho, že ak sa niekto ako kresťan cíti, tak ním je
ked mas niekoho za vzor tak ho napodobnujes ... mapriklad ked je tvoj vzor futbalista ... tak na sebe makas a trenujes futbal ... ked mas za vzor krista tak napodobnujes ako on robil... mas pocit ze kristus otvaral gulagy alebo plynove komory ??? (uprimna snah nasledovat krista = mat krista za vzor)

... preco chces odlucit len cirkev ... preco nie aj ostatne organizacie .. ??? co tak rovnost zaobchadzania... ja som tiez za to aby stat financoval len to najnutnejsie (skolstvo zdravotnictvo armada policia urady )a o financovani ostatneho by rozhodovali obcania ... povedzme 20 % svojich dani by si mohol urcit kam pojdu ... cize projekty ako financovanie vselijaky vyborov za prava ludi, organizacii na zmiernenie nasilia, na zaclenenie do spolocnosti neprisposobivych obcanov, na rozvoj mensin na slovensku, cirkvi....

//autoeditácia príspevku (09 Jún 2014, 10:00)
Nie je tam ani pol slova že mám chodíť do kostala, svätiť všetky sviatky a podobne. Nič o jeho učení, iba jeho prijatie

co sa tyka toho kostola predstav si ze si fanusik real madrid ... a nechodil by si na ich zapasy ... nikdy by si nevidel ich zapas ani v telke ... nepoznal by si ich hracov.... jednoducho mal by si za vzor real madrid ale co by to znamenalo pre tvoj zivot .... ak moze byt krestan bez sviatosti a bez chodenia do kostola .. tak ja som najvacsi fanusik vsetkych futbalovych hokejovych basketbalovych klubov na svete... kazdy kresta ktory uprimne nasleduje krista chape na co je kostol (a vie ze tam nemusi chodit ale chodi tam z radostou) vie aky prinos maju pre neho sviatosti a preto ich priima ... mnohi ateisti totiz nechapu ze kostol tu nie je pre boha ...ale pre ludi ..Boh je dokonaly on nic nepotrebuje ... pre neho je to len kopa kamenia ... az ked tam vstupia ludia zo srdcami naplnenymi laskou az potom si ten kostol vsimne... lebo on je v tych srdciach ...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal: ... doktor je ten co lieci ludi nie ten co ma pred menom murd. ... ak nelieci co je to zalekara ...
nie, ten čo lieči je lekár, nie doktor. V tej druhej časti si si to aj upresnil. Doktor je akademický titul, a je ním každý kto ten titul mudr, mvdr, phd, css, paedr, rndr (neviem či ešte nejaký doktor existuje) má. A vôbec to nemusí s medicínou súvisieť. Rovnako tak ak som pokrstený a mám v rodnom liste alebo kde sa to uvádza kresťan katolík, a pri sčítaní ľudu sa k tomu aj hlásim, tak ním som.
ked mas niekoho za vzor tak ho napodobnujes ... mapriklad ked je tvoj vzor futbalista ... tak na sebe makas a trenujes futbal ...
nie je pravda. Ten futbalista mi môže byť vzorom ako človek, nie ako futbalista. Kaká dáva desatinu platu na charitu, a preto ho obdivujem lebo väčšina bohatých na chudobných serú. A preto mám začať hrať futbal? wtf? A čo ak mám viac vzorov? Ježiš mi môže byť vzorom ako človek, čo oslovil masy, a vpísal sa do dejín. Ale to neznamená že musím nasledovať jeho učenie. Môžem sa snažiť zmeniť dejiny úplne iným spôsobom, len chcem aby sa aj o mne 2000 rokov písalo. Neviem aká logika ti povedala že ak je mi niekto vzorom, robí to zo mňa šimpanza a musím ho napodobňovať.
... preco chces odlucit len cirkev ... preco nie aj ostatne organizacie .. ??? co tak rovnost zaobchadzania... ja som tiez za to aby stat financoval len to najnutnejsie (skolstvo zdravotnictvo armada policia urady )a o financovani ostatneho by rozhodovali obcania ... povedzme 20 % svojich dani by si mohol urcit kam pojdu ... cize projekty ako financovanie vselijaky vyborov za prava ludi, organizacii na zmiernenie nasilia, na zaclenenie do spolocnosti neprisposobivych obcanov, na rozvoj mensin na slovensku, cirkvi....
s tým plne súhlasím. Odlúčil by som toho viac, a každý nech financuje čo sám uzná za vhodné. Ale to nikdy neprejde taký návrh, tak aspoň teda odlúčiť ten najväčší kameň. Toho najväčšieho (darmo)žráča štátneho rozpočtu. To že niekde ide ročne 10000 ma až tak nezaujíma, ak sa ušetria miliony čo každoročne idú aj z našich daní do cirkvi a z čoho nemáme žiaden úžitok. Okrem toho odlúčenie niečoho malého by znamenalo zánik. Cirkev sa chváli koľko má veľa členov. Každý vie koľko má majetku, koľko lesov, koľko nehnuteľností... oni financovanie štátu nepotrebujú. Radšej nech štát tie peniaze dáva inde
co sa tyka toho kostola predstav si ze si fanusik real madrid ... a nechodil by si na ich zapasy ... nikdy by si nevidel ich zapas ani v telke ... nepoznal by si ich hracov.... jednoducho mal by si za vzor real madrid ale co by to znamenalo pre tvoj zivot .... ak moze byt krestan bez sviatosti a bez chodenia do kostola ..
som fanúšik prievidzského basketbalu. Vživote som nebol na jedinom ich zápase, a neviem ti ani základnú zostavu vymenovať. V telke sa nevysiela, tak vôbec o nich nič neviem len poznám pár hráčov osobne. A preto im nemôžem držať palce aby vyhrali? Preto musím kukať všetky ich zápasy, lebo inak im nemôžem fandiť? To je zase raz krásna úvaha.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

strapaty napísal:keby bolo podla mojho basa by vyzerala inak a naklady na jedneho uvezneneho by neboli rocne 15000€ ale 1500€
Chystáš sa na/organizuješ pochod za zmenu väzenského systému?
strapaty napísal:chcel som len poukazat ked vycitate cirkvi minulost ze aj ateisti (ludia bez viery v boha ) maju toho dost na rovasi ... a vytykat krestanom kriziacke vypravy a upalovanie bosoriek je to iste ako by som ja vas obvinovval z vycinov stalina maocetunka atd...
Zasa raz zle. Obviňuj KSS ale nie ateistov. Ja priznávam, že mnoho ateistov robilo zlé veci(nie v mene ateizmu) ale tiež si ty priznaj, že kresťanstvo za tých 2000 rokov spáchalo nespočítateľné množstvo zverstiev. Potom sa pýtam, prečo nie je možné kresťanstvo porovnávať s fašizmom, komunizmom, whatever? Prečo je fašizmus a komunizmus zakázaný ale kresťanstvo je naďalej platené z daní a ešte s nimi máme uzavretú zmluvu?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

inak na tú reformu väzení by som sa rád pozrel, ako si to predstavuješ. Daj nejaké konkrétne veci čo by si zmenil aby si na každom väzňovi ušetril až 90% súčasných nákladov
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Urcite by sa inspiroval stredovekom, ked mala cirkev ohromnu moc. Cize velka diera v zemi, na kamennej stene doska s retazou a "musi im stacit".
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hej hej, čakal som niečo také, preto som to nenapísal hneď ale nechával som si tú podobnosť s kresťanom adolfom a jeho koncentrákmi a pracovnými tábormi ako reakciu na to čo napíše. Alebo by šetril harabin-štýlom, teda všetkých prepustiť aby nás väzni toľko nestáli. To je tiež také kresťanské, keď im odpustíme bez trestu
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

t0m4s3 napísal:Urcite by sa inspiroval stredovekom, ked mala cirkev ohromnu moc. Cize velka diera v zemi, na kamennej stene doska s retazou a "musi im stacit".
presne kratsie tresty a ovela tvrdsie podmienky... ked sa do nasho socialneho vazenia dostane clovek co zije v horsich podmienkach aka je pre neho motivacia nedostat sa tam este raz ... ? kazda trest ma dve zaklade opatrenia vychovne a preventivne...

dalskiu vec co by som zmenil ... ked si clovek odsedi a splati dlh preco by sa to snim malo vliect cely zivot?? pretoze v 17 spravil blbost a jemu na to prisli a 95% nie ???

//autoeditácia príspevku (09 Jún 2014, 13:02)
audiotrack napísal:hej hej, čakal som niečo také, preto som to nenapísal hneď ale nechával som si tú podobnosť s kresťanom adolfom a jeho koncentrákmi a pracovnými tábormi ako reakciu na to čo napíše. Alebo by šetril harabin-štýlom, teda všetkých prepustiť aby nás väzni toľko nestáli. To je tiež také kresťanské, keď im odpustíme bez trestu
ty by si to ako riesil ?? ak ma vazenie byt forma trestu ktora ma ako vystraha branit v nejakej cinnosti ...co dame im tam masaz a tenisove kurty aby sa nam nahodou nenudili ... ??

ty nie si fanusik prievidzkeho basketbalu ale svojich znamich a nefandis futbalistovi ale bohatemu ktory podporuje charitu (to ze je futbalista je len zhoda okolnosti)...

//autoeditácia príspevku (09 Jún 2014, 13:09)
94jakub napísal:Chystáš sa na/organizuješ pochod za zmenu väzenského systému?
Zasa raz zle. Obviňuj KSS ale nie ateistov. Ja priznávam, že mnoho ateistov robilo zlé veci(nie v mene ateizmu) ale tiež si ty priznaj, že kresťanstvo za tých 2000 rokov spáchalo nespočítateľné množstvo zverstiev. Potom sa pýtam, prečo nie je možné kresťanstvo porovnávať s fašizmom, komunizmom, whatever? Prečo je fašizmus a komunizmus zakázaný ale kresťanstvo je naďalej platené z daní a ešte s nimi máme uzavretú zmluvu?
.-..lebo to nerobilo krestanstvo ale ludia co o sebe tvrdili ze su krestania ... ale fasizmus a komunizmus su same o sebe zle ... ich ideologia je postavena na nasilom presadzovani, povisovani jednej skupiny nad ostatnymi... (v pripade komunizmu prislusnost k strane ,,, v pripade fasizmu prislusnost k rase..)

//autoeditácia príspevku (09 Jún 2014, 13:12)
audiotrack
oci by ti vypadli z buli keby si vedel kolko sa prefinancuje napriklad na taku rodovu rovnost .... to co sa mina na cirkvi na slovensku ktore sluzia 70% obyvatelom a kolko sa preflaka na propagandu gender idologii ktore sluzia 4%
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

k tým väzniciam: masáže a tenisové kurty im tam netreba pridávať, ale základné ľudské práva musia byť dodržané. Nemôžeš ich nahádzať do jamy ako tomase napísal. Tie podmienky sú už teraz na hrane. Sprcha dvakrát do týždňa, studenou vodou. Jedlo malé porcie, a to ho musia často aj vynechať (ak si vyberie sprchu, nemôže na večeru a podobné pravidlá). Tak ja už fakt neviem čo by si im ešte chcel zhoršiť. Aj keby im dáš jedno jedlo denne, stále ušetríš "len" 66% lebo namiesto troch jediel dostane jedno. Ale ty si písal o 90% úspore financií. To si ani pri najväčšej predstavivosti nedokážem predstaviť. Okrem toho, chcel som konkrétne príklady a zase si nič konkrétne nenapísal.

cirkev neslúži 70% obyvateľstva slovenska. To že sa niekto ku kresťanom hlási pri sčítaní ľudu ešte neznamená že mu cirkev slúži. Cirkev slúži tým, čo chodia do kostolov a aktívne sa podielajú na náboženskom živote na slovensku. Ale takých určite nie je 70%. Keby to financovanie malo aspoň efekt. Ale zomrie ti niekto? Treba zaplatiť kňazovi za pohreb. Chceš sa oženiť? Treba zaplatiť farnosti za kostol a kňaza... Prečo? Som kresťaň, som pokrstený a platím dane! Čo ešte mám spraviť aby som bol v tých 70% nech mi cirkev slúži? Lebo vživote som nezažil žiadnu službu cirkvi, ani nikoho takého nepoznám.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

audiotrack napísal:k tým väzniciam: masáže a tenisové kurty im tam netreba pridávať, ale základné ľudské práva musia byť dodržané. Nemôžeš ich nahádzať do jamy ako tomase napísal. Tie podmienky sú už teraz na hrane. Sprcha dvakrát do týždňa, studenou vodou. Jedlo malé porcie, a to ho musia často aj vynechať (ak si vyberie sprchu, nemôže na večeru a podobné pravidlá). Tak ja už fakt neviem čo by si im ešte chcel zhoršiť. Aj keby im dáš jedno jedlo denne, stále ušetríš "len" 66% lebo namiesto troch jediel dostane jedno. Ale ty si písal o 90% úspore financií. To si ani pri najväčšej predstavivosti nedokážem predstaviť. Okrem toho, chcel som konkrétne príklady a zase si nič konkrétne nenapísal.

cirkev neslúži 70% obyvateľstva slovenska. To že sa niekto ku kresťanom hlási pri sčítaní ľudu ešte neznamená že mu cirkev slúži. Cirkev slúži tým, čo chodia do kostolov a aktívne sa podielajú na náboženskom živote na slovensku. Ale takých určite nie je 70%. Keby to financovanie malo aspoň efekt. Ale zomrie ti niekto? Treba zaplatiť kňazovi za pohreb. Chceš sa oženiť? Treba zaplatiť farnosti za kostol a kňaza... Prečo? Som kresťaň, som pokrstený a platím dane! Čo ešte mám spraviť aby som bol v tých 70% nech mi cirkev slúži? Lebo vživote som nezažil žiadnu službu cirkvi, ani nikoho takého nepoznám.
vacsina nakladou ide na platy a strazenie vaznou aby sa medzi sebou nepozabijali .. strava na vezna rocne nech je max . 3000€ (ak by si ju pripravovali samy tak do 1000€)a to by museli jedavat ako kral...

chcu jest nech si potraviny vyrobia ... chcu mat teplo nech si dorobia palivo ... chcu mat cisto nech si upracu ...

kazde ludske pravo konci tam kde zacina ine ludske pravo..(vsak preto su vo vazeni) zakladne ludske pravo je aj sloboda pohybu ... ale suhlasim ze musime byt aj k vaznom ludsky...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ci pána, ty si z akej púšte že sa ti zdá do 1000€ ročne na hlavu jedlo ako král? To je 2.70€ na deň. Skús mi z tejto sumy spraviť jedálniček, na tri jedlá. Pritom aby bolo jedno z nich teplé a dostatočne pestré (inak sa predraží ich pobyt na liečbe vredov, chorôb z nedostatku vitamínov, chudokrvnosť a pod.) a zároveň aby ich zasýtilo lebo všetci pracujú nech to jedlo môžu mať v takejto super cene. No neviem neviem strapatý, ale wifon na obed, jablko a 3 rožky na raňajky a na večeru zopár cestovín alebo ryže sa mi istotne ako královské jedlo nezdá. A to sme ešte nič nevypili a nemáme jediného väzňa s upraveným jedálničkom (celiakia, laktozova intolerancia, diabetes, alergie..)

chcú jesť, nech si jedlo vyrobia. Ďalšia krásna myšlienka. Kurčata sa vyrábajú modlením. Rastliný detto. Netreba hnojivá, netreba pole (v blízkosti väznice)... niekedy je vyrobiť jedlo ešte drahšie ako kúpiť. Je totiž trošku rozdiel či sa tie kurčatá "vyrábajú" vo veľkom na nejakej farme kde sa rozrátajú náklady na kurín a stravu alebo si ich chováš pre vlastnú potrebu. Asi nie si z dediny, alebo si nikdy nerátal koľko ťa taká jedna sliepka výjde kým ju vychováš a zabiješ. Porovnateľne ak nie viac ako z obchodu. O tom sa v biblii tiež nepíše. Aj palivo sa veľmi jednoducho vyrába :D Podľa teba treba stavať väznice v blízkosti všetkých strategických zdrojov. Nech je tam uhoľná baňa, nech je tam orná pôda... a súčasťou väznice musí byť aj elektráreň.. no krásne lacné riešenie

a to sa stále bavíme len o jedle. Ako chceš znížiť prevádkové náklady väznice? Vykšeftíš elektrinu zadarmo od štátu? Prepustíš všetkých bacharov? Lebo sám si napísal že väčšina nákladov ide na to, tak ako teda chceš znížiť náklady na jedného väzňa o tých 90% keď ani vyhladovanie ich na smrť ti neušetrí takmer nič (lebo väčšina nákladov nejde na stravu)?
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

audiotrack napísal:ci pána, ty si z akej púšte že sa ti zdá do 1000€ ročne na hlavu jedlo ako král? To je 2.70€ na deň. Skús mi z tejto sumy spraviť jedálniček, na tri jedlá. Pritom aby bolo jedno z nich teplé a dostatočne pestré (inak sa predraží ich pobyt na liečbe vredov, chorôb z nedostatku vitamínov, chudokrvnosť a pod.) a zároveň aby ich zasýtilo lebo všetci pracujú nech to jedlo môžu mať v takejto super cene. No neviem neviem strapatý, ale wifon na obed, jablko a 3 rožky na raňajky a na večeru zopár cestovín alebo ryže sa mi istotne ako královské jedlo nezdá. A to sme ešte nič nevypili a nemáme jediného väzňa s upraveným jedálničkom (celiakia, laktozova intolerancia, diabetes, alergie..)

chcú jesť, nech si jedlo vyrobia. Ďalšia krásna myšlienka. Kurčata sa vyrábajú modlením. Rastliný detto. Netreba hnojivá, netreba pole (v blízkosti väznice)... niekedy je vyrobiť jedlo ešte drahšie ako kúpiť. Je totiž trošku rozdiel či sa tie kurčatá "vyrábajú" vo veľkom na nejakej farme kde sa rozrátajú náklady na kurín a stravu alebo si ich chováš pre vlastnú potrebu. Asi nie si z dediny, alebo si nikdy nerátal koľko ťa taká jedna sliepka výjde kým ju vychováš a zabiješ. Porovnateľne ak nie viac ako z obchodu. O tom sa v biblii tiež nepíše. Aj palivo sa veľmi jednoducho vyrába :D Podľa teba treba stavať väznice v blízkosti všetkých strategických zdrojov. Nech je tam uhoľná baňa, nech je tam orná pôda... a súčasťou väznice musí byť aj elektráreň.. no krásne lacné riešenie

a to sa stále bavíme len o jedle. Ako chceš znížiť prevádkové náklady väznice? Vykšeftíš elektrinu zadarmo od štátu? Prepustíš všetkých bacharov? Lebo sám si napísal že väčšina nákladov ide na to, tak ako teda chceš znížiť náklady na jedného väzňa o tých 90% keď ani vyhladovanie ich na smrť ti neušetrí takmer nič (lebo väčšina nákladov nejde na stravu)?
ako 5 clenna rodina mame rozpocet na potraviny okolo 200-250€ ... vyrabanie potravin a tepla je ho zakladnym cielom je zmena sposobu zivota a tym setris peniaze ak sa ten clovek zmeni a vie sa uzivit inac ako kradnutim a este ho to zacne aj bavit tak sa ti uz do basy nevrati ... potraviny okolo ktorych cely rok chodis len tak lahko nevihodis ako tie co kupis v obchode...

presne ako si pisal ... vyhladovanim neusetris nic ... preto ti co chcu sa podriadit budu zit na farme strazeny elektronikou a ti co nechcu tak medzi 4 stenami s mrezou nad hlavou ...
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

strapaty napísal:dalskiu vec co by som zmenil ... ked si clovek odsedi a splati dlh preco by sa to snim malo vliect cely zivot?? pretoze v 17 spravil blbost a jemu na to prisli a 95% nie ???
Keď niekto za život vykoná 5 vrážd odsedí si 30 rokov, tak potom môže ísť robiť sudcu? Tie záznamy nie sú len tak pre nič za nič. V 17 máš mať dosť rozumu aby si nemal zápis v registri trestov. Pravdepodobne ale narážaš na ľahké drogy, v tom s tebou súhlasím.
strapaty napísal:.-..lebo to nerobilo krestanstvo ale ludia co o sebe tvrdili ze su krestania ... ale fasizmus a komunizmus su same o sebe zle ... ich ideologia je postavena na nasilom presadzovani, povisovani jednej skupiny nad ostatnymi... (v pripade komunizmu prislusnost k strane ,,, v pripade fasizmu prislusnost k rase..)
To ti tu mám fakt citovať Bibliu, ktorá prikazuje zabíjanie každého, kto sa len krivo pozrie na kresťana? To, že vďaka vonkajšiemu nátlaku už cirkev tieto praktiky nevykonáva neznamená, že to neplatí. Tiež by sme mohli v 68 povedať, že sa prepúšťajú väzni, to táborov sa neposiela, takže ten režim je vlastne dobrý. Kašlať na to, čo sa robilo v päťdesiatych.
strapaty napísal:.. strava na vezna rocne nech je max . 3000€ (ak by si ju pripravovali samy tak do 1000€)a to by museli jedavat ako kral...
Z ktorého prsta vycucané? BTW, väzni si stravu pripravujú sami.
Chceš im dávať pol suchého chleba na deň a ešte chceš aby celý deň tvrdo makali na poli, v elektrárni, ťažili uhlie? To nie je otvorená dedina, väzenie nikdy nebude sebestačné. Pokiaľ ho teda znova nespravíme z Austrálie.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

94jakub

biblia ma dve casti stary zakon a novy zakon .... stary je historia ... novy je ucenie jezisa krista ... ludia ktory nasleduju jezisa krista sa riadia podla noveho zakona ... (cize ja nemam obreizku ani moje deti nie su obrezane napr...)

ty kolko minas doma na stravu (nemyslim restauracne stravovanie ... normalne varenie... ) uz som pisal ze my 5 clenna rodina minieme 200-250 € a nemam pocit ze by sme zili v nedostatku ... decka maju tolko sladkosti ze ich musim obmedzovat.. ty minies viac ako 100-300€ to mas rocne cca 1200 - 3600minies viac mesacne na seba na stravu ???
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

Strapaty : Taketo nazory su vazne typu "svet gombicka". Neviem ako si predstavujes aby kriminalnici nieco realne vyprodukovali a pri tom boli v nejakom zisku.
Polnohspodarstvo na Slovensku v sucasnosti z velkej vasti zije na dotaciach a ak aj nie tak tam niesu velke zisky. Teraz si prdstav ze by na polnohospodarskych statkoch nepracovali ludia ktori tam su preto, ze e to ich praca, ale ludia ktori to robia z donutenia. Co by im branilo utiect, pripadne si z nastrojov potrebnych pre pracu nevyrobit improvizovane zbrane ? Bez toho aby sme museli stavat obrovske drahe oplotenia a na kazdeho vazna mali jedneho bachara ktori ho strazi, to asi len tak jednoducho nepojde. Vlastne som zabudol na jednu moznost dame ich makat na pole a budeme sa modlit k Bohu, aby oni neutiekli a kazdy vecer sa poslusne vratili do svojej cely ako sliepky do kurina. On sa o to urcite postara. Ina moznost totiz nieje, tak aby to bolo rentabilne.
Napísať odpoveď