// aj to combat sambo by bolo dobre,len v Blave nieco take chyba
Bojove umenia a pod.
-
M.a.R.o.s.H
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
CHcem sa oboznamit
ZDAREC chcel by som sa informovat ake konkretne bojove umenia sa daju cvicit v SNV ?

-
kolac
Star
karate vs tejkwondo vs aikido ... v čom je vlastne rozdiel ?
PríspevokZaslal: 23 Sep 2008, 1:02 Predmet: karate vs tejkwondo vs aikido ... v čom je vlastne rozdiel ?
moze mi to niekto zdatny objasnit v čom je rozdiel ? ... mame toto na vyber na TV, ale ja som hrozne nerozhodnýyy
ale zatial vedie tejkwondo ( vlastne vedie čas v ktory sa cvičenie koná
) pač som sa spamatal neskoro a aikido je zrejme obsadene
// temy spojene. Tomasito
moze mi to niekto zdatny objasnit v čom je rozdiel ? ... mame toto na vyber na TV, ale ja som hrozne nerozhodnýyy
// temy spojene. Tomasito
karate si vieš predstaviť, klasické bojové umnie-bum bác rukami, nohami.Trocha spojené soi súťažami.
taekwondo-niečo podobné, ibaže ide takmer výlučne a kopanie a je to hlavne šport (dokonca olympijský), až potom bojové umenie.
Aikido-o tom viem najviac, priateľka ho robí. okrem základných úderovje to hlavne o blokoch a kadejakých chmatoch, ktoré vyzerajú aj sú efektívne a využívaš pri nich energiu útočníka-teda je to celé o sebaobrane (i keď by sa dalo namietať, že všetky sú, no aikido je vyslovene obranné). Okrem boja holými rukami sa učí aj obzbrojovanie či samotný boj so zbraňami-palice, katany, nože. to však robia už trocha pokročilejší aikiďáci, a učí sa to najmä preto, že z útokov zbraňami vychádzajú aj útoky (resp. protiútoky) rukami. Aikido je aj o akejsi filozofii rozvíjania ducha, meditácii, jeho zakldateľ vravel, že jedným z cieľov aikida je formovať kompletnú osobnosť, ktorá umenie nikdy nezneužije na útok a posilní jej charakter. A na jeho žiadosť sa nekonajú v aikide žiadne súťaže.
Ja osobne by som si asi vybral aikido, ak by bolo plné tak karate. Taekwondo síce znie menej ošúchane ako karate ale nezdá sa mi zaujímavé.
taekwondo-niečo podobné, ibaže ide takmer výlučne a kopanie a je to hlavne šport (dokonca olympijský), až potom bojové umenie.
Aikido-o tom viem najviac, priateľka ho robí. okrem základných úderovje to hlavne o blokoch a kadejakých chmatoch, ktoré vyzerajú aj sú efektívne a využívaš pri nich energiu útočníka-teda je to celé o sebaobrane (i keď by sa dalo namietať, že všetky sú, no aikido je vyslovene obranné). Okrem boja holými rukami sa učí aj obzbrojovanie či samotný boj so zbraňami-palice, katany, nože. to však robia už trocha pokročilejší aikiďáci, a učí sa to najmä preto, že z útokov zbraňami vychádzajú aj útoky (resp. protiútoky) rukami. Aikido je aj o akejsi filozofii rozvíjania ducha, meditácii, jeho zakldateľ vravel, že jedným z cieľov aikida je formovať kompletnú osobnosť, ktorá umenie nikdy nezneužije na útok a posilní jej charakter. A na jeho žiadosť sa nekonajú v aikide žiadne súťaže.
Ja osobne by som si asi vybral aikido, ak by bolo plné tak karate. Taekwondo síce znie menej ošúchane ako karate ale nezdá sa mi zaujímavé.
-
dair
Guru wannabe
az na tie katany a noze....
(boken a tanto si mal na mysli) 
Ked si chalanko vyberas podla fyzickej narocnosti, najnarocnejsie bude Taekwondo, potom Karate a na konci AIKDIO...
A este poopravim tu povyse, je jeden styl aikida ktory je aj sutazny...
ale o tom si asi nevedel
(BTW ja trenujem aikido a za nic by som to nemenil)
Ked si chalanko vyberas podla fyzickej narocnosti, najnarocnejsie bude Taekwondo, potom Karate a na konci AIKDIO...
A este poopravim tu povyse, je jeden styl aikida ktory je aj sutazny...
(BTW ja trenujem aikido a za nic by som to nemenil)
-
Začiatok Konca
Professional
Keby nehrávam volejbal a aj súťažne, tak určite tiež beriem aikido.. A mať takú možnosť to mať na telesnej, tak to beriem, bez váhania..
Je to skvelé bojové umenie..
http://www.youtube.com/watch?v=sJ8VLPPT ... re=related napr.. 
-
Začiatok Konca
Professional
sepiroth: lol ze katany a noze..... by som tu uz nebol keby sa s tym cvicilo.... kazdopadne ani bokenom po hlave alebo cez oko dostat neni prave sranda, nevravim s JO po kolene....
ale nie to som chcel.... kazdopadne... kedze to mas ako telesnu a pytas sa na fore tak predpokladam ze sa tomu nemienis venovat nejako poriadnejsie => ber aikido - zaciatky su strasne trivialne - naucia ta par jednoduchych technik a kotulov a koniec....
ale nie to som chcel.... kazdopadne... kedze to mas ako telesnu a pytas sa na fore tak predpokladam ze sa tomu nemienis venovat nejako poriadnejsie => ber aikido - zaciatky su strasne trivialne - naucia ta par jednoduchych technik a kotulov a koniec....
-
Jeremy
Medium Professional
teikwondo - vychadza hlavne z techniky noh ako to bolo spomenute. cvicil som ho ako decko. ako su tam dake veci ktore sa daju pouzit ale pridem i kus silove ako karate
Ale myslim ze kazde bojove umenie ma nieco do seba. kazde ta nieco nauci. kazde ti neico da. Iba je rozdiel v tom co tebe vyhovuje viac
Zajtial co Aikido je o rozmyslani, o filozofii. je to take nebojove bojove umenie. Ktore ta nauci ako vyuzivat svoju energiu,energiu utocnika rozvahu atd atdTaekwondo sa skladá z vyše 3200 presne opísaných pohybov, kopov, pádov, úchopov, úderov, blokov, sekov a úhybov. Prevažujú v ňom techniky silných kopancov z otočky a výskoku na horné partie protivníkovho tela. Prebralo veľa prvkov z karate a ďalších bojových umení. Na rozdiel napríklad od kung-fu je každá technika veľmi presne opísaná, takže výuka je značne štandardizovaná.
Ale myslim ze kazde bojove umenie ma nieco do seba. kazde ta nieco nauci. kazde ti neico da. Iba je rozdiel v tom co tebe vyhovuje viac
Aikido (合気道, Aikidó) je japonský druh bojového umenia, typický najmä stratégiou obrany. Je založené na myšlienke neagresivity, rozvíja cvičiaceho jedinca po fyzickej aj psychickej stránke. Okrem úderov, pák a hodov, sa protivníkove akcie rušia horizontálnymi, vertikálnymi a diagonálnymi, cirkulárnymi, sférickými i špirálovými pohybmi okolo bokov obrancu. Jeho tvorcom a zakladateľom je Morihei Uešiba. V Aikido sa učí aj boj s nožom (tantó), dreveným mečom (bokken) a krátkou tyčou (džó). Zakladateľ Aikido si v záujme zachovania tradície neprial degradáciu Aikido na šport usporadúvaním zápasov a súťaží. Jediný štýl, v ktorom sa súťaží, je Tomiki Aikido. To je asi hlavný dôvod menšej popularity v porovnaní s inými bojovými umeniami, v ktorých sa sútaže konajú. Zrejme najviac sa o popularizáciu Aikido mimo Japonska zaslúžil americký herec Steven Seagal, 7. dan.
-
dair
Guru wannabe
uzasna vec na aikide je to co sa snazia dosiahnut napr budhisticki mnisi meditaciou, to sa da dosiahnut v aikide fyzickym treningom. Je to zvlastna haluz ked dosiahnes stupen aikida a pri treningu prestanes uplne rozmyslat... az potom clovek pochopi ze tym ze clovek na NIC (vobec NIC) nemysli, si telo s dusou oddychne ovela viac ako ked by ste si pospali....
Dalsia haluz sa stava pri specialnych treningoch, vola sa to "dostat sa do zony" kde sa clovek akoby prepne z "normalnej" energie na tu VNUTORNU. Je to v momente najvyssieho vycerpania ked ste hadzani 30X od kazdeho s kym trenujete vo vsetkych technikach dookola. Je to zaberak na fyzicku zo zaciatku a haluz nastava asi po 45 minutach kde ste uz uplne na dne (minuli ste vsetku energiu) a zrazu sa vsetko ustali a akoby prepnete na svoje "KI" a vsetko ide vpohodicke a mate pocit ze sa takto da fungovat dlhe a dlhe hodiny....
TOTO NIE JE V ZIADNOM BOJOVOM UMENI A LEN LUDIA CO TRENUJU A TAKE NIECO DOSIAHLI VEDIA O COM AIKIDO JE A ZA NIC HO NIKDY NEVYMENIA...
BTW AIKIDO je tiez jedno z mala umeni ktoreho pravy trening (vzhladom na to co som napisal povyse) zacina az po ziskani shodanu (cierneho opasku).
Ine (TAEKWONDO napr) zvecsa po ciernom koncia a uz je to len o zvysovani rychlosti a sily.... AIKIDO je v pravom slova zmysle UMENIE
BTW na buduci rok idem do Tokya a urcite si nenecham ujst prilezitost zatrenovat v HOMBU DOJO
Dalsia haluz sa stava pri specialnych treningoch, vola sa to "dostat sa do zony" kde sa clovek akoby prepne z "normalnej" energie na tu VNUTORNU. Je to v momente najvyssieho vycerpania ked ste hadzani 30X od kazdeho s kym trenujete vo vsetkych technikach dookola. Je to zaberak na fyzicku zo zaciatku a haluz nastava asi po 45 minutach kde ste uz uplne na dne (minuli ste vsetku energiu) a zrazu sa vsetko ustali a akoby prepnete na svoje "KI" a vsetko ide vpohodicke a mate pocit ze sa takto da fungovat dlhe a dlhe hodiny....
TOTO NIE JE V ZIADNOM BOJOVOM UMENI A LEN LUDIA CO TRENUJU A TAKE NIECO DOSIAHLI VEDIA O COM AIKIDO JE A ZA NIC HO NIKDY NEVYMENIA...
BTW AIKIDO je tiez jedno z mala umeni ktoreho pravy trening (vzhladom na to co som napisal povyse) zacina az po ziskani shodanu (cierneho opasku).
Ine (TAEKWONDO napr) zvecsa po ciernom koncia a uz je to len o zvysovani rychlosti a sily.... AIKIDO je v pravom slova zmysle UMENIE
BTW na buduci rok idem do Tokya a urcite si nenecham ujst prilezitost zatrenovat v HOMBU DOJO
combat sambo v BA
neviete niekto kde sa trenuje v BA combat sambo??prosim o odpoved najlepsie na [email protected] ale moze to byt aj tu.dakujem.