Bulharsko

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Shark NX napísal:smejo skvela restika je pri Severnej plazi naproti pozicovni Bicyklov.
Spoznas ju podla zvlastneho Zeleneho napisu v Azbuke a vnutri maju obrovske mnozstvo salov od fanusikov Futbalu. Rozumeju tam aj po slovensky ... Ceny su v pohode a jedlo skvele.
Taktiez skvele miesto na nieco podzub je na Hlavnej ceste po Lavej strane smerom k Cipu ostrova ... Predavaju tam uzastny Kebap a Pizzu ;)
Jaj, takzvana "Sladkarnica" :) Ta je dobra. Ja musim odporucit restaurant Palmite, nedaleko kolotocov, smerom k amfiku, a Kuma Lisa, z ulice 3-ti Mart odbocis na juh pri tom namesticku jak stoja taxiky.
Najlepsi kebab som jedol na severnej plazi.
reznick
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reznick »

Pridam aj ja tip na dovolenku v Bulharsku.
Pravidelne tam chodievam kazdy druhy rok, ale co najviac sa snazim vyhybat velkym turistickym centram ktore su tu spomenute. Moje najoblubenejsie miesto je usek pobrezia od mestecka Sabla po mys Kaliakra. Nachadza sa asi 30 km od Rumunskych hranic (hranicny prechod Vama Veche nedaleko Constati) Ide oddychovy trip cez zaspate dedinky Tiulenovo a Kamen Briag. Samozrejme nenajdete tam 4* hotely ani rusny nocny zivot, len bozsky pokoj, kormoranov, delfinov a prirodzene milych ludi. Pobrezie je tvorene utesmi ktore vystupuju z mora kusok za majakom Sabla a tiahnu sa az po mys Kaliakra kde dosahuju vysku 150 metrov. Vratil som sa odtial pred dvoma dnami a som stale rad ze sa to tam velmi nemeni smerom k nejakemu masovemu turizmu.
Cesta tam je trochu komplikovana (Madarsko - stop, Rumunsko - vlak Oradea - Mangalia, Bulharsko - stop) ale stoji to zato.
Prílohy
kamen brjag.JPG
tjulenovo2.jpg
Tjulenovo.jpg
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

zbehlo to ako nic, ale stalo za to.. jest sme vacsinou chodili do restiky ARENA pri kolotococh (pripadne ine, kde mali ceske jedla.. praha, lilia) + fakt, ze najlepsi kebab na tej hlavnej pri pizzi, ako spomina shark (povacsine tam bol taky haluzny nizsi tipek :) obcas aj s jednym silnejsim).. na ranajky sme si vacsinou kupovali croissanty (takze tie najblizsi rok uz nechcem ani vidiet :D ) a celkovo nakupovali sme v komforte (супермаркет комфорт), povacsine v tom "velkom" za namestickom na hlavnej smerom k cipu (ako je metalshop a sexshopy, tak troska dalej), kde ma aj raz okolo polnoci, ked som si ulavoval pri plote vedlajsej stavby v miernom deliriu a s vasco da gama v hube niekto z hotela olial plnym kyblom vody :lol: ... inak mastika, tequila 7micka 7-8lv, absolutka okolo 20

co sa tyka plazi, tak na juznu sme chodili malokedy (vela ludi, same platene zony, dalej od hotela, plytka, vacsinou kludnejsie more).. nocny zivot tiez fajn, i ked tie otvorene bary na hlavnej nic moc co do zabavy (skor tam starsi vysedavali), white bar na juznej sa mi pacil asi najviac v primorsku, puls celkom fajn, no tiez dost tam starsi len posedavali a ocumovali a do luxoru sme sa akosi nedostali, i ked nan sme poculi najvacsie chvaly... no uplne, ze best bolo v kitene v ZANGADOR-e (ЗАНΓАDΟΡ), i ked nehrali nic moc v tu noc (snad to bolo len vtedy tak ladene)... jednu noc sme sli aj do burgasu, ale tam to je podla mna max onicom (akurat sme tam objavili v parku blizko mora tequila bar a bolo tam karaoke, co celkom uslo, ale nie formou diskoteky + este nieco, kde bola fajn disko, ale s troska vyssim vekovym priemerom - by som tam posobil, ze neviem si najst mamku :D )
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Bulharsko

Príspevok od používateľa kukiak »

Mna by zaujimalo, ako sa bude teraz lietat do bulharska.. ked tam myslim lietalo len skyeurope.
derriL
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa derriL »

kukiak napísal:Mna by zaujimalo, ako sa bude teraz lietat do bulharska.. ked tam myslim lietalo len skyeurope.
Ak tam ides cez leto na dovolenku, cez nejaku cestovku, tak problem nevidim. Vacsina (ak nie vsetky) cestoviek vyuziva Bulgarian Air Charter.
VireX
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa VireX »

Chcem sa vas opytat, ty co castejsie navstevujete Bulharsko ci neviete odporucit nejaku cestovku (my uvazujeme nad Hechterom) alebo nejaky penzion pripadne hotel za priatelne ceny. Jasne ze som uz nieco pogooglil s kamosmi sa chystame toto leto a uvazujeme nad Primorskom, Pomorim alebo Slnecnim ale uvitam aj odporucania na ine lokality. THX
Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

cauko planujem ist do bulharska autom a tak som zvedavy kolkto to cca vyjde na osobu...da sa zmestit do cca 300 -350€?
smejo
Addict
Addict

len cesta+ubytko alebo aj s "vreckovym"?
Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

len cesta + ubytko...vreckove pocitam na tyzden cca 200€. resp kolko ma to vyjde cele bude lepsia otazka :D
smejo
Addict
Addict

ked pojdes autom sam (=budes platit vsetok benzin, co ale pochybujem), tak sa do tej sumy nevojdes, ak sa benzin rozdeli aspon medzi 3-4, tak by si nemal mat problem najst nejaky privat a vojst sa do tej sumy... a 200€ na tyzden by stacit malo - mne by stacilo, chlast je tam lacny :D
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Ja tam idem tento rok vôbec prvý raz, letecky 11 dní do Primorska. Dúfam, že vtedy zasa neprdne nejaká sopka nešťastná :D
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Ako poznam Bulgarian Air Charter, ziadna sopka vadit nebude a uz pomaly v case planovaneho priletu si budu ziadat nastup cestujucich :D
dragolis
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa dragolis »

bol som 4 krat na slnecnom pobrezi a bola to najlepsia dovolenka na ktorej som bol.na slnecnom pobrezi su ciste plaze a kazdy vecer sa da ist do restauracie. vzdy sme boli ubytovani v hoteli Nimfa-Rusalka je to 2* hotel ale to staci ked si cely den na plazi
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pishta »

Kam do bulharska ist ked chcete ist aj v noci niekam zit ??
A ceny su stale take dobre jak tam byvali? :smt033
Pripadne poradte konkretne ubytko(lacne) s kt. ste boli spokojny :D
smejo
Addict
Addict

koncom augusta som bol opat v primorsku, tentokrat vsak bez cestovky, na vlastnu past - na blind a pocity su jedine kladne, cez cestovku uz asi ani nepojdem (jedine v pripade velmi dobrej cenovej ponuky)

konkretnejsie:
cesta - sli sme vlakom z kosic do burgasu.. bol to pravidelny spoj, ktory chodil 1x tyzdenne (tam v nedelu rano, spat v pondelok vecer, no dalo sa ist aj v iny termin /behom tyzdna/ sposobom akym sme sli aj my, kedze tyzden vratane cesty sa nam zdal malo a dva zas vela)... kedze sme sa s kupou listkov a miestneniek zdohadali relativne neskoro, tak sme uz nemohli ist priamo z kosic lezadlovym (obsadeny), tak sme museli ist v obycajnom kupe z kosic do szolnoku (HU), kde sme sa pripojili na spoj z prahy (na ktory taktiez pripojili ten obsadeny lezadlovy vozen z KE)... zo szolnoku do burgasu sme uz mali miesta v lezadlovom vozni... cestou naspat do bolo to iste, teda z burgasu do szolnoku lezadlovy, zo szolnoku do KE obycajne kupe
cenovo to vychadza 140€ spiatocny solo listok + miestnenka, my sme sli traja, tak nas to vyslo 112€ na hlavu (spiatocny vratane miestneniek)... ak by sme sli piati, tak by nas to vyslo 84€ + miestnenka (takto sme mali ist povodne, ale dvaja nakoniec nekupili listok)
cesta cca 25-26 hodin komplet, ale uplne vpohode.. sice sme boli v kupe s troma damami, ktore nam obcas skracovali chvile prihodami s vnucencami, ale potom sme sa vytratili, nasli si inu partiu, dali vinko, cosi pospali a zbehlo to

poistenie - jeden telefonat kamaratovi a poistenie vybavene, cca 17€ na 10 ci 11 dni...

ubytovanie - po vystupeni na autobusovej stanici v primorsku nas hned zatiahla akasi babka s pocernejsou farbou pleti, zaviedla nas do nie prilis exkluzivnej casti primorska (od stanice smerom na severnu plaz cez lesik, jednak dost daleko ci uz na plaz alebo na hlavnu, taktiez nie priliz pekne okolie - staveniska, bordel, vacsinou tmavsi domaci atd..), luxusom to neprekypovalo, no nebola tam ani spinavo, ale ajtak by som tam nechcel byt ubytovany... chcela 10 lv
tak sme sa pobrali dalej, niekde blizsie ku hlavnej a k plazam, pochodili sme toho viac, ceny vacsinou okolo 12 lv / os / noc (bez zjednavania), ale my sme chceli aj kuchynku - co bol obcas problem
nakoniec sme skoncili v apartmanovom komplexe STAMOPOLU, hned pri dunach severnej plaze, za grandhotelom primorsko, za cenu 50 lv / apartman / noc (povodne 60, ale zjednali sme to na 50), teda cca 17 lv / os / noc, co cinilo na 10 dni/9 noci 150 lv / osoba... izba uplne nova, moderne zariadena (balkon, klima, TV + DVD, nova kuchynka aj s vybavenim, wc, bazen, vytah...)
v tom istom termine tam boli aj dalsi osmi znami, ktori boli cez cestovku a za tu istu cenu mali cestu busom, poistenie a hrozne ubytovanie - stary dom, stary nabytok (aj to nie v nejakom velkom pocte :D ), sprcha + wc na poschodi pre osmich, jednoducho ubytovanie hodne ceny tak 8-10 lv / os / noc
my sme si za ubytovanie "priplatili", ale inak bez kuchynky nie je problem splasit ubytovanie za tych 8-10 lv na osobu (len tam zas netreba mat velke oci a s vybavenim ako bazen, dvd, klima /teda klima mozno este aj ano/ netreba pocitat)

kebyze sme sli cez cestovku, tak by sme si za taketo ubytovanie "nejake to euro" urcite priplatili, plus by sme museli podsupit torturu zvanu autobus... ak niekam pojdem buduci rok a nepodari sa splasit nejaky chartrovy let v podobnej cene, tak urcite pojdem(e) tak isto :)

//autoeditácia príspevku (05 Júl 2011, 13:45)
bol uz niekto toho roku? zmenilo sa nieco (ceny)?
zaujima ma primorsko/slnecne pobrezie

thx
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

smejo: Ty si dal 17 eur za poistenie na 10 ci 11 dni, ja mam cestovne poistenie v ramci celej EU za 28 eur, to je vyssi balik, ktory ponuka komunalna poistovna. Ten zakladny stal 21 eur.
smejo
Addict
Addict

teraz ked si to spatne citam, co som pisal pred rokom, tak tiez mi to pride trosku prestrelene, lebo kamarat mi prave dnes spominal, ze ma rocne poistenie taktiez na celu EU v podobnej cene ako pises
co uz, ked som to riesil par dni pred odchodom, tak som velmi neriesil, ake su moznosti, teraz uz budem mudrejsi :)
fringilo
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fringilo »

Chcel by som ísť tento rok s priateľkou a kamarátmi vlakom tak začiatkom augusta. Ako tu čítam tak sa viac oplati ísť na blind asi však ? Ale mal by som jednu otázočku nebude problem takto uprostred sezóny pre šiestich zohnať ubytovanie ?
smejo
Addict
Addict

skor by som sa bal toho, ze vam pocas cesty vleti do kupe meteorit ako toho, ze si nezozeniete ubytko :)
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

poistenie studentom odporucam na ISIC cez union. Je to 11.20e na cely rok po celej eu
Napísať odpoveď