Bojove umenia a pod.
-
ledenaster
Medium Professional
http://www.boxing.szm.skMasaker napísal:existuje na slovensku neaka prganizacia ktora by zdruzovala amaterskych boxerov.. a organizovala zapasy? .. aky je nanizsi vek na ofiacialny zapas? .. neviete rozdelenie vahovych kategorii? .. nebmate neake cvicenaia boxxerov? .. neaky komplet navod?
diki
http://krav-maga.sk/index.php?id=78 čo takto krav-maga?myslím,že čo sa týka efektívnosti,tak je to na Slovensku najlepši výber.ak sa chcete teda naučiť ubrániť sa v reálnej situácii na ulici(aj ked to je vždy o štastí).
// aj to combat sambo by bolo dobre,len v Blave nieco take chyba
// aj to combat sambo by bolo dobre,len v Blave nieco take chyba
-
M.a.R.o.s.H
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
CHcem sa oboznamit
ZDAREC chcel by som sa informovat ake konkretne bojove umenia sa daju cvicit v SNV ?

-
kolac
Star
karate vs tejkwondo vs aikido ... v čom je vlastne rozdiel ?
PríspevokZaslal: 23 Sep 2008, 1:02 Predmet: karate vs tejkwondo vs aikido ... v čom je vlastne rozdiel ?
moze mi to niekto zdatny objasnit v čom je rozdiel ? ... mame toto na vyber na TV, ale ja som hrozne nerozhodnýyy
ale zatial vedie tejkwondo ( vlastne vedie čas v ktory sa cvičenie koná
) pač som sa spamatal neskoro a aikido je zrejme obsadene
// temy spojene. Tomasito
moze mi to niekto zdatny objasnit v čom je rozdiel ? ... mame toto na vyber na TV, ale ja som hrozne nerozhodnýyy
// temy spojene. Tomasito
karate si vieš predstaviť, klasické bojové umnie-bum bác rukami, nohami.Trocha spojené soi súťažami.
taekwondo-niečo podobné, ibaže ide takmer výlučne a kopanie a je to hlavne šport (dokonca olympijský), až potom bojové umenie.
Aikido-o tom viem najviac, priateľka ho robí. okrem základných úderovje to hlavne o blokoch a kadejakých chmatoch, ktoré vyzerajú aj sú efektívne a využívaš pri nich energiu útočníka-teda je to celé o sebaobrane (i keď by sa dalo namietať, že všetky sú, no aikido je vyslovene obranné). Okrem boja holými rukami sa učí aj obzbrojovanie či samotný boj so zbraňami-palice, katany, nože. to však robia už trocha pokročilejší aikiďáci, a učí sa to najmä preto, že z útokov zbraňami vychádzajú aj útoky (resp. protiútoky) rukami. Aikido je aj o akejsi filozofii rozvíjania ducha, meditácii, jeho zakldateľ vravel, že jedným z cieľov aikida je formovať kompletnú osobnosť, ktorá umenie nikdy nezneužije na útok a posilní jej charakter. A na jeho žiadosť sa nekonajú v aikide žiadne súťaže.
Ja osobne by som si asi vybral aikido, ak by bolo plné tak karate. Taekwondo síce znie menej ošúchane ako karate ale nezdá sa mi zaujímavé.
taekwondo-niečo podobné, ibaže ide takmer výlučne a kopanie a je to hlavne šport (dokonca olympijský), až potom bojové umenie.
Aikido-o tom viem najviac, priateľka ho robí. okrem základných úderovje to hlavne o blokoch a kadejakých chmatoch, ktoré vyzerajú aj sú efektívne a využívaš pri nich energiu útočníka-teda je to celé o sebaobrane (i keď by sa dalo namietať, že všetky sú, no aikido je vyslovene obranné). Okrem boja holými rukami sa učí aj obzbrojovanie či samotný boj so zbraňami-palice, katany, nože. to však robia už trocha pokročilejší aikiďáci, a učí sa to najmä preto, že z útokov zbraňami vychádzajú aj útoky (resp. protiútoky) rukami. Aikido je aj o akejsi filozofii rozvíjania ducha, meditácii, jeho zakldateľ vravel, že jedným z cieľov aikida je formovať kompletnú osobnosť, ktorá umenie nikdy nezneužije na útok a posilní jej charakter. A na jeho žiadosť sa nekonajú v aikide žiadne súťaže.
Ja osobne by som si asi vybral aikido, ak by bolo plné tak karate. Taekwondo síce znie menej ošúchane ako karate ale nezdá sa mi zaujímavé.
-
dair
Guru wannabe
az na tie katany a noze....
(boken a tanto si mal na mysli) 
Ked si chalanko vyberas podla fyzickej narocnosti, najnarocnejsie bude Taekwondo, potom Karate a na konci AIKDIO...
A este poopravim tu povyse, je jeden styl aikida ktory je aj sutazny...
ale o tom si asi nevedel
(BTW ja trenujem aikido a za nic by som to nemenil)
Ked si chalanko vyberas podla fyzickej narocnosti, najnarocnejsie bude Taekwondo, potom Karate a na konci AIKDIO...
A este poopravim tu povyse, je jeden styl aikida ktory je aj sutazny...
(BTW ja trenujem aikido a za nic by som to nemenil)
-
Začiatok Konca
Professional
Keby nehrávam volejbal a aj súťažne, tak určite tiež beriem aikido.. A mať takú možnosť to mať na telesnej, tak to beriem, bez váhania..
Je to skvelé bojové umenie..
http://www.youtube.com/watch?v=sJ8VLPPT ... re=related napr..