Bulharsko

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Ceny za stravu, teraz sa z tade vratili rodicia. V primorsku dali priemerne na jedlo aj s pitim v restauraci 7-9 leva. Zdrazelo jedlo a pitie na plazi a o dost, v restauraciach ani nie.
SiS
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa SiS »

Dík. Hm tak to sa asi viac oplatí si zaobstarať pol penziu, keď to tak vidím.
MrGizmof
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa MrGizmof »

Išiel tam už niekto vlakom? Ako dlho sa tam ide a sú nejaké prestupy?
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

SiS napísal:No v utorok alebo piatok ideme zajednať dovolenku a ak všetko sa podarí tak v piatok 31. cestujeme.
Tak to ti na poslednú chvíľu dám vedieť :)
SiS
Light Star
Light Star

Bolek: Tak mi aspoň prosím prezraď či si brat bral aj polpenziu, alebo išiel bez stravy. To by mi veľa napovedalo :D
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Suhlas s kukiakom, vcera som sa vratil. Cenove relacie, komplet vecera v meste pre rodinu - 4 osoby - 35-40lv, pivo v restauracii 1,50-1,90lv, na plazi drahsie, poldeci od 1,20 (najlacnejsie miestne) hore. Rychle obcerstvenie - kebab - velky 5lv maly 3lv, palacinky od 2lv do 5lv podla naplne. Ak niekto bude blizko ku koncu letoviska na severnej plazi, odporucam taky mensi do kruhu usporiadany bar, ak vojdete na plaz z ulice Iglika (okolo Grandhotela) tak je asi 50-100m smerom napravo. Spoznate ho podla slovenskej vlajky a zastavky MFK Kosice :)

Dovolim si tvrdo nesuhlasit so Sharkom, Srbsko sa oplati zo zapadu, ale z vychodu je jednoznacne lepsie ist cez Rumunsko. Cesty su dobre, kvalitne znacene, nestratis sa. Idealna trasa je ist po ceste cislo 1 v smere Oradea - Cluj Napoca - Sibiu, za Sibiu je kruhac s dvoma vyjazdmi na Bukurest (trochu ma to zmiatlo) - tam zist na cestu cislo 7 (doprava) a pokracovat na Ramnica Valceau cez krasne udolie Oltu. Tam je trochu problem s tvorbami kolon za kamionmi, ale pri style jazdy Rumunov si za par minut uz za kamionom ty a predbiehat sa da. V tomto udoli je kupelna oblast, kde sa da celkom dobre najest ci uz v restauraciach alebo klasika bagety na OMVke - z Kosic do Primorska je tato pumpa skoro presne v polovici cesty.

Dalej z Ramnica Valceau 7kou na Pitesti, odtial ide dialnica az do Bukuresti, kde treba pri obchodnych centrach zist na Centura Buchuresti - okruh, nie centrum. Je to sice kvalitativne len cesta 1 az 2ej triedy, ale zase krasne obchadza cele mesto. Cez den vie byt pekne zapchata - tu sme stretli jediny raz poulicnych predajcov, ale boli v klude.

Z Centura Buchuresti pojdes 5kou na Giurgu, tam ta navedie na prechod Ruse (niekedy sa pise Rousse) - za most sa plati 6 eur. Z Ruse ide 2ka smerom na Sumen kde mas 2 moznosti - ist na Varnu po dialnici a odtial po pobrezi (odporucam) alebo asi o 100km kratsiu cestu cez vnutrozemie. V tom pripade treba odpocit na cestu cislo 7 a z nej na cestu 73 smer Smjadovo - Karnobat.

Pri Karnobate zides z 73ky na 6ku, ktora ide dolava cez Ajtos do Burgasu, ale lepsie je ist doprava do mesta, tam dolava na Eztarkh Antimovo a napojit sa na dialnicu A1 iducu asi 5km juznejsie paralelne s 6kou az do Burgasu. Tato varianta ma horsie znacenie (minimalne v opacnom smere) a je uplna blbost ist nou do severnej casti Bulharska, tj. od Nesebaru vyssie.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

SiS napísal:Bolek: Tak mi aspoň prosím prezraď či si brat bral aj polpenziu, alebo išiel bez stravy. To by mi veľa napovedalo :D
Bez stravy a ani si veľa jedla nebral s tým, že jedlo bude lacné. Po iné roky totiž bývalo.
SiS
Light Star
Light Star

Bolek: Ok dík za odpoveď. Ale ešte ťa poprosím, že keď sa vráti tak mi sem napíš, že teda aké tam boli ceny, aby som mal aspoň na rýchlo prehľad :wink: . Dík moc.
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

6.8. primorsko, hotel kalypso, 14 dni

som zvedavy a tesim sa, zaroven dufam, ze cesta autobusom zbehne :)
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

SiS: Tak z brata som toho nevydolovala, resp. okrem chleba, piva, alkoholu a obedov v reštike si ceny nevšímal, lebo tento základ mu stačil. Ale lacnejšie ako na SKK. Obed v reštaurácii od 100sk, pivo od 15sk, veľký chlieb od 15sk, Vodka flirt okolo 70sk. Zase v Prímorsku to máš lacnejšie ako napr. na Slnečnom pobreží. :) A peknú dovolenku prajem.

Inak: http://www.invia.sk/bulharsko/menovy-kurz/
SiS
Light Star
Light Star

Bolek: Dík moc za odpoveď veľmi si mi pomohla :) .
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa i-Cube »

od 4. do 15.teho som v primorsku.
predtym som bol na Slnecnom, snad to nebude taka velka zmena. celkom sa aj tesim
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Zmena bude v nočnom živote a celkovom ruchu. Slnečné je oveľa živšie a plnšie ako Prímorsko alebo Pomorie. :)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

No neviem :) Primorsko zije cely den ... Akurat od 20:00 sa meni vekova kategoria vonku ale ludi je tam stale plna Prdel.
Este to skrasluje Auto s Pojazdnou reklamou na Klub Impuls :D Celkom v pohode tam hraju :)
Po polnoci ludia rapidne stichnu (Nocny klud) a obcas si len zakricia nejaky ozrani. Okolo 2:00 sa mesto vyprazdnuje.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

No ja neviem, ja mam pocit ze okolo tej 20:00 sa to este len zacina zaplnat... :)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Sak ano :) Len odchadza starsia Generacia turistov a prichadza mlada Generacia ... Pocet zostava cca Zachovany ... o 2:00 sa to pomali zacinalo vyprazdnovat.
Aspon v pripade minuleho roku od 3.7 do 14.7
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa i-Cube »

je to teda veliky rozdiel primorsko/slnecne? myslim ten nocnyzivot a v zabave :P frajerka ma z toho strach, ze tam bude nuda
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Nebude. Vraj je to v pohode. Akurát sme to s bratom porovnávali a došli sme k záveru, že najrušnejšie je Slnečné, potom Prímorsko a nakoniec Pomorie. :)
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

Nakoniec nas z hotela kalypso (boli sme tam uz vybaleni) poslali z mne neznamych dovodov do hotela sol (drahsi, krajsi, s bazenom), kedze sme sli do lepsieho, tak to neriesim, ale kazdopadne tomu nerozumiem :D

severna plaz fajn vlny na vyblaznenie, juzna sa zdala kludnejsia (este sme sa nekupali), more ciste.. Musime sa tu vsak este zorientovat, nakolko kazda ulicka mi pripada ako 'hlavna' :D (nieco sa tu uz tusim spominalo /pozriem/, no nevie mi niekto poradit nejaku fajn restiku /aj co sa tyka ceny/, nieco kde sa konaju fajn party a nieco, kde sa da lacno chlastat :D + kam urcite netreba zabudnut zajst..ď)

cesta bola inak hrozna, 25h vratane prestavok..
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

smejo skvela restika je pri Severnej plazi naproti pozicovni Bicyklov.
Spoznas ju podla zvlastneho Zeleneho napisu v Azbuke a vnutri maju obrovske mnozstvo salov od fanusikov Futbalu. Rozumeju tam aj po slovensky ... Ceny su v pohode a jedlo skvele.
Taktiez skvele miesto na nieco podzub je na Hlavnej ceste po Lavej strane smerom k Cipu ostrova ... Predavaju tam uzastny Kebap a Pizzu ;)
Napísať odpoveď